Reacties voor: Hoe zit het met de iPhone en dubbele sim? Wij zochten het uit

De iPhone XR en de iPhone XS zijn de eerste iPhones met ondersteuning voor dualsim. Apple maakt daarbij gebruik van de eSIM (een virtuele simkaart). Nu iOS 12.1 beschikbaar is kun je gebruik maken van de dualsim-functie, maar wat heb je daar aan?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Maar wat als je een iPhone uit China importeert?

    • @Rudra: E-Sim is regio gebonden. De Apple Watch met E-Sim is er voor drie regio’s,
      Asia, America, Europe. Een in Europe gekochte AppleWatch met E-Sim zal het niet gaan doen in de US en andersom.
      Ik had de mijne ook graag daar gekocht.

  2. T-Mobile dus als eerste

  3. Waardeloze providers in Nederland, qua visual voicemail ook, tmobile tegen een meerprijs, KPN pas sinds dit jaar, en Vodafone doet net alsof het niet bestaat.
    Maar intussen wel allerlei functies creëren zodat Android gebruikers wel een soort van “visual voicemail” hebben (in ieder geval KPN)

  4. Typisch Nederland! Ze zeggen allemaal oooow wat zijn wij vooruitstrevend op het gebied van techniek, maar in feite lopen wij zwaar achter. Apple Pay bestaat niet hier, geen 4G watch, geen eSim ondersteuning en zelfs geen Apple pay cash ondersteuning.

  5. Toch prettig dat Nederland zo voorop loopt in ontwikkelingen ;-(. Bedankt providers!!
    Heb 2 abonnementen bij Vodafone, die aflopen. Ik ga naar de eerste die e-Sim gaat ondersteunen!

  6. Ik ben het er niet helemaal mee eens dat je in Nederland nog niet hebt aan de eSim in de nieuwe iPhones. Mocht je buiten de EU op reis gaan, dan kun je volgens mij bij wereldwijde providers als GigSky een dataplan aanschaffen en deze gebruiken.

  7. En als je werk op Vodafone zit en zelf op T-mobile? Kan dat eventueel in de toekomst? Of moeten het twee simkaarten (e- en echte sim) van dezelfde provider?

  8. Het is ook raar dat T-Mobile USA het bijvoorbeeld wel heeft? Wat zou de reden zijn dat T-Mobile dat niet wereldwijd invoert? Zijn de ingrijpingen aan het netwerk zo drastisch?

    • @Evander: ook in o.a. UK (EE en Vodafone), Duitsland (Telekom en Vodafone), Frankrijk (Orange), Italie (Vodafone), maar ook in Zweden, Spanje, Denemarken en Zwitserland al ondersteund.

      Nederland gaat zoals gewoonlijk het wiel eerst zelf opnieuw uitvinden, waarna ze na jaren hun zelfbedachte alternatief te hebben zien falen alsnog kiezen voor de huidige (werkende) oplossing (zie ook al die kansloze apps van de banken (chippie/chipknip/Wallie/rabo apps, etc etc)).

  9. Zelfs T-Mobile Duitsland en UK.

  10. Ik ga in maart 2 weken naar China. Loont het de moeite om de iPhone XS Max daar te kopen met “echte” dual sim? Buiten het feit dat je daar 11% BTW kan terugvorderen (op 1630 euro toch behoorlijk wat), krijg je dan wel gewoon de mogelijkheid 2 simkaarten in de toestellen te steken.

    Ik zie dat die Chinese iPhones ongeveer dezelfde frequenties ondersteunen als de devices hier, op de 700Mhz band na die (vooralsnog) denk ik niet gebruikt wordt binnen West-Europa voor 4G, op Duitsland en Frankrijk na (Bron), maar daar worden ook de andere banden ondersteund.

