Reacties voor: iPhone firmware 2.1 – de eerste evaluaties: Bereikbaarheid, 3G, T-Mobile-logo en vernieuwde 3G/GPRS-iconen

In deel 2 van de tweedelige evaluatie van iPhone firmware 2.1 bespreken we de mogelijke verbeteringen in het telefoondeel van de iPhone, het (scrollende) T-Mobile-logo en de nieuwe iconen voor GPRS en 3G.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 129 reacties

  1. Mijn bereikbaarheid met 3G is veel en veel beter 🙂 Voor het eerste alle streepjes vol in mijn kamer!

  2. bereik is hier niet verbeterd maar ik had hier toch altijd al goed bereik met 3G kortom zeer tevreden ook omdat de appstore apps niet meer crashen

  3. Ik heb letterlijk een “field test” gedaan door opnieuw alle gebieden in te rijden waar ik eerder geen 3G ontvangst had…is toch een uurtje werk omdat, als het om 3G ontvangst gaat, Lichtenvoorde op een eilandje lijkt te liggen. Het lijkt alsof de grens iets is opgeschoven, en dan heb ik het over enkele honderden meters, het toestel schakelt iets later over op GPRS.
    Helaas is dit een druppel op een gloeiende plaat voor mij, nog steeds grote gebieden met geen 3G ontvangst. In totaal een gebied van 60 – 100km2. Ik ga maandag actie ondernemen om mijn contract te ontbinden.

  4. Voor mij is het lastig te zeggen..had altijd al goed bereik hier in Groningen.
    3G was goed, en het bellen ook.
    Rondom de stad was het wel wisselvallig, ene dorp had je bereik, andere weer niet.
    Zal me benieuwen of het daar nu ook stabieler is geworden.

  5. Ik had alle goede ontvangst, alleen na update van de carriersettings in sommige delen van de huiskamer ineens niet meer.

    Nu heb ik 2.1 en heb ik overal volle bak ontvangst en geen meldingen ‘no service’ meer.

    3G verbinding is bij mij 464.4kbps voor de update weet ik niet.

  6. ik heb een gewone mooie G by gprs zonder blauw kadertje..
    Jullie niet dan??

    Grtz

  7. Over de 3G ontvangst kan ik nog niets zeggen, binnen huis zoals gewoonlijk geen ontvangst. Maar thuis altijd Wlan dus dat is natuurlijk perfect. Dus geen klachten van mij.
    Wil via deze weg Simon bedanken voor de tip over dat domme T-mobile logo, in een ‘wip’ veranderd met dat handige programmaatje. Thnx!

  8. 3G is mij bij trouwens 1.4MB/s en upload 300kb/s had ik niet verwacht

  9. iPhone 3G of iPhone WiFi ??

    hier even een link mbt tot 3G van de de iPhone.

    http://www.youtube.com/watch?v=0Gyq0lTubjk

    een zeer interessant filmpje van Steve Jobs over 3G op de iPhone.
    na het bekijken hiervan begon ik mij af te vragen of ze niet beter reclame hadden kunnen maken voor “the new iPhone WiFI !!” ipv “the new iPhone 3G !!”
    bekijk het maar eens en beoordeel zelf.

    de ontvangst op mijn iPhone 3G is na de update ook nog steeds niet overweldigend, contacten werkt idd wel iets sneller dan voorheen.
    Genius heb ik nog niet geprobeerd, ik luister nml nog niet echt veel muziek op mijn iPhone 3G.
    wat ik wel hoop, is dat de batterijduur wel iets langer wordt, ik bel nml erg veel en heb standaard al een lader in de auto en een lader mee in mijn koffer naar het werk.
    ik moet hem nml wel tussendoor opladen, want bij intensief gebruik is de iPhone 3G binnen no time leeg.

  10. Heb via speedtest.nl een test gedaan met 3 3g streepjes ontvangst, kom uit op maar 113kb/sec

  11. Ik had geen 3G en heb na de update nog steeds geen 3G. Van de week meerdere malen de helpdesk gebeld en daar werd verteld dat 2.1 alles zou oplossen en dat ik in een gebied zit waar volop bereik is. Gistermiddag na de update maar weer eens gebeld met de helpdesk van TM en kreeg een jongeman aan de lijn die alles uit heeft gezocht en wat blijkt: bij mij in het dorp staan geen zendmasten van TM dus 3G ontvangst is niet mogelijk. Balen. De dichtsbijzijnde zendmasten zijn kilometers verwijderd van de plek waar ik woon. Afgesproken dat ik van de week gebeld word om het contract te ontbinden en de Iphone terug te sturen. Rij wel even naar Belgie om er een bij Mobistar te halen en dan een Vodafone sim er in. Want het toestel zelf vind ik wel top. Maar het is mij een raadsel waarom Apple niet in zee is gegaan een KPN of Vodafone.

  12. Op het moment dat ik dit typt, springt mij telefoon verbinding toch van 2 streepjes naar geen service. En ik zit op de bank voor het raam. En voor de update had ik deze ellende ook al dus ik merk nog geen verbetering 🙁

  13. Ik had thuis geen 3g bereik en dat heb ik nog steeds niet. Jammer.

  14. Begrijp niet dat Apple niet met KPN in zee gegaan is.
    Wat is nu “U zit in een gebeid waar dekking is”, er moet toch overal dekking zijn.
    En geen dekking in huis vind ik helemaal iets belachelijks.
    Het is gewoon een B netwerk.

  15. alles werkte perfect en nu nog beter zelfs ! ik heb een iphone met een zwitsers orange nummer en ik wil toch even kwijt dat ik in nederland op het t-mobile goed maar geen geweldig ontvangst had en nu zeker beter maar op het vodafone netwerk in nederland het veeeel beter is (altijd 100 procent) roaming !

    in de andere landen in europa (CH, B, IT, FR, D) is het altijd zeer goed….probleem is voor mij overduidelijk t-mobile Nederland.

    opvallend….batterij gaat met 2.1 veeel langer mee 🙂

  16. @Geo:

    Apple had geen zin om voor ieder land een telco uit te kiezen. Ze pakte gewoon de grotere welke in meerdere landen zitten. Zo heb je over de hele wereld Vodafone en T-Mobile. Het werd T-Mobile voor Nederland omdat die ook in Duitsland zitten. Naja ook, Deutsche Telekom dus.

    Da’s wat ik op nieuwssites lees omtrent de Aaifoon.

  17. Een nette update, backup, contactlist, sms en calendar: allemaal net wat sneller/handelbaarder. Met 3G nooit slechte ontvangst gehad. Wel storend dat de geluiden bij Asphalt4 en Toy Bot Diaries zo verschrikkelijk verslechterd zijn door de ‘verbeterde’ luidspreker.

    In België en Frankrijk hebben ze ook EDGE, is dat icoontje ook veranderd?

