Reacties voor: iPhone-dief opgepakt dankzij GPS-programma

Een ongelukkige dief stal een iPhone van een vrouw, die net op dat moment bezig was met een GPS-trackingprogramma op de iPhone.
Lees het complete artikel → iPhone-dief opgepakt dankzij GPS-programma
Robin van t Slot -

Reacties: 33 reacties

  1. Het is misschien wat boosaardig gedacht, maar zou het niet een stunt kunnen zijn om publiciteit voor de app te krijgen?

  2. Lol eigen schuld dikke bult!

  3. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Het is misschien wat boosaardig gedacht, maar zou het niet een stunt kunnen zijn om publiciteit voor de app te krijgen?

    Gouden internetregel: pics or it didn’t happen

  4. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Het is misschien wat boosaardig gedacht, maar zou het niet een stunt kunnen zijn om publiciteit voor de app te krijgen?

    Dat zit er helaas dik in. Maar als de dief een straf heeft gekregen lijkt het me een beetje te niet?

  5. De “mand gevallen” url werkt niet 😉

  6. Origineel geplaatst door Jasper
    De “mand gevallen” url werkt niet

    Hier ook niet.

    En klopt Gonny, lijkt heel erg op een stunt. Nu weten we allemaal hoe handig dit programma is en kopen we het. 😛 Ik hoop dat het goedkoper wordt dan MobileMe.

  7. Hahaha super alleen in de USA, persoonlijk als je een iphone uit de hande trekt van een dame ben je het daglicht niet waard !

  8. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Het is misschien wat boosaardig gedacht, maar zou het niet een stunt kunnen zijn om publiciteit voor de app te krijgen?

    het ligt er net iets te dik bovenop, niet ? 🙂

  9. @Gonny van der Zwaag:

    Ja en vooral dit stuk 😀

    Kahn vertelde nog dat hij had overwogen om wat andere eigenschappen van de iPhone-app te benutten, zoals het aanzetten van de microfoon om met de boef mee te luisteren of om van afstand een foto te maken. Uiteindelijk heeft hij dit niet gedaan omdat hij bang was dat de dief doorkreeg dat er iets ongewoons met de iPhone was.

  10. Haha ik vind dat zoo grappig xD “YESS IK HEB HEM EINDELIJK GEJAT!!!” na 10 minuten heeft hij al een hekel aan dat ding xd haha
    Dat wordt vast geen apple fanboy meer…

  11. Als het een Iphone 4 was, dan kon hij met de frontcam een pic maken zonder dat hij er iets van merkt. Dit moet allemaal gewoon background kunnen gebeuren.

  12. Idd een reclamestunt… kun je dan niets beter bedenken. Zoals ik heb mijn iphone in een bar laten liggen….

  13. Waarom is er geen app waarbij dat altijd kan(via laptop je iPhone vinden) of is dat er wel?

  14. Blijft bijzonder met de iPhone gps kwaliteit. Ik ben in aug 2008 mijn 3g verloren en had via een app de coordinaten laten mailen en ik kon hem zien de eerste dag in Rotterdam echter met een niet echt precieze locatie. Afwijking van 200 meter!!!

    Leuk in het centrum van Rotterdam ..

  15. Dit is wel een heel fraai stukje sensatie-journalistiek. Wat kan mij het bommen of het echt gebeurd is? 😀

  16. Ik snap niet dat die dief het toestel niet gelijk uitzet of het SIM kaartje eruit haalt.

  17. @Gonny van der Zwaag: waarschijnlijk! maar eff iets anders Gonny. Misschien heb ik het gemist maar waar blijft deel 2 van de iphone review?

  18. Goedzo! Aanpakken die handel!

  19. Origineel geplaatst door milo
    Waarom is er geen app waarbij dat altijd kan(via laptop je iPhone vinden) of is dat er wel?

    Dat is er wel, je kan ofwel via MobileMe langs de officiele weg, of je kan iLocalis (JB) gebruiken. Heb de trial hiervan gebruikt en werkte zeer goed. Je kan instellen om hoeveel minuten hij de locatie moet doorsturen, of je kan realtime het volgen. Ook is er een panic mode, waarbij je niets niets meer kunt doen met de iphone, totdat deze weer wordt uitgezet..
    ilocalis.com!

  20. @Gonny van der Zwaag: oke, duidelijk! bedankt voor de sitrap!

