Reacties voor: Voor 3 miljoen euro aan iPhones gestolen op Schiphol

Op een bedrijventerrein bij Schiphol is voor miljoenen aan iPhones gestolen. Mocht je binnenkort een verdacht uitziende iPhone voor weinig op de kop kunnen tikken, dan moet je op je hoede zijn: het kan gaan om gestolen waar. Eerder waren er al duizenden Apple Watch-exemplaren gestolen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Wat ik mij dan bijvoorbeeld afvraag: stel zo’n gestolen toestel word via marktplaats verkocht, krijgt de nieuwe eigenaar daar dan problemen mee? Ergo; zijn deze toestellen door Apple geblokkeerd ?

  2. Worden deze niet gewoon automatisch gelocked door Apple? Of onklaar gemaakt op basis van IMEI nummer of hoe dan ook?

    Of locatie opgezocht? Ik zou eigenlijk toch zeggen dat dit een eitje moet zijn om terug te vinden of in ieder geval onklaar te maken.

  3. @Cor: bij gebruikt kopen altijd bij de koper op je ID zetten, lukt dat niet gaat de koop niet door

  4. Origineel geplaatst door Leo
    @Cor: bij gebruikt kopen altijd bij de koper op je ID zetten, lukt dat niet gaat de koop niet door

    Dit gaat om nieuwe devices. Als Apple ze blokkeert dan kun je er niet eens instellen. Dat is de vraag van Cor.

  5. Interessante case!
    Kan Apple toestellen traceren bij activering (zelfde als ‘Find my iPhone’) en vervolgens deze blokkeren? Lijkt me sterk dat ze achter losse toestellen aangaan (tijdrovend /bureaucratische onderneming voor politie denk ik ).

  6. Kan Apple niet net zoals bij die diefstallen van die riots in Amerika de telefoons blokkeren en traceren? Die nummers kunnen ze vast wel achterhalen denk ik dan

  7. Dit zal Apple een worst zijn, die telefoons zijn allang verkocht en het is dus verzekeringswerk. Ze kunnen nooit op voorhand toestellen blokkeren, stel dat een deel nog teruggevonden wordt dan zou het onbegonnen werk zijn om exact die toestellen weer te ontgrendelen.

    Zouden ze de toestellen wel blokkeren, dan worden de lossen onderdelen gewoon verkocht.

  8. @Cor: Nog los van of de iPhone werkt of niet, ook als koper van een gestolen product op marktplaats ben je strafbaar. Dus problemen kun je er sowieso mee krijgen…

  9. Origineel geplaatst door Cor
    Wat ik mij dan bijvoorbeeld afvraag: stel zo’n gestolen toestel word via marktplaats verkocht, krijgt de nieuwe eigenaar daar dan problemen mee? Ergo; zijn deze toestellen door Apple geblokkeerd ?

    Neen
    Dat doet Apple namelijk niet
    Alleen artikelen gestolen uit een Apple store worden geblokkeerd

    Hoe ik dat weet?
    Heb er jaren gewerkt als tier 2 adviseur hahaa

  10. @Joep: Precies haha

  11. Zijn het toevallig de nieuwe iPhone 12 modellen?

  12. Origineel geplaatst door Bodi
    @Cor: Nog los van of de iPhone werkt of niet, ook als koper van een gestolen product op marktplaats ben je strafbaar. Dus problemen kun je er sowieso mee krijgen…

    Wanneer je als koper er vanuit mag gaan dat het niet om gestolen waar gaat, dan ben je niet strafbaar/medeplichtig aan heling.

    Bijvoorbeeld je koopt een iPhone met een korting van 100€ onder de winkelwaarde, je hebt een kopie van de advertentie en een bewijs van betaling (betalen via Marktplaats), dan heb je als koper echt niet de verdenking op je dat je dit had moeten weten.

    Het kan wel zijn dat je het product moet afstaan.

  13. @Walter: Business conduct maat

  14. Origineel geplaatst door Cor
    Wat ik mij dan bijvoorbeeld afvraag: stel zo’n gestolen toestel word via marktplaats verkocht, krijgt de nieuwe eigenaar daar dan problemen mee? Ergo; zijn deze toestellen door Apple geblokkeerd ?

    Origineel geplaatst door Walter

    Neen

    Dat doet Apple namelijk niet

    Alleen artikelen gestolen uit een Apple store worden geblokkeerd

    Hoe ik dat weet?

    Heb er jaren gewerkt als tier 2 adviseur hahaa

    Lijkt me niet de meest handige opmerking om te posten, of het nu waar is of niet. Kan me voorstellen dat je bij Apple bij indiensttreding iets tekent mbt geheimhouding…

  15. (Red.) Update toegevoegd over aanhouding van de Apple Watch-diefstal.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.