Reacties voor: iPhone-compatibele videobrillen van Vuzix komen naar Europa

Vuzix gaat voor het eerst z'n videobrillen ook in Europa verkopen. De AV310 met breedbeeld-scherm en de AV230XL met OLED-scherm zijn beide geschikt voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 61 reacties

  1. dat is echt super vet, alleen beetje jammer van de prijs, enige reden waarom ik dit niet zo snel zou halen

  2. te gek zeg. Ik kijk in bed weleens films op mjn iPhone. Ik ben benieuwd hoe dat er met zon bril uitziet. Is zoiets slecht voor je ogen?

  3. lijkt mij prima dingetje
    maar kan je naast je iphone dan ook nog bv je xbox erop aansluiten?

  4. @maelebaert

    ja dat is mijn vraag dan eigenlijk ook of je pc wat kan er allemaal op aangesloten worde
    ?????

  5. heb er zin in ga er denk 1 kopen !!!

  6. Ik ga er direct een aanschaffen als de specificatie’s en kwaliteit mij aanstaan!

    Stel je voor: lekker in je favo zit- lighouding genieten van een groot scherm waar je ook bent. Je favoriete game of applicatie op een levensgroot scherm en nog energiezuinig ook!

    Ik ben er benieuwd naar de specificatie’s !

  7. Zijn ze sauna-bestendig?

  8. @surfer – ‘Nee die hebben geen video out… Op de iPhone en de iPod zit alleen video out voor video’s en youtube…

    Greetz, Stiruam

  9. Ik kan me er ff niks bij voorstellen.

    Alsof je in de bioscoop zit….

    Een filmpje kijken met een res. van 480 x 320 en op youtube met nog lagere kwaliteit, op 2,5 inch scherm is dat scherp of een beetje bagger (youtube).
    Maar op de 52 inch ervaring waar ze het over hebben op 3 meter afstand, moet dat wel enorm blurry worden lijkt me.
    Ben benieuwd…
    Een bioscoop ervaring zal het iig sowieso niet worden denk ik.
    Niet dat dit geen leuke ontwikkeling kan zijn, het lijkt me alleen zwaar overhyped om nu met zo’n brilletje te gaan zitten.

  10. Sjips, je hebt gelijk ! Nou ik zou het geweldig vinden als het beeld van mijn iPhone naar zo’n bril wordt gecloond!

    Apple kan hierin toch wel wat betekenen ? Ik weet zeker dat hier veel vraag naar is, want de mogelijkheden zijn zeer divers. En anders is er wel een electronica-freak die hier iets op bedenkt.

    Ik wil met zo’n bril mijn iphonescherm zien !

    Origineel geplaatst door Stiruam
    @surfer – ‘Nee die hebben geen video out… Op de iPhone en de iPod zit alleen video out voor video’s en youtube…

    Greetz, Stiruam

  11. Wooooow, deze ligt bij mij onder kerstboom, voor mezelf dan wel :o:o

  12. Origineel geplaatst door surfer

    Ik wil met zo’n bril mijn iphonescherm zien !

    Hoezo? Om dan blind te bedienen?

    P.S. Er is geen muis op de iPhone!

  13. Origineel geplaatst door Hub

    Origineel geplaatst door surfer

    Ik wil met zo’n bril mijn iphonescherm zien !

    Hoezo? Om dan blind te bedienen?

    P.S. Er is geen muis op de iPhone!

    Inderdaad Hub. Ik denk dat de (meeste) mensen daar niet bij stil hebben gestaan. Al met al kan het een leuke ontwikkeling zijn, mits de beeld kwaliteit een beetje behoorlijk is.

  14. Heeft de iPhone dan genoeg videogeheugen of krijg je een resolutie van 320*240 met levensgrote blokkendozen voor je kiezen..?

  15. Heeft die bril ook een touchscreen dat ik met mijn oogbollen kan bedienen..?

  16. Zal er mooi uitzien: die lage resolutie op een 52′ scherm…

  17. @Ramapallo
    Wel als je daar stokjes in kan steken !

  18. Voor games hoef je bij de meeste games alleen je iPhone te bewegen. Daarnaast is er wel een ‘muis’ mogelijk: de gestures van het scherm kunnen hiervoor gebruikt worden als je met je vingers contact houdt met het iphone- scherm. Zijn altijd wel oplossdingen voor te bedenken.

