Reacties voor: iPhone firmware 2.2 beta 2 bevat Google Street View

In firmware 2.2 beta 2 is Google Street View actief, waarbij je op straatniveau kunt rondkijken in de omgeving. In de vorige beta waren al wel aanwijzingen voor straatweergave, maar was het nog niet geactiveerd.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 47 reacties

  1. Hé dat is goed nieuws.
    Betekend dat de iControl Pad nu wel mogenlijk gaat worden met die line-in accessoires ondersteuning

  2. wanneer komt hij officieel uit, voor iedereen?

  3. ben ik ook benieuwd naar.. En dan ook eindelijk native landscape sms/mail?

  4. @jimkok

    Nope die zit er nog niet in 🙁

    Trouwens, ik heb de app met streetview nog niet helemaal draaiende, loopt bij het opstarten totaal vast, misschien eens proberen met een 3G lijntje ipv de wi-fi connectie…

  5. Haha, apple krijgt gewoon een beter navigatie systeem dan ieder concurrent, als het zo door gaat. 😛

  6. jammer dat er in europa nog niet zoveel locaties zijn met street view, een 3d weergave van google maps zoals tomtom zou toch toffer zijn …

  7. Origineel geplaatst door san
    Haha, apple krijgt gewoon een beter navigatie systeem dan ieder concurrent, als het zo door gaat. 😛

    Hoe kom je daar nou bij. Jij trekt wel hele rare conclusies

  8. Origineel geplaatst door korrel
    jammer dat er in europa nog niet zoveel locaties zijn met street view, een 3d weergave van google maps zoals tomtom zou toch toffer zijn …

    Inderdaad

    @Annoniem

    Heb jij de update dan wel?

  9. @San: voorlopig valt er niet te navigeren op de iPhone… ook een beetje duur in het buitenland…

  10. Wie zit er nou op Google Street View te wachten.

    Apple kan beter eerst de basic functionaliteit op peil brengen en dan pas aan gadgets werken. Dus graag eerst landscape mail/sms, push notification, stabielere safari-browser etc etc

  11. Street View. Schei toch uit. Als de heren en dames in het iPhone team in Cupertino zich nou eens volledig gingen richten op push-notificatie (of iets anders om apps op de achtergrond te laten werken) en copy/paste mogelijkheden.. dan groeit de afzetmarkt enorm.

    Street View is typisch zoiets wat je vrijwel nooit gaat gebruiken. Sporadisch. Tegelijkertijd zijn er features op de iPhone die ontzettend gemist worden. Zoals copy/paste en push notificatie maar ook fatsoenlijke bluetooth uitwisselingsmogelijkheden, en misschien zelfs wel MMS (hoewel ik daar persoonlijk niks in zie).

    Ik begrijp ook niet dat Flash en Turn-by-turn navigatie er niet zijn. Apple heeft bij de ontwikkeling hartstikke hard samengewerkt met Google (Maps, YouTube), Yahoo (widgets Weather en Stocks) en zelfs Microsoft (Exchange ondersteuning). TomTom en Adobe hadden al lang een product wat de iPhone SDK een beetje overschreidt af kunnen hebben als ze samen zouden werken. Twee producten die voor de iPhone van een veel groter belang zijn. Turn-by-turn omdat het gemist wordt, en écht functie geeft aan de ingebouwde GPS. En Flash omdat Apple nu veel kritiek krijgt op “full internet” zonder flash.

  12. ik hoop dat die snel echt uit komt

  13. uiteindelijk komt een er een firmware met GPS, en die mogen 3G gebruikers kopen, de update. Tegen die tijd is er een nieuwe model iPhone waar ‘t standaard op zit..

  14. @Niels

    Een reden waarom geen flash op de iPhone zit is omdat adobe nooit een flash voor Apple heeft gemaakt.ook voor de computers van Apple. En ook al zou het er zijn, dan zou gebruikt kunnen worden door andere apps. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom tomtom er niet op zit. Het kan dan zijn dat andere apps tomtom niet kunnen gebruiken.

    Het is eigenlijk het soort als dat de ns problemen met de ns app.

    Mms is inderdaad een probleem.

