Reacties voor: iPhone-firmware 2.1 belooft betere GPS en push-notificatie; nieuwe SDK ligt bij ontwikkelaars

Apple heeft een nieuwe SDK met daarin iPhone firmware 2.1 naar ontwikkelaars gestuurd. Deze bevat GPS-functies en een eerste aanzet voor de beloofde push-notificatiedienst.

Reacties: 29 reacties

  1. Hoe lang zou het dan duren vooraleer dat daar een unlock voor verschijnt:D haha Maarja, zolang de updates maar de werking verbeteren! En liefst ook de snelheid van o.a. SMS maar ook typen van mails gaat absurd traag! echt Hatelijk:D Hoplijk een goede update dus…

  2. Het opent de weg naar nieuwe programma’s, bijvoorbeeld op het gebied van instant messaging.

    Hopelijk laat Apple dat dan ook toe …

  3. Wat heb je aan nieuwe firmware als het toestel pas over een jaar geleverd kan worden?

  4. laat maar afkomen, en ook navigatie 🙂
    Soort tomtom of sygic.

  5. @Lodewijk: Huh?? Wat bedoel je daarmee?

  6. @Cancunlover: Hij heeft nog geen te pakken gekregen denk ik …

  7. lodewijk is denk ik een van de ongelilukkigen die nog even moeten wachten op hun iPhone. Ik kan me goed voorstellen dat het zuigt wanneer je niet zeker weet of het product waarop je wacht ook echt nog in productie is of dat het gewoon geregiseerd laat aan komt.

    Met de wii is dat ook zo. Het gekke is dat de media markten de wii niet aan de straatstenen kwijt raken. En toch hoor je iedereen over dat de wii niet beschikbaar is.

    Ik hoop dat Apple nu gewoon de massaproductie serieus gaat nemen. Mensen wachten al lang genoeg.

  8. ik verwacht dat pwn de update weer feilloos unlockt.

  9. Hopelijk zit er ook een fix in voor de synchronisatie problemen, die storen mij op dit moment het meest!

  10. Bij mij start mijn contactlijst langzaam en niet zo vloeiend als de 1ste gen/ iPod touch (deze had ik eerst). En ik zou erg graag smsen en mailen in landscape mode. Ik ben benieuwd wat er in de nieuwe firmware komt.

    Jelle

  11. Wat de GPS betreft:
    Developers kunnen zelf functies als snelheid en richting echt wel uitrekenen, als de SDK maar de (elementaire) coordinaten levert, wat die al doet.

    Het punt is alleen dat je daarnaast ook kaartmateriaal nodig hebt.
    Hier dwingt de licentie met Google Apple tot vervelende restricties, waardoor developers niet met eigen kaarten kunnen komen (terwijl hun navigatie al lang werkt)
    Als Google dit wedstrijdje wint dan zitten we voortaan met Google Maps opgescheept (even wat anders dan TomTom 3D weergave !)
    Die Joswinjak zit er nu omheen te draaien dat de exclusieve licentie aan Google achteraf wel eens een hele domme zet zou kunnen zijn van z’n baasje Jobs.

    Allemaal gemonopoliseer dat snel moet ophouden:
    http://gizmodo.com/5027790/why-we-still-need-the-iphone-app-black-market

    Dat de GPS antenne is niet krachtig/gevoelig is, is een aardige bliksemafleider maar feitelijk een apart (HW) probleem.
    Maar ieder nadeel heb zo z’n voordeel…

  12. Ik wacht dus nog maar even met de upgrade naar 2.

  13. wil dat zeggen dat binnen een paar versies GPS wel deftig zal werken?
    ook met die zwakke antenne?

  14. Eindelijk GPS verbetering.
    1 van me iphones is echt een slag slechter als de andere.

    Met de ene kan ik gewoon 2 a 3 meter bij het raam vandaan zitten en na 10 a 20 seconden een fix krijgen en met de andere lukt het pas na 2 minuten en dat alleen als ik buiten sta.

  15. Hoe bedoel je, google dit wedstrijdje wint? Google Maps dient niet voor gps turnbyturn navigatie, sterker nog, Google verbiedt het om hun maps te gebruiken voor dit doel.
    GPS navigatie bedrijven zoals TomTom en TeleNav hebben hun eigen kaarten, en hun navigatie is al afgestemd op die kaarten, het enige wat ze moeten doen is de code werkbaar laten maken op de iPhone.

    GPS chip => iPhone OS 2.0 (SDK), apple is dit aan het verfijnen
    TomTom.app => SDK, wat tomtom nog moet doen
    TomTom.app => navigatie op TomTom kaarten, wat reeds jaren gedaan is en steeds verfijnd moet worden.

    En de GPS antenne is trouwens sterk genoeg, het is zowat dezelfde chip als 90% van de andere mobiele devices.
    Het probleem ligt bij de SDK, Apple moet de interne communicatie tegenover de chip nog verbeteren.

  16. @Oo
    De chip is wel goed, maar als de antenne geen satellieten doorgeeft (bekijk de testen) houdt het op.
    “Google verbiedt het om hun maps te gebruiken” –> het zijn pixmaps, dus die KAN je helemaal niet gebruiken voor dat doel.

    TomTom & TeleNav sw werkt allang op de iPhone (met/zonder SDK)
    Alleen mogen zij hun kaarten niet exploiteren vanwege de exclusiviteit die Google heeft verkregen op hun kaartmateriaal (dat dus ongeschikt is).
    Dus –> geen TurnByTurn.
    Het enige voordeel is dat je altijd met actuele kaarten zit en minder geheugen aan opslag kwijt bent (Wauw!?)