    Ik woon nu in Spanje en Vodafone ondersteunt de E-sim voor iPhones en Apple Watch, Orange enkel voor Apple Watch. Ik ga me dan ook via mijn provider (Orange) een Apple Watch Series 4 met LTE aankopen, maar ik wil gewoon mijn Belgische sim en Spaanse sim naast elkaar kunnen gebruiken (bellen naar mobiele nummers binnen Europa kost schandalig veel, maar met mijn Belgische sim zou het roaming zijn en is het binnen bundel of een 6e van de prijs buiten bundel).

  11. Als de e-sim er net zo snel komt als apple pay, dan kunnen we er gebruik van maken in de iphone 25XsRe

  12. Origineel geplaatst door GEO
    @Rudra:
    E-Sim is regio gebonden. De Apple Watch met E-Sim is er voor drie regio’s,
    Asia, America, Europe. Een in Europe gekochte AppleWatch met E-Sim zal
    het niet gaan doen in de US en andersom.
    Ik had de mijne ook graag daar gekocht.

    in China werkt de iPhone met twee echte sims, geen e-sim.

    • @Bram: Volgens mij komen beide versies daar uit, maar nu bedoelde ik Hong Kong en niet China.
      Vraag me af of degene met twee fysieke sims, in Asia gekocht hier in de EU goed zal werken.

      • @Geo: Ja de iphone gekocht in Hong Kong zal hier in Nederland gewoon gebruik kunnen maken van 2 nano sim kaarten erin

    • @Bram: Ho, wacht. As ik in oktober een Iphone XR koop in de US dan zal een Europese E-sim hier niet in werken?
      Hoe zit dit?

  13. Ach, what’s new. Ooit heb ik een nieuwe iphone gekocht, omdat die gereed was voor Apple Pay ……

  14. Kunnen jullie eens nagaan wat de mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld een soort prepaid data pack te kopen in het buitenland?

  15. De SIM is het laatste stukje fysieke hardware van de telco’s in de handen van de klant. En ze zullen dit zo lang mogelijk verdedigen.
    Het is de laatste kans om nog een vinger in de pap van bijvoorbeeld mobiel betalen en een mobiele OV chip te houden.
    De pogingen van nederlandse telco’s op dat vlak zijn echter op z’n zachtst gezegd niet erg succesvol.
    Bovendien kan Apple met een eSIM de telco’s tegen elkaar uitspelen: Apple bepaalt welke telco de eSIM mag activeren. Of op z’n minst wie bovenaan het lijstje met te kiezen telco’s staat.
    Zeurt Vodafone bijvoorbeeld over het feit dat hun inkoopprijs van iPhones hoger is dan wat consumenten in de Apple Store betalen? Hup, onderaan de lijst. KPN vertikt het om ontzettend veel TV reclame voor iPhones te maken? Hoppa, jullie komen niet meer op de eSIM.
    Apple is een drama om mee te werken vanuit de telco’s.
    T-Mobile moest unlimited data beloven om de eerste iPhone te mogen verkopen.
    4G netwerken moesten ‘goedgekeurd’ worden door Apple voordat er iPhones ingekocht mochten worden.
    Eigen navigatie, games, mail, videobellen, messaging, etc oplossingen zijn waardeloos geworden.
    Er komt alleen een Apple Watch met rode knop naar Nederland als één van de telco’s verwacht dat het zó veel nieuwe klanten trekt dat het alle andere ‘nadelen’ van Apple compenseert.

  16. De marktontwikkeling afwachten ppppppppfffffffftttttttt

  17. Hoe zit t dan met whatsup? Op android kan je twee whatsapp apps naast elkaar draaien, 1 voor prive en 1 zakelijk.. En bij IOS??

  18. Het voordeel is dat het wel standaard al ingebouwd is, dus op het moment dat providers het aanbieden, kun je meteen over.

    Inderdaad ooit de iPhone 6 plus gekocht, omdat die voorbereid was met de chip voor Apple Pay. Nu ga ik over op de iPhone XS Max en heb dus nooit gebruik kunnen maken van Apple Pay op mijn iPhone 6 plus. Maar gelukkig is mijn nieuwe iPhone voorbereid op dual Sim 🙂

  19. Origineel geplaatst door GEO
    @Rudra:

    E-Sim is regio gebonden. De Apple Watch met E-Sim is er voor drie regio’s,

    Asia, America, Europe. Een in Europe gekochte AppleWatch met E-Sim zal

    het niet gaan doen in de US en andersom.

