Reacties voor: iPhone-apps worden slimmer, complexer en waarschijnlijk duurder

Applicaties worden complexer, slimmer en waarschijnlijk ook duurder, blijkt uit een onderzoek van IDC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik vraag me af of het slimmer/complexer niet gewoon het “meegaan met de tijd” en innovatie is, je moet je blijven ontwikkelen om interessant te zijn, dus betere apps maken, tegen de zelfde prijs, maar kan me vergissen.

    Ik denk wel dat goedkoper meer verkoopt, en dus uiteindelijk je er meer aan verdient als een dure app die maar 100x verkocht word, denk dat daar ook de hele kracht van de appstore en de apps ligt.

  2. Abonnement betalen voor een app zou volgens mij de doodsteek zijn voor de Appstore. Als je op elke app dat moet doen dan koop ik geen enkele app meer hoor.
    Nogal belachelijk ook!

  3. Hier was ik al bang voor… Normaalste zaak van de wereld tegenwoordig dat als het goed gaat de prijzen, met allerlei redenen en smoesjes, nog maar eens lekker omhoog gegooid worden. Ook al is het allemaal nog beter, geavanceerder etc. de mensen zitten volgens mij niet te wachten op een abbo. Zoals het nu gaat is het iig perfect voor mij en veel andere mensen. Gewoon lekker de keuze hebben. Heb je een keer zin om te shoppen en je hebt het geld, lekker rondstruinen in iTunes. Heerlijk! haha.
    Idd, de kracht van de appstore moet ook wat mij betreft blijven zoals ie is.

  4. We zullen zien hoe dit gaat lopen.
    Ik denk dat als men abonnementsvormen gaat hanteren, heel veel mensen gewoon geen apps meer zullen kopen.

  5. De klant vraagt en de ontwikkelaars spelen daar op in, imho niet andersom zoals dit artikel suggereert.

  6. De prijs van apps heeft vrijwel niets te maken met de kwaliteit of het al dan niet slim zijn van apps. Voor heel goede apps zijn veel mensen best bereid hun portemonnee te trekken maar het probleem is dat een goed idee nooit lang onontdekt blijft. Het grote voordeel van de AppStore, namelijk duizenden en duizenden apps, is meteen ook de zwakte ervan: de concurrentie is moordend. Een app van 7,99 eur wordt al snel beconcurreert door een app die 0,79 eur kost of gratis is met advertenties. De marktwerking is genadeloos in de AppStore.

  7. Ik vraag me af hoe complex en duur de gemiddelde Fart Piano uberhaupt kan worden.

  8. Het valt mij juist op dat mijn oude, destijds dure, apps vaak nu de helft goedkoper zijn en zelfs met regelmaat gratis worden aangeboden.

  9. Duurdere apps vind ik geen probleem.
    Als ze dan maar allemaal een gratis probeer versie hebben.

    Als een app interessant is en veel gebruikt, betaal ik gerust iets meer.

    Maar dat moet dan niet te vaak crap zijn, anders koop je ook meteen niks meer.

  10. Ik doe geen abonnementen. Wat? Ik doe zelfs geen inapp aankopen. Omdat ik een JB heb, en de helefoon nog wel eens restore vind ik het veel te eng als ik mijn inapp aankopen kwijt raak.
    Ik vind het systeem niet transparant. Ik bedoel een .ipa staat veilig op je mac, maar inapp (volgens mij) niet.

    Abonnementen ga ik helemaal niet aan beginnen. Niet elke app gebruik ik vaak. Een keer 79 cent (of soms 1,59) is nog te overzien. Maar dat is het dan ook wel.
    App ontwikkelaars zijn imo al veel te druk met geld verdienen dan goede service leveren…

  11. Het voordeel als de apps duur worden, is dat ik geen 10 spellen maar 1 of geen heb en niet hoef te denken, welk spel ga ik nou spelen??î„…

  12. Ik blijf als ontwikkelaar voor de 79 cent optie gaan, zonder reclame en een gratis probeer versie. Service vind ik juist heel belangrijk en een van de vele charme’s van dit platform.

  13. Laat maar komen die apps. Om mensen voor de app te laten kiezen en te laten betalen moet het wel heel erg van goede huizen komen.

    En we praten dan natuurlijk over de top apps.

    Whatsapp heb ik al betaald dus die is in the pocket. Ik zou het niet leuk vinden er ieder jaar weer 0,79 cent voor te betalen.

  14. Het is onzin te denken dat een hogere prijs volstaat met kwaliteit. Laten ze nou eerst die kwaliteit en service flink opvijzelen voordat de apps duurder worden of met abbo’s gaan werken. (Omgekeerde wereld). Als dat in orde is kan het altijd nog!

  15. Dus het wordt huren ipv kopen… op zich niks mis mee (doe ik nu ook al met sommige apps). Dit dwingt de ontwikkelaar om zijn/haar/het(?) app actueel te houden anders worden de abo’s niet verlengd. En ‘een jaar’ is een erg lange periode in deze tijd van revolutionaire mobiele innovaties! Vergelijk het eens met een app die je voor een iPhone gekocht hebt, op je iPad ziet hij er niet uit dus koop je ook de HD-versie erbij…

    OT @iphoneclub: begint wel erg irritant te worden al die ‘(Red.) verwijderd’ berichten. Jullie kunnen dan beter de betreffende berichten in z’n geheel verwijderen dan dit restant te laten staan IMHO…

  16. De appStore is een volledig verzadigd rakende markt waar de prijzen, en ook de gemiddelde opbrengsten naar nul dalen. De top 200 verdient in Nederland meer dan een tientje per dag en de rest stelt geen r**t meer voor.

  17. @BrightKids: Waar baseer je dit op?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.