Reacties voor: Slechte accuduur door Facebook en WhatsApp, wat kun je eraan doen?

Door Facebook en WhatsApp kun je te maken krijgen met een slechtere accuduur. De apps Facebook, Facebook Messenger en WhatsApp blijven onnodig op de achtergrond actief en slurpen daardoor de batterij leeg.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Ik had al langer het idee dat Facebook en Whatsapp een aanslag zijn op je batterijduur. Eigenlijk zou Apple dit niet moeten toestaan voor dit soort App’s!

  2. shit, moet ik mijn vrouw dus toch gelijk geven. Alles afsluiten in de achtergrond. dat vind ik al erg, maar mijn vrouw gelijk geven is nog erger….

  3. Dit klopt inderdaad. Het viel mij op dat op het moment dat ik fb had gedownload, mijn accu sneller leeg ging. Na het verwijderen van de app ging het langer mee.

    Dit heb ik meerdere malen opgemerkt en ik ben er nu van overtuigd dat het iig sowieso aan FB ligt. Gelijk verwijderd!

    FB app heeft ook nog steeds veel bugss..

  4. En wat is daarbij het voordeel dat bijvoorbeeld whatsapp actief blijft ipv gewoon push berichten?? Minder vertraging in de berichten ofzo?

  5. Van WhatsApp wist ik het. Merk ik zelf ook. Als je een soort chat houd met WhatsApp dan trekt dat barbarij zelfs als hem tussen de berichten door het scherm gewoon netjes uit zet. Facebook gebruik ik niet echt. Dus dat wist ik niet.

    Wanneer ik TomTom heb gebruikt moet ik mezelf er altijd aan herinneren dat ik de app moet afsluiten anders loopt de telefoon zo leeg op gps.

  6. iMessage is ook een batterij killer voor mij. Al heel snel wordt de batterij warm en gaan de batterij procenten flink omlaag.

  7. Sinds dat multitasken op iOS mogelijk is sluit ik altijd de apps die ik niet gebruik helemaal af, dit verklaart waarom de batterij van mijn iphone 4 langer meegaat dan van mijn vrienden.
    Wat ik mij wel afvroeg, ik heb alles op fetch ingesteld in plaats van push, maar als ik bezig ben met browsen enz dan komen de berichten toch gewoon meteen binnen in plaats van om de uur in de fetch modus?

  8. Jammer maar wel de 2 meest gebruikte apps

  9. “Dat is ook de reden waarom het sluiten van apps via de multitasking-toolbar volgens veel mensen geen zin heeft”

    “… twee mogelijkheden: de Facebook-apps verwijderen of de app afsluiten via de multitask-bar”

    Wat een verwarrend bericht zeg! Wat is het nu?

  10. Blijft jammer…

    Ben er trouwens wel van overtuigd, dat je meer batterijtijd kunt winnen met het lager zetten van je helderheid. Al die meiden hebben die altijd max openstaan.

  11. Ik heb ook gemerkt dat mijn nieuwe iPod touch de laatste tijd maar een dag meegaat met weinig gebruik. Maar nu begrijp ik het, ik gebruik Facebook heel de tijd en heb sinds kort ook Facebook messenger erop staan.

  12. Tja we lopen allemaal te klagen dat onze batterijen snel leeg getrokken worden, maar we willen allemaal een smartphone hebben natuurlijk :p
    Apps als Facebook en Whatsapp worden zo ie zo over het algemeen meer gebruikt dan een andere app.
    Lang leve de oplader dan toch?

  13. Tip: voor mensen met een jb, weebackgroundkiller installeren en dan in je notificatiecenter zetten. Kleine moeite om te sluiten, werkt snel en scheelt geeft een behoorlijke batterij winst.

  14. @Marcoooo: Of batterydoctor pro vanuit cydia installeren, geeft je meteen de mogelijkheid om, net als sbsettings of ncsettings, gps, 3G, wifi e.d uit te schakelen én je RAM geheugen te wissen.

  15. Ook de App TuneIn zit in het verdachtenbankje
    multitasking switcher??? Mag dat ff worden uitgelegd? Ik ken ‘t niet en snap ‘t niet.

  16. Origineel geplaatst door Liekele Helmus
    multitasking switcher??? Mag dat ff worden uitgelegd? Ik ken ‘t niet en snap ‘t niet.

    Dubbelklik maar eens op je homebutton… 🙂
    Daarna kan je de ‘open’ apps sluiten door eerst lang op het icoontje te drukken en dan het minnetje.

