Reacties voor: Een complete bruiloft fotograferen met de iPhone: dit zijn de foto’s (en ervaringen)

Kun je een bruiloft fotograferen met de iPhone? Twee ervaren bruidsfotografen vertellen over hun ervaringen. Ook laten ze de resultaten zien. "Dit is eenmalig".

Reacties: 11 reacties

  1. Leuk geschreven artikel en een erg leuk experiment. Logisch dat de toestellen niet te vergelijken zijn. Zit ook wel in een iets andere prijsklasse. Een Nikon D5 samen met wat leuke lenzen en spulletjes, daar kan je wel een paar iPhones van kopen.

    Maar dan nog erg leuk, en super van het bruidspaar (nog vele gelukkige jaren samen) dat ze hier aan mee gewerkt hebben.

  2. Mooie “Stills” dat is zeker maar de bewegende foto’s, meer mensen ed gaan mijn inziens volledig de mist in.

  3. Tip: doe je iPhone even in een glas zonder water. Scheelt trillende handjes en een stuk veiliger

  4. Is er geen enkele feestfofo gelukt dat er daar geen voorbeelden van bij staan? Die foto waar de bruidegom in zijn handen klapt is niet om aan te zien. Dat kan toch wel beter?

  5. Flight modus? Dan staat geotagging ook uit. Dat is misschien wel weer jammer. Leuk project. Uitkomst was wel een beetje voorspelbaar.

  6. Wel te verwachten natuurlijk en eerlijk gezegd zou ik een dergelijk experiment toch niet willen uitvoeren op mijn bruiloft. Dan wil je toch dat alles haarscherp vastgelegd wordt. Wel gaaf om te zien waar de iPhone camera nu toe in staat is. Dat dit überhaupt mogelijk is, is al een wonder van techniek. Vergelijk dat even met 10 jaar terug toen de eerste iPhone uitkwam met een 2 MP cameraatje die zelfs korrelig was in vol daglicht. ‘s Avonds kon je helemaal geen foto’s nemen. De ontwikkeling van de grote digitale camera’s loopt minimaal 15 jaar voor op die van de smartphone. Wat kunnen we dan over 10 jaar voor foto’s maken op een handheld device? Ik gok kristalheldere 3D AR plaatjes van met bizarre metadata erin.

  7. Leuk en interessant artikel. Het enige wat in mijn gedachte bleef spelen bij iedere foto die ik zag was: Ik hoop voor het bruidspaar dat er ook nog een fotograaf was met zo’n Nikon waarover werd gesproken in het artikel.

  8. Leuke test maar een ieder die regelmatig fotografeert kon deze uitkomst voorspellen. Wat ik ook deed als reactie op het artikel met aankondiging van dit experiment: buiten prima foto’s, binnen stukken minder. Ook hoopte ik toen al voor het bruidspaar dat er ook nog een fotograaf met echt fototoestel zou meelopen. Het verhaal vertelt dit niet, toch denk ik nog steeds dat dit wel gebeurd is. Experimenten zijn leuk, maar niet op je trouwdag, dat doe je maar 1 keer (is althans de bedoeling).

  9. Een erg leuke en gewaagde test en ik zou als fotograaf zijnde toch wel behoorlijk zenuwachtig zijn wetende dat de kwaliteit echt wel minder zou worden op zo’n belangrijke dag.

    Vooral de zwart/wit foto’s zijn erg mooi gelukt en qua compositie kun je toch wel zien dat er goede fotografen bezig zijn geweest. Ik fotografeer aardig veel maar ik zou het qua compositie nog wel afleggen tegen deze 2 heren. Ook met een Nikon D5.

    Het bruidsboeket was net geplukt?

    Ook mijn complimenten voor Gonny voor haar leuke enthousiaste verhaal. Volgende test met een bekende band een complete productie maken op een iPhone? 😉

  10. Sorry maar zo origineel is dit toch niet? Is igv al een paar keer gedaan door buitenlandse fotografen. Vind het artikel ook meer een verkapte reclamestunt voor de fotografen…

  11. Je moet het ook in perspectief zien… zo’n camera kost al gauw minimaal 600 tot over de duizend euro exclusief de juiste lens.
    Voor een iDevice is het gewoon erg goed, gelukkig verwachten de meeste mensen hier niet dat zij topfotografen zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.