Reacties voor: iPhone firmware 1.1.3 brengt meerdere grote verbeteringen

Er is nieuws over iPhone firmware 1.1.3, waarin zo'n 7 belangrijke verbeteringen zullen worden doorgevoerd. Een screenshot-gallery laat zien dat je iconen op het homescreen kunt wijzigen en er komt ook een GPS-achtige functie in Google Maps.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. nu maar hopen dat de hackers weer een weg vinden zodat ook wij weer kunnen updaten

  2. Zo’n grote veranderingen ๐Ÿ™‚

    We mogen nog niet te vlug roepen, want volgens mij heeft Apple goed AnySim bestudeert en zal het unlocken van 1.1.3 een stuk moeilijker gaan, ook 1.1.4 zal lange tijd op zich laten wachten.

    Dit wordt een veel zwaardere klus voor hackers om 1.1.3 te kraken dan 1.1.2.
    Toch veel succes en een goed 2008

  3. van mij mogen er wel wat meer veranderingen toegepast worden.
    Wat dacht je van
    copy past?
    visite kaartjes versturen en ontvangen
    bluetooth bestanden/contactpersonen aan andere versturen

    voor de rest ben ik er heeeel blij meer hoor ๐Ÿ™‚
    iemand nog suggesties?

  4. het is maar de vraag of 1.1.3 een oplossing zal bieden wat betreft unlocken. Mochten de hackers de sec-zone uit 1.1.3 kunnen achterhalen, dan kan die slechts gebruikt worden om otb telefoons met baseband 4.06 en firmware 1.1.2 te unlocken. De mensen die anysim hebben gebruikt om hun 1.02 of 1.1.1 iphone te unlocken zouden nog wel eens pech kunnen krijgen

  5. Tony

    Volgens mij zal in 2008 het unlocken van een iPhone drastisch dalen hoor, mede door de dingen die jij aanhaalt (ik zie deze ook als probleem).

    Apple heeft een goed team aan informatici, die zeer goed werk leveren. Dus binnen de kortste keren is het unlocken echt niet meer haalbaar.

    Daar ligt ook het feit dat ik geen iPhone koop, maar ik volg het wel op de voet.
    Als mijn verwachtingen kloppen stap ik over op de Nokia die men momenteel aan het produceren is (touchscreen)

  6. Ik ben het niet helemaal eens met Kevin en Tony, alles is te kraken. Het is gwn de vraag of iemand de tijd er in wil steken om het te kraken.. en aangezien de vraag erg groot is en er dus genoeg mensen zijn met een gekraakte iphoneโ€ฆ iig heb ik er dan wel een donatie voor over ๐Ÿ˜‰

  7. tony,
    je kan toch nog steeds een met anysim unlockte iPhone weer virginizen?

  8. Als dit de verbeteringen zijn waarmee we het weer een aantal moeten doen is dit m.i. zeer teleurstellend. Je mist helemaal niets als je gewoon bij 1.1.1. blijft met wat extra software die nu al verkrijgbaar is.
    Ik word pas echt enthousiast zodra er wat aan de echte functionaliteit gedaan wordt…op het gebied van mailbeheer, documentbeheer….kortom de bekende grotere tekortkomingen. Want wees nou eens eerlijk..als het gaat om bedieningsgemak en gebruikers interface is deze iPhone revolutionair. Gaat het echter om functionaliteit, inzet in de zakelijke markt (wat apple ook wil!!!) loopt deze smartphone toch al wat jaartjes achter. Deze “smart”phone is op een aantal vlakken echt een “dumb”phone. Het is een hele mooie, makkelijk bediendare, snelle en degelijke telefoon met (hele mooi) ingebouwd entertainment….meer niet….zeker geen “smartphone”.

    Vanuit dit oogpunt vind ik deze “update” eigenlijk het woord niet waard (als het verhaal inderdaad klopt)

  9. zijn wel veel functionaliteitswijzigingen voor 1.1.3 zou eerder 1.2 zijn lijkt me.