    In ieder geval vindt ik videokijken vanaf mijn phone met zo’n bril al een mooi begin. De rest komt vanzelf wel !

  19. Ik snap niet goed waarom iedereen zit te zeuren over de resolutie… Volgens mij is dat de afstand tussen 2 te onderscheiden punten. Het is logisch dat de resolutie (eigenlijk stijgt, maar kwalitatief) daalt als je 400 pixels op een 52″ scherm projecteert. Maar de diameter van dit schermpje is hoogstens 4″ ?

  20. @apoZ

    Als bij jou de resolutie stijgt, kan je daaar rijk mee worden.
    (het gaat erom dat je 1 cm van die 4″ af zit waardoor het effect van 52′ krijgt. Ga eens bij de MediaMarkt enige tijd vlak voor zo’n scherm zitten en je begrijpt het probleem)

  21. Origineel geplaatst door apoZ
    Ik snap niet goed waarom iedereen zit te zeuren over de resolutie… Volgens mij is dat de afstand tussen 2 te onderscheiden punten. Het is logisch dat de resolutie (eigenlijk stijgt, maar kwalitatief) daalt als je 400 pixels op een 52″ scherm projecteert. Maar de diameter van dit schermpje is hoogstens 4″ ?

    Snap niet dat je ons gezeur niet begrijpt: fabrikant pretendeert een 52″ scherm voor je neus te toveren: 320*240 kijkt daar gewoon geen €180 mooi op. Start maar eens een hires youtube filmpje full screen op op je Mac/PC —> denk 52″. Tenzij de bril het hele verhaal upscaled naar een hogere resolutie moet je dit allemaal zien als een gimmick.

    Origineel geplaatst door surfer
    Voor games hoef je bij de meeste games alleen je iPhone te bewegen. Daarnaast is er wel een ‘muis’ mogelijk: de gestures van het scherm kunnen hiervoor gebruikt worden als je met je vingers contact houdt met het iphone- scherm. Zijn altijd wel oplossdingen voor te bedenken.

    In ieder geval vindt ik videokijken vanaf mijn phone met zo’n bril al een mooi begin. De rest komt vanzelf wel !

    Je begaat een vergissing als je denkt dat de hele GUI van de iPhone via dit ding zichtbaar gaat worden. Ik zie Apple dit niet gaan ondersteunen. Hoe lang kunnen we al een iPhone op de TV aansluiten? Bedank dan hoe lang er al zoiets als Cydia is en hoeveel apps er daarvoor al zijn die de volledige GUI op het scherm toveren. Misschien is de reden waarom dit er niet is een technologische barrière. Bedenk ook dat de demo’s die Apple geeft op bijvoorbeeld Macworld, allemaal met een emulator werken: de iPhone is met een datakabel aangesloten op een Mac die een clone image draait van de iPhone die Steve Jobs dan in zijn hand heeft.

  22. Origineel geplaatst door Russo
    @apoZ

    Als bij jou de resolutie stijgt, kan je daaar rijk mee worden.
    (het gaat erom dat je 1 cm van die 4″ af zit waardoor het effect van 52′ krijgt. Ga eens bij de MediaMarkt enige tijd vlak voor zo’n scherm zitten en je begrijpt het probleem)

    Ik heb het gewoon ff geprobeerd met m’n iPhone.
    Merk dan toch wel dat ik moeite krijg met focussen als ik dichterbij dan 10-8 cm kom. Vraag me af hoe ze dat hebben opgelost met deze bril.
    Daarnaast was het ook op 10 cm al ronduit irriterend aan m’n ogen.

  23. ik snap een aantal opmerkingen niet helemaal,
    werkt zo’n ding niet als een beamer?
    wat er geprojecteerd wordt is slects een paar inch [kleiner dan iphone scherm]
    maar je ogen zien het levensgroot omdat het zo dichtbij is. dus er wordt niks uitgerekt.

  24. @timneutel

    Bij een beamer wordt het beeld door een lens, dus optisch, uitgerekt.
    Hier gaat het volgens mij om kleine displays en dan wordt het dus digitaal gedaan = elke pixel kleureninfo wordt dan bv. ineens 10 pixels groot (blokjes dus).
    Of er zit geen high-res scherm in, dan ga je alsnog de pixels zien zitten.

