Reacties voor: iPhone van Nederlander vliegt in brand: ‘Geluk dat ik niet gewond ben’

Apple spreekt van een 'zeldzaam incident' nadat de iPhone van een Brabander brandgaten veroorzaakte in zijn jaszak. De schrik zat er goed in bij iPhone-bezitter Ron.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Zit er nou een screenprotector op van een iPhone 7/8?

  2. Hij gebruikt btw wel een iPhone 6/7/8 screenprotector op een X

  3. Vreemd dat er een screen protector op zit met een uitsparing voor een homeknop!?

  4. Dus er komt gesis en rook onder de tafel vandaag en dan gooit hij z’n iPhone op de grond. Vraag wat veroorzaakt dan het gesis en rook onder de tafel voordat de iPhone op de grond wordt gegooid.

  5. @Stefan: dat vond ik ook een beetje bijzonder hier aan

  6. Heb zelf al twee maal een raar, knetterend geluid gehoord bij mijn iPhone 7. Was echt een geluid dat gelijkt op een knetterend vuur (open haard). De ene keer lag hij aan de oplader. De andere keer niet. Was echt wel beangstigend om zo’n geluid te horen. Heb hem telkens volledig uit gezet, en weer aan. En geluid was weg. Geen idee hoe dit kwam. Als ik nog eens een Apple winkel voorbije kom, ga ik daar toch eens info vragen….

  7. Zou het kunnen dat de screen protector de brand heeft veroorzaakt

  8. Ik weet het niet met dit verhaal. Er zitten wat mij betreft iets teveel vraagstukken in.
    Het gesis van onder de tafel terwijl het op tafel lag
    De gaten in de jaszak van een toestel wat van de tafel direct op de grond gegooid wordt.
    Ik heb een beetje het vermoeden dat er iets niet helemaal in de haak is.

  9. Op zich helemaal niks bijzonders.
    Van elk type elektrisch apparaat vliegt er wel eentje in de brand of smeult kapot.
    En als je de verhouding ziet is dit zelfs zeer uitzonderlijk. Een droger of wasmachine of televisie vliegt vaker in de brand.

  10. @Stefan: Nee heeft niets met de screenprotector uit te staan. De brand komt van binnenuit. Vermoedelijk iit de batterij.

  11. Ik heb nu een aantal incidentjes gehad waar Apple aansprakelijk voor was. En ja, ze vragen eerst altijd langs te komen. Maar als je uitlegt dat je te ver weg woont worden de spullen toch altijd keurig de volgende dag opgehaald door de koerier die zelfs een verpakking mee heeft. Bovendien eigenlijk altijd per kerende post ook het vervangende apparaat retour. Wat al gezegd word; beetje bijzonder verhaal dit. En dan die screenprotector,…tssss 😜!
    Smeulende IPhone is niet goed, maar dit smeult meer naar ‘slaatje slaan uit..”

  12. Ik vind het raar een screen protector van een iPhone 7/8 dat je die op een iPhone x doet en de iPhone x is ontploft en hoezo is het glaasje niet kapot of een barst en dit is de eerste keer en de laatste keer dat hij ontploft

  13. Het ziet er wel degelijk naar uit dat de onderste batterij in de X de rookontwikkeling en het gesis heeft veroorzaakt, kijk maar de foto en het gedeelte dat zwart geworden is door hitte.
    Misschien door een productiefout of verkeerd gebruik de batterij te warm geworden (dat laatste denk ik niet aangezien het toestel zich in de broekzak van de eigenaar bevond.
    Bij de productie van lithium batterijen heb je nou eenmaal een foutpercentage, uit de miljarden iPhone’s die geproduceerd zijn is dit slechts één geval. Gebeurd bij ieder bedrijf wel eens die dit soort batterijen maken.

    Ik heb bij mijn iPhone X nu ook al een paar keer gehad dat hij warm werd in mijn zak zonder dat ik er iets mee deed. maar dit was meer rond het gedeelte waar het moederbord zich bevindt, iemand anders die dit probleem ook heeft gehad?

  14. Voor diegene die die arme man meteen betichten van bedrog of broodje-aap-verhaal ivm gesis onder de tafel:
    Als ik naar de foto’s kijk, denk ik dat de telefoon in de jaszak zat. De man zat op een stoel, tegen de tafel aan. De telefoon begint te sissen en het geluid kan dan onder de tafel vandaan komen. Hij springt op en haalt de telefoon uit de jaszak en gooit m op de grond.
    Over de screenprotector: niet iedereen is zo begaan met techniek en design als wij hier. Misschien had hij nog een oude protector liggen en boeit het hem geen ### hoe de telefoon er uit ziet.
    Cut the man some slack.
    Vanmiddag is er alweer veel belangrijker nieuws.

  15. Wat ik vreemd vind aan de foto van zijn jas en trui, is dat de hele onderkant van de trui zwart is en de binnenkant van zijn jas op die plek helemaal schoon is. Als de iPhone in zijn jaszak zat lijkt dit mij niet aannemelijk.
    Maar als je zit dan hangt je jas natuurlijk ook weer anders ten opzichte van je trui… dus dan zou het weer wel kunnen.

  16. @Mike: Het blijft wel een Apple fansite hè

  17. Origineel geplaatst door Nathalie
    Ik heb nu een aantal incidentjes gehad waar Apple aansprakelijk voor was. En ja, ze vragen eerst altijd langs te komen. Maar als je uitlegt dat je te ver weg woont worden de spullen toch altijd keurig de volgende dag opgehaald door de koerier die zelfs een verpakking mee heeft. Bovendien eigenlijk altijd per kerende post ook het vervangende apparaat retour. Wat al gezegd word; beetje bijzonder verhaal dit. En dan die screenprotector,…tssss 😜!

    Smeulende IPhone is niet goed, maar dit smeult meer naar ‘slaatje slaan uit..”

    Vraag ik me werkelijk af, hoe jij dat voor elkaar heb gekregen … bij mij geeft Apple nooit thuis … kun je dreigen met wettelijke verplichting, helpt niets!

  18. Origineel geplaatst door Job
    @Mike: Het blijft wel een Apple fansite hè

    Ohhhh, ik dacht dat het een Apple INFOsite is…. Stom hè?

  19. Origineel geplaatst door Job
    @Mike: Het blijft wel een Apple fansite hè

    Maar daarom kun je wel objectief blijven hoor !

  20. @evad1st: Simpelweg een beroep doen op consumentenrecht. Zonder gezeik werd ik geholpen met een 3,5 jaar oude telefoon. Wel rechtstreeks gekocht bij Apple. Dus geen tussenpartij waar via de garantie verliep.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.