Reacties voor: iPhone Dev Team: dinsdagavond live demo van YellowSn0w 3.0 unlock

Teamlid MuscleNerd van het iPhone Dev Team gaat dinsdagavond een demonstratie geven van de YellowSn0w unlock voor iPhone OS 3.0.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 82 reacties

  1. geweldig nieuws kan ik me 3G dus gewoon updaten naar 3.0 en hem weer unlocken met yellowsn0w!

  2. Hopelijk zijn ze dan ook snel met de 3.0 jailbreak anders heb je nog niet veel aan de unlock.
    Maar kunnen we hieruit concluderen dat de baseband die met 3.0 wordt meegelevert geunlockt kan worden of alleen dat de baseband van 2.2.1 nu ook wordt ondersteund?

  3. Hm, dat is al snel, een yellowsnow unlock, ben benieuwd welke baseband je nodig hebt 🙂

  4. YES! Ze hadden wel waarschuwingen gegeven over de baseband maar ik hoop dat het ook kan met de nieuwere basebands

  5. Het ligt niet zozeer aan de baseband. Die wordt gedowngrade als je bootloader 5.8 op de iPhone hebt draaien. Na de downgrade kan je dus yellowsnow gebruiken. Zo werkt het nu tenminste ook. Alleen werkt die downgrade tool niet op OS 3.0 nog. Dus moest het herschreven worden, net zoals BigBoss heeft gedaan met SBSettings. De downgrade werkt vooralsnog niet met een iPhone met bootloader 5.9.
    Tenzij ze de baseband die bij 3.0 komt weten te unlocken, dan is dat wel een knap staaltje.

  6. @Zahier Mahoob

    Jou verhaal klopt niet helemaal.

    Het downgrade van je baseband kan idd maar alleen icm met 5.8 bootlader. Alleen deze versie zit op de iphone’s van bijna een jaar oud. Dus bijna niemand heeft zo’n iphone (zie verschi;lende fora’s)

    Vanaf firmware 2.2 leverde apple baseband 02.28.00 mee en deze kon door middel van yellowsn0w worden geunlockt. Maar toen kwam update 2.21 en daar zat een nieuwe baseband bij die niet geunlockt kon worden met yellowsn0w

    Dus toen was het zo dat je eeefirmwareupdate, een custom update moest instaleren waar in je baseband niet update maar op 02.28.00 blijft staan.

    Maar omdat OS3 niet draait op 02.28.00 hebben ze waarschijnlijk de nieuwe baseband gekraakt.

    Goednieuws dus voor degenenie dus nu perongeluk al hadde geupdate naar firmware 2.21 zonder custom baseband.

  7. Nou schijnt dat de hack toch op versie 04.28.08 baseband gaat werken, zie maar pagina op iphone dev site

  8. Inderdaad, de nieuwe baseband is geunlocked. Daarom is dit ook nieuwswaardig.

  9. Eigenlijk klopt hier niets van

    Want als de nieuwe Iphones 3.0 gebruiken kan je net zo goed patat met honing gaan eten.. 😐

  10. Ik zou unlocken even veranderen in jailbreaken, want unlocken is het simlock vrij malen van je iphone, en das heel iets anders

  11. @Oentje13
    het gaat ook over het simlockvrij maken van de telefoon.

  12. En volgens mij gaat het simlockvrij maken door middel van YellowSn0w altijd samen met een jailbreak, dus zal de jailbreak ook wel aangekondigd worden. Of heb ik dat mis?

  13. Idd, geen jailbreak, geen cydia, geen YellowSn0w ( dacht ik toch ook)

  14. Dat zullen zij ook wel snappen.
    Ze praten alleen nog maar over een demo, nog niet over een release 😉

  15. ben ik blij dat ik 11 juli een officiele gratis unlock mag via t-mobile. Dan nog van dat contract af en lekker naar vodafone:)

  16. vanavond of nxt week ?
    Ik vind dit echt te gek. Ik was net op het punt 120 euro te. Betalen.