  25. Iedereen maakt een grote fout bij het zeggen dat he 320×480 op een “52 inch komt te staan want dat is natuurlijk niet.

    Het scherm is nog scherper dan het scherm van de iPhone zelf want er komt dan 320×480 op een scherm dat dus kleiner is dan de iPhone. Dus meer pixels per inch.

    Het “52 effect komt doordat de schermpjes dicht bij het oog zit. De schermpjes worden dan scherper dus eigenlijk HD maar dan anders.

  26. ik wacht wel op een revieuw

  27. @Erp
    Ze zeggen 52″ zodat je je kan inbeelden hoe groot dat wordt hé. Het uiteindelijke schermpje is veel kleiner en je krijgt dus meer pixels per inch…
    Zie ook de post van @xynetor (dank u xynetor).

  28. laten we met zijn alle wachten op een nette review van deze bril, dan weten we hoe de kwaliteit gesteld is. Een discussie over iets waar niemand de echte kwaliteit van weet heeft ook geen nut;)

  29. idd danny !

  30. Indien er uit de reviews blijkt dat het bekijken van films op de iPhone écht goed werkt, dan valt dit wel te overwegen 🙂

    Ik veronderstel dat dit trouwens ook gewoon op de video-out van de laptop kan aangesloten worden zodat ik ook hierop films met de bril bekeken kunnen worden?!

  31. Bij collette in Parijs kun je ook zo’n bril kopen (;
    Allen naar Paris (;

  32. zoekplaatje, wat klopt er niet in de tekst ; }

    Vuzix brengt twee nieuwe modellen uit, die ook voor de iPhone geschikt zijn. Het instapmodel is de AV310, een videobril met een 16:9 breedbeeld-scherm. De duurdere AV230XL heeft als bijzonderheid dat er een OLED-scherm in zit

    In de aanloop naar de kerstperiode zal Vuzix de VR-brillen voor een promotieprijs aanbieden: £130 (€155) voor de AV230XL en £150 (€179) voor de AV310 widescreen.

  33. Ik zit nu 2 meter vanaf een HD beeld van 157 inch (4m)

    op 3 meter afstand een scherm van 52 inch is niet eens zo groot hoor.. maar goed is wel leuk voor onderweg al zie ik me zelf nou ook weer niet met zo’n ding op in de trein zitten.

  34. Origineel geplaatst door xynetor
    Iedereen maakt een grote fout bij het zeggen dat he 320×480 op een “52 inch komt te staan want dat is natuurlijk niet.

    Het scherm is nog scherper dan het scherm van de iPhone zelf want er komt dan 320×480 op een scherm dat dus kleiner is dan de iPhone. Dus meer pixels per inch.

    Het “52 effect komt doordat de schermpjes dicht bij het oog zit. De schermpjes worden dan scherper dus eigenlijk HD maar dan anders.

    Jij maakt de grote fout dat 52″ ‘echt’ en de ‘fop’ 52″ het beeldresolutie anders doen laten lijken. Pixels blijven pixels: hoe groter (dus dichterbij) je ogen die (denken te) zien, des te meer vallen ze op.

  35. Jah dat is waar maar de resolutie van die schermpjes zullen dus wel degenlijk hoger zijn(net als de introductie van de Dikke Nano om hem zo maar te noemen) Daarbij zijn er dus meer pixels per inch dus kleinere pixels.

  36. Dit bestond toch al langer, alleen dat deze blijkbaar veel goedkoper zijn, die zeiss kost ver 400 euro

    http://www.zeiss.com/C125679B0029303C/ContainerTitel/Cinemizer_EN/$File/index.html

  37. Dat maakt toch niks uit? 320×480 is en blijft de resolutie van de media. Daarom zei ik ook dat je een HQ YouTube filmpje film screen moet kijken ter vergelijking: ziet er slechter uit dan wanneer je hem per pixel kijkt. Dat ziet iedereen.

    Origineel geplaatst door Xynetor
    Jah dat is waar maar de resolutie van die schermpjes zullen dus wel degenlijk hoger zijn(net als de introductie van de Dikke Nano om hem zo maar te noemen) Daarbij zijn er dus meer pixels per inch dus kleinere pixels.