  15. Streetview is leuk als je in Amerika woont, ook daar alleen maar aanwezig in de grote steden.
    In Nederland nauwelijks streetview (ze zijn er wel hard mee bezig) maar in het dorpje waar ik woon hebben we nog niet eens 3G, laat staan streetview, euk, maar voor ons nutteloos.

    ik zeg.. Go FW 2.3!!

  16. @ jmo, dat slaat als een pik op tafel

  17. zoooo dat is goed nieuws ook al iets over flash ??

  18. Wat is dat nou voor die rare nederlands??

    Origineel geplaatst door jordiik hoop dat die snel echt uit komt

  19. @jmo.

    dat valt wel mee. Gezien Apple best goed is in samenwerken leggen ze wat mij betreft de prioriteiten verkeerd. Dat flash zuigt in Safari moge duidelijk zijn. Dat er iets aan gedaan moet worden ook. Apple moet een beetje toenadering tot Adobe zoeken. Of het hele handeltje gewoon opkopen. Adobe’s software wordt bijna meer op een Mac gebruikt dan op PC’s. PDF zit diep in Mac OS X gebakken. Waarom lukt het niet met Flash?

    TomTom heeft al over de wereld lopen roepen dat het draait op de iPhone. Andere dergelijke software ontwikkelaars ook. What’s the hold-up?

  20. sry voor de gebrekkige nederlands. Typte iets te snel.
    Wat ik bedoelde is ook al zou flash op de ipone zijn, dan zou het niet gebruikt kunnen worden door andere apps. Daarom wacht Apple op een goede flash die bruikbaar is voor andere apps. Het zelfde geldt voor tomtom.

    De reden waarom er geen mms op de iPhone zit is omdat de nummer van iTunes naar andere telefoons zouden verzonden kunnen worden en dit mag weer niet omdat de muziek uit iTunes beschermd is door de wet.
    Dit is indd klte

  21. @Niels

    Dat zou inderdaad een oplossing, adobe opkopen.

    De reden waarom tomtom dus niet op de iPhone zit is omdat het niet open is en andere apps niet gebruik van maken

  22. jmo

    Het Nederlands blijft ruk.

  23. @dirk

    Haha indd. Die autocorrectie is irri en ik moet indd better opletten.

  24. @jmo

    De Zune heeft anders wel zo een dergelijke functie dat je het een x aantal keren af mag spelen en het dan automatisch verwijderd wordt… Kan alleen maar positief zijn voor de muziek verkoop want als een nummer goed is en je wilt het nog eens horen zal je toch op aanschaf over moeten gaan.. Oftewel onzin dus… Flash ligt allang klaar bij Adobe, en dat het onbruikbaar zou zijn voor andere apps lijkt mij uit veiligheidsoverwegingen niet eens zo heel slecht. Maar goed, Apple vaart een stronteigenwijze koers op het moment en het wordt er niet beter op moet ik eerlijk zeggen… Maar goed, over een paar jaar zijn er een hoop concurrenten te verwachten die serieus kunnen concureren met iPhone als het gaat om snelheid van interface e.d.
    Hopelijk wordt Apple in de nabije toekomst wat coulanter in de regels, al ben ik bang van niet… Om eerlijk te zijn krijg ik door dit soort rariteiten en eigenwijzigheden van Apple steeds minder zin om over te stappen… Blijf gewoon lekker bij MS want dat is allemaal wat coulanter dan Apple…

  25. ps. Sorry als ik nu wat fanboys tegen het hoofd stoot… Ik hou wel van m’n iPhone, maar niet van Apple’s onluisterend oor

  26. @Jru – Ik weet niet hoe Zune werkt… dus zeg ik daar gewoon ja oke op.

    Wat betreft flash. Precies vanwege de reden dat het niet veilig is op de iphone is wacht Apple nu op een bettere versie van de flash.

    Dan als laatste… Laat mij alsjeblieft niks horen van fanboy’s en al die onzin. Ik ben een marketing management student. Ik bekijk het hoe Apple dit met de iPhone doet op strategies gebied en niet anders. punt!

  27. Wie zou gebruik van TomTom kunnen maken behalveTomTom zelf?
    Ik denk dat dit n beetje kletskoek is.
    Google en Tom2 lusten elkaar niet erg (TT verdient op kaarten, Goog geeft ze weg om clicks te genereren) en volgens mij heeft Google Apple omgekocht om TT buiten de deur te houden. Uiteindelijk zal dat trouwens niet lukken. Dus het komt ooit wel goed.
    Verder ben ik het 100% met Niels eens.
    Basisfuncties afmaken en Jobs een gratis Blackberry om te leren wat een e-mail app is.