  18. Hier even een nieuwe test, in het ander artikel verbeterde Klaas mij al dat het ging om een download test ipv upload test, nu even wat meer informatie

    Test 1. WIFI; Download: 2.73 Mbps / Streepjes maximaal
    Test 2. WIFI; Download: 1.35 Mbps / Streepjes maximaal
    Test 3. WIFI; Download; 2.65 Mpps / Streepjes maximaal

    Test 1. 3G; Download; 2.29 Mbps / Streepjes maximaal
    Upload; 0.26 Mbps / Vier streepjes
    Test 2. 3G; Download; 1.90 Mbps / Streepjes maximaal
    Upload; 0.30 Mbps / Vier streepjes
    Test 3. 3G; Download; 2.56 Mbps / Maximaal streepjes
    Upload; 0.26 Mbps / Maximaal streepjes

    Postcode 7322; deze week ook nog testen in 1096 en 3523

    Deze zes testen gedaan onder dezelfde ‘omstandigheden’
    Wel balen dat ik deze testen niet eerder heb uitgevoerd

    Maar alsnog, was al een zeer tevreden Iphone gebruiker en na deze update nog meer. Vind het echt een topding. Zou echt geen andere telefoon meer willen

  19. Ik heb na *3001#12345#* (call) linksboven -81 / -85 staan (gprs) Rx qual full 255, RX Qual sub 255 en serving Rx 025-028.

    Na activeren 3G linksboven -95 / -103 (umts) Kan ff geen Rx waarde vinden. Helaas niet gemeten voor de update naar 2.1

    (W-Brab, 4702)

    Oja de accu lijkt beter mee te gaan

  20. Het bereik van mijn iPhone 3g met T-Mobile is sterk verbeterd door de 2.1 update! Op plekken waar ik regelmatig de melding ‘geen service’ kreeg, krijg ik nu praktisch vol signaal! Het moet wel meer zijn dan alleen een cosmetische ingreep.

  21. Grappig na al dat negatieve gezeur over de iPhone eindelijk weer iets positiefs! Ik kan je zeggen het is nog steeds een TOP toestel! De iPhone geeft je het gevoel een mini laptop in je zak te hebben! Helemaal na de 2.1 update alle netwerk problemen zijn (bij mij dan) opgelost! Welk ander bedrijf is zo snel met het uitgeven van updates? Top Apple! Dit bewijst maar weer dat Apple ook zeker een Software bedrijf is van een hoog nivo!

    Je kunt stellen waarom nu bij 2.1 pas..? vergeet niet.., de iPhone is niet zomaar een GSM het is een symbool voor de nieuwe generatie GSM’s. Voor het eerst speelt “software” z’n grote zichtbare rol in de GSM wereld. (Hardware vervangen hoeft dus minder vaak gezien de software updates, ook goed voor het milieu dus!) Ondanks de 2.0 ellende blijft de iPhone veruit de nr 1

  22. ik zie inderdaad na 2.1 dat visueel het bereik is toegenomen.
    Echter het bereik wisselt visueel als een jojo, op de minuut en op dezelfde locatie: van 5 strepen, naar 2, van 3 g naar 2g.

    Heb vandaag met een duo sim met speedtest.nl de iphone 3G/safari vergeleken met de n95/mini opera (speed manager staat uit) op zelfde locatie met 5-10 minuten verschil in de tijd.

    Wat schept mijn verbazing:

    3G 5 strepen iphone versus N95 3G 4 van de 7 strepen

    download: 186 vs 1150
    upload: 143 vs 92
    conn: 91 vs 768
    ping: 109 vs 42

    Dus mijn voorlopige conclusie na 1 dag: de verbetering in ontvangst/bereik kwaliteit met 2.1 is cosmetisch

  23. blijkbaar is het ontvangst met een Orange CH veel beter dan met een t-mobile….vreemd….perfect ontvangst zowel in als buiten de stad, in de auto etc etc….in zwitserland zelfs tot 4000 meter hoogte…

  24. Het 3G ontvangst is zeker verbetert en dus niet alleen cosmetisch! Ik heb het goed getest en heb ervaren dat ik nu ontvangst heb op plekken waar ik voorheen met 2.0 geen ontvangst had. Ik kan zeker niet zeggen dat het downloaden sneller gaat dan voorheen. Ik haal nog steeds +- 2.7 Mbps 1012JP

  25. Waar ik eerst helemaal geen bereik had met de iPhone in het huis van mijn ouders in Limburg, heb ik nu 2 streepjes en gprs. Ben er erg blij mee. De laatste firmware die ik testte in Limburg was 2.0.1 dus t kan ook zijn dat het al met 2.0.2 was opgelost.

    Sowieso was ik erg tevreden met 2.0.2. Een hele hoop problemen die ik ondervond met de iPhone (voortdurend crashen, met name van de app store) waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

    Ik hoop dat 2.1 nog beter is. Het klinkt erg veelbelovend: trage updates en synchronisatie en icoontjes die verspringen na updates waren enkele grote ergernissen van me. De tijd zal leren of het nu beter is.

    Ik heb tot nu toe altijd last gehad van Safari die soms opeens crasht (word je opeens teruggegooid naar springboard), ik hoop dat dat nu ook opgelost is.

    Dan nog even wachten op 2.1.1 die het scrollende providerlogo fixt en we zijn helemaal tevreden!!

    Twee andere vurige wensen van mij zijn:
    – Verjaardagen uit iphone contactinfo automatisch in iphone kalender overzetten
    – Mp3tjes kunnen selecteren als beltoon of wekkergeluid

    Als dat ooit gefixt wordt is de iPhone 100% top voor mij. Nu is ie dat trouwens al voor 95% en zo hoog scoorden mijn vorige mobieltjes bij lange na niet. 🙂

  26. @Antimaterie:

    Kijk eens op deze site, http://audiko.net/. Beltonen worden makkelijk gevonden, of upload je eigen MP3. daarna verplaatsen in het Itunes mapje ‘beltonen en syncen en klaar is kees

  27. Bij mijn pa heb ik nu regelmatig no sevice …

  28. bij mij is het er niet op vooruitgegaan.

    Overdag 1 tot 3 streepjes. En ‘s avonds bijna altijd ‘no service’

    *zucht* ik had goeie hoop

  29. Ik lijk nu op sommige plekken langer/vaker no service te hebben.
    Verder heb ik op sommige dode plekken in m’n huis opeens wel 2 a 3 plekjes en verder in m’n huis ook beter bereik op sommige plaatsen. Ook plaatsen waar ik nu wel streepjes heb maar dat bij daadwerkelijk bellen het bereik naar no service gaat.

  30. Op mijn iPhone is het ontvangst alleen maar slechter geworden 🙁

  31. Gisteren op vakantieadres (barcelona) iphone geupgrade maar blijf de melding wachten op activering houden!! Zie het al gebeuren dat ik tijdens hele verblijf niet bereikbaar ben. Aan de andere kant wel lekker rustig 😉

  32. ik krijg na 3001#12345# de foutmelding ‘Fout bij uitvoeren verzoek Geen netwerkvoorziening’. In Amsterdam Noord.

  33. Ik ben benieuwd of dit de update is waar die 500 trosradar klachen mee opgelost zijn.

    Dat zullen we snel zien in een volgende afleveri ga denk ik.

    Tros radar zichzelf op de schouder kloppend dat ze die bug fix update van Apple hebben afgedwongen en dat Apple dat 1dag na uitzending al beloofd had een week later resultaat.

    Ik zou niet verbaast opkijken als tros radarhet succes van de bug fix aan zichzelf verwijt.

  34. @Loek: moet een sterretje voor en achter de cijfercombinatie.

  35. Helaas zit er een fout na de update of in de software of bij t-mobile bij visual voicemail, wanneer je er een binnen heb gekregen, en wil afluisteren slaat het scherm gelijk op zwart en moet je op de reset knop drukken om weer terug in je telefoon te komen

  36. Fieldtest

    4-5 streepjes op 3G wisselend in db’s tussen -99 en -105!!!