  38. Volgens mij wordt ik kotsmisselijk van zo’n ding 😛 Net als van die 3D-films trouwens (met zo’n blauw-rood brilletje, weet je wel)

  39. OK – dus de vraag was hoe ze die (wel degelijk opgekrikte) resolutie aansturen met ‘t bestaande, beperkte video geheugen van de iPhone of hebben ze hun eigen videochip ?
    En dat vingeren op je touchscreen wordt ook niks want je ziet geen deuk (en niemand gaat je het met die bril op helpen), dus ook die vraag was zo gek nog niet.

  40. En wat nou als je blind bent aan 1 oog ? krijg je dan alsnog het hele scherm te zien, of maar de helft ?

  41. Ik heb TV-programma’s (LOST) via iTunes op m’n iPhone gezet en die via een kabeltje (verkrijgbaar bij de Apple Store) op m’n breedbeeld LCD-TV getoond en het beeld is super! Voor mij HQ-beeld. Dus waarom niet op zo’n brilletje dan? Iemand een idee?

  42. Leuk voor als ik op de bus zit voor naar het werk te rijden. Echter bestaat de kans dat ik mijn halte mis en vergeet om af te stappen..

  43. Origineel geplaatst door Mario
    Leuk voor als ik op de bus zit voor naar het werk te rijden. Echter bestaat de kans dat ik mijn halte mis en vergeet om af te stappen..

    Of ze jatten je de kleren van je lijf, zonder dat je er erg in hebt. 😉

  44. als je KROLL speelt met die breedbeeld bril zal dat wel een mooi plaatje afgeven denk
    ik!
    Toch maar wachten op de reviews.

  45. een iPod (en waarschijnlijk ook een iphone) kan videobeelden aan van 640×480. Uiteraard niet via het normale scherm, maar wel via de video-out. Oftewel de uitgang waar je zo’n bril op zou aansluiten.

  46. je kan trouwens volgens de vuzix site wel de av920 voor je iphone gebruiken!

    http://www.vuzix.com/iwear/product_compatibility_chart.html

  47. Origineel geplaatst door Aardworm
    En wat nou als je blind bent aan 1 oog ? krijg je dan alsnog het hele scherm te zien, of maar de helft ?

    Ik denk dat je dan rijp bent voor een braillebril.
    Tenzij het inderdaad 1 display is (zoaks het er van buiten uit ziet)

  48. Ik heb de AV920 al een jaartje, maar ben er op afgeknapt. Omdat de afstand tussen de schermpjes niet in te stellin is (zoals een verrekijker smaller of breder te draaien is), kan ik maar met 1 oog tegelijk goed kijken en ziet mijn andere oog een grote waas.
    Met andere woorden: mijn ogen staan te ver uit elkaar en totdat er een Vuzix komt waar de schermpjes verder van uit elkaar te zetten zijn, heb ik er helaas niks aan.

  49. Origineel geplaatst door maxcre8
    Ik zit nu 2 meter vanaf een HD beeld van 157 inch (4m)

    op 3 meter afstand een scherm van 52 inch is niet eens zo groot hoor.. maar goed is wel leuk voor onderweg al zie ik me zelf nou ook weer niet met zo’n ding op in de trein zitten.

    157 inch waar haal jij in godsnaam je tv’s vandaan

  50. Origineel geplaatst door owisscha
    Ik heb de AV920 al een jaartje, maar ben er op afgeknapt. Omdat de afstand tussen de schermpjes niet in te stellin is (zoals een verrekijker smaller of breder te draaien is), kan ik maar met 1 oog tegelijk goed kijken en ziet mijn andere oog een grote waas.
    Met andere woorden: mijn ogen staan te ver uit elkaar en totdat er een Vuzix komt waar de schermpjes verder van uit elkaar te zetten zijn, heb ik er helaas niks aan.

