Reacties voor: ‘iPhone-codeslot binnen 17 uur gekraakt met speciaal apparaat’

Beveiligingsonderzoekers konden het iPhone-codeslot binnen 17 uur kraken, door gebruik te maken van een speciaal apparaat.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. 111 uur als een van de laatst geprobeerde wachtwoorden pas juist is, wat in de praktijk in de minderheid van de gevallen waar is. Een gemiddelde van 40 uur kan best kloppen.

  2. Dit word in n update van iOS vast zo weer opgelost

  3. Origineel geplaatst door Michel
    Dit word in n update van iOS vast zo weer opgelost

    laten we hopen van wel

  4. Origineel geplaatst door iPadminiRemco
    laten we hopen van wel

    Dat kan dus niet, aangezien de toegang hebben tot de fysieke telefoon, waardoor je alles kan. Als zij de stroom afsluiten waardoor hij niet kan ‘doorgeven’ dat de inlogpoging foutief is dan kan hij het niet doorgeven, en daar kan ook geen softwareupdate tegen op. Gewoon makkelijke code uitzetten en alsnog een cijfercode gebruiken, dan is het onmogelijk omdat de computer niet 4 maar een stuk of 20 digits moet gebruiken of daar naar zoekt, zelfs al heb je een wachtwoord van 4.

  5. @R: Uiteraard kan dat wel. Nu wordt de user de melding gegeven dat de code fout was. Vervolgens wordt de foute poging opgeslagen in het systeem waarin wordt bijgehouden hoe vak de code foutief is ingevuld.

    Als dit systeem omgedraaid wordt, is het probleem opgelost. Oftewel eerst in het geheugen wegschrijven dat er een foutieve poging was, en vervolgens de gebruiker een melding geven. Als de telefoon een reboot krijgt wordt het aantal foutieve pogingen weer opgehaald en kan de hacker niet verder.

  6. Wat verwacht je van een code van 4 digits ?

  7. Op andere sites zeggen ze dat het al gefixst Is met de laatste update.

  8. De bron van dit artikel (zie link in artikel) suggereert dat dit in iOS 8.2 al is opgelost…

  9. Klopt, iOS 8.2 biedt een fix. Artikel aangevuld!

  10. Yes 8,2 is opgelost.
    Daarvoor lukte het nog wel. Maar nu niet meer.

  11. In de afgelopen 4 jaar heb ik nog geen uur zomer iPhone gelopen haha

  12. Origineel geplaatst door steen
    In de afgelopen 4 jaar heb ik nog geen uur zomer iPhone gelopen haha

    Ik wel helaas! Was m ‘s morgens vergeten, hele dag zonder! Bah bah! :~•

  13. @vman: dat zou ik ook verschrikkelijk vinden!

  14. Dikke zever,ten eerste de IPhone doet er geen 40 seconden over om een code in te vullen zelfs geen 40 Milliseconden,ten tweede dat apparaat kan de stroom voor de IPhone helemaal niet uitschakelen.

  15. @Ro: Door die reboot duurt het 40 seconden. De stroom uitschakelen kan heus wel, maar dan zal je de iPhone wel moeten open maken.

  16. Origineel geplaatst door johan
    Door die reboot duurt het 40 seconden. De stroom uitschakelen kan heus wel, maar dan zal je de iPhone wel moeten open maken.

    En tracht dan maar om op het juiste moment de batterij af te schakelen.

  17. Origineel geplaatst door Ro
    En tracht dan maar om op het juiste moment de batterij af te schakelen.

    Eigenlijk kun je gewoon via de thunderbolt poort het uit-signaal sturen. Dat is helemaal niet moeilijk. Er zijn een aantal docks die dat ondersteunen. iPhone erin, knopje op de Dock inhouden en de iPhone gaat uit.

  18. Die 17 uur is een verlaagd gemiddelde dankzij een lijst van meest-gebruikte codes. Van 0000, 1234, 1111, *geboorte data generatie Y* naar 7437 bijvoorbeeld. Overigens 10^10 x 40 sec is 4,6 dagen maar gemiddeld kom je dan op 2,3 dagen uit. Dankzij een lijst hebben ze je wachtwoord vrijwel altijd sneller dan gemiddeld. Blijkbaar max. 17 uur. Met hoge uitzondering.

  19. Maar je moet wel 17 uur wakker blijven om te kijken wat het goede wachtwoord is omdat dat ding non stop door gaat

  20. Origineel geplaatst door Luuk Lamers:
    Eigenlijk kun je gewoon via de thunderbolt poort het uit-signaal sturen. Dat is helemaal niet moeilijk. Er zijn een aantal docks die dat ondersteunen. iPhone erin, knopje op de Dock inhouden en de iPhone gaat uit.

    Ehm – een iPhone, en docks, met Thunderbolt?! Is dat een nieuw gerucht, of haal je lightning en thunderbolt door elkaar?

  21. hmm, zouden ze een met mijn iPhone 6 moeten proberen, dan zijn ze 100 jaar verder, gebruik namelijk standaard TouchID, met daarnaast een wachtwoord van 21, ja eenentwintig karakters, welke ik enkel voor mijn iPhone gebruik als-ie de vingerafdruk niet accepteert, of na een reboot.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.