  17. Apple deed Flash in de ban, ondermeer vanwege het hoge stroomverbruik. En nu ballen genoeg om hetzelfde te doen met WA en FB? Vast niet…

  18. Origineel geplaatst door Liekele Helmus
    Ook de App TuneIn zit in het verdachtenbankje

    Maar dat is een radio app, die hoort net als de stock muziek app op de achtergrond te kunnen draaien.

  19. Zelf al uitgevonden na lezen blog v Düvel via de link:
    Tweemaal kort klikken op de Home button. Dan verschijnen onderaan vier meest gebruikte Apps. Op eentje (b.v. facebook) blijven drukken tot dat de icoontjes gaan shaken en er een wit min teken in een rood rondje verschijnt. Als je op het rondje klikt verdwijnt de App en schuift er een volgende App bij die je vervolgens op dezelfde manier kunt wegklikken.

  20. Origineel geplaatst door Tim
    Apple deed Flash in de ban, ondermeer vanwege het hoge stroomverbruik. En nu ballen genoeg om hetzelfde te doen met WA en FB? Vast niet…

    Flash is natuurlijk geen app maar een manier om content weer te geven, in de browser bijvoorbeeld

  21. Oplossing ?

  22. Gratis app’s die reclame hebben, vreten ook batterij.
    Gewoon alle app’s sluiten ( dus ook niet op de achtergrond laten draaien) is helaas het enige dat het beste helpt tegen de toch al niet beste batterij van elke smartphone dan ook…

  23. Goed artikel! Twitter en YouTube vreten ook veel batterij 🙂

  24. Ik sluit systematisch alle apps af met Quickdo. De informatie uit dit bericht geeft aan dat dit dus echt nodig is.

    Vraagje: als ik whatsapp “hard” afsluit, dan krijg ik toch nog berichten via push. Dat verbruikt ook energie, maar dus blijkbaar minder dan als de app op de achtergrond blijft draaien?

  25. Ik sluit alle Apps standaard altijd af maar toch liep mijn batterij altijd leeg elke ochtend van het stroom halen en blij zijn dat je 10 uur in de avond haalt. Werd er gek van ook met minimaal gebruik. Gekke is dat dit van de 1 op andere dag opgelost is. Is na een update van een app geweest denk ik weet niet welke. Doe nu weer makkelijk 2 dagen met mijn iphone. Eerdere recovery’s en een nieuwe batterij hadden niet geholpen. Is sinds een maand of 3 nu dat het weer goed is.

  26. Origineel geplaatst door Liekele Helmus
    Zelf al uitgevonden na lezen blog v Düvel via de link:
    Tweemaal kort klikken op de Home button. Dan verschijnen onderaan vier meest gebruikte Apps. Op eentje (b.v. facebook) blijven drukken tot dat de icoontjes gaan shaken en er een wit min teken in een rood rondje verschijnt. Als je op het rondje klikt verdwijnt de App en schuift er een volgende App bij die je vervolgens op dezelfde manier kunt wegklikken.

    Zo, eindelijk gevonden, bestaat al wat jaartjes!

  27. @Remco: Da’t is bekend, maar het stroomverbruik is in alle gevallen een argument.

  28. Origineel geplaatst door Kevin
    Wat een verwarrend bericht zeg! Wat is het nu?

    Je moet even verder lezen. Er staat: “Dat is ook de reden waarom het sluiten van apps via de multitasking-toolbar volgens veel mensen geen zin heeft” (behalve bij specifieke apps, zoals navigatie- en muziekapps die niet in slaapstand gaan).

    Verderop wordt dat uitgelegd. Facebook is dus zo’n specifieke app, die niet in slaapstand gaat.

    Voor de mensen die moeite hebben met de term multitaskbar/switcher: in het artikel staat een linkje naar een artikel met uitleg.

  29. Met auxo ook super makkelijk ff lang ingedrukt houden dan de vraag alles afsluiten, Ja.

  30. @baseman: Zet je net als ik alles op fetch dan komen de whatsapp, mail, facebook berichten enz om de uur ( je kan ook andere tijd instellen) binnen, als je je telefoon op dat moment gebruikt voor bv internet of dergelijke dan komt alles wel direct binnen.
    Enigste wat wel de fetch instellingen omzeilt is de gmail app, af en toe irritant omdat die dus wel doodleuk push gebruikt maar na veel zoekwerk weet ik nog steeds niet hoe je dat wijzigt.