  17. @Ak

    Als jij de iPhone 3.0 hebt loop je minimaal een jaar voor… De iPhone 3GS wordt ook wel 2,1 genoemd. iPhoneOS 3.0 is wat anders, en voordat de iPhone 3GS geunlocked kan worden, zal er wel weer wat tijd overheen gaan…

    En voor iedereen die de blog van het dev-team nog niet gelezezen hebben: yellowsn0w zal werken op de OFFICIELE firmware.

    Logisch dat er ook een jailbreak voor uitgevoerd worden, maar ook deze zal zeer snel verschijnen. De devices (iPhone, iPhone 3G, iPod Touch & iPod Touch 2G) zijn pwnd4life, wat inhoud, dat ze dmv hardware exploids binnen weten te dringen, hier is alleen maar wat te doen dmv hardware wijzigingen…

    /Mathijs

  18. Ben benieuwd: zie Apple als slim genoeg voor een opzettelijke lek in firmware of baseband: Dev Team heeft die gevonden, zoekt niet verder, Apple haalt het lek eruit met 3.0 final en Dev Team loopt meteen een paar maanden achter…
    Hoop het natuurlijk niet maar het is wel een leuk script voor een boek. 

  19. Iphoneclub, leg is een keer de nadelen uit van dqt unlocken.
    Niet updaten, als je het wel doet de lul, jd kan niet herstellen. Geen garantid en ga zo maar door gewoon tmoile, laten unlocken door tmobile of een echt simlock vrije iphone kopen … Dom unlock gedoe. Is puur voor mensen die voor een duppie op de eerste rang willen zitten omdat gelockte iphones goedkoper zijn

  20. @Gammel: Volgens mij begrijp je het niet helemaal (en spellen al helemaal niet). Soms wil je in het buitenland bijv. een SIM kaart kopen om zo goedkoop in dat land te kunnen bellen. Maarja, jij hebt blijkbaar genoeg geld en vind het niet erg om meer te betalen.

  21. Origineel geplaatst door Gammel
    Iphoneclub, leg is een keer de nadelen uit van dqt unlocken.
    Niet updaten, als je het wel doet de lul, jd kan niet herstellen. Geen garantid en ga zo maar door gewoon tmoile, laten unlocken door tmobile of een echt simlock vrije iphone kopen … Dom unlock gedoe. Is puur voor mensen die voor een duppie op de eerste rang willen zitten omdat gelockte iphones goedkoper zijn

    Euuh nee…

    Nadelen unlock: Geen, wil je garantie.. kan gewoon, telefoon inleveren en je krijgt garantie. Nadeel is dat t-mobile een softeware update uitvoerd (als service) waardoor je de nieuwste baseband krijgt.

    Voor de rest zijn er echt geen nadelen.. En die op de eerste rang willen zitten voor een goedkopere telefoon? Nee, want ik wil gewoon geen t-mobile. Dan kan ik hem wel importeren uit Belgie of Italie.. Maar wil ik dan garantie dan moet ik hem daarheen brengen. Loop ik liever het risico dat hij gelockt word.

    Dus al met al, nee er is niks mis met geunlockte telefoons.

  22. Origineel geplaatst door Chris Curacao
    Nou schijnt dat de hack toch op versie 04.28.08 baseband gaat werken, zie maar pagina op iphone dev site

    en alle voorgaande basebands. Alles vòòr 3.0 FW werkt dan ook.

  23. Origineel geplaatst door Marc
    Ben benieuwd: zie Apple als slim genoeg voor een opzettelijke lek in firmware of baseband: Dev Team heeft die gevonden, zoekt niet verder, Apple haalt het lek eruit met 3.0 final en Dev Team loopt meteen een paar maanden achter…
    Hoop het natuurlijk niet maar het is wel een leuk script voor een boek. 

    precies dit scenario verwacht ik dus ook.

