Reacties voor: iPhone-fabrikant gaat psychologische hulp en monniken inschakelen

Foxconn gaat psychologische hulp inschakelen om zelfmoorden onder medewerkers te voorkomen. Ook is een gebedsgroep van Boeddhistische monniken aan de slag gegaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. En ze plegen zelfmoord omdat …?

  2. @Jurf:

    Nee om ze sneller te laten werken zodat wij oprijd onze nieuwe iPhone in bezit hebben 🙂

  3. vaag artikel gonny…

  4. Ik zeg allemaal staken!!!

  5. @Jurf: Werkdruk misschien?

  6. Origineel geplaatst door Jurf
    En ze plegen zelfmoord omdat …?

    Inderdaad…
    Wel bizar dat het er zoveel zijn, aan de andere kant 800.000 werknemers, dan zijn 14 doden per jaar wel naar, maar niet bizar

  7. @Jurf: How would you feel, als je de hele dag Iphone in elkaar moet zetten, de geweldige apparaatjes, maar je er zelf niet eentje kan kopen. Ik zou ook gek worden als ik in een Bugatti fabriek zou werken, en ondertussen wetend dat ik er nooooooooit in eentje rond zal kunnen rijden:(

    Maar ff serieus, toch redelijk verontrustend, dat er zoveel zelfmoordplegingen zijn in 1 fabriek in een jaar. Of ben ik nou heel onwetend en is dit ook het geval bijj andere chinese fabrikanten?

  8. In Vlaanderen zijn er ongeveer 160 zelfmoorden per 1 miljoen inwoners/jaar (zelfmoordpogingen dus niet meegerekend).
    Die 800.000 chinese arbeiders doen het dus erg goed in vgl met met ons.
    (Cijfers van Nederland weet ik niet, maar zijn wel ergens op het net te vinden.)

  9. iShrink? Emotionele lui daar.

  10. Schijnt dat ze althans in China alle dagen in het jaar vol werken met uitzondering op nieuwjaarsdag. Dan worden ze allemaal spontaan ontslagen om geld te besparen, en met een beetje geluk komen ze weer werken bij dezelfde fabriek.

    Dus om nou sarcastisch te zeggen dat ze emotioneel zijn is ook niet nodig.

  11. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    @Jurf — Is het nou werkelijk zo lastig om ook de links in een artikel te volgen?

    Waarschijnlijk ging het hem gewoon om de “first post!!!!” zonder het duidelijk te melden.

  12. Raar maar waar??

  13. toch wel erg extreem hoor. dan zal het geen prettig baantje zijn.

  14. @ Marco, wie weet.

    @Ya Scared. Kan ik me iets bij voorstellen, maar dat zal het niet zijn 😛

    @ Jean-Paul (link gevolgd) He declined to comment on why workers may be taking their own lives. En het was meer een soort van retorische vraag… Sorry hoor :S

  15. Is 7 zelfmoorden op 800.000 mensen veel? Heb even opgezocht. In Nederland plegen gemiddeld 1500 a 1600 mensen zelfmoord per jaar. Dit komt neer op ongeveer 1 zelfmoord op 10.000 mensen.
    Off-topic-opmerking verwijderd. Gebruik s.v.p. het website-forum.

  16. @Ya scared yet: Denk jij dat de werknemers bij Bugatti Allemaal met een Veyron rijden misschien?

  17. @Jean-Paul Horn: is dat sarcasme nou nodig? je weet toch dat je op het internet zit? heb een beetje geduld voor elkaar zeg.. bah.

    on-topic: je zou toch verwachten dat de werkdruk redelijk onder controle is bij dat soort fabrieken. het is geen “sweat shop” lijkt me.

  18. Ik vind het zelf ook een beetje overdreven, 800.000 inwoners is net een grote stad, daarbij gaat de gemeente toch ook niet allemaal extra psychologische hulp inschakelen omdat er 7 mensen zelfmoord plegen? Maar het is te begrijpen als je als bedrijf steeds in het nieuws komt omdat je werknemers zelfmoord plegen, dis zo heel raar is het ook niet om dan drastische maatregelen te nemen en juist daarmee weer in het nieuws te komen.