    De beste waarde die ik, op diverse testpunten, met 5 streepjes gekregen heb (met 3G) is -99

    Mij is inmiddels ook al een paar keer opgevallen dat het toestel stabiel 4 streepjes (3G) aangeeft en op het moment dat ik een programma start met internet toegang wordt het 3G symbooltje onmiddelijk door het GPRS symbooltje vervangen.

  37. Beste JP (nog steeds over visuel voicemail) ik heb geen hand voor de lichtsensor ook geen vinger zodra ik op de naam klik dan verdwijnt gelijk het beeld en om terug te keren moet ik echt op de boven knop drukken iphone 3g original

  38. Beste allemaal,

    Apple is niet de enige die verantwoordelijk is over G3.
    T-Mobile heeft een netwerk en die bepaald hoe sterk een GPRS/G3 signaal is in het land en op je mobiel. (zie de onafhankelijk test die is gedaan om te kijken hoe de antennes/ontvangst van de iPhone is t.o.v. andere merken)
    Apple moet er inderdaad alles aan doen om het G3 signaal optimaal te maken, maar T-Mobile moet zijn netwerk goed in orde hebben en voor een goede dekking bezorgen.
    Als de dekking belabbert is, dan kan Apple daar ook niets aan doen.
    Als T-Mobile slim is gaan ze samen werken met Vodafone, want hun dekking is zeer goed en zeer stabiel.
    Dus ik denk dat de (toekomstige) updates van Apple niet echt veel soelaas zullen bieden, behalve stabiliteit. T-Mobile moet zijn netwerk gewoon sterker en beter maken.

    Groeten

  39. Nietszeggend en verwarrend puntje? Wat is er verwarrend aan. Je weet toch gewoon bolletje is gprs. Ik vind dat niet zo’n punt.

    Ik heb dat caption crunch ook gebruikt en het werkt idd erg goed. Wat ik me wel afvraag is hoe ik dit weer verwijder als T-Mobile zelf met een carrier update komt. Iemand een idee?

  40. in de reeshof in tilburg heb ik geen bereik met het 3g netwerk postcode 5035hb en dat is binnen het thuis

  41. Hallo,
    Ik heb voor firmware 2.1 de gejailbreakte 2.0.2 gehad, waarin ik met BossPrefs een aantal iconen had verborgen, zodat ze niet meer op mijn springboard zouden staan. Nu heb ik m geupdate maar nu zijn die iconen nog steeds weg… Weet iemand hoe ik dit kan verhelpen?
    Alvast bedankt!

  42. Sinds ik 2.1 heb geïnstalleerd kan ik niet meer scrollen in webpagina’s, vergroten lukt niet meer en de onderste icoontjes bij Safari werken niet meer (om iets te verwijderen of toe te voegen).
    3G verschijnt wel in beeld maar dat verdwijnt wanneer ik ontgrendel om plaats te maken voor het Wifi-logo.

  43. @K Keevel, in het verlengde daarvan ben ik ook heel benieuwd naar de coveragetoo die bij TMO zelf in gebruik is. Ik heb de afgelopen weken regelmatig telefonisch contact gehad naar aanleiding van mijn klachten. Ik heb op de openbare coveragetool een aantal postcodes ingetypt en daarbij kreeg ik steevast de uitslag dat er 3G is.

    Wanneer ik deze postcodes vervolgens in mijn telefoongesprek aangeef krijg ik in 50-75% van de gevallen te horen dat er inderdaad geen 3G is. Wie houdt wie nu voor de gek?

  44. @ Ad Verschuren,

    dit vraagt om een nieuwe installatie van de firmware middels de “herstel” knop. Je kunt nadien kiezen of je een bestaande backup wilt terugzetten of helemaal opnieuw wilt beginnen.

  45. Update gedaan naar 2.1, als ik nu geen verbinding heb met 3G, dan gaat hij keurig naar 2G, alleen hij gaat nooit meer naar 3G. Ik kan wel bellen maar heb geen gprs of 3G. Als ik handmatig de 3G uit en weer in schakel of in vliegtuig mode en er weer uit, dan heb ik de 3G weer terug.

  46. 3G is niet beter geworden bij mij. Ik had het niet op veel plekken in Amersfoort en heb het nog steeds niet. Hier in huis no go, ook niks aan veranderd.
    De toetsenbordklikbug heb ik ook nog steeds trouwens (als ik typ, ik heb klikgeluid aan staan, valt het volume na een aanslag of 10 weg tot circa de helft van het originele volume en blijft dan zo..) :-(.

  47. Tot de upgrade ik het “No Service” sign niet of nauwelijks gezien, maar nu zie ik het vaker. Wel is de sterkte van het signaal toegenomen, gezien het aantal streepjes. De vraag is nu inderdaad of dit alleen cosmetiek is… 😉
    Ik heb het algemene idee dat de verbindingen allemaal ietsje verbeterd zijn.
    Een 3G met een streepje erdoor zou ik gewoon heel duidelijk vinden, maar dat zal men om psychologische redenen waarschijnlijk niet doen… 😉
    Moet de boel verder nog even goed bekijken, maar het klinkt veelbelovend.
    En de mensen die nog steeds het probleem vooral bij T-Mobile legden, ik heb mijn toestel; uit Belgie en er zit een KPN-kaart in en had dus ook op sommige plekken te weinig prik.

  48. Tot mijn grote verbazing heb ik nu thuis van net aan 1 streepje, nu een volle stabiele bak!! MAAR…. doe een speedtest en kom niet boven 150kb, dus denk eerder dat het een cosmetisch ingreep is geweest! Want had eergister met 1 streepje bijna hetzelfde snelheid.. Leuk om te zien zo’n volle bak, alleen jammer dat het weinig nut heeft… Pluspunt is wel dat alles een stuk sneller gaat..

  49. Ik vind het puntje van GPRS juist veel beter dan het officieele logo. Zo raak je tenminste ook niet in de war met 3G, als je even vluchtig kijkt.

    Verder ben ik tevreden, hoewel ik geen ontvangst verbetering ondervind..

  50. vreemd: met wifi aan drie streepjes ontvangst, na uitzetten wifi nog maar 1. Overigens wel in 3G, maar dat was voorheen ook. Kan het zijn dat de autocorrectiefunctie beter werkt.
    In ieder geval weer goed werk van Apple EN van de iPhoneclub. Prima jongens, ga vooral zo door.

  51. ik ben nu af van dat T-Mo… via die app van Captain Crunch!! En het voordeel, ik kan in een keer mijn toestel herkennen uit de tientallen van mn vrienden, omdat de mijne nu daar mijn eigen naam heeft staan, ik weer blij! Was ik eigenlijk nog steeds want ik ben echt tevreden met mijn iPhone

  52. @Carel
    Een goede test over de dekking van G3 is :
    Neem iPhone op een plek waar geen G3 is.
    Neem daarnaast een ander merk die ook G3 ondersteund.
    Daaruit weet je echt of er G3 is en of het aan Aplle ligt.