  31. @Patryk: Fetch is puur en alleen voor de mail app ;). Push notifications komen gewoon direct aan, dat kan niet via fetch. Het heet daarom ook PUSH notifications. Overigens is de gedeelte waar je push/fetch kan veranderen in de e-mailinstellingen, dus heeft helemaal niks met whatsapp etc te maken, enkel de standaard mail app.

  32. Ik had ook al opgemerkt dat die app batterij leeg zoog aan een rotvaart. Als ik nu mijn FB wil checken ga ik gewoon langs Safari. Ziet er knal hetzelfde uit, je hebt enkel niet de berichtgeving in je notification center. Maakt dan ook niet uit, ben je tenminste wat gerust 😉

  33. Mijn 4s liep steeds sneller leeg. Van alles geprobeerd, niets hielp echt. Heb toen eerst in ITunes een backup gemaakt op mijn PC, en dmv herstellen een schone versie van IOS er op gezet. Daarna de backup er weer op gezet. De batterij gaat nu weer minstens 24 uur mee

  34. Tja,iedereen wilde een smartphone…
    De S4 en de Note 2 doen het naar verluid beter qua batterijduur,maar jah.. the sise of those things…
    Daar kan haast een autobatterij in! 😀

    Geduld mensen…de technologie staat niet stil,dus ooit komt er wel een batterij die het net zo lang volhoudt met een smartphone als vroeger met de standaard mobieltjes 😉

  35. En het is “size”… Ik weet het 😛

  36. Berkeley’s Carat pikt in ieder geval geen extra stroomverbruik op van Facebook. Zal dus kennelijk maar kleine invloed hebben voor de gemiddelde iPhone gebruiker.

    Voor WhatsApp staat wel 1m54s aan extra verbruik genoteerd. Wat ook in het niets valt bij de 7 uur operationele tijd (dat is exclusief standby tijd) die de iPhone 4 gemiddeld haalt.

    Kan natuurlijk zijn dat dit probleem pas kort bestaat, minder dan een 1 week, en dus nog niet uit hun statistieken rolt.

  37. Heel vreemd dat Facebook en/of Apple hier niks aan doen. Als Apple zijnde had ik nooit zo’n app geaccepteerd in de App Store. Ze testen een app neem ik aan…

    Ik heb de app inmiddels verwijderd en Facebook als webicoon op m’n homescreen gezet. Werkt bijna hetzelfde en scheelt behoorlijk qua batterijverbruik.

  38. @Frits: “24 uur”…. *pinkt even traantje weg met gedachtes aan de Nokia tijd*

  39. Dit klopt bij mij van geen kanten hoor!! Toen ik enkele weken geleden mijn iPhone 4s ben gaan halen (dat was juist voor ik op vakantie vertrok), heb ik deze gewoon 5 dagen in de lader laten zitten. (dat was wel perongeluk). Nu doe ik met 3G en WI-Fi aan, whatsapp en fcbk altijd open, veel sms’e, vibere, etc. zo’n 48u (helderheid niet op het hoogst)…. tis wel uitzonderlijk ma uiteraard een enorm voordeel 🙂

  40. Is het geen oplossing om in plaats van de Facebook app gewoon de mobiele website versie van Facebook te gaan gebruiken? Of maakt die geen verschil? Deze laadt ook sneller dan de app.

  41. Sinds kort heb ik my data manager app geinstalleerd om bij te houden hoeveel mijn data verbruik is, maar ook hoeveel ik per dag nog kan gebruiken (het voordeel ten opzichte van data verbruik van de iphone zelf).

    Deze app houdt ook de activiteit bij van alle apps: 1 keer raden wie met vlag en wimpel boven staat. ALLE apps staan bij mij op 1-2 procent, facebook op 93%. En nee, ik gebruik de FB app niet veelvuldig, ik maak veel meer gebruik van Chrome en die staat netjes op 1%. Het onderzoek is dus ook eenvoudig door jezelf uit te voeren door My Data Manager te downloaden.

  42. Nog een tip, als je met t-mobile in het buitenland zit en geen gebruik maakt van data zet dan roaming uit. Doordat er wel data verbinding is met de gratis t-mobile pagina zijn er apps die op de achtergrond proberen te connecten, gevolg een lege accu binnen een paar uur.

  43. Met alle bespaartips (en veel gedoe) is er nog 40% over eind vd dag, te weinig voor de volgende dag.

  44. Haha facebook….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.