  24. @Luc Paquay:
    Nee hoor. Dit is de reden waarom het Dev Team wacht met oplevering totdat de 3.0 officieel wordt gedistribueerd. Dan kan Apple deze release niet meer tegenhouden. Wel kan Apple een 3.0.1 maken…

  25. betekend dat als ik een iphone hebt met 2.1.1 en baseband 5.9 deze moet upgraden via itunes naar 3.0 en dan kan jailbraken en unlocken?

  26. Ja zo gaat het waarschijnlijk werken idd!
    Ik zou dit natuurlijk wel eerst even afwachten (paar dagen) 😉
    Ze zullen vanavond dus zowel de jailbreak als de unlock demonstreren!
    Heerlijk nieuws om mee wakker te worden!

  27. Hiephoi, leuk nieuws terwijl OS 3.0 nog niet officieel uit is. Prachtig, kan ik hem toch redelijk snel updaten, waar ik me op verheug!

    Bram
    Redacteur iPhoneclub.nl

  28. Blij dat ik binnenkort een officiele T-mobile unlock heb. Geen gezeik meer met unlocks via YellowSnow.

    None the less mooi dat het kan.

  29. @Gabi:
    Ja, want Vodafoon is zoveel beter… :-7

  30. Geweldig nieuws dit, kan ik ook lkkr naar 3.0 updaten 😀 JEEJJJJ

  31. Heeeeeel Goed Nieuws! Kan niet wachten! 😀

  32. Hopelijk is deze stabieler dan de Yellowsnow die ik in het begin heb geprobeerd want die hield er na een paar dagen al mee op. Dit is wel goed nieuws want ik heb OS 3.0 al draaien op mijn iPhone en als ik hem kan Unlocken is het nog beter.

  33. Origineel geplaatst door Robbin
    @Zahier MahoobJou verhaal klopt niet helemaal.Het downgrade van je baseband kan idd maar alleen icm met 5.8 bootlader. Alleen deze versie zit op de iphone’s van bijna een jaar oud. Dus bijna niemand heeft zo’n iphone (zie verschi;lende fora’s)Vanaf firmware 2.2 leverde apple baseband 02.28.00 mee en deze kon door middel van yellowsn0w worden geunlockt. Maar toen kwam update 2.21 en daar zat een nieuwe baseband bij die niet geunlockt kon worden met yellowsn0wDus toen was het zo dat je eeefirmwareupdate, een custom update moest instaleren waar in je baseband niet update maar op 02.28.00 blijft staan.Maar omdat OS3 niet draait op 02.28.00 hebben ze waarschijnlijk de nieuwe baseband gekraakt.Goednieuws dus voor degenenie dus nu perongeluk al hadde geupdate naar firmware 2.21 zonder custom baseband.

    Dat yellowsn0w met OS 3.0 werkt wil niet zeggen dat ze de één van de basebands van OS 3.0 hebben geunlockt. Het zou ook kunnen zijn dat ze baseband 02.28.00 hebben laten communiceren met OS 3.0 (of andersom), zodanig dat je nog steeds via een custom firmware file van OS 3.0 (met baseband 02.28.00 erin) moet updaten.

    LET DUS OP!!!!! GA NU NIET KLAKKELOOS DE GM OF OFFICIËLE 3.0 INSTALLEREN!!!!! WACHT TOT JE TOESTEMMING VAN HET DEV-TEAM KRIJGT!!!!

    EDIT: Laat maar, ik zag net dit http://twitpic.com/7ia78 . Dat wil zeggen dat ze dus één van de basebands hebben geunlockt. Way to go, way to go dev-team 🙂

  34. zozo dit is nog eens goed nieuws 😀

    Wat moesten we wel niet zonder het dev team? :X

  35. Bye bye rebelsim

  36. maarrrr geld dit ook voor de iphone 3G S, die heeft misschien een betere hardware beveiliging… we’ll see!

    khoop dat de jailbreak voor de iphone 3G S er ook snel aankomt..