    Heb dit al een paar keer gelezen van gebruikers. Dit soort dingen lijken mij nu op voorbaat niet bruikbaar voor mensen met een bril. Het zal hun zicht i.i.g. zeker niet verbeteren…

  51. Heb wel eens met zo’n bril gekeken (in een gadgetshop op een vliegveld ergens) en dat zag er echt geweldig uit! Het kán in theorie dus heel mooi zijn. De vraag is nu dus inderdaad op welke resolutie je de iPhone video-uit werkt met zo’n bril; is dat echt te laag? Ik denk (en hoop) dat Eddy gelijk heeft:

    Origineel geplaatst door eddy
    een iPod (en waarschijnlijk ook een iphone) kan videobeelden aan van 640×480. Uiteraard niet via het normale scherm, maar wel via de video-out. Oftewel de uitgang waar je zo’n bril op zou aansluiten.

    Volgens mij kom je dan een heel eind, zeker als je je content gewoon op de hoogst mogelijke resolutie houdt (die dus wellicht hoger is dan die van het normale schermpje).

  52. Origineel geplaatst door Erp
    Hoe lang kunnen we al een iPhone op de TV aansluiten? […] Misschien is de reden waarom dit er niet is een technologische barrière.[…] aangesloten op een Mac die een clone image draait van de iPhone die Steve Jobs dan in zijn hand heeft.

    De iPhone of iPod ondersteunen gewoon TV out! Note to self: koop zo’n kabeltje in de Apple Store. 🙂

    http://support.apple.com/kb/HT1454

  53. Origineel geplaatst door Erp
    Hoe lang kunnen we al een iPhone op de TV aansluiten? […] Misschien is de reden waarom dit er niet is een technologische barrière.[…] aangesloten op een Mac die een clone image draait van de iPhone die Steve Jobs dan in zijn hand heeft.

    De iPhone of iPod ondersteunen gewoon TV out! Note to self: koop zo’n kabeltje in de Apple Store. 🙂

  54. Ik heb een maandje geleden de AV920 gekocht. Het beeld is geheel niet blurrig. Doordat het twee kleine schermpjes zijn is de 920.000 pixels per scherm scherp genoeg. Hij werkt perfect in combinatie met de iPhone, ook vind ik het geluid wat er standaard aan oortelefoontjes wordt bijgeleverd wel goed. Je hebt met deze bril het idee alsof je in een donkere kamer naar een groot scherm zit te kijken.
    Echt geweldig en goede kwaliteit.

  55. De bril is dusdanig ontworpen dat het lastig te bepalen is hoe ‘helder’ het scherm zal zijn.
    Het aantal pixels staat vast, maar hoe ervaart men dit?

    Het beeld zal namelijk niet ‘scherp’ op de schermpjes worden geprojecteerd. Dit omdat de ogen ander moeten focussen op een afstand van 2 cm. Dat kan een paar seconden maar dan wordt je misselijk of krijg je hoofdpijn etc.
    Om dit tegen te gaan projecteren ze out-of-focus, waardoor het geprojecteerde beeld onscherp zal zijn. Maar door hier recht in te kijken zullen de ogen een focuspunt herkennen die ‘kunstmatig’ dieper ligt waardoor je ogen rustig kunnen kijken zonder dat de onprettige bijwerkingen van een focus op 2cm afstand.

    Dit is tevens de reden dat je niet zomaar alle games hierop kunt spelen. Dit heeft onder andere te maken met de kunstmatige afstand die word geprojecteerd. Een knap staaltje werk imho.

    Het lijkt mij in ieder geval een leuke wanna-have.

  56. Ik heb zo’n bril werkt prima en is fijn ik gebruik hem op de iphone voor in de auto in het vliegtuig echt geweldig ding alleen ik wil hem aansluiten op mijn psp maar i kan nergens een kabel vinden voor de psp ? iemand sugesties?

  57. Wanneer zijn ze dan in de aanbieding?
    Zie nog steeds een prijs van €199
    Bij de Apple store nederland kan ik hem niet vinden
    Wil hem graag hebben

  58. Nou ik heb hem binnen (av310 widescreen)(erg snel!!!) kwaliteit is goed; niet top… je moet er echt dat ding bij bestellen om het licht af te schermen… hij werkt idd perfect met iphone (maar krijg nog steeds de melding dat de accesoire niet geschikt is voor iPhone :S)

    ik denk dat ik me prima kan amuseren tijdens lange vluchten/autoritten.

    al met al; best kostbare gadget maar wel grappig 🙂

  59. Chris,

    waar heb jij hem gekocht en wat was de prijs?

  60. iets van 200 eu ofzo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.