    En zoals vele bedrijven zeggen telefonisten andere dingen als computers of blaten ze gewoon na wat de de computer voor hun zegt. (sterker nog, telefonisten spreken elkaar ook wel tegen. De ene zegt ja en de ander zegt nee. Wie te geloven in zijn/haar verhaal)

  53. NIEUW PROBLEEM?? Heb net gepost over van 1 streepje naar volle bak.. Maar na het bellen springt de telefoon over naar gprs en dan ineens helemaal geen internetverbinding meer, moest flightmode aan en uitzetten om weer internet te krijgen?? Iemand hier problemen mee??

  54. Ja, ik heb dat probleem ook.

  55. Had voor de update in mijn woning geen 3G. Na de update nog niet. T-mobile kaart in mijn N95 gedaan en tevens geen 3G. Vodafone in mijn N95 volle bak 3G. Dus het ligt toch zeker an T-Mobile. slechtste provider van Nederland. Gewone GSM ontvangst was in het verleden al slecht toen het nog BEN heette. Nu zijn ze het slechste in 3G, wat een bagger. Maandag nu echt bellen om mijn contract te ontbinden. Blijft een feit dat de Iphone een topper is..

  56. synchroniseren is nu iets dat ‘even tussendoor’ kan: een enorme verbetering! De ontvangst lijkt beter voor 3G, maar dan ga ik alleen nog af op de aanduiding boven in het scherm. Of dat ook echt verbeterd is kunnen we pas na verloop van tijd bepalen. De update is in ieder geval een stapje voorwaarts; meneer is blij. 😉

    Ta-dah,
    JP8

  57. @Michael:
    krijg hele andere metingen 8474.4 KByte/sec oftewel 67795 kbps zal wel toch niet kloppen denk ik… maar ja speedtest.nl geeft mij meerdere malen rond dezelfde stand… gewoon op 3G!!

  58. Geen verbetering in 3G. Bij 2.0.2 had ik som 1 streepje. Nu helemaal niets. Regio 3972

  59. weet iemand hoe je die sms melding (tot 2maal toe) instelt?
    dit is namelijk zeer handig vind ik…

  60. Ja speedtest maakt er maar wat van
    Had net ook 2000kb/s
    Bizar ik had 4streepjes 3g voordat ik naar speedtest ging kwam terug op deze pagina had ik opeens 5streepjes gprs en terwijl ik dit tik weer 5strepen 3g.
    Ik geloof er moet meer in.
    En dat noemen ze de vooruitgang:)
    Ben blij dat ik nog een vaste telefoonlijn heb

  61. Het is weer zover t-mobile 1202 beltegoed is weer niet beschikbaar, het is altijd wel wat!!
    Ook de gadget voor beltegoed werkt ook nog steeds niet!!

  62. @Kal_el:
    bij mij was dit al automatisch ingesteld na de 2.1 update

  63. Aanvulling op het ontvangstdeel: In Loenen aan de Vecht is er nog steeds sprake van no service. Als er dan buiten een streepje ontvangst verschijnt blijkt dat niet te werken want er is onvoldoende ontvangst. Kortom er is ook een cosmetische aanpassing geweest met die streepjes.

  64. *3001#12345#* geeft bij mij de waarde -99 en 1 streepje ontbreekt op de schaal.
    Wat betreft die signaalsterkte (-99), die is niet anders dan voor de patch.
    Vreemd is dus dat ik WEL meer streepjes op mijn scherm zie.

    Volgens mij heeft men de schaal van die streepjes veranderd en zie je dus meer streepjes bij dezelfde signaalsterkte.

    Ik voel me wat dat betreft dus belazerd ..

    Maar ook positieve dingen hoor :
    batterij gaat inderdaad langer mee
    contactenlijst vele malen sneller (300 contacten)
    genius is geniaal
    alle applicaties werken nog

    🙂

  65. ik heb nog altijd klote ontvangst alleen de signaal indicator is alleen sneller vol dan als ik bereik heb….. op precies dezelfde plekken valt bij mij het bereik weg bij mij in huis dus er is totaal geen verbetering qua bereik…. alleen de signaal indicator is sneller gevuld

  66. Ik heb helaas problemen met Yahoo! Mail na de update.
    Het lukt de iPhone niet meer om verbinding te maken met de Yahoo server.
    Andere e-mail doet het gewoon prima (Ziggo, Hotmail of Gmail).

    Meer mensen die dit probleem hebben?

  67. Volgens mij is de schaal idd aangepast, ik krijg nu vrijwel altijd 5 streepjes…

  68. Ik was kaarten, weer en aandelen compleet kwijt na 2.1. Hij was wel jailbroken.., ik heb echter nog niemand met dit probleem gehoord..

    Wel heel raar. Ik heb hem via iTunes op herstel gezet en alles is teruggezet naar mijn laatste kopie.

    De apps zijn er niet mee terug maar er staat nu wel gewoon T-Mobile in beeld terwijl er wel 2.1 op zit.

    Dus dan maar herstel als zijnde een nieuwe iPhone…
    Na syncen met adresbook en iTunes staat alles toch weer terug..

    Zal wel goed komen denk ik..

  69. Ik heb gisteravond na de 2.1 update nog een “geen service” gehad en vandaag nog een keer.
    Ik heb ook nog maar 1 keer 3g gezien mijn iphone staat steeds op gprs vandaag toevallig een keer 3g.
    Leuk toestel maar wat een k*t bereik.

    Iphone 3g 16gb t-mobile orgineel (niet jailbroken)

  70. Als ik die download snelheden lees begin ik toch knap jaloers te worden. Vandaag op diverse momenten, met volgens de streepjes (5 stuks) prima 3G ontvangst, een speedtest gedaan. Op deze momenten was de dB waarden slechter dan -100 dB.

    de downloadsnelheden waren (en volgens mij is een duif sneller) veelal tussen de 150 en 160 KByte/sec en de uploadsnelheden tussen de 12 en 14 KByte/sec….. sorry….’k moet even een traantje wegpinken…..

    …daar ben ik weer.

    Ik heb diverse tests gedaan nadat ik de iPhone opnieuw geflashed heb met de laatste firmware en zonder extra geïnstalleerde software. Genoemde getallen zijn dus VOOR en NA de reflash.

  71. Merk eigenlijk geen verschil met de vorige firmware.
    Hebben hier gewoon geen 3g, dus ook niet met firmware 2.1.
    Wel volle bak met gsm/gprs. Dus kan zonder problemen bellen en gebeld worden. Echter was dit al voor de 2.1.
    Verder blijft het heerlijk dat je zonder zorgen kunt upgraden.

  72. Ik heb thuis twee i-phones naast elkaar liggen.
    De eerste is jailbroken en nog niet geupdated.
    De tweede is origineel en al geupdated naar 2.1
    Beiden zijn van t-mobile.
    Wat betreft ontvangst balkjes zie ik weinig verschil.
    Thuis heb ik zo nu en dan 3G en dan weer GPRS op beide i-phones.
    Er zijn momenten dat de geupdate naar GPRS springt met vol ontvangst en de andere op 3G blijft staan met weinig ontvangst.
    De geupdate i-phone is op internet wat trager, maar scheelt niet veel.
    De GPS functie is hier heeeeel erg traag en soms blijft het een grote cirkel.
    Het lijkt mij dat ik een slechte netwerkverbinding heb van t-mobile.
    Via mijn eigen draadloos netwerk heb ik prima resultaten
    Postcode 4844

  73. Over het logo (misschien is dez discussie al gevoerd, maar t zijn zooooveeeel reacties haha!),..Ik heb een oude iphone en bel via orange, maar sinds een aantal weken bel ik dus via t-mobile op de meeste plaatsen, en er staat bij mij altijd volledig t-mobile in beeld!

