Reacties voor: iPhone Dev Team slaat terug met I Haz Supper

Het iPhone Dev Team heeft een afbeelding van het Laatste Avondmaal gepubliceerd, met daarop Geohot als lafaard en verrader. Er is ook een teller op de pagina aanwezig, al is niet duidelijk naar welke tijd en datum deze telt.
Lees het complete artikel → iPhone Dev Team slaat terug met I Haz Supper
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. is het jullie trouwens bij iphoneclub al opgevallen dat de teller optelt ipv aftelt???
    ben benieuwd naar de unlock, hopelijk komt hij snel:)

  2. @tyas: Het is een negatief getal, dus hoe verder hij aftelt, hoe hoger het getal wordt…

  3. De timer telt af in milliseconden (developers begrijpen dit). Nu nog iets van 16 uur.

  4. Hier telt hij af ( http://yiphone.org/ ) iets van 60000 sec. Iets van 16,66 uur dus. Hij zou over 16u op die site op 0 moeten staan.. En dan?

  5. Wel goed nummer van Dashboard confessionals 🙂

  6. De teller op http://www.ihazsupper.com/ staat trouwens op 41 jaar?!

  7. Het mingetal loopt inderdaad steeds verder af i.p.v. op. Zijn we te laat? 🙂

  8. @Thom:
    Die timer staat nu op 337 uur of 14 dagen. Gebruikte format is microseconde. Die timers zijn ook niet bedoeld voor gebruikers, maar voor de developers van beide partijen.

  9. Wat een kinderachtig gedoe tussen die twee kampen.
    Laat ze nu maar gewoon hun werk doen. zodat ze daarna de boel kunnen releasen.

    off topic
    Zijn het vrijwilligers eigenlijk? verdienen ze er op de een of andere manier hun geld mee?

  10. het is allemaal vrijetijds werk.
    dev team verdient helemaal niets, omdat ze geen donaties willen en zibri verdient er wel geld aan, omdat hij wel donaties accepteert

  11. Waarom dreigt die GeoHot alleen maar.
    Als je een werkende oplossing hebt, publiceer die dan.
    Volgens mij is het alleen een beetje dreigen om de rest (dev-team) wel hun tool te laten publiceren en dan mbv reverse engineering jou tool te maken.
    Dus GeoHot, Zibri en Dev Team als je iets hebt, knal het op het net.

  12. Wat is het probleem nou eigenlijk?
    Als Geohot en Zibri iets uit willen brengen omdat zij denken dat het haast heeft, laat ze hun gang gaan.
    Als DevTeam goede reden heeft om aan te geven dat dat kwalitatief inferieur is, laat ze het doen.
    Dit melodramatische gedoe is meer iets voor tienermeisjes.
    Het leidt af van de grote “missie” (wat heet)

  13. Het is wel duidelijk waar de teller naartoe telt,.. staat overduidelijk in de javascript, maar wat het inhoud… sja.. dat weet niemand.

    Ze weten wel lekker veel verkeer op hun blog te genereren,.. erg goed.

  14. Je kan wel zeggen dat iemand zijn unlockmethode maar meteen op het net moet flikkeren als ie af is, maar ik wil wel een methode die 10 keer van de 10 werkt! En niet 8 van de 10. Want dan is het risico op “blijvend letsel” aan mijn iPhone veel te groot! 😉
    Dus laat ze nog maar even verder werken, en zodra de tool af is, ben ik zeker dat we dit zullen horen… 😀

  15. @Kees en @eppo: op de nieuwe site (iHazsuper.com) is het inderdaad een negatief getal dat groter wordt en dus ook steeds verder van 0 afgaat. Voor alle duidelijkheid: die timer telt dus niet af hé 😉

  16. En waarom heet die kat Pixel? Mijn kat heet Pixel…strax denken de mensen nog dat ik bij een van de twee teams hoor…

  17. Het creëren van een Hype hebben ze goed van Apple afgekeken

  18. Jongens, om 16:00 is online. Kijk iSpazio.net . De teller is gedecodeerde.

  19. Lekker makkelijk om Geohot af te kraken.. Geohot is een prima kerel, hij moet alleen niets hebben van de groepsmentaliteit en het “achterhouden” van informatie (met de reden dat ze bang zijn dat anderen er mogelijk geld aan verdienen).. Deze actie bewijst maar weer eens tot deze groepsmentaltieit kan leiden tot kinderachtige en machtsgeile spelletjes. Niet alleen met conculega’s maar ook onder elkaar..

    Jammer de de massa als schapies achter dev-team aanloopt want wat dev-team zegt == liev en wat geohot zegt == stom.

  20. Voor elke (milli)seconde die de teller afneemt gaan wij er een in de toekomst. Het lijkt dus een vast tijdpunt in het verleden aan te geven.
    Ik kom uit op ong 1 maart 1970 om 9:09 AM (Tijdzone Amsterdam)
    Is er toen iets gebeurt?

