Reacties voor: iPhone Dev Team in Berlijn: een terugblik

Het iPhone Dev Team heeft gisteren een presentatie van een uur gehouden, waarin de oude unlockmethode uitvoerig werd uitgelegd, maar ook vooruit werd gekeken naar de nieuwe unlock van de iPhone 3G.
Lees het complete artikel → iPhone Dev Team in Berlijn: een terugblik
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Interessant om te weten, is dat er zo’n 180 gebruikers uit de IP-range van het Apple-hoofdkantoor in Cupertino regelmatig langskomen om Pwnage of QuickPWN te updaten

    Als ik Apple was zou ik er ook mensen op zetten om te kijken hoe ver ze zijn met het ontmantelen van de iPhone. Alles wat het dev team weet te vinden, kunnen zij weer gebruiken voor up-dates

  2. “Voorlopig hoeven we geen spoedige unlock te verwachten voor firmwareversies 2.0.1, 2.0.2, 2.1 en 2.2 en hun bijbehorende basebandversies”

    Ik dacht toch duidelijk op de iphone-dev blog te hebben gelezen dat er tot 2.1 een unlock mogelijk is.. Is daar nu wat aan veranderd?

  3. @Chris – Het spreekt elkaar wat tegen: uit de presentatie meen ik begrepen te hebben dat de unlock die ze nu kunnen doen betrekking heeft op baseband 01.45.00, maar op de blog van het dev team wordt 02.11.07 genoemd (die inderdaad bij 2.1 hoort). Mocht iemand wel weten hoe het nu precies zit en hoe ze dat dan in de presentatie hebben beredeneerd, dan houden we ons aanbevolen.

  4. Misschien kunnen ze 02.11.07 wel downgraden naar 01.45.00 maar niet unlocken. Dus misschien zal hun unlocktool de 02.11.07 baseband wel eerst downgraden en dan pas unlocken. Hoge baseband versies kunnen ze dus nog niet downgraden in dit geval. Laat staan unlocken.

    Op deze manier klopt beide informatie. 🙂

  5. Wat een slechte kwaliteit op Vimeo.
    De sheets zijn niet te lezen, iemand nog een betere versie?

  6. http://streamdump.muc.ccc.de/saal1/

    dan kies Tag1-Saal1-Slot20:30–ID2976-hacking_the_iphone-Pause-2008-12-27T21:35:04+0100 een is 833mb en 128mb ( both the same ) on the website right click en opslaan als … or it wont download

  7. the 128mb is nothing but after the talk , download the large 833mb file

  8. In 2007 was dit interessant.
    RIP

  9. Koop gewoon een unlocked iphoontje in belgie en je hoeft geen tijd te verliezen met al die bullshit hier met hun basebands.Je betaald wel een paar honderd euros duurder maar dan hoef je je geen zorgen te maken met rommel als unlocken en kan je gerust altijd updaten…

    Pay and play!

  10. idd ben van mening dat als je graag een simlock vrije iphone wil hebben, je gewoon die 120 euro neer moet leggen. mensen halen de raarste capriolen uit om een simlock vrije versie te bemachtigen, maar willen er niet via de legale weg voor betalen.

    anyway vind het wel leuk om te lezen dat die gasten zo ver kunnen komen.

  11. a simlock free iphone will be good for 2 groups , us and apple ( as the sales of the iphone will probably rise if an unlock works ) the only looser here is the provider , in hollands case t-mobile , they wont be happy with this news and will like other operators put more presure on apple to fix this leak in the firmware

  12. Of je 120 euri moet betalen of in Belgie kopen. Het gaat gewoon om de hobby 😉

  13. Eerlijk gezegd moet ik zeggen dat ik me een beetje irriteer aan mensen die zeggen dat we 120 euro meer moeten neer tellen. Helaas zijn er een heleboel mensen die een abbo hebben afgesloten, die de iphone niks vonden en dan de iphone door verkopen. Een simlockvrije iphone is wel wat meer waard dan een een simlock iphone. daarom is het veel interessanter om een iphone te verkopen als hij eenmaal simlockvrij is.. Het is niet alleen maar omdat we niet meer voor willen betalen. het is vaak ook wel het gemak, en bovendien en dit geld eigenlijk voor mij:D
    het is toch geweldig om hetzelfde gevoel te hebben als bij de vorige iphone, ik weet wel dat ik het ook super interesant vond hoe je alles kon hacken enzo, het is gewoon interessant en spannender