  74. ik heb na de update van 2.0 naar 2.1 met mij 2g iphone geen verbinding meer met gprs(edge). Heb mijn netwerk instellingen op iphone nagekeken maar deze staan nog altijd zoals het moet internet.proximus.be

    iemand een idee

  75. Nou ik ben denk ik nummer 1 in Nederland met een eerste melding ”Geen Service” vanavond om precies 20:19, 2 minuten helemaal niets kunnen doen :(.

  76. Geen verbetering merkbaar mbt ontvangst. (thuis) Voor de update heel vaak “Geen service” na de update nog steeds.
    G3 had ik al niet en nu nog steeds niet. (regio 7391)
    Denk toch echt dat T-Mobile knudde is.
    Wel heel tevreden over de iPhone.

  77. Lees hier een aantal punten die ik ook al op een ander topic heb gemeld. Ik ben nog lang niet tevreden, maar wel blij met de verbeteringen.

    Als de indicator alleen cosmetisch verbetert is, dan is dat niet best voor Apple. Dat zou een zeer grove onderschatting zijn van zijn klanten, want die komen echt niet uit een ei.

    https://www.iculture.nl/14418/iphone-firmware-21-de-eerste-evaluaties-beveiligingsupdates-geluid-snellere-backups-applicaties-genius/#comment-42700

  78. Ik heb heelaas nog steeds “no service” in mijn scherm staan als ik beneden in mijn woning ben. Kortom voor mij echt niks verbeterd misschien zelfs slechter geworden aangezien ik geen wifi verbinding meer kan krijgen. T-mobile zegt een orange mast over te sluiten deze maand nog in mijn woonplaats hopen dat dat verbetering geeft

  79. ontvangst lijkt wel iets beter maar ik kan er soms geen pijl op trekken. Dan weer 5 strepen volle bak bereik dan weer 1 streepje dan schiet hij naar gprs om daarna weer naar 3g te gaan. Kan niet echt duidelijk krijgen of het bereik écht verbeterd is. Thuis heb ik soms nu geen 3g terwijl ik dat eerst wel altijd had. Even testen nog maar.

  80. Plotseling worden mijn telefoongesprekken binnen de minuut, soms zelfs binnen de twee seconden verbroken. Dit heb ik hiervoor nooit gehad. 3G bereik even abominabel als eerder.

  81. 2.0 met 3G -99
    2.0 zonder 3G -89

    2.1 met 3G -101
    2.1 zonder 3G -90

    023 regio

  82. 3g kan ik binnen niet ontvangen met tmobile

    2g geeft -61 aan

    regio 0546

  83. Caption Crunch werkt bij mij zonder problemen. De iPhone start automatisch nieuw en een jailbreak is inderdaad niet nodig

  84. Wat ik nog niet snap is het volgende. Ik heb de afgelopen weken diverse klantenservice medewerkers gesproken. Allemaal geven ze aan dat de situatie beter wordt zodra de masten van Orange geintegreerd zijn. Als ik dan vraag of dat ook positieve effecten op de 3G ontvangst heeft krijg ik elke keeer een duidelijke NEE, alleen GSM wordt beter. Hebben de Orange masten soms geen 3G?

  85. ik begrijp al de problemen niet…mijn iphone 2.1 werkt perfect en mbt ontvangst heb ik in Nederland overal 3G en met een zeer snelle en stabiele internet verbinding !! ik heb dan wel een iphone met een Zwitserse Orange sim kaart en heb dus roaming in Nederland…Vodafone is het gekozen netwerk in Nederland, voor Belgie is het Mobistar, Italie is het TIM, Duitsland T-Mobile, Frankrijk Orange, Engeland Vodafone….ik reis veel dus zo een goede ervaring opgedaan…

  86. @Jeroen: jouw reactie begrijp ik niet. Jij snapt niet dat er zoveel problemen zijn met 3G in NL via T-Mo, maar geeft zelf al aan dat je een Zwitserse sim kaart in je toestel hebt zitten en dat je in NL via Vodafone op 3G zit. Dus het is toch heel simpel, JIJ hebt geen probleem omdat je op Vodafone zit, maar je moet wel snappen dat de meeste mensen hier met T-Mo werken.

  87. het lijkt me dus wel duidelijk waar het echte probleem vwb ontvangst zit: T-Mob. Draai KPN op iPhone 3G (2.1) en heb nog nergens problemen gehad! Werk in nieuwegein (3431) en woon in 4271 (middle of noware) …

  88. Ik heb vandaag in ieder geval het besluit genomen niet langer met de iPhone door te gaan. 3G ontvangst en snelheid is ook met deze firmware bedroevend. Inmiddels ligt er een mailtje bij de klantenservice met het verzoek om instructies hoe het contract te beëindigen. Ik vind het echt jammer vanwege de iPhone maar ik kan niet langer 30 euro in de maand rechtvaardigen voor 150 belminuten en GPRS datasnelheid inclusief bijbehorende ergernis. Voordat mensen gaan roepen “er zijn toch hotspots als het snel moet”…klopt…de dichtstbijzijnde is echter 12 km rijden om maar te zwijgen over de overige 2 in deze regio.

  89. In de release notes van Apple zelf staat letterlijk dat er voor 3G een cosmetische aanpassing is gedaan om het aantal streepjes beter overeen te laten komen met de ‘werkelijke’ signaal sterkte. Feitelijk is er dus niet veranderd, had je eerst 1 streepje dan kan je er nu 3 of zelfs 5 hebben maar het signaal is hetzelfde, had je eerst geen streepje dan heb je nu nog steeds geen streepte, of misschien af en toe 1.

    Alle 3G problemen liggen bij T-Mobile, en dat was de hele tijd al het geval. Zowel T-Mobile als Apple leggen daar niet graag de nadruk op omdat mensen hierdoor hun abonnement kunnen opzeggen. Het netwerk van T-Mobile is nog in ontwikkeling. Toen FW 2.0.2 uit kwam hebben ze een dag later, tijdens een zogenaamde landelijke storing, het netwerk in diverse grote steden geupgrade. En toen dachten veel mensen dat het door de nieuwe firmware kwam. Ik vermoed dat T-Mobile dezelfde truuk nu weer heeft uitgevoerd door gelijktijdig met de FW upgrade ook het netwerk op sommige plaatsen te upgraden, echter is het verschil nu niet zo groot met de vorige keer. In de stad waar ik slecht bereik heb is dit nog steeds het geval. Ik heb ook een Vodafone dongle voor mijn laptop, en die heeft overal een perfect bereik.

    Apple en T-Mobile hopen dat mensen geduld hebben, want de problemen zullen uiteindelijk wel opgelost worden maar voor sommige mensen (steden, dorpen) kan dat nog jaren duren. Je stampt niet zo 123 een compleet 3G netwerk uit de grond. En Vodafone heeft gewoon een enorme voorsprong op dit gebied. Voor mensen die de iphone zakelijk gebruiken en bereikbaarheid belangrijk vinden doen er goed aan om de simlock er af te laten halen en een Vodafone simkaart te gebruiken.