  21. Mag ik een stomme vraag stellen?

    Ik koop deze week via The Phonehouse een Iphone 3g met dat € 29,95 abonnement van T-Mobile. Dan kan ik bellen, wat sms’en en internet gebruiken zoveel als ik wil.

    Heeft het unlocken, hacken of pwnage’en van het toestel dan nog enige zin voor mij??
    Daarnaast het volgende: ik kan me voorstellen dat als ik een los toestel koop in bijv. België of Italië dat wel zin zal hebben. Echter dan betaal ik ook honderden euro’s voor zo’n los toestel en moet ik toch nog een ander abonnement hebben om te bellen en gebruik te maken van Internet. Alles bij elkaar volgens mij net zo duur als nu een los toestel (16Gb versie) voor € 159,95 en 24x € 29,95 = Totaal € 878,75

    Kortom, wat is mijn voordeel nu eigenlijk nog???
    Ik hoop dat jullie mij wat meer inzicht kunnen geven. Waarvoor bij voorbaat dank!

  22. Lekker makkelijk om Geohot af te kraken.. Geohot is een prima kerel, hij moet alleen niets hebben van de groepsmentaliteit en het “achterhouden” van informatie (met de reden dat ze bang zijn dat anderen er mogelijk geld aan verdienen).. Deze actie bewijst maar weer eens tot deze groepsmentaltieit kan leiden tot kinderachtige en machtsgeile spelletjes. Niet alleen met conculega’s maar ook onder elkaar..

    Jammer de de massa als schapies achter dev-team aanloopt want wat dev-team zegt == liev en wat geohot zegt == stom.

    ‘t Is toch wel begrijpelijk dat ze bij Dev Team niet willen dat anderen hun software nemen, er kleine wijzigingen (of geen) aan aanbrengen en op die manier 50 euro voor een unlock vragen?

    En het feit dat GeoHot op dit moment helemaal geen eigen software heeft maar enkel een bétàversie van de software van Dev Team zegt toch genoeg. Geohot heeft geen eigen versie, of toch niet één waar ie zelf aan gewerkt heeft.

  23. Source ispazio

    Update: Dopo l’ultima cena e il tradimento di giuda, passarono tre giorni prima della resurrezione di Gesù. Facendo un po di calcoli, il timer coincide e il rilascio dovrebbe essere domani alle 18:00 orario italiano

    vertaling

    Na het laatste avondmaal en het verraad van Judas, zullen er 3 dagen voorbij gaan tot de opstanding van jezus. Na een beetje rekenen komt kom je uit op morgen (woensdag ??) om 18:00.

    wordt dus weer een spannende week.

  24. @Lodewijk

    Aan de unlock zal je inderdaad niet veel hebben. Echter de jailbreak kan wel nuttig zijn. Die jaibreak houdt dus in dat jij applicaties kan installeren die niet via de appstore komen.

  25. Na het laatste avondmaal en het verraad van Judas, zullen er 3 dagen voorbij gaan tot de opstanding van jezus. Na een beetje rekenen komt kom je uit op morgen (woensdag ??) om 18:00.

    Ik mag dat soort plaatjes met ‘verborgen’ informatie wel. Heel leuk 🙂

  26. Kijk in de source code, daar is een rekensom voor de teller:

    2*2*2*2*2*3*3*42227*11
    totaal = 133775136

    Iemand die een reactie achterliet op de blog merkte op dat dat getal eerder is gebruikt
    (http://blog.iphone-dev.org/post/42246413/the-last-supper#comment-891461),
    namelijk bij de Zibri ramdisk methode:

    http://george.insideiphone.com/index.php/2008/02/12/real-113-jailbreak-with-ziphone/

  27. In plaats van hun tijd te steken in dit soort onnozeliteiten, zouden ze beter verder testen… 🙁

  28. @Jef==schapie

    Ik zeg ook niet dat het geen legitieme reden zou kunnen zijn. Ik geef aan waarom Geohot niet van de samenklontering van ego’s houd en geef hem daar groot gelijk in. Daarbij is transparantie altijd beter dan geslotenheid, ook al is het risico dat er schimmige partijen er geld mee verdienen over de rug van naïeve gebruikers.

    “En het feit dat GeoHot op dit moment helemaal geen eigen software heeft maar enkel een bétàversie van de software van Dev Team zegt toch genoeg. Geohot heeft geen eigen versie, of toch niet één waar ie zelf aan gewerkt heeft.”

