Reacties voor: iPhone-dief valt door de mand dankzij MobileMe

iPhone-bezitter Rob is een van de weinige mensen die in de kroeg een succesverhaal over MobileMe kan vertellen. Rob's iPhone werd gestolen in de stomerij maar hij achterhaalde de dief dankzij Mobile Me-synchronisatie.
Lees het complete artikel → iPhone-dief valt door de mand dankzij MobileMe
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. jammer dat deze berichten niet de volkskrant halen of het NOS nieuws maar ze zijn er wel als de kippen bij wanneer er een beveiligings fout is of iets anders geks rondom de iphone.

    Byzonder fraai verhaal trouwens.
    Al zal de dief de volgende keer beter opletten en mobile me gelijk uit loggen.

    OFFTOPIC: “is er nog geen App van i alrtu die bij houd waar je iphone is? Dan hoef je niet zo moelijk te doen wanneer je m kwijt bent. Dan weet je echt de locatie te vinden.”

  2. hehe mooi zo 🙂 een gelijkaardig verhaal van een schrijnwerker die zijn busje was gestolen. Enkele jaren later kreeg hij een e-mail met een foto van dat voertuig van mensen die op reis waren geweest in Afrika. Deze hadden zijn busje gezien, aangezien ze het raar vonden dat er een busje met Nederlandstalige reclame van de schrijnwerker op het voertuig nog op stond. 🙂 ook zo’n prachtverhaal.

  3. hahaha dat is echt vet! Je bent ook echt een daap als je het steelt en dat soort dingen niet uitzet…

  4. Die is er wel, Cylay heet het.

    Kunt zelfs nog je gegevens deleten en nog wat zaken.

  5. Alleen daarvoor zou je MobileMe al kunnen overwegen. Maar nog steeds vraag ik me af of Piet Bekeuring actie zou ondernemen als je met deze gegevens naar het bureau stapt. Ik ken een verhaal van een student bij wiens broer de autoradio gestolen was. Niks anders dan glas op de bijrijders stoel en… tussen de handrem stekend, de verblijfsvergunning van iemand (lees: potentiële dief). Helaas heeft Oom Agent nooit iets van zich laten horen toen er diezelfde ochtend met het document naar het bureau is gegaan en ook na herhaaldelijk bellen hebben ze niks meer kunnen ondernemen…

  6. Hoe zit dat eigenlijk met de functie “kill on remote” ?

    Dat je dan vanaf afstand je iphone kon traceren/wissen..

  7. Origineel geplaatst door SneakerStyle
    Hoe zit dat eigenlijk met de functie “kill on remote” ?

    Dat je dan vanaf afstand je iphone kon traceren/wissen..

    Dat werkt alleen samen met Exchange afaik. Niet echt nuttig voor de meeste van ons dus.

  8. Origineel geplaatst door MisticRain
    hahaha dat is echt vet! Je bent ook echt een daap als je het steelt en dat soort dingen niet uitzet…

    Alsof je dat soort dingen allemaal weet als je nog geen iPhone hebt, laat staan als je een iPhone enkel jat omdat je denkt dat het goed verkoopt als illegale handelswaar..

  9. Origineel geplaatst door Nms

    Origineel geplaatst door MisticRain
    hahaha dat is echt vet! Je bent ook echt een daap als je het steelt en dat soort dingen niet uitzet…

    Alsof je dat soort dingen allemaal weet als je nog geen iPhone hebt, laat staan als je een iPhone enkel jat omdat je denkt dat het goed verkoopt als illegale handelswaar..

    maar het is niet gejat om te verkopen.. het is gejat om te gebruiken….

  10. …zodat de politie alle informatie had om de iPhone terug te halen.

    Bij het lezen van deze zin wist ik al meteen dat het niet in Nederland was. Hier doen die flikkers helemaal niets, al heb je alle informatie voor ze op een presenteerblaadje na dagen zelf speuren. En ja, ik uit deze frustratie helaas uit ervaring.

  11. op mijn mobiel komen sinds vorige week sms jes binnen waar ik niet om gevraagd heb ik weet niet hoe ze aan mijn mobiel nummer zijn gekomen het sms nummer van hun is 3211 wat kan ik daar aan doen om dit te laten uitscheiden ik heb geprobeert om het telefoonnummer van de smser te achterhalen maar het is mj niet gelukt

  12. @InternetRebel
    hier in belgië ook niet hoor 😉

  13. Nu houd ik van sterke verhalen, maar heb er toch wat moeite mee te begrijpen hoe dit is gegaan. Stel u wordt gebeld: “Hallo, met van de Knorren. Ik tref uw naam aan in mijn nwe. iPhone in een mij onbekend lijstje samen met Koevermans, de Kreutelaar, Kok, Bos en ene Truus. Kunt uw mij misschien vertellen wie van uw relaties mijn oude iPhone gepikt heeft ?”
    Antwoord:……………….(?)

  14. Op het monent dat jou iphone is gestolen is de dief de nieuwe eigenaar en zal hij eerst afstand moeten doen, zoniet, dan krijg jij je iphone niet terug, ook al weet je wie de dader is, en dit alles staat in de wet, lang leve de nederlandsr regels,

  15. @Han Doors
    Aangifte doen bij je operator: zij kunnen zien wie het was en hem zonodig afknijpen.
    Als zij niet meewerken ga je naar de recherche.

  16. @ G Haagsma

    Dat klopt toaal niet wat jij zegt. De dief van de gestolen Iphone is slecht een bezitter maar geen eigenaar. Dit zou hij pas na een verjaring van 20 jaar worden. De ‘echte’ eigenaar kan de Iphone dus gewoon terugvorderen mits hij aan kan tonen dat het zijn eigendom is.

  17. @Riccardo

    Maar hoe toon je aan dat je de eigenaar bent? Nou zal dat met een iphone serienummer nog wel lukken maar een fiets of stereo installatie…

  18. @ qwerty

    Ja, daar heb je een goed punt maar zoals je zelf aangeeft zou dat hier geen probleem zijn. Bij een fiets of iets dergelijks is het indd zo dat de bezitter wordt vermoed ook eigenaar te zijn. De ‘echte’ eigenaar heeft dan de bewijsplicht en dit zal vaak moeilijk zijn.

  19. Aankoop factuur ofzo, dunno

  20. Hier in Belgie (De Politie) doet idd ook niks, ik was ooit eens gaan aangeven aan de politie dat mijn fiets gestolen was,
    Wat kreeg ik als antwoord:”Steel een andere terug”

  21. Wat toevallig… Had vandaag mobile me gekocht. Werkt overigens top!!!

  22. Nou ja, dankzij MobileMe? Toch eerder door zijn eigen domheid. oO

  23. @SeeSee

    echt wel, ik denk toch dat ik het beter weet 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.