  90. Heb sinds vorige week de t mobile legaal laten unlocken en draai nu op kpn…wereld van verschil in ontvangst zowel gsm als 3g. Het ligt echt aan t mobile…Mijn dochter moet de 500 sms en 500 belminuten maar aan haar vriendinnetjes spenderen!!.
    Iphone is en blijft een werelds product.

  91. In plaats van je contract te laten ontbinden bij T-Mobile kan je ook proberen een gratis sim-unlock af te dwingen en het abonnemenntsgeld zo aan te passen dat je in feite alleen voor het afbetalen van de iPhone betaald. De T-Mobile simkaart leg je dan in je keukenla. De iPhone blijft een fantastisch product, het is zonde als je door de kwaliteit van het netwerk de iphone inlevert. T-Mobile moet haar service waarmaken. Een unlock eisen als ze niet in staat zijn om in jouw omgeving een goede dekking te bieden is zo gek nog niet. Een rechter zou je hierin zeker gelijk geven. Je betaald er immers voor.

  92. beste mede Iphoners, wat wordt er bedoeld met een scrollend T-Mobile logo? Na de fw update (t-mobile iPhone, 3g, zonder jailbreak etc.) heb ik nog steeds een gewoon stilstaand logo,ik lees wel over carrier settings etc. En die komen toch automatisch binnen óf staan al op het toestel? En vanaf welke versie scrollt het logo dan?

    Enniehoe, ik ben blij met de Iphone, heb vanaf november a.s. Het iPhone abo’tje, nu nog gewoon web en walk in verband met verlenging. Kan dus niks zeggen over 3g. Wel dat mijn HCT TyTn ook geen 3G heeft bij mij in de straat, wel 1(één) straat verderop. Is kijken hoe dat met de iphone zal zijn.

  93. @Piet,
    zal best, maar er zijn ook heel veel mensen die bijvoorbeeld ergens eerst totaal geen 3g hadden en nu opeens wel, dan is er dus echt wel iets veranderd hoor, misschien nog niet voor iedereen, maar voor heel veel mensen duidelijk wel!

  94. @Piet, misschien een aardige suggestie om ‘ns met TMO te bespreken temeer daar de iphone een heel fijn toestel is. Bedankt voor de suggestie want ik was inmiddels aan het kijken naar alternatieven uit andere landen.

  95. Ik heb sinds de upgrade ook last van geen internetverbinding waar het voorheen wel werkte. Om jet werkend te krijgen moet ik de flightmodus inschakelen. Ook blijft de aanduiding geen service nog steeds erg vaak oplichten thuis op 1073rg. Bovendien vond ik de logo’s van 3g en gors voorheen mooier.

  96. Uitstekende update! Supersnelle backup en (in vergelijking met daarvoor) snelle installaties. Bereik 3G veel beter op plekken waar voorheen moeizaam bereik was. Functionaliteit daardoor in algemene zin verbeterd.

    Twee veranderingen waarvan één belangrijke las ik hier nog niet. Het is ook bijna teveel om bij te houden. Ik weet toch vrijwel zeker dat AppStore bij het downloaden van applicaties telkens een wifi verbinding vereiste en daarom ook verzocht. Of zie ik ze vliegen?
    In ieder geval, het updaten van twee applicaties met een 3G verbinding ging zojuist probleemloos en snel.

    Tenslotte de batterij. Wat mij direct opviel is een veel langere volle batterij-indicatie. Maar daarna wel een snelle afname. Zegt niet direct iets. Misschien moest de batterij na 2.1 firmware nog een volledige cyclus doormaken voor een betere functionaliteit. Ik haalde de iPhone 3G tot nu toe van de stroom zodra de stekker in beeld kwam. Vanacht heb ik dat nagelaten. Het toestel heeft zo’n vijf uur aan de elektra gehangen. Het verschil is drastisch…

    …Vanochtend flink met newsfeeds beziggeweest en de iPhone langdurig gebruikt. Maar de batterij is nog steeds vol en als ik ‘m via iTunes aan de stroom verbind verschijnt direct het stekkertje. Dat zou betekenen dat de batterij ook na (tot de stekker) te zijn opgeladen, nog steeds doorlaadt. Voor mij is dat nieuw. Of de batterij nu ook bij beginnende afname snel leeg zal zijn kan ik nog niet zeggen.

  97. Ik heb ook aangegeven het contract te willen ontbinden, maar een optie om de iphone legaal te unlocken en dan tegen een lager tarief alleen je iphone af betalen over 2 jaar is zo gek nog niet. Ik denk alleen dat TM dit niet zou willen doen. Misschien mogen ze het niet eens, contractueel van Apple. Maar goed ik ga maandag nog eens bellen hierover. Anders maar naar Belgie toe en een sim only abo van Vodafone nemen.

  98. Super update!
    – Sneller sync met Itunes
    – Veel beter bereik (voorheen nada bereik bij me ouders, nu 2 streepjes!) en veel stabieler 3G bereik!
    – Minder crashende apps
    – 10x snellere updates van de apps
    – Snellere contactlist en over ‘t algemeen sneller switchen tussen apps en home
    – Nieuwe 3G logo is sjieker
    – Veel betere batterij prestaties! Voorheen na een hele dag bellen, smsen, mailen, internetten (3G en Wifi) en allerlei apps was me foon ‘s avonds wel leeg. Na de update nog ong. de helft accu! Wat een ontiegelijke verbetering!
    – Voorheen veel last van verbroken telefoongesprekken, nu compleet niet meer!
    – Apps installeren 10x sneller!

    Paar negatieven voor mij:
    – Scrollende T-mobile logo, irritant.
    – Genius playlists…. niet helemaal mijn ding, en als je niet oppast verneukt het je andere playlists en library.

    Samenvattend: Gruwelijk fijne update! Wel bizar dat apple ZO lang erover heeft gedaan om een update te maken die alle ontvangst problemen oplost. Als het toch een software matig probleem was! Maar nu is me iPhone echt veel sneller, stabieler en beter. Big-up!

  99. @Taco: een update die alle ontvangst problemen oplost? Niet dus voor veel mensen denk ik.

  100. Nijmegen 6521:
    Vanaf een meter van het raam aan de voorkant geen 3G. Aan het raam tussen -112 en -102dB.
    Geen verbetering met 2.1
    Nijmegen 6541 (werk):
    Zelfde effect: bij de ramen aan de zuid en oostkant 3G, westkant (mijn kantoor) wisselt tussen geen service en drie streepjes GSM.
    Heel irritant: je zit bij het raam, krijgt een telefoontje (3G), loopt naar de computer: verbinding weg. En nog een keer, en nog een keer. Ik laat nu de iPhone maar expres buiten 3G bereik liggen (als ik er aan denk).
    Suggestie: wat zou het fijn zijn als je 3G voor voice kon uitschakelen en voor data ingeschakeld laten. GSM voice is prima, 3G heeft wat mij betreft alleen toegevoegde waarde voor data.

  101. Ik begin, deze verhalen lezend en mijn eigen ervaring, Apple behoorlijk te wantrouwen. Het zou me niet eens meer verbazen als de langere batterijlevensduur wordt verkregen door de indicatie gewoon wat op te schroeven, net als bij het 3G signaal.