  28. Origineel geplaatst door ManKing
    Wie zou gebruik van TomTom kunnen maken behalveTomTom zelf?
    Ik denk dat dit n beetje kletskoek is.
    Google en Tom2 lusten elkaar niet erg (TT verdient op kaarten, Goog geeft ze weg om clicks te genereren) en volgens mij heeft Google Apple omgekocht om TT buiten de deur te houden. Uiteindelijk zal dat trouwens niet lukken. Dus het komt ooit wel goed.
    Verder ben ik het 100% met Niels eens.
    Basisfuncties afmaken en Jobs een gratis Blackberry om te leren wat een e-mail app is.

    zo kan je het indd ook bekijken. Concurentie tussen google en TT. Dan zou indd google de beste optie zijn vergeleken met TT vanwege de funties die google aanbied.

  29. Met andere woorden: de concurrentie tussen de partijen is alleen maar in het nadeel van Apple.

  30. Er is geen hevige concurrentie tussen Google en TomTom, eerder samenwerking. TeleAtlas levert de kaarten aan Google en rara wie is de eigenaar van TeleAtlas… inderdaad TomTom. Het grote verschil tussen de twee is dat TT zich richt op lokale installaties en devices terwijl Google zich op de online internetmarkt richt…

    Turn by turn nav en copy/paste zouden voor mij de iphone wel afmaken, die mis ik echt het meest vergeleken met mijn oude WM6 toestel.

  31. met andere woorden.. Tomtom zit al op de iPhone. Het dus niet waar wat TT zegt dat ze niet op de iPhone zitten.

  32. Origineel geplaatst door Niels
    Street View. Schei toch uit. Als de heren en dames in het iPhone team in Cupertino zich nou eens volledig gingen richten op push-notificatie (of iets anders om apps op de achtergrond te laten werken) en copy/paste mogelijkheden.. dan groeit de afzetmarkt enorm.

    Street View is typisch zoiets wat je vrijwel nooit gaat gebruiken. Sporadisch. Tegelijkertijd zijn er features op de iPhone die ontzettend gemist worden. Zoals copy/paste en push notificatie maar ook fatsoenlijke bluetooth uitwisselingsmogelijkheden, en misschien zelfs wel MMS (hoewel ik daar persoonlijk niks in zie).

    Ik begrijp ook niet dat Flash en Turn-by-turn navigatie er niet zijn. Apple heeft bij de ontwikkeling hartstikke hard samengewerkt met Google (Maps, YouTube), Yahoo (widgets Weather en Stocks) en zelfs Microsoft (Exchange ondersteuning). TomTom en Adobe hadden al lang een product wat de iPhone SDK een beetje overschreidt af kunnen hebben als ze samen zouden werken. Twee producten die voor de iPhone van een veel groter belang zijn. Turn-by-turn omdat het gemist wordt, en écht functie geeft aan de ingebouwde GPS. En Flash omdat Apple nu veel kritiek krijgt op “full internet” zonder flash.

    Eindelijk iemand die snapt wat de iPhone echt nodig heeft. Steve neem deze man (of vrouw) aan!

  33. Origineel geplaatst door wvb22
    Eindelijk iemand die snapt wat de iPhone echt nodig heeft. Steve neem deze man (of vrouw) aan!

    Ik denk dat Steve Jobs echt wel weet waar vraag naar is hoor. Alleen doet Apple het in haar eigen (langzame) tempo…

  34. de eigenwijsheid van Apple kan inderdaad nog wel eens een probleem worden. Het is tegelijkertijd de grote kracht en de zwakte van Apple. Flash zit niet op de iPhone om één reden. Apple weigerde de prijs voor de licentie te betalen die Adobe vroeg. Nergens anders om.

  35. Niels heeft groot gelijk en er moet snel een Mobiele TV oplossing komen, volledige Bluetooth (stereo en vcard messaging) en een volwaardige e-maiil client.
    Geef Jobs een gratis BlackBerry, dan leert hij ook hoe dat er uit ziet.