  10. Ik denk dat 1.2 het activeren van video zal zijn.

  11. @Carel:

    Je zegt: “inzet in de zakelijke markt (wat apple ook wil!!!)” Hoe staaf je die bewering? Ik heb nog niet gezien dat Apple de iPhone op de zakelijke markt wil richten. Momenteel is de iPhone volledig consumer gericht, misschien prosumer, maar zakelijk in geen geval. Ik denk niet dat Apple ooit het tegendeel heeft beweerd. Ik heb niemand van Apple ooit horen spreken over de link iPhone-enterprise. Weet jij daar dan meer over?

    1.1.3 lijkt mij een significante update, ik ben zeer benieuwd. Wat nog steeds lijkt te ontbreken is:

    – Flash-support voor Safari
    – Downloaden van podcasts via wifi.

    Onbegrijpelijk dat die functionaliteit nog steeds ontbreekt.

  12. @Ketsjap

    Het stukje wat hier:

    http://www.macrumors.com/iphone/2007/12/06/iphone-winning-corporate-customers/

    geschreven wordt heb ik Apple op andere sites niet horen ontkennen (nog bevestigen)

    en dit:

    http://www.macrumors.com/iphone/2007/12/13/apple-working-on-improved-exchange-support-for-iphone/

    doe je ook niet voor enkel de consumentenmarkt…

  13. Ik denk dat de firmware update de deur helemaal dicht gooit voor het unlocken van de 1.1.2 tjes

  14. Zou toch jammer zijn als het zo moeilijk word om de iphone te unlocken. Geniet tot nu toe toch wel heel veel van mijn iphone. Idd is er wat gebrekkige document beheer etc maar dat staat toch wel het revolutionare bedieningsgemakt tegenover. Ik heb een heleboel telefoons gehad (ook diverse HTC (Qtek) telefoons) en ik moet toch zeggen dat ik de iphone het makkelijkst vind werken in tegenstelling tot alles wat ik tot nu toe in mijn handen heb gehad.

    Maarja, we zien wel waar het schip strand. Is het niet zo dat tot nu toe nog geen stukje software niet ooit een keer gekraakt/hackt is? Zal vast wel lukken.

  15. 1.1.2 is nog te unlocken omdat het iPhone Dev Team de toegangen weet maar 1.1.3 moet er komen om de laatste delen te vinden.

    Ik denk dat het bij 1.1.3 een stuk moeilijker zal liggen om te unlocken.
    Jailbreaken en activeren zal wel nog werken.
    En dan zullen ze die 1.2 ofzo lanceren met Flash en video. En dan zal waarschijnlijk de iPhone (2nd gen.) in de rekken liggen en is het helemaal niet meer mogelijk om te unlocken.

    Dat zijn mijn verwachtingen

  16. Volgens mij is bijna alles wel te hacken.. En ze zullen het bij Apple wel moeilijker maken om hem te unlocken, maar niet onmogelijk. Voor apple maakt het eigenlijk niet uit dat die telefoons unlockt worden, zo kunnen ze alleen maar meer verkopen. Het is een groter probleem voor AT&T. Die kunnen hierdoor minder abonementen afsluiten.

  17. @ Capser: AT&T betaald Apple een vast bedrag per maand per iPhone, dus hoe meer abonnementen, hoe meer Apple van AT&T krijgt, alleen zal Apple waarschijnlijk minder internationaal verkopen… dus geen idee wat meer op zou leveren.

  18. Waar ik nog op zoek naar ben is een manier om mensen in een blacklist te steken waardoor je geen smsjes meer van die personen kan ontvangen en eventueel ook geen telefoontjes..

    is een functie die ik erg hard mis tov m’n samsung ๐Ÿ™

  19. T schijnt dat apple 18 dollar per iphone per maand krijgt. ‘t Schijnt ook dat er 250 duizend unlockte iphones in omloop zijn. Kost ze op jaarbasis dan in deze ‘schijnt dat’ berekening 54 miljoen dollar, als de werkelijkheid daar ook maar een beetje in de buurt zit, dan gaan ze dat’ unlock gat wel dichten. En is uiteindelijk goed voor ons, dan is er weer meer geld voor r&d en dus weer gavere producten. Jaja…

  20. Apple is van plan om 5.000.000 iPhones via MacWorld te verkopen, om zijn verwachte 10.000.000 te halen op het einde van 2008.