  17. Goedzo er kunnen geen updates te veel zijn.

    Ze kunnen beter de GPS gevoeliger en sneller maken dan extra functies zoals snelheid in richting erin stoppen.

  18. En dat komt door een voorlopig slechte firmware (net zoals vroeger bij de 1.0, werkte maar eindelijk goed bij de 1.1.3), want indien er geen satellieten worden doorgegeven, dan moet de software betere instructies doorgeven aan beide hw-componenten…

    Er is geen exclusiviteit op welke maps er op de iPhone mogen… Apple had dit zelf al gezegd en groen licht gegeven aan GPS navigatie bedrijven… De enige exclusiviteit dat ervoor was, kwam omdat er geen extra applicaties konden (officieel dan toch) geinstalleerd worden.

  19. Laat ze eerst maar de klanten voorzien van een Iphone….. inplaats van nieuwe firmware op de markt brengen!!!

  20. @Oo
    “slechte firmware……want indien er geen satellieten worden doorgegeven, dan moet de software betere instructies doorgeven aan beide hw-componenten…”

    Dan heb je inderdaad geen GPS meer nodig.
    Dat ze daar niet eerder mee gekomen zijn, zeg…

  21. Jij hebt dus duidelijk geen idee van hoe dergelijke software met hardware moet communiceren, niet bij iedere situatie moet men dezelfde instructie geven aan de antenne en gps. Er zijn talloze situaties waarbij de standaardwerking van de hardware niet juist is, daarvoor bestaan gerichte instructies waarbij een hardwarecomponent gericht gaat zoeken/uitvoeren. De kunst zit erin voor de software om zo juist mogelijk de situatie in te schatten na een eerste “failure” en dan juiste specifieke instructies doorgeeft.

  22. Ik vind het gewoon triest dat we nog steeds moeten wachten om een fatsoenlijke navigatiesoftware te mogen gebruiken. Juist het grote display en de GPS maken het toch echt aannemelijk dat je de iPhone als navigatiesysteem kunt gebruiken. Ik geef ook eerlijk toe, dat dit één van de redenen is waarom ik de iPhone heb besteld (ik heb namelijk ook nog een navigatiesysteem nodig en het spaart geld als je direct twee in één hebt ;).

  23. werkt de gps functie eigenlyk zonder je op internet verbonden bent?
    of moet je via 3G / EDGE verbonden zijn?

  24. Het is “assisted GPS”, dwz:

    1. GPS nauwkurigheid van enkele meters als je een fix hebt (3 satellieten of meer ontvangt)
    Die fix is sneller als je binnen bereik van een basestation bent, maar je hoeft geen internetverbinding te hebben.
    2. Zonder fix heb je de nauwkeurigheid van de nabije basestations, doorgaans een range van enkele kilometers.
    3. Zonder basestations heb je helemaal niks.

    (Maar volgens Oo hangt het allemaal van de “instructies” af – ben benieuwd hoe dat werkt, hoor.
    -> Oo ?)

  25. Ik ben nog op zoek naar een oplossing die niet gebruik hoeft te maken van Exchange of MobileMe voor push notificatie…De mail client lijkt namelijk niet echt push imap te ondersteunen…

  26. Laat ze eerst maar eens die retetrage sync oplossen… 15 minuten syncen slaat natuurlllijk nergens meer op. Daarom weer snnel terug gegaan naar 114

  27. @mark
    Toch heb ik via Exchange Sync zeer snelle synchronisatie gekregen.
    Al mijn contacten (niet zo heel veel 276), agenda en mail waren in enkele minuten gesynchroniseerd.
    Of bedoel je synchronisatie via iTunes -> Outlook (Express)?

  28. Komt dat niet doordat iTunes je hele AppStore boodschappenkar er steeds weer doorheen moet jassen (ook al is die onveranderd) ?

  29. Ik snap echt niet wat het probleem is met de huidige GPS implementatie. De GPS ontvanger in mijn iPhone is de snelste en gevoeligste die ik tot nu toe gehad heb (ik heb al 5 verschillende navigatiesystemen gehad en sommige nog in gebruik). GPS Tracker werkt 100% feilloos, de hardware is het probleem dus niet. Er moet goede navigatie software komen waarmee je echt kunt navigeren. En deze software kan de hardwarematige ontvangst van de GPS niet verbeteren, en naar mijn mening is dat ook niet nodig.

    De betrouwbaarheid van het apparaat zelf (hardware dan wel software) is een ander verhaal. Gisteren kreeg ik tijdens het downloaden en updaten van de Appstore spontaan een volledige crash voor mijn kiezen. De telefoon helemaal dood, op een grijs appeltje na. Zelfs na tig resetten wilde iTunes hem niet meer herkennen. Ik ben een uur bezig geweest om te proberen het via iTunes te herstellen, wat uiteindelijk wel gelukt is met de DCU truuk – of hoe heet dat. Daarna nog twee uur bezig geweest om alles weer terug te zetten, maar alle foto’s en SMSjes ben ik wel kwijt. Nu werkt het weer als een zonnetje en wat me opvalt is dat 3G en GSM signaal nu veel beter is en ik sindsdien geen 3G onderbreking meer gehad heb, al viel dat voorheen trouwens ook wel mee.

    Ik vermoed dat de eerdere update van firmware 2.01 niet goed was gegaan, ik zag wel deze versie bij info staan maar ik zag ook nog altijd “T-Mo…” bovenaan staan, terwijl dat bij 2.0.1 opgelost zou moeten zijn. Na de crash en volledige herinstallatie zie ik opeens wel “T-Mobile” staan. Het lijkt erop dat het update proces ook een bug heeft of had.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.