Reacties voor: iPhone-applicaties met splashscreen: het kan niet anders

Er zijn iPhone-applicaties die bij het opstarten een splash screen vertonen, waarbij je secondenlang naar een logo zit