Reacties voor: iPhone-applicaties op de iPad zonder opgerekte pixels [jailbreak]

Macstories publiceert vandaag een handleiding hoe je iPhone-applicaties kunt draaien op een iPad op volledige schermgrootte, maar zonder dat de pixels dubbel zo groot worden.
Elger van der Wel -

Reacties: 14 reacties

  1. handig! alleen wel een puzzel, dat engels

  2. Bij Skype werkte het niet helemaal. Ik kon de knoppenbalk niet meer gebruiken…

  3. Origineel geplaatst door MdR
    handig! alleen wel een puzzel, dat engels

    google translate?

  4. Ik heb het net geprobeerd maar had nog een paar problemen. Heb onderandere TomTom geprobeerd maar helaas die wilde niet opstarten dan.

    Nu heb ik toch geen GPS maar het had mooi kunnen zijn.

  5. Ben als grafisch vormgever zijnde best wel sceptisch en zou graag de pixels met eigen oog willen bestuderen. @Elger of willekeurige lezen: kun je misschien aan een HQ iPad screenshot komen waarin deze fix is gemaakt? (before & after)

    Mijn eerste reactie is dat ik tegen deze vorm van het zogenaamde iPad-ready maken, puur omdat de kracht van het iPad formaat meer opties bied voor een uitgebreidere en wellicht slimmere GUI.

    Deze fix komt mij over als een functie die eigelijke al standaard in de iPad had moeten zitten wanneer je iPhone Apps vergroot. Ik gok dat dit te veel gedoe met zich mee bracht aangezien er op Macstories.net de behaalde winst niet met elke App (zo 123) haalbaar is, ik ben dus best wel benieuwd hoe deze fix in zijn werking gaat.

    Edit: Ik begrijp nu dat bepaalde elementen vervangen worden door orginele iPad GUI elementen. Ik gok dus dat dit voornamelijk om Apps gaan die zich aan de orignele GUI richtlijnen hebben gehouden. Nu ben ik geen iPhone ontwikkelaar, maar ik gok als je ze met de SDK heb ontwikkeld deze fix prima te doen is. Ik gok dat Apps als de Telegraaf, Facebook en nu .NL deels falen omdat hier veel eigen gemaakte iconen inzitten.

  6. Uitzending Gemist werkt nu prima, de video wordt nu ook niet meer opgerekt 😉

  7. Origineel geplaatst door Monsta
    Ik gok dat dit te veel gedoe met zich mee bracht aangezien er op Macstories.net de behaalde winst niet met elke App (zo 123) haalbaar is, ik ben dus best wel benieuwd hoe deze fix in zijn werking gaat.Edit: Ik begrijp nu dat bepaalde elementen vervangen worden door orginele iPad GUI elementen. Ik gok dus dat dit voornamelijk om Apps gaan die zich aan de orignele GUI richtlijnen hebben gehouden. Nu ben ik geen iPhone ontwikkelaar, maar ik gok als je ze met de SDK heb ontwikkeld deze fix prima te doen is. Ik gok dat Apps als de Telegraaf, Facebook en nu .NL deels falen omdat hier veel eigen gemaakte iconen inzitten.

    Niet teveel gokken he..;)

  8. Origineel geplaatst door Sander SNiet teveel gokken he..;)

    Haha en ben in mijn leven nog maar 2 in het casino geweest! Maar goed, ik hoop dat je begrijpt dat ik geen iPad heb en geen hoge resolutie voorbeelden heb gezien.

  9. @ gebakkenzucht:
    aan die van Richard IJzermans heb ik tenminste wat….

  10. Heeft iemand dit al geprobeerd met de orginele .ipa file, voordat je het installeert op de iPad — dus gewoon de zip-file openen, aanpassen en weer inpakken – of kan dat helemaal niet ?

  11. Ik heb dit met vele apps geprobeerd, maar het zuigt aan alle kanten. Vaak is het alleen de splashscreen wat mooier wordt. Buienradar geeft bijvoorbeeld de rest aan als een klein vierkantje linksbovenin.

  12. @Monsta:

    ik ben grafisch ontwerper en ontwikkelaar en dit is een vrij simple hack (gok ik).

    ff in kort voor de developers …
    Deze hack doet (gok ik) alleen maar het window op de juiste grote brengen.

    ff in kort voor ontwerpers ^^ …
    De ontwikkelaar kan per GUI object (data lijsten/lijsten met knoppen (tabbar)) aangeven hoe breed of hoog deze is. Dat is vergelijktbaar met een gewoone website. Je kan als voorbeeld aangeven dat een DIV de vulle breede van je browser inneemt (aka style=width:100%) of dat het object 100px na rechts en 50px van boven verschijnt. Als je de browser vergroot of verkleint varrieerd wel het resultaat.

    In een iphone-app is er geen Browserwindow maar well iets gelijkts, dus een main window. Dat hebben de meeste apps, omdat je daarme eigenlijk beginnt. Deze window word ook van het bestuuringssysteem verandert als je bijvoorbeeld van portrait op landscape gaat. De App krijgt hiervan een melding en kan (hoeft niet) reageeren.

    Als de developer van de app dus zijn GUI op de breede van de ‘main window’ zet (programmatisch / of met Interfacebuilder) zou deze hack moeten werken. Als breedes en hoogtes allemaal pixelprecies zijn aangegeven, dan is het logisch dat het niet lukt, of dat er alles boven links in het hoekje gebuurt.

    Vergelijkbaar dus met een website voor mobieltjes die je op de desktop lekker groot trekt.. no more .. no less.

    – cheers

  13. Inmiddels is via cydia full force te installeren, waarbij je per app kan kiezen of je ze op iPad grootte zonder pixel doubling of gewoon als iPhone schermpje will laten zien

    Vele apps weaken daarmee perfect sommige watt minder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.