    Dit kan ook een goed teken zijn, als vele europeanen hem daar kopen om die op hun beurt te unlocken, zullen er ook meer mensen zijn die ook potentieel hebben om de softwareunlock mogelijk te maken.
    Als er veel iPhones in omloop zijn is de druk ook iets groter om die iPhone unlocked te krijgen dan pakweg een Motorola RAZR3 bv.

  21. Ik ben een helaas een leek op het gebied van de Iphone en andere technologie. Toch heb ik er eentje laten meebrengen van de VS. Dit toestel is geproduceerd in week 49. Hoe weet ik welke versie dit is 1.1.2 of meer ? Is dit toestel te unlocken door een leek zoals mij ? Waar is dit te vinden ?
    Men heeft mij verteld dat het lukt via een Griekse simkaart. Het hele gebeuren zou ongeveer een 80 euro kosten.
    Kan iemand mij helpen want ik wil het toestelletje beginnen te gebruiken.
    Alvast bedankt en prettig eindejaar

  22. Wim jou iPhone zal inderdaad een 1.1.2 zijn, je moet deze downgraden naar 1.1.1 en daarna activeren, jailbreaken en unlocken. Dat laatste lukt vandaag de dag nog niet met 1.1.2 (de rest wel). Er wordt binnen enkele weken een oplossing verwacht voor 1.1.2 (als je nog ong. een maand kunt wachten hoef je dat downgraden niet te doen).

    Die griekse simkaart is niet nodig, waardoor je 80 euro bespaart, let wel op dat je geen invoertaks moet betalen op de luchthaven.

    De procedure is te lezen in de wiki, anders kun je het ook door een persoon laten doen die er ervaring mee heeft.

  23. Kevin, bedankt voor de info.
    Ik leg het nodige geduld aan de dag
    Groetjes

  24. Dus als je vandaag de dag een Iphone zou kopen. Kan je hem nog wel makkelijk downgraden en unlocken?

  25. Downgraden kan bij de versie 1.1.3 ook, unlocken is momenteel niet mogelijk.
    Laatste versie die volledig werkt is 1.1.1 en binnen een maand zou 1.1.2 ook moeten werken.

    Het team die zoekt naar de softwarematige unlock moet gegevens uit een nieuwe versie halen om een oude te kunnen breken.

    1.1.3 zal wel werken met een hardwarematige unlock, maar daar moet je dus voor betalen.
    (Prijzen tussen 50 en 100 euro)

  26. Hmm ok. Maar ik zie ook op sommige internet sites dat ze er programma’s voor hebben om je ipod simlock vrij te maken. Dat je met een druk op de knop, heel de iphone binnen 2 min simlock vrij hebt gemaakt ook in 1.1.2. Werkt dit ook? Of is dat allemaal onzin?

  27. iPod kun je niet simlockvrij maken, je bedoelt de iPhone.

    En dit is inderdaad een programma die je even z’n gang moet laten gaan op je iPhone.
    Daarna kun je hem gebruiken, en die 1.1.2 versie is nog steeds niet uit, deze wordt binnen enkele weken verwacht. (Als 1.1.3 uitkomt, en dit zal waarschijnlijk tijdens MacWorld zijn)

  28. Ja ik bedoelde Iphone. Alleen voor de meeste programma’s moet je betalen of zijn er ook gratis versies?

  29. Je moet betalen voor een hardwarematige unlock (Sim kaart=verschillende soorten)
    Het softwarematig unlocken is gratis, maar je komt steeds een versie achter. Het iPhone Dev Team zorgt voor deze software, een donatie geven is altijd welkom. En is welkom voor die mensen want ze steken er enorm veel tijd in.

  30. Ok. Thanks. Ik ben nu namelijk in the USA en wil er een aanschaffen. Waar kan ik precies de informatie van het Iphone dev team vinden? Want als ik er nu een koop zal ik hem wel krijgen met firmwaren 1.1.2?