    Ik had de mijne ook graag daar gekocht.

    Zou een Apple watch, iPhone uit Een ander EU land dan wel werken wanneer er ondersteuning komt?

  20. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. Waarom eSim wel in Frankrijk, Duitsland en niet in België of Nederland? Echt balen. Hoopte met de lancering van watch 4 dat ook de providers in België zouden volgen. Maar nee. Bananenrepubliek
    De eerste die het aanbiedt, daar neem ik onmiddellijk abonnement.

  22. (Red.) Off-topic voor dit artikel. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. Heb nog wel wat vragen voor dualsim, kan je 1 van de nummers wel doorschakelen naar een ander nr. als ik bijvoorbeeld vrij ben. Waar worden de nummers opgeslagen van contact personen? Allemaal op de Phone?
    Dan nog met it van’t werk in conclaaf ivm mail en agenda synchronisatie

  24. De eerste provider met eSim in NL heeft mij als klant!

  25. Origineel geplaatst door Geo
    @Bram: Volgens mij komen beide versies daar uit, maar nu bedoelde ik Hong Kong en niet China.
    Vraag me af of degene met twee fysieke sims, in Asia gekocht hier in de EU goed zal werken.

    https://www.apple.com/iphone/LTE/#iphone-xs

    Als je hier kijkt, dan zie je dat de frequentiebanden ongeveer gelijk zijn. Verder maakt Apple melding voor een specifiek modelnummer (met echte dualsim) voor de chinese markt, hong kong krijgt een ander model.

  26. (Red.) Tweet over Belgische providers toegevoegd.

  27. Echt, onze banken en providers zijn zo traag als (vul zelf maar in). Totale minachting voor de klant en alleen maar met zichzelf bezig.

  28. Ik heb een petitie gestart om zo de eSIM hopelijk in Nederland te krijgen!

  29. Origineel geplaatst door Teun
    Ik heb een petitie gestart om zo de eSIM hopelijk in Nederland te krijgen!

    Getekend!

    Vooral omdat de Apple watch met 4G mij enorm handig lijkt, geen telefoon meer mee tijdens hardlopen, alles op het horloge.

  30. Ik snap niet waarom iedereen zo moeilijk doet of het niet kunnen gebruiken van de e-Sim ik spreek uit ervaring dat een dual Sim werk privé een vloek is zeker met het dual stand-by systeem dit wil zeggen dat bij simkaarten altijd actief zijn op het moment dat je de telefoon niet gebruikt dus je baas kan je 24/7 bereiken omdat je de werk Sim niet uit kunt schakelen ik hou het liever zoals ik het nu heb iPhone X privé iPhone 8+ werk off-topic voor de gene die appel pay willen hebben omdat ze dan in een winkel met de telefoon kunnen betalen schijnbaar is dit hip snap zelf niet waarom koop een Android daar kan het wel mee omdat de banken daar een aparte app voor kunnen maken

  31. Dit zal toch niet uit de lucht komen vallen, als ze sneller waren hadden ze mij een extra abonnement kunnen verkopen voor mijn iWatch en telefoon

  32. @Paul de Gans: Mij dus ook en heb erg belang aan een watch met saffier glas haha!

  33. Niet alleen als tel voor werk en privé. Maar ook als je buiten de eu gaat is het heel handig. Maarja prividere denken aan de markt en eigen inkomsten.

  34. Ach het is voldoende als er 1 EU provider wel de e-sim ondersteunt. Pak je daar een unlimited abo en gebruik je de reguliere sim voor je werk.

  35. Als ik volgende maand een iPhone cd dual Sim in China koop werkt deze dan ook in Nederland? Ik wil in China mijn KPN sim en een lokale Chinese sim gebruiken.

  36. (Red.) Artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie.

  37. Apple had allang zelf een goede wereldwijde provider kunnen zijn….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.