  21. Maar goed dat de politie daar wel tijd heeft om een dief te pakken. Bij ons in Nederland ben je pas (als je geluk hebt) over drie weken aan de beurt en dan is het meestal “eens gestolen, voor altijd kwijt”.

  22. @Rick: Ach.. bij mij doet die GPS het prima. Ik ga regelmatig Geocachen met dat ding. De afwijking is zo’n 17 mtr.. wat ook de normale afwijking is van GPS apparatuur. Maar… ik haast mij te zeggen dat ik meer mensen ken die wel degelijk een vaag bereik hebben.

    Ontopic. Vaag verhaal inderdaad. Ik weet het niet.. ik was er niet bij. Maar het is wel heeeeel toevallig. Tien minuten later al aangehouden? Hahah. Ze hebben bij mij pas ingebroken. Na een uurtje of 3 kwam er politie “kijken” wat er aan de hand was.

  23. Ik heb ook wel eens een iPhone teruggekregen via MobileMe. Ik kon de politie vertellen waar hij ongeveer was, i.c.m. het IP-adres waarmee met de iphone Gmail gechecked werd. De doorslag gaf echter dat ik hem remote lockte en berichtjes stuurde dat er vindersloon op de iPhone zat. 2 Dagen later had ik hem terug en de “eerlijke vinder” een voorwaardelijke straf..

  24. Ik zie die app niet staan in de app store??
    Bestaan er nog zo’n goeie apps die dat kunnen?

  25. Als aanvulling op Vincent: iHound app werkt zonder JB, en kost stuk minder dan MM, nog geen €10,- per jaar (inapp) Heb hem pas net maar ziet er OK uit. Bij aanschaf app zit eerste 3 maanden abbo.

  26. Hmmm. Nog geen rat van een advocaat naar voren gesprongen om te gillen dat het inbreuk is op de privacy van de dief om hem zomaar te tracken zonder dat hij het weet? Dat lijkt me echt iets voor Amerika.

  27. Had ik dat ook maar op mijn iPhone geinstalleerd, bah, mijne is ook gestolen vorig jaar. Uit een kluisje waarvan de elektronische codes makkelijk te kraken waren, wat het personeel ook toegaf.

    Toch echter nooit een vergoeding gezien.

  28. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag: @dre – Ik ben er grotendeels mee klaar, maar door al het nieuws en al het werk rondom de website kom ik er domweg niet aan toe om het definitief af te maken. Zoals ik al eerder in een reactie heb gezegd: zolang ik nog 80% van het nieuws schrijf, heb ik niet de handen volledig vrij. Dat komt ervan als je een community wilt zijn i.p.v. een imperium met personeelsleden. Bij Tweakers e.d. kan de hoofdredacteur zeggen: jij gaat de hele dag aan dat review werken en ik zet anderen aan het werk om het dagelijkse nieuws te doen. Dat kan bij ons niet, we hebben geen mensen die van 9 tot 5 op kantoor zitten. Ik boek voortgang, maar het is nog niet af.

    Respect, Gonny! Je doet wat je kan en ik ben nog steeds een tevreden lezer!

  29. Nu nog een app waarmee ik mijn iPhone remote tot ontploffing kan brengen!
    Zal ze leren……

  30. @Frankie:

    Er was wel een keer iemand die een hand granaat aan zijn tv had gebonden omdat die al 3x gestolen was :O . Dief raakte zwaar gewond meende ik me te herinneren.

  31. Ook dankzij MobileMe is ooit eens iemand door de mand gevallen.

    En wel vaker dan één keer, er zijn erg veel van dit soort voorbeelden op het web te vinden…

  32. @dre – Ik ben er grotendeels mee klaar, maar door al het nieuws en al het werk rondom de website kom ik er domweg niet aan toe om het definitief af te maken. Zoals ik al eerder in een reactie heb gezegd: zolang ik nog 80% van het nieuws schrijf, heb ik niet de handen volledig vrij. Dat komt ervan als je een community wilt zijn i.p.v. een imperium met personeelsleden. Bij Tweakers e.d. kan de hoofdredacteur zeggen: jij gaat de hele dag aan dat review werken en ik zet anderen aan het werk om het dagelijkse nieuws te doen. Dat kan bij ons niet, we hebben geen mensen die van 9 tot 5 op kantoor zitten. Ik boek voortgang, maar het is nog niet af.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.