    Echt serieus?! WTF.. Bijna alle unlock principes, ideeën en theorieën komen van Geohot vandaan en dan is hij degene die de “dief/jatter/bad guy” is. Hij is de visionair de rest zijn maar codemonkeys die voor roem en macht software “releasen”.. Devteam heeft jou mooi opgevoed Jef, dat zal de e-penis van de devteam leden weer een stukje doen groeien 😉

  29. iSpazio Source
    18:00 Vaandag

  30. @tescione: Als Geohot judas is en dus vanmiddag om 17:00 het verraad pleegt, dan komt het dev-team 3 dagen later met hun unlocktool. Dat zou dan vrijdag zijn….

    @minosvdb: Het getal wordt inderdaad groter, maar aangezien het een negatief getal is telt het af. Als je er iets bij optelt word het getal dus kleiner en dichter bij 0 (en op den duur dus boven 0 uit komt)….

  31. @CasaMan:
    Jij lijkt mij anders sterk partij te kiezen voor GeoHot. Wie is er nu het schapie? 😉
    Maak je niet zo druk en wacht gewoon wie er het eerst een unlocktool uitbrengt. Dan zal je wel zien dat niemand partij kiest voor devteam of Geo of Zibri. Ze kiezen partij voor een geunlockte iPhone!
    Hier op het forum zal niemand wachten tot devteam hun tool klaar heeft, als je je iPhone al langere tijd met Geohot zijn methode zou kunnen unlocken… En andersom net hetzelfde…

  32. @Cancunlover
    Hoe kan je schaap zijn zonder met de massa mee te praten? En mensen kiezen wel partij, ook zonder dat ze de feiten te kennen.. Dat blijkt maar weer 😉 Het is een beetje sneu om alleen respect te hebben voor degene die ook daadwerkelijk de unlock levert zonder credits te geven aan degene die met veel van de ideeën komt..

  33. @CasaMan:
    Partij kiezen of een eigen mening hebben is nog een verschil…
    Maar ja, mij interesseert het alleszins geen bal WIE die unlocktool uitbrengt. Wel WANNEER! 😀

  34. Haham gewoon kopiëren en plakken, staat er op het moment: 13544171

  35. volgens mijn berekening loopt Geohot’s teller Donderdag 18:00 af.

  36. @Sander: Wat voor berekeningen heb je er op los gelaten dan?

    Want ik kom gewoon op het volgende: 11660 (sec) / 60 (min) / 60 (uren) = 3 uur en 14 min

  37. In de naam “yiphone” zit ook een “grap”

    Ziphone – Yiphone….. gelekte code van het dev team, niets anders dan een leuke GUI ….

    Dus nogmals : Zibree heeft niets, en zal ook niets hebben.

  38. Sorry had een 0 teveel denk ik

  39. volgens ispazio.net nog 15 minuten!

  40. er is een nieuwe post op blog van iphone dev team.. het is wel geen release.. maar een filmpje van een jailbroken iphone.. 🙁

  41. CasaMan hou die beledigingen maar voor jezelf, we zitten hier niet in de lagere school dus daar is absoluut geen nood aan.

    Elke software ontwikkelaar beslist wanneer hij of zij zijn eigen software vrijgeeft. Als het Dev Team beslist dat pas binnen een paar dagen te doen, al is het maar om te bugtesten dan is dat hun goed recht. Net als wanneer Microsoft, Apple of Google dit zouden doen.
    Dat GeoHot in het verleden voor enkele doorbraken in de hacking scène gezorgd heeft valt niet te ontkennen, maar ondertussen is hij geen lid meer van het Dev Team en moet hij dus ook niet dreigen hun software vrij te geven indien ze niet snel hun eigen software gaan rushen.
    Waarom dat jij het logischer zou vinden dat ze het nu direct moeten vrijgeven en dat het maar pech is als mensen geld verdienen met de software van anderen, daar kan ik helemaal niet bij.

    Het gaat mij er trouwens niet om om partij te kiezen, van het Dev Team had ik amper gehoord tot 2 dagen geleden terwijl ik dankzij GeoHot zelf een unlockte 1.1.4 bezit. Maar dit is gewoon kinderachtig gedrag, en dat geeft hij ook zelf toe door zichzelf met Zibri te vergelijken en door zijn software spottend yiPhone te noemen.

  42. @jef

    Hoe, waar en wanneer mensen software releasen is niet waar ik een punt wil maken. Het gaat me om de vele mensen (hier gelukkig niet zoveel) die de negatieve vaak overtrokken reacties van ontwikkelaars veel te serieus nemen en elkaar beginnen na te praten. Hierdoor escaleren deze opmerkingen escaleren naar enorme proporties waardoor ongeïnformeerde mensen (naar mijn mening) onterecht een zeer negatief beeld krijgen van bepaalde personen. Ik stoor mij hieraan en devteam doet er genoeg aan om dit te voeden..

    Overigens vind ik schaapie wel een hele milde “belediging” op de basisschool had ik je “poepchinees” genoemd..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.