Reacties voor: iPhone-applicaties verplicht compatibel met iPhone OS 3.0

Ontwikkelaars die nieuwe iPhone-applicaties bij de App Store willen indienen, moeten zorgen dat deze compatibel zijn met iPhone OS 3.0.

Reacties: 24 reacties

  1. dan ben ik benieuwd welke Apps het niet meer gaan doen op mijn iPhone 😮

  2. BDW.

    hoe kan IK de beta versie in gebruik nemen ?

  3. @ gielk

    Dat kan alleen als je een ontwikkelaar bent en betaald voor het SDK van Apple. Ben jij geen ontwikkelaar? Dan kun jij geen gebruik maken via de Beta’s! Dat word wachten op de officiele versie die zeer waarschijnlijk in juli komt. Afwachten dus!

  4. wil dit zeggen dat alle reeds aangekochte apps niet meer werken als 3.0 uitkomt ?????????

  5. @albir:Lijkt me niet. Wel beetje lullig als je apps het niet meer doen door software-update. En Apple kan dat niet maken denk ik. Als je gekochte apps hebt, kun je het niet maken om die niet meer te kunnen gebruiken. Mja developers moeten dat maar fixen=)
    Btw komt er misschien/waarschijnlijk met de 3.0 update de nieuwe iPhone uit, dus in juli?
    =^.^=

  6. @ albir

    dat wil apple juist voorkomen. Of dat het eeuwen wachten is op een 3.0 versie van een app. Als de ontwikkelaar zijn/haar, niet werkende, app aanpast voor 3.0 dan zul jij hem vanaf de dag dat 3.0 uit is gewoon kunnen gebruiken.

  7. Of 3.0 komt op zeer korte termijn. Die cyclus zie ze hanteren volgens velen bij Apple kun je door het toilet spoelen aangezien beta 4 en 5 kort achter elkaar kwamen. Er is dus geen sprake meer van een cyclus meer.

    Ik gok op de eerste dinsdag van juni.

  8. Is 3.0 beta 5 al zo goed dat je als gewone gebruiker eigenlijk nu al zou kunnen overstappen (door developer te worden enz.)??? Of werkt vanalles nog niet goed?

  9. @Exotic: Waarschijnlijk, ja.

    Hmm interessant hoe dit gaat lopen

  10. “…waarin staat dat de maatregel vandaag ingaat”. Fijne manier van communiceren.
    Wat maakt het uit, een stuk of 20.000 apps die er uitvliegen.
    Wat een ongeleide projectielen lopen daar toch rond.

  11. Bij beta 1 en 2 waren er flink wat apps die niet werkten. Met name camera apps. Sinds beta 3 is dat aantal flink afgenomen hoewel sommigen hiervoor hun calls hebben moeten aanpassen.
    Ik denk dat apple wil voorkomen dat dit gebeurt, maar uiteindelijk kan er toch nog wel een foutje doorgelaten worden.
    Ik denk zelf dat os3 al vrij snel “losgelaten” wordt. Juni dus.

  12. Je kunt het ook positief zien! Apple wil er gewoon voor zorgen dat wat je gekocht hebt ook na de update werkt

  13. Het klinkt allemaal erger dan het is. Van alle programma’s werkte alleen Darkroom niet, de rest wel. Alleen Bento is wat buggy. Of dat aan iPhone OS3 ligt is niet duidelijk. Weinig problemen dus.

  14. Hij komt uit tijdens wwdc toch en dat is in juni dacht ik

  15. Het gaat om compatibiliteit… ik neem aan dat ze onder 2 en 3 moeten werken. Ben benieuwd.

    Ben ook benieuwd hoe het straks gaat komen als er nieuwe iPhone modellen komen (die misschien krachtiger zijn dan de 3G). Kan elke telefoon alles draaien? Of wordt het gesplitst en de AppStore dus nog overzichtelijker 🙁

  16. Apple weet wel hoe ze ontwikkelaars moeten weg houden zeg! Ik denk dat hier nogal wat kritiek op gaat komen…

  17. mmmm. Als je de engelse tekst goed leest staat er volgens mij het volgende: Nieuwe applicaties MOETEN op OS3 kunnen werken, bestaande applicaties ZOUDEN moeten werken op OS3 (zonder aanpassingen en aangezien dit een bericht van Apple is gaat Apple er dus zelf vanuit dat bestaande applicaties ook op OS3 werken en niet aangepast hoeven te worden), de ontwikkelaar wordt geadviseerd zijn bestaande applicaties te testen en mochten er compatibiliteitsproblemen ontstaan dan wordt de applicatie WELLICHT verwijderd uit de app-store. Iets genuanceerder dus als in de nederlandse tekst.

  18. Origineel geplaatst door albir
    wil dit zeggen dat alle reeds aangekochte apps niet meer werken als 3.0 uitkomt ?????????

    Goh ja dit beleid waarin duidelijk staat dat developers hun apps compatible moeten maken met 3.0 is echt bedoeld om ervoor te zorgen dat geen enkele app meer zal werken met 3.0

  19. Moet eerlijk toegeven. Dat ik a.t.m. wel zoiets heb van.
    Ik wacht wel ff met aanschaf van bepaalde apps.
    Mss zitten ze straks wel in de 3.0 en of werken ze nog wel onder 3.0.

  20. Wil dit dan ook zeggen dat we vanaf nu bij updates die 3.0 compatible zijn ook reeds de push notification service actief is?

  21. @Filip Van Reeth: Voor zover ik begrijp niet. De applicaties moeten namelijk nog steeds voor 2.2.1 gecompileerd worden, en daarin zitten geen push notifications.

  22. Een verstandige zet van Apple. ALLE ontwikkelaars hebben tijd hun software daar waar nodig aan te passen. Zelf heb ik ook een Android toestel. Afgelopen week is er een behoorlijk forse firmware update geweest van 1.1 naar 1.5

    Op zich ben ik daar heel blij mee omdat het de G1 behoorlijk ten goede komt maar de problemen met programma’s zijn niet misselijk. Veel van wat ik VOOR de firmware update met de G1 kon kan ik NA de firmware update niet meer omdat de software niet meer werkt of vaak crashed. Dat Apple dit voor wil zijn is dus prima…..ook de manier waarop.

  23. Ik kom OF een iPod Touch/iPhone aan het kopen OF ik moet hopen dat alles werkt… hmz.

    Investeringstijd dus

  24. Dit lijkt me volkomen logisch. Stel een consument heeft voor tientallen euro’s aan apps gekocht, dan moet hij er wel van uit kunnen gaan dat deze na een firmware update gewoon blijven werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.