  19. Tja, als je in zo’n fabriek werkt.. heb je dan wel een leven dat je jezelf kan ontnemen?

    Aziaten (Lees: sommige) zijn rare lui, laatst 1 die met een kussen getrouwd was en een jongen die zelfmoord pleegde omdat hij bij de helden van WOW wilde horen :’).

    Agja sowieso kan het geen kwaad om de werknemers een beetje steun te geven.. Maar ik heb ook het idee dat 16 van de 800.000 niet zo heel veel is? Ik heb 2 mensen gekend die een einde aan hun leven gemaakt hebben en ik ken geen 50.000 mensen ofzo..

  20. Los daarvan: “Terry Guo, chairman of the Foxconn Group, has sought the aid of an exorcist in an attempt to put an end to the recent run of negative incidents at the plant.”

    hier mischien een antwoord op de vraag:
    http://www.engadget.com/2010/02/27/apple-supplier-audit-reveals-sub-minimum-wage-pay-and-records-of/

    schijnbaar zijn de werkomstandigheden wel degelijk belabberd

    Off-topic-opmerking gelezen en ter harte genomen (evenals je e-mail)

  21. @Willy Z: Zeker niet, waarschijnlijk zaten we anders wel met zijn allen Veyrons in elkaar te schroeven, en na het werk terug te rijden naar ons huisje, IN EEN VEYRON:P nee, ik concludeer alleen maar dat je mij niet zal zien als lopende band medewerker bij Bugatti of ferrari:D

    @Mark: En tuurlijk is het niet raar dat ze hulp inschakelen, vergeet niet, een bedrijf is toch net wat anders dan een stad. Als er ook maar 1 zelfmoordgeval is binnnen je bedrijf, dan moet je je toch wel ff serieus gaan afvragen waar dat aan ligt. Laat je het aan je voorbij gaan, is de kans er dat de oorzaak bij het bedrijf ligt, en weldra zouden er meer kunnen volgen.

  22. Origineel geplaatst door Mackjenzie
    In Vlaanderen zijn er ongeveer 160 zelfmoorden per 1 miljoen inwoners/jaar (zelfmoordpogingen dus niet meegerekend). Die 800.000 chinese arbeiders doen het dus erg goed in vgl met met ons. (Cijfers van Nederland weet ik niet, maar zijn wel ergens op het net te vinden.)

    Ja in vlaanderen dan zeg je ook wat..

  23. Hier staan trouwens andere getallen als die 18 van de 800.000.. namelijk 5 van de 300.000 in 1 maand (geprobeerd zelfmoord te plegen)
    http://www.engadget.com/2010/04/08/five-foxconn-workers-attempt-suicide-in-last-month-are-we-the-c/

    Alleen vond ik deze zin een beetje vreemd:

    “Is our obsession with cheap gadgets from a consumer electronics industry preoccupied with secrecy, profit, and speed, creating the conditions where — for some — suicide is the only escape? “

    De Apple producten zijn nou niet bepaald goedkope gadgets.. hoe zou het zijn bij fabrieken waar ze die namaak iPhones maken dan? Ben sowieso wel benieuwd hoe het zit bij andere bedrijven…

  24. Er is wel een verschil natuurlijk als hier ee auto ongeluk gebeurt komt het gelijk op het nieuws omdat er 1 dode is gevallen van de 16.x miljoen mensen in NL daar hebben ze 4/5 miljard mensen

    Wat ik wil zeggen dat we in nederlandook gekken rondlopen alleen daar meer omdater ook veel meer mensen zijn

    (op het verhaal van zelfmoord om WoW)

  25. Zijn voor zulke mensen nog geen app gemaakt 😮 :p

  26. Ik denk dat die cijfers niet 1 op 1 te vergelijken zijn met een stad van 800.000 mensen want bij Foxconn werken overwegend jongere mensen in de categorie 18 tot 30 jaar denk ik en dan kunnen die zelfmoord- en “pogingen tot” in vergelijking anders komen te liggen.