  14. Volgens mij heeft de schrijver van het bovenstaande artikel de strekking van wat in de presentatie gezegd werd niet helemaal begrepen. Het punt wat gemaakt werd, was dat 2.0/1.45.00 kwetsbaar was voor een exploit waarvan ze dachten dat hij geburned was (omdat Zibri ermee aan de haal was gegaan). Apple had echter het lek niet gedicht en daardoor kon het Dev Team een kijkje nemen in de iPhone 3G keuken. Hoewel de volgende firmwares en baseband upgrades wel wat foutjes hebben opgelost en lekken hebben gedicht, hadden ze daardoor al een beeld waar ze naar moesten kijken op konden letten etc.

    Doordat dus 2.0/1.45.00 kwetsbaar was, was het makkelijker om ook latere firmwares en baseband upgrades te analyseren. Daardoor is het nu ook mogelijk dat de unlock t/m firmware 2.1 en baseband 2.11.07 zal werken.

  15. Hehe wat een gedoe nog steeds. Ben nu achteraf toch blij met mijn T-Mobile abbo. Ik het is dan misschien niet de allerbeste provider maar gezien de prijs/kwaliteit verhouding toch echt een goede keus. Ik wilde eerst wachten met het idee dat de simlocks binnen een maandje wel gekraakt zouden zijn maar niets blijkt minder waar nu. Het ziet er naar uit dat Apple de boel toch aardig dicht getimmerd heeft. Blijft wel een leuke hobby dit maar ben nu dus toch blij met deze “hassle-free” oplossing. Even een vraagje: loop wel even vooruit op de zaken maar kan T-Mobile zelf al hun toestellen unlocken? De meesten zullen dat pas willen na de twee jaar abbo als het gratis is, maar hoe zit het met klanten die daarvoor nu al willen betalen? Ik weet dat ze er mee bezig waren maar kan dat nu intussen?

  16. Nou het spoor word voor mij een beetje vaag.
    Aangezien ik twee weken geleden een 16 GB heb gekocht van iemand die er snel vanaf moest, het schijnt dat deze afkomstig is uit Amerika en niet simlock vrij is, ben bij een winkel geweest waar ze bijna een uur bezig zijn geweest met een sim en kregen hem niet belend. (achteraf kwam ik erachter geen software erop gezet, zo is het mij verteld) later kwam ik in een andere winkel en die verteld mij dat ie er twee dagen over doet, maar niet wil werken met een sim, en vervolgens kom ik in contact met iemand die mij verteld op 31-12 heeft hij de software voor de 2.2 en kan die hem vrij maken.
    Ik ben met bovenstaande berichten wel het spoor bijster allemaal. Wat ik eruit haal is dat er dus verschil is tussen de firmware en de baseband.
    Ik hoop dat ik de 16GB in 2009 gewoon ook kan gebruiken met bellen, in huis met wifi lopen is ook wel leuk, maar zo beperkt.

    gna gna

  17. Hey people, ik heb een eigen zaakje, en ik heb veel klanten die de iphone updaten naar 2.2, dus als deze software uitkomt, kan ik die 2.2 firmwares dan unlocken ? (02.11.07)
    Thanks

  18. 2.2 in geen geval. En ik denk ook niet dat je dat snel hoeft te verwachten.

  19. Origineel geplaatst door GM
    2.2 in geen geval. En ik denk ook niet dat je dat snel hoeft te verwachten.

    aww ,, oke thanks man. is daar dan ook iets aan te doen ? Want echt heel veel mensen die hebben 2.2 nu. En allemaal willen dat weer geunlocked hebben. ( wil geen turbochipje – yessim )

    Peace

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.