  102. Voor de statistieken: vóór 2.1 had ik Rx tussen -85 en -101 met 2-3 streepjes. Net ge-update naar 2.1, heb nu nog steeds tussen -85 en -110 met continu 5 streepjes. Hmm…

  103. Even voor eens en altijd over het slechte bereik van de iPhone!
    Ik heb al jaren een T-mobile abonnement vanuit de tijd dat het nog Ben heette. Mijn ervaringen zijn dat het netwerk structureel op bepaalde plekken waar ik kom in Breda en Tilburg wegvalt. Vrienden van mij met een T-Mobile abonnement delen mijn visie. En dat was al jaren zo met vorige toestellen dus het is logisch dat dat nu met de iPhone nog steeds zo is. Ik vind het laf van T-Mobile om hun gaten in de dekking door te schuiven naar Apple. Mensen die omwille van de iPhone zijn overgestapt naar T-Mobile kunnen dus niet per definitie een vergelijking in bereik trekken met hun vorige provider.
    T-Mobile heeft wel degelijk gaten in zijn dekking! Daarom hoop ik dat T-Mobile dit eens op zijn fatsoen trekt en hier eindelijk eens wat aan doet!

  104. ik zie geen echteverandering in bereik ik heb nog stteeds laag of helemaal geen bereik.
    Mischien komt het doordat ik in zo een gehucht woon, maar mt me oude mobiel had ik wel vol bereik, dus ik weet niet of de update echt heeft geholpen of het ligt aan de provider mischien heeft t-mobile hier geen goed bereik want als ik iedereen zo hoor is het bij hun wel verbeterd

  105. Leuk van die mensen die zeggen dat ze meer streepjes ‘ontvangst’ hebben dan voor de update. Weten die niet dat Apple de weergave ook maar even aangepast heeft en de boel op die manier kunnen flessen (alle streepjes bij half ontvangst bijv.) Het gaat erom dat je gewoon onvangst heb (download of voice). Streepjes zeggen bij deze update dus NIETS!

  106. T-mobile heeft gewoon een rottig netwerk. Ik heb (nog) geen iphone en wel een t-mobile abo met een gewone nokia en heb regelmatig dezelfde problemen als men omschrijft. Zal blij zijn als ik er vanaf ben.

  107. @ Ronald: Idd streepjes toevoegen is een makkelijke cosmetische truuc.
    Maar voorheen kon ik toch echt niet bellen bij mijn ouders thuis (mijn broertje ook niet) en na de update heb ik overal in hun huis bereik. Stabiel bereik zelfs. Dat is niet cosmetisch te noemen. Met alle andere telefoons en abbonementen daar nooit last van gehad.
    Blij dat ik toch beter bereik heb nu.

  108. Hoewel T-Mobile in mijn geval maar een matig signaal geeft, is de werkelijke reden van ‘call failed’ en ‘no service’ te zoeken bij de iPhone (1e generatie met 2.0.2)

    In vergelijking met mijn HTC Tytn II (ook T-Mobile) geeft de iPhone (op hetzelfde moment en dezelfde plaats) 5 tot 13 db slechter signaal met field test.

    Bijvoorbeeld:
    HTC Tytn II -84db
    iPhone – 97 db

    en het aantal streepjes…….zegt helemaal niets!!!!!

  109. @ronald: ik ga er ook vanuit dat Apple het netwerk van T-Mobile niet beter kan maken. (dat is ook voor mij de reden geweest om de iPhone zelf bij onze zuiderburen te halen en gewoon bij KPN te blijven)
    Wat ik wel vermoed is dat het aanpassen wat verder is gegaan dan een paar streepjes cosmetisch aanpassen. Ik heb een KPN abbo en eigenlijk nooit ontvangst / 3G problemen gehad. Wél had ik regelmatig dat de streepjes voor het ontvangst (onregelmatig) fluctueerden, nu niet meer. Het signaal (de indicator / de “streepjes”) is nu stabieler.
    Als het signaal van T-Mobile zwakker is / een slechte dekking heeft en de streepjes dus in het onderste gedeelte liggen zal de iPhone dus sneller “beslissen” om over te schakelen naar GPRS met als gevolg het verliezen van je gesprek. Ik vermoed dat Apple daar iets heeft veranderd.
    (Ik beschrijf het alsof de streepjes ermee te maken hebben, maar dat is natuurlijk niet zo, maar het gaat om het principe)

    Ik kan anders ook niet verklaren waarom een hoop mensen nu (veel?) minder problemen hebben met het wegvallen van hun gesprekken terwijl de verschillende testen van mensen duidelijk aangeven dat de signaalsterkte op de iPhone hetzelfde gebleven is …

  110. Ik heb nooit problemen gehad met de ontvangst, en nu na de nieuwe software is ie nog steeds prima. Maar ja, ik woon en werk dan ook in Amsterdam. Dat heeft toch blijkbaar zijn voordelen qua bereik! 🙂
    Kom trouwens ook regelmatig op de Veluwe (familie), maar ook daar alles prima hoor. Voor en na de update. En er staan toch vrij veel bomen daar 😉

  111. Ik ben een voormalig orange klant. Van redelijk bereik naar geen bereik gegaan, en een onwillende t-mobile als ik ze al kan bereiken.

    De update werkt super, maar heeft verder geen effect op de ontvangst, die blijft, in een gebied van een vierkante kilometer, Nihil.

    Ik ga naar KPN. T-Mobile is een incapabele provider, in mijn ogen.

  112. Zit bij Mobistar in België, Iphone 3g met 2.1 update. Bereik was altijd al zeer goed met 3G soms wel minder tot helemaal niets, nog niet veel aan verbeterd. Wel snellere contacts, sneller sync, batterij toch ook een stuk beter. Ook tweede melding van SMS is super, maar zou eigenlijk liever de instellingen zelf kiezen.

  113. Ben behoorlijk teleurgesteld in Apple. Absoluut geen verbetering in de ontvangst. Begin langzamerhand een beetje genoeg te krijgen van mijn iPhone. Liever een telefoon die het gewoon doet dan een gadget waarmee niet eens de basisfuncionaliteit van een telefoon naar behoren werkt…

  114. Je kunt hier in dit forum nog lang en breed praten over de goede werking van de Iphone, maar dat staat of valt toch echt met het beschikbaar zijn van een 3g-netwerk met goede dekking. Het is toch zolangzamerhand algemeen bekend dat het 3g-netwerk van T-Mobile, voor wat betreft de uitrol hiervan, nog in de kinderschoenen staat wanneer je het vergelijkt met het 3g-netwerk van KPN of Vodafone. Men liegt gewoon als men stelt dat hun 3g netwerk “gelijkwaardig” zou zijn. Wellicht is dat zo in de grote steden en langs de snelwegen, maar daarbuiten houdt het al gauw op (en dat is dus in het grootste deel van Nederland). T-Mobile heeft nog een hoop te doen aan hun netwerk. Laten ze dat nu maar eens erkennen en er aan gaan werken, in plaats van te denken dat ze gelijkwaardig zijn aan hun grote broers: KPN en vodafone. Jammer voor de Iphone-bezitters dat ze in Nederland nu afhankelijk zijn van zo’n bagger-netwerk. Doordat T-Mobile zoveel gaten in hun 3g-netwerk heeft, is er aan de (vele) randen van dit dekkingsgebied vaak maar een matige tot slechte 3g-ontvangst. Dat is dus in oppervlakte gerekend een behoorlijk groot deel van Nederland. Wanneer je je met de Iphone in een dergelijk gebied bevind ervaar je de problemen zoals in dit forum beschreven. T-Mobile rekent zich rijk door dit soort randgebieden met matige tot slechte dekking tot het “3g-dekkingsgebied” te rekenen. Zo wordt je dus belazerd.