    Er zal ongetwijfeld hard gewerkt worden bij Foxconn, er zal ook veel stress zijn, en voor zover mijn ervaring reikt zeggen Aziaten niet snel nee (dat is eigenlijk not done) en vragen ze ook grenzeloos door tot je een ons weegt. Fouten maken ligt ook zeer (eer)gevoelig, en als je deze 3 factoren combineert krijg je al snel een kringloop van mensen die elkaar flink kunnen uitwonen. Komt nog bij dat beslissingen vaak eindeloos omhoog worden gespeeld en dan begint de hele tredmolen opnieuw.

    Ik werd er knap gestoord van en heb al 2 keer bedankt om voor Aziatische contractors nog verder te werken.

  27. Vind het wel iets anders of er zelfmoorden worden gepleegd in een fabriek of uberhaupt ergens in de maatschappij.Vind die vergelijking dan ook niet opgaan.Ze geven hier alleen de cijfers van ‘de fabriek’ cijfers over andere fabrieken of uberhaupt cijfers over zelfmoord in China worden hier niet genoemd(En die zijn erg hoog in china juist door de belachelijke prestatie drang van de regering ).En natuurlijk horen zelfmoorden bij het leven in elke maatschappij(helaas).Maar vind niet dat je je kop in het zand moet steken alleen omdat het hier toevallig om je geliefde iphonetje gaat.Stel je maar eens voor dat hier in een fabriek van Blueband boter 18 zelfmoorden per jaar zouden worden gepleegd.Dan was Nederland te klein…En de cijfers in dit Artikel zijn nog maar een heel klein topje van de ijsberg

  28. Ze krijgen toch betaald?

  29. Gelukkig hebben ze er nog genoeg, want mijn nieuwe iPhone moet natuurlijk wel gewoon op tijd gefabriceerd worden! 😉

    Want als dat niet gebeurd, wordt de werkdruk dus pas echt hoog! 😀

  30. In china gaan er bijna 300.00 per jaar op deze manier weg.
    Dat komt neer op het aantal inwoners van Utrecht die elk jaar zich allemaal om het leven brengen.
    En in Nederland gaan er op die manier meer mensen weg dan dat er in het verkeer omkomen.
    Allemaal gek ? dutchie. Of zijn mensen die er zo mee omgaan gek!

  31. Zelfs 1 zelfdoding per jaar als gevolg van extreme werkdruk is nog te veel !
    Hier in Nederland zou de werkgever worden aangepakt, maar daar in China kan alles.

  32. (vermoedeling vanwege te hoge werkdruk),

    ‘vermoedeling’ is dat een Chinees woord? :p
    Aangepast.

  33. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    Origineel geplaatst door MackjenzieIn Vlaanderen zijn er ongeveer 160 zelfmoorden per 1 miljoen inwoners/jaar (zelfmoordpogingen dus niet meegerekend). Die 800.000 chinese arbeiders doen het dus erg goed in vgl met met ons. (Cijfers van Nederland weet ik niet, maar zijn wel ergens op het net te vinden.)Ja in vlaanderen dan zeg je ook wat..

    In Nederland zijn er circa 82 tot 94 zelfdoden per miljoen inwoners (volgens Wikipedia). Dit is weliswaar minder dan Vlaanderen, maar vind ik toch nog steeds veel! Dus dan valt het aantal zelfdodingen van die 800.000 arbeiders heel goed mee.

    Verder: misschien zijn wij Vlamingen gewoon veel beter in het zelfmoord plegen? Bij ons mislukt het misschien niet veel :p.

  34. Het kan toch veeeeeel makkelijker…

    De werk druk verlagen¡

  35. @Victor:
    Weet je wel wat dat kost? 😉
    Minder werkdruk is of minder werk aannemen wat minder inkomsten zou betekenen
    Of meer mensen wat meer uitgaven zou betekenen…

    Oftewel minder winst, dus minder bonus voor de top…

  36. WTf. Zelfmoord best wel vaag dat wij nu die producten gebruiken XD maarja

  37. 800.000 werknemers? Op http://www.foxconn.com/worldlayout.html heeft men het over 200.000 employees worldwide. Ook veel! Maar wel 600.000 mensen minder. Heeft dat mssn iets met die zelfmoorden te maken…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.