  37. Echt weer supper hoor, hoe krijgen ze het toch weer voor elkaar zo snel. Volgens mij slapen ze niet, niet dat ik zo veel doe LOL. Maar hoe zit het nu via de shift toets de update te doen wanneer hij al een unlock heeft? Misschien een domme vraag, BTW er zijn geen domme vragen. Kan niet wachten tot vanavon.

  38. Dev-team heeft update op hun blog geplaatst, http://blog.iphone-dev.org/post/124232620/big-week

    Blijkbaar is de jailbreak zeker een feit imo

  39. Ik denk persoonlijk dat Apple veel extra iPhones verkoopt, doordat het dev team de mogelijkheid tot jailbreak biedt.
    Was dit niet mogelijk zou de phone toch een stuk minder interessant zijn.

    Denk zelfs stiekem dat Apple er rekening mee houdt dit in stand te houden, anders hadden ze allang maatregelen genomen in hun updates.

    Way to go dev’s!!

  40. Nieuwe reactie van het iphone dev team op hun twitter account: @iphone_dev

    “If you plan on ever buying an iPhone 3G (the one that’s been out a year) and use a non-official carrier, best to do it very soon.”

    Daarna nog 2 replies van ze:

    “@Popple3 they will be quick to stop the new yellowsn0w from working on 3Gs, like they did with 2.2.1 (its entire purpose was to stop ys)”

    “@Popple3 yes, and when 3.0.1 does come out make sure you don’t update to stock firmware… use PwnageTool to avoid the BB update.”

    Dus dit stemt mij bijzonder hoopvol!!! 😉

    Zou het ze ook nog lukken om “Voice control” werkend te krijgen op een 3G….

  41. Wat een klein bericht bericht voor een toch zo groot iets.

    Op Nieuwnieuws stond het in een nieuwsbericht dus ging er vanuit dat het op iphoneclub groots werd gemeld..

  42. Nog een bericht van @Musclenerd op zijn Twitter account:

    “@hpro210 will try to be no later than about 7pm Los Angeles time”

    En daar is het 9 uur vroeger dan hier… Dus dat is dan 04:00 uur morgenochtend onze tijd! Die kijk ik morgenochtend wel… 😉

  43. Heb inmiddels al drie iPhones op OS3.0 draaien, werkt prima.
    Kaarten: Debitel, Kpn, Tele2, Ben, T-mobile werken allen.
    Dus vanwaar allle ophef hier?

  44. Zeker een goede ontwikkeling!
    Weet iemand hoe laat firmware 3.0 beschikbaar is hier in Nederland?

  45. @Rooligan:

    Je download aparte firmware voor de iPhone, 3G en 3GS, dus je hebt kans dat dat deel van de software niet eens in de firmware zit.
    (Dus niet enkel uitgeschakeld is)
    Ik hoop hier ook op, en dat ze de video functie ook naar de 3G/1st gen brengen, met 15 fps, maar whatever.
    En bluetooth en MMS naar de 1st gen, want dat slaat ook nergens op dat het niet werkt.
    Maar goed, het kan zijn dat Apple het weglaat uit de firmware en niet enkel uitschakelt..
    Jammer maar helaas.

  46. @MJ:

    Maar ik neem aan dat deze factory unlocked zijn toch? Dus standaard al simlock vrij toen ze gekocht waren, bijvoorbeeld uit Italie of uit Belgie.

    Er zijn er ook heel veel die net zoals de mijne uit Zwitserland komen (lekker goedkoop) en dan dus niet simlock vrij zijn en waarbij Yellowsn0w dus noodzakelijk is om er een andere simkaart van een andere provider in te kunnen doen.

  47. Origineel geplaatst door Rooligan
    Zou het ze ook nog lukken om “Voice control” werkend te krijgen op een 3G…

    Denk dat dit echt een hardware item is.
    Volgens mij zit er er een andere chip is de 3GS welke voicecontrol toe laat, welke niet in de 3G zit.