  115. Ik woon in Amersfoort en hier is het signaal goed. Maar dit weekeinde was ik in Dedemsvaart (inderdaad een uithoek, maar goed er wonen dus blijkbaar mensen) en daar was het signaal buiten het dorp miserabel, soms zelfs geen signaal. Geen 3g en zelfs GPRS viel steeds weg. Zelfs midden in Dedemsvaart zeer matig signaal. Mijn zwager heeft een aantal Nokia’s en die werkte op dezelfde plekken feilloos.

  116. Field Test binnenshuis
    (Almelo 7609)

    Voor de 2.1 update:
    -65 zonder 3G
    -82 met 3G

    Ná de 2.1 update:
    -63 zonder 3G
    -80 met 3G

    Conclusie:
    Nog steeds een goed signaal. Enige verschil is dat ik merk dat de verbinding stabieler is geworden.

  117. hoi ik woon in apeldoorn en heb voor het eerst een t-mobile abo voorheen een prepaid van telfort en kpn beide volledig ontvangst in de fabriekshal maar sinds dat ik de iphone heb is het waardeloos het ontvangst is zero , tot op de vorige update eindelijk had ik ontvangst binnen dus niet meer op dak staan ik dacht dit gaatde goede kant op nu nog ff de 2.1 downloaden en alles is weer bij het oude eerlijk gezegt batt. verbruik is inderdaad lager maar het ontvangst is om te huilen ik sta 3 min op dak voordat ik eindelijk service heb.
    Het is gewoon triest collega’s met een eenvoudige telefoon van kpn of telfort hebben volledig ontvangst en ik met technisch hoogstandje van apple geen ontvangst.
    Ik wacht voorlopig nog even af of er werkelijk nog tot een oplossing komt zoniet zal ik mijn abo toch gaan ontbinden omdat ze niet kunnen leveren wat zij beloofd hebben.

  118. Tja zal het kort houden. SMS versturen werkt niet meer. wat her en der op internet gezocht maar nog geen werkende oplossing gevonden (T-Mobile btw )…..

    Mig.

  119. Ik heb een originele T-mobile iPhone van 16Gb met enkele Gb’s in gebruik..

    Voorheen zat ook ik bij Telfort met uitstekende ontvangst op alle mogelijke plekken van NL. Maar nu op de iPhone..

    Na de update naar 2.1:
    Bij mij is er geen verbetering gekomen in de ontvangst.. Blijft allemaal hetzelfde (niks). Woon in een appartement, in de randstad, en in de helft daarvan kan ik gewoon niet bellen met dat ding. Ik moet ook op mn plaats blijven staan/zitten, want anders valt het gesprek nog steeds weg. Ook regelmatig op mn werk en thuis een ‘No Service’ in beeld
    Mn oude telefoon (een SE K610i) heb ik ook weer eens aangezet met een Duo-Sim van T-mobile. Zelfde abbo dan dus. En warempel, daar kan ik wel overal (iig op meer plekken) mee bellen! Zelfs op mn werk..

    Verder gaat de accu bij nihil gebruik max 24 uur mee (zelfs zonder Bluetooth)! Als ik door de dag heen bel of zit te internetten gaat het natuurlijk sneller..
    Niet echt een verbetering op de vorige versie :’(

    Wat wel is: sneller geworden bij bladeren door adresboek en dergelijke.

    Ik hoop dat er snel weer een update komt, want de accuduur stelt mij nu echt teleur
    En nee, ik heb geen zin om 3G en Wifi uit te zetten, want dat zijn juist de dingen die ik gebruik.

  120. Met het upgraden naar firmware 2.1, heb ik alleen maar problemen met de 3G ontvangst. Voorheen werkte deze, weliswaar niet optimaal, maar het werkte. Nu heb ik helemaal geen 3G verbinding meer. Ik moet nu mijn iPhone, met T-Mobile abonnement, eerst uit en aanzetten om 3G te activeren. Mocht de 3G verbinding ergens door uitvallen, dan komt deze ook nooit meer terug en moet ik de uit/aan actie weer herhalen. Ik woon in Amstelveen en heb tot nu toe het toestel voornamelijk daar, en in de omliggende gemeentes gebruikt.

    Ik heb al van alles gedaan, instellingen verwijdert en vernieuwd, een volledig herstel gedaan via Itunes etc. etc., maar helaas, geen resultaat.

    Ik ben terug geweest met mijn iPhone naar iCentre in Amstelveen, waar ik deze had gekocht. Daar konden ze mij alleen een beetje schaapachtig aankijken, omdat ze hier nog nooit van hadden gehoord. Ik heb een telefoonnummer gehad van hun helpdesk, die mij aanraadde eerst contact op te gaan nemen met T-Mobile (zucht) en dan, als dit niet mocht helpen, contact op te nemen met de reparatiedienst in Rijswijk, die schijnbaar alle Apple producten repareert. T-Mobile moet ik nog bellen, maar ik heb er nu even de kracht niet voor!!

    De andere verbeteringen gedaan met de 2.1 firmware upgrade werken in principe goed. Alleen zag ik geen verandering in het batterij gebruik. Maar dat lijkt verbeterd te zijn, nadat ik de batterij eens helemaal leeg had laten lopen. Was niet eens heel veel voor nodig. 🙂

  121. ik heb nooit een test gedaan voor de firmware 2.1
    maar snelheid is 3,13 Mbps (382 Kb/s) download, dat is hoog, dus zal maar niet klagen…

  122. @nibby
    Ik woon ook in amstelveen en heb ook last van dezelfde problemen… Van vol bereik 3g naar totaal geen internetverbinding. Wel altijd goede netwerkontvangst!

  123. @Ruben,

    En als je de iPhone uit en weer aanzet, wat gebeurt er dan? Netwerkontvangst is bij mij ook goed.

  124. Ik heb dus dat het toestel na het ‘wegvallen’ van de 3G, nog heel ff 2G probeert, maar daarna verdwijnt gewoon elke vorm van internetverbinding via T-mobile.

    Wat dan enkel helpt is een van het volgende:
    1. Ipod uit en aanzetten, toestel pakt 3G en blijft daarop
    2. 3G uitschakelen, toestel pakt 2G en blijft daarop; 3G weer inschakelen, toestel pakt 3G en blijft daarop
    3. Flight mode aan, Flight mode uit, 3G wordt gepakt

    Het lijkt simpel gezegd of mijn iPhone niet kan kiezen voor een verbinding via GPRS, of via UMTS, soms. 🙁
    Ik haal hem ook uit standby, om nog 1 sec een 3G logo te zien, waarnaar het ff 2G wordt en dan weer wegvalt. Leuk. 🙁
    Is dit m’n toestel dan, moet ik terug (zit nog binnen 8 dagen)?

  125. @Nibby, Voorlopig lijkt het probleem opgelost met een restore, waarbij je de aanbiedersinstellingen NIET opnieuw moet installeren.

  126. Al vier dagen slechte verbinding met internet. Bellen SMS gaat wel maar Mail en Internet niet.

  127. Ja me too. Drama! Viel me ook opeens op dat de toestel de laatste dagen vast liep terwijl ik in maandenn geen freez had :S

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.