  31. Het is een geweldig mooi machientje, die Iphone van ons. Maar dat je niet gewoon een enkele sms kunt opslaan zonder dat je alle eerdere sms-jes die je kreeg van die persoon OOK moet bewaren dat valt me tegen van de Applemoes. En ook het mailbeheer is knudde.

    Er valt nog genoeg te knutselen aan de phone dus. Maar errug mooi is ie dus wel!!
    fijn 2008 allemaal

  32. Volgens mij snapt niemand het :), dit is hun eerste Iphone wij zijn allemaal beta testers. De Iphone zal altijd unlockbaar gemaakt kunnen worden. Iets niet kunnen unlocken bestaat niet dan moet het een super super code zijn en dat is het niet. Waarom niet alle futures in รฉรฉn keer erin pompen eerst iedereen lekker maken met de phone en dan langzamerhand komen met updates. Nu blijven wij de consument deze telefoon kopen. Verlies zullen ze zowie zo draaien straks op deze mooie tel. Want hij ziet er super uit werkt te gemakkelijk of tewel het is net een senioren telefoon. De Iphone kan echt niks maar ook helemaal niks dan alleen maar mooie dingentjes doen. dat is onze Iphone. hij is mooi en dat is wat we willen er zijn nog wel 1000 andere futures die erop kunnen. Maar goed ik was tevreden heb hem dus ook verkocht maar geloof hij komt weer terug ๐Ÿ™‚ want zo ben ik dan ook weer wel.

  33. Scar ik heb wat problemen om je tekst te lezen.

    Wij zijn geen betatesters, die iPhone is officieel. Dit is een begin.
    Apple zal a.d.h.v deze eerste versie een 2de generatie maken en er dingen insteken die ontbraken op deze versie.

    En het publiek wil:
    -3G (Komt er)
    -Betere camera met videofunctie (Komt er waarschijnlijk)
    -MMS
    -Java en flash (Komt er waarschijnlijk)
    -Beter toetsenbord (Komt er)
    -Groter geheugen (Komt er)

  34. hey gasten, ik weenie hoor, maar ik zie toch echt flashbanners staan op dit plaatje !https://www.iculture.nl/wp-content/uploads/2007/12/iphone-113-nieuwe-functionaliteit-safari.jpg
    m.a.w. flash behoort ook tot t safari update gedeelte ๐Ÿ˜‰

    JEEEEJ!!!

  35. What about AD2P? Ik vind het zo vreemd dat HET toestel wat echt bedoeld was om je mp3 speler te vervangen en te gebruiken als media player geen bluetooth stereo headset ondersteund. Dat zou die bluetooth chip nog eens nuttig kunnen maken, wat heb je aan een bluetooth headset als je voor muziek en video alsnog een bedrade headset nodig hebt.

  36. Hansje ๐Ÿ˜‰
    Dat heb je goed gezien ๐Ÿ™‚ Denk dus wel dat er flash functies zullen zijn in de nieuwen firmwaire!! ๐Ÿ˜€
    Bedankt ๐Ÿ˜‰
    Nog meer keuze om de iphone te kopen ๐Ÿ˜‰ Eerst w8ten op een hack maar is het niet mogelijk om het met een supersim te doen ? of een kingsim enz. ?

  37. je kan nu toch al de apps op het springboard verwisselen met customize… -.-‘

  38. Zou die update ook voor de touch tellen?

  39. Wat te unlocken valt, is weer te locken en wat te locken valt is weer te unlocken. ALTIJD! ‘t zal mss meer inspanningen vergen, maar het zal toch steeds lukken. Bestaat het unlockteam ook niet uit een schier onuitputtellijke bron van al evengespecialiceerde freaks, die in groep, hoogstwaarschijnlijk een groter aantal tellen dan het hele ‘lock-it-again’team van onze ‘vriend’ Stevie? Geef die unlockers eens een echte uitdaging, he, Steve! :-)))

  40. hoe kan ik iworld installeren op mijn iPhone 1.1.2 genunlocked uit Frankrijk

  41. ik heb net mijn iphone 1.1.3 gemaakt maar ik wil hem nu unlocken hoe moet ik dat doen ?
    kan iemand mij aub helpen ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.