  48. @Rooligan: @Rooligan:

    Het zijn alle drie 1st gen iPhones welke geunlocked zijn dmv PwnageTool. Na de unlock heb ik ze geupdate naar 3.0.
    Werkt overigens ook met een eerste gen iPod Touch.
    De unlock blijft gewoon werken

  49. @MJ:

    Kijk dat verklaart een hoop… 🙂

  50. @ mj

    Dat klopt dan idd want jou baseband veraderd niet meer.

  51. @MJ:
    Maar wat gebeurt er als je ze verbindt met iTunes?

  52. Ik heb momenteel iPhone 2G versie 2.2.1 (5H11) en modemfirmware 04.05.04_G in combinatie met Yellowsn0w & Jailbreak

    Verstandig om nog even de QuickPwn tool af te wachten?

    Cheers!

  53. @asfdf:

    iTunes ziet gewoon een iPhone of iPod en als hij reeds is gesynct met iTunes, zal hij dat vervolgens ook gewoon doen. Zonder problemen.

  54. Mensen, nu heb ik misschien een hele domme vraag maarre ik heb samen met een vriend van me recentelijk een iPhone aangeschaft. 3G welteverstaan. Nu wouden we beiden onze zakelijke abonnement erin gooien (Vodafone) maar merkten al gauw dat dit niet werkte door middel van yellowsn0w vanwege dat 2.2.1 verhaal.
    .
    Nu, als we updaten naar 3.0..gaat het modemfirmware gebeuren ook mee in de update en is het hierna dus mogelijk WEL te unlocken?
    .
    Hoor graag van jullie 😉

  55. @Dirk:

    Waarom gebruik jij op een 1ste gen iPhone Yellowsnow?
    Dat is toch helemaal niet nodig.

  56. hallo,…

    Werkt dit ook voor de mensen die OS3.0 wouden installeren maar dit niet helemaal correct hebben gedaan. en daarom dat vervelende connect to itunes logo krijgen. (zoals ik)

    hopende op een spoedige reactie.
    mvg. sh.

  57. @MJ

    Uit de VS geïmporteerd, zat AT&T simlock op 😉

    Heb hem met QuickPwn en Yellowsn0w naar 2.2.1 firmware gedaan 😉

  58. @ de redactie vindt dit niet helemaal snack nieuws
    de nieuws waarde wordt een beetje verwaarloosd

    Jammer maar het staat er iig wel weer op 😛

  59. maj ik ben echt zoooo blij!! nu wachte tot vnvnd ^^

  60. Denk voor het 3gs jullie moet wachten een paar maanden. , dev team heeft ook gezegt dat als je wilt een 3g versie dan moet je snel kopen , denk dat is meer voor de 16 gb 3g of komt daar geen 3gs unlock ? Tot nu is het 3g niet helemaal simlockvrij , alleen met yellowsnow

  61. @Dirk:

    1ste gen iPhone kan gewoon op 2.2.1 draaien zonder Yellowsnow.
    Dat is alleen voor 3G met 2.2

  62. Oké, maar het lijkt mij dat ik voor OS 3.0. straks wel yellowsn0w en QuickPwn moet gaan gebruiken?

    Thanx voor de input trouwens!

  63. Zeker Goed werk van Dev Team,..
    maar goed zelf niet nodig omdat ik het toestel al sins dag 1 heb..

    dus kan ik de 11de het toestel unlocken @T-mobile zelf kostenloos.. natuurlijk wel een goede optie voor mensen die net in het bezit zijn van een Iphone 3G.

  64. wat te doen met een locked iphone 3G baseband 5.9? updaten naar 3.0 (via itunes)? en dan? unlock via YelloW
    SnoW?

  65. Welke baseband is hier voor nodig? Is dat al bekent?

  66. Umh wanneer komt het filmpje er precies? Ik ben namelijk heel benieuwd.

  67. Intressant:

    Meanwhile, we’re in the middle of testing our PwnageTool and QuickPwn tools, which will work with iTunes 8.2. The jailbreak of course continues to work on 3.0 for all devices it ever worked on, thanks due the Pwnage 2.0 technique released last summer. Our tools will be released no sooner than the Apple release (just in case!).

