Reacties voor: ‘iPhone heeft een laagje saffierglas op de cameralens, minder krasbestendig dan gedacht’

De cameralens van de iPhone 7 lijkt niet van puur saffierglas te zijn gemaakt, maar van een laagje saffierglas op gewoon glas. Daardoor is het minder krasbestendig dan aanvankelijk gedacht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Sapphire-Gate ?
    ik denk een beetje vergelijkbaar met de supermarkt, als er 0.0001% plofkip in zit, dan is het een kipmaaltijd 🙂

    Genogen=Genoegen
    “probeerde hij eyeballs te trekken” wow ! popie praat 🙂

  2. Dan is het wel misleidend van Apple om bij de specificaties te zeggen dat het Saffierglas is. Ja, het BEVAT saffierglas, maar hoeveel? Vanaf welke hoeveelheid mag het saffierglas genoemd worden? Want iedereen dacht tot nu toe gewoon dat het puur saffierglas is, wat nu ontkracht lijkt (?)te zijn…dit is niet bevestigd maar ze zijn wel iets op het spoor. Ik ben stomverbaasd dat er zelfs een mogelijkheid is dat het maar “een laagje” saffierglas is, of enkel een beperkt percentage bevat van saffierglas. Desalniettemin is het bewezen dat het minder krasbestendig dan puur saffierglas (zie krastest)

  3. Na koptelefoon gate vind ik dit ook ‘moedig’ van Apple om te doen. Anders wordt de iPhone nog duurder als ze hem met geheel saffier lens uitvoeren. Ja kan niet wachten tot in Januari de Samsung S8 Edge uitkomt. De iPhone wordt steeds meer uitgekleed (geen grotere batterij wat Samsung wel deed van S6 naar S7, nog steeds koptelefoon aansluiting en toch waterdicht tot 1,5 meter en nu op camera lens bezuinigd).
    Jammer maar na jaren iPhones ga ik toch es switchen.

  4. @Roid:
    Beste Roid, je geeft aan dat niet duidelijk is bij welke hardheid het saffier genoemd mag worden maar je vind het wel misleidend van Apple?

  5. Appelsap

    ingredient: water, 0.1% appelsap, aroma.

  6. Jammer dit. Voor de prijs van een iPhone 7 kan Apple er zeker echt saffierglas in zetten. Ik gebruik de camera zeer veel en een kras op de lens maakt het toestel voor mij vrij waardeloos.
    De foto’s en video’s van de 7 zijn overigens fantastisch.

  7. @Ralphies: en uiteindelijk koopt meneer een iPhone en is er lovend over. Hoe vaak dit soort comments wel niet voorbij komen hier..

  8. @Ralphies: proficiat! Goed verhaal, lekker kort!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.