  36. Wat zijn we hier nu mee? Waar blijft turn-by-turn?

  37. Eens kijken, wat wil ik nou nog graag….

    1. als ik radio luister moet ik het blijven doen als ik andere app’s (zoals email) open.
    2. in safari moet het mogelijk worden invulinformatie (gebruikersnamen, wachtwoorden) te bewaren
    3. flash en TV
    4. heb nu al landscape mail (firemail) maar wil ook sms in landscape

  38. Origineel geplaatst door Digiben
    Eens kijken, wat wil ik nou nog graag….

    1. als ik radio luister moet ik het blijven doen als ik andere app’s (zoals email) open.
    2. in safari moet het mogelijk worden invulinformatie (gebruikersnamen, wachtwoorden) te bewaren
    3. flash en TV
    4. heb nu al landscape mail (firemail) maar wil ook sms in landscape

    1. je kan backgrounder installeren (cydia) zo kan je nederland.fm luisteren en ondertussen andere apps (mail) openen. doe ik altijd.
    2. dit is bij mij een beetje raar…
    bij sommige sites onthoudt hij alleen de gebruikersnaam (skednet.nl), bij andere gebr.naam + w.woord (gmail) en bij andere helemaal niets. En ik krijg hier helemaal geen melding van. In de trant van “wilt u dat safari uw wachtwoord onthoudt?”
    3. mee eens.
    4. ik weet niet of ik landscape sms wel handig zou vinden. de toetsenbord neemt al 8/10e van het scherm in beslag en dan moet je, bij een lange sms, bij elke regel gaan scrollen. aan de andere kant is sms bedoelt voor korte berichtjes, dus het maakt niet zoveel uit..

    Ik ben erg blij met mijn iphone. mms copy/paste gebruik ik toch nooit, flash sites bezoek ik (haast) niet en voor navigatie heb ik mijn TomTom. Ik vind dat we blij moeten zijn dat Apple zo frequent updates uitbrengt.
    Toch konden ze beter aan belangrijkere dingen werken dan aan street view…

    (grammaticaal 80% incorrect waarschijnlijk :P)

  39. Aandelen van TomTom kelderen gestaag..

    3x raden waarom.. 🙂

  40. Streetview is wel flink in ontwikkeling hoor! Zag afgelopen maanden veel van die auto’s door de straten van Rotterdam rijden voor het maken van opnamens. Van de week zelfs in Maassluis!

    Wel zou ook ik de punten hierboven willen zien (flash, turn by turn etc.) lijkt mij belangrijker dan een streetview ‘gadget’ ingebouwd in maps.

  41. @jmo

    Jup die heb ik

  42. Als TomTom echt al iets zou hebben hadden ze dat allang wel op eoa manier, bijv movie op YouTube kunnen tonen, dat ze dat niet doen zegt mij wel genoeg, het is er gewoon helemaal niet.

  43. @wvb22 – Ik zie anders niets in features als Flash of copy/paste. Het is een iPhone, geen volledige computer. Overigens, ik gebruik Flash op m’n computer ook zelden, in een zeldzaam geval voor Youtube (goh!)

    Het is uberhaupt een nutteloze discussie, aangezien geen enkele smartphone Flash ondersteunt. En voor de overige features, voer gewoon een jailbreak uit.

  44. Origineel geplaatst door Bart
    @wvb22 – Ik zie anders niets in features als Flash of copy/paste. Het is een iPhone, geen volledige computer. Overigens, ik gebruik Flash op m’n computer ook zelden, in een zeldzaam geval voor Youtube (goh!)

    Het is uberhaupt een nutteloze discussie, aangezien geen enkele smartphone Flash ondersteunt. En voor de overige features, voer gewoon een jailbreak uit.

    Zover ik weet zijn er wel degelijk browsers die flash ondersteunen, onder andere opera. En de YouTube applicatie op de iPhone os leuk natuurlijk maar je bent compleet afhankelijk wat YouTube besluit te converteren naar de iPhone. Want je kan dus niet zomaar alles vinden. Bovendien is flash een van de belangrijkste webstandaarden geworden dus ga nou niet vekondigeb dat flash niet belangrijk is. Apple moet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat ze geen licentie willen omdat ze blijkbaar te duur vinden (na een miljoenen winst mede dankzij de iPhone)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.