  68. Op mijn Iphone 3G had ik custom FW 2.2.1, met baseband 02.28.00, toen deed mijn wifi het niet meer, paar dingen geprobeerd, uiteindelijk volledig restore gedaan, maar geen resultaat, ben toen teruggegaan naar 2.2 en unlocked met bluesnow (?), jailbreaken en yellowsn0w in 1 programmaatje. Is dit weer via cydia of via een pc tooltje?

  69. @Dirk:
    Helemaal niet nodig.
    Ik heb bijv. een iPhone geupdate van 1.1.4 naar 2.2.1 (zonder yellowsnow maar wel gejailbreaked en geactiveerd) en daarna geupdatae naar 3.0. De unlock blijft gewoon gehandhaafd.
    Echter ben je wel Cydia en/of Installer kwijt. Maar met alle app’s in de Appstore, lijkt me dat niet zo’n probleem.

  70. @MJ:

    Oké, dus ik kan morgen gewoon de OS 3.0 op m’n iPhone 2G (jailbroken en yellowsn0w) zetten??

  71. hoe zit het met mijn 2.0.2 iPhone??

    ik heb een 8GB iPhone 2G met hetvolgende:

    versie: 2.0.2
    Model: MB213B
    Modem fw: 04.05.04_G

    en ik gebruik Telfort!!

    kan ik gewoon naar 3.0 updaten of moet ik hem dan nog een keertje unlocken en activeren en jailbreaken?

    gr,

    Steven

  72. Origineel geplaatst door Steven Terranova
    hoe zit het met mijn 2.0.2 iPhone??ik heb een 8GB iPhone 2G met hetvolgende:versie: 2.0.2Model: MB213BModem fw: 04.05.04_Gen ik gebruik Telfort!!kan ik gewoon naar 3.0 updaten of moet ik hem dan nog een keertje unlocken en activeren en jailbreaken?gr,Steven

    Unlocken en activeren hoeft volgens mij niet omdat je baseband niet verandert, maar jailbreaken moet je wel opnieuw doen….

  73. Inmiddels is 9 uur al een tijd om.. maar ik heb nogsteeds niks gezien?

  74. Zou het om 21:00 uur gebeuren dan????

  75. ohwnee, sorry. dat was een oud bericht
    als ik wakker word is het bekend (A)

  76. Ik zie nog niks?

  77. ik hoefde helemaal niks te doen.. 3.0 is vet!!:D

  78. @Bagger,

    Ja, mijne is dus ook unlocked en jailbroken, niet omdat ik voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, maar GEEN t-Mobile ABO wil!! 🙂

  79. Beetje dom gedaan!!!

    Heb 3.0 via update iTunes erop gezet. Ik bleef foutmeldingen krijgen en voordat ik echt wist wat ik deed, heb ik op de herstelknop gedrukt!!
    Nu dus 3.0 erop en gelocked.

    Wat nu te doen? Iemand enig idee? Heb een 1ste generatie USA 8Gb.

  80. Hallo,

    Ik ben de grootste kluns der klunsen, maar heb nu een Iphone 3G gekregen van een vriend van mij. Heb hem helemaal hersteld, maar hij heeft de Iphone uit Zwitserland met een Vodafone abbonement! Nu geeft mijn Itunes aan dat de simkaart niet ondersteund wordt. Wat kan ik daar tegen doen?? Hopelijk kan iemand me helpen!

    Groetjes Tommy

  81. @grik:
    hoi
    ik had hetzelfde:
    stop de sync cable erin
    houdt de home knop en aanuitknop vast.
    laat na precies 10sec de aanuitknop los.
    als er niks gebeurd, dan heb je langer dan 10 sec de aanuitknop vastgehouden.

    nu kan je opnieuw de software herstellen.

    als het klaar is, dan precies 20sec homeknop en aanuitknop vasthouden. lost laten alles, en wachten, dan gewoon weer aanzetten

  82. Gelukkig dat er nog zo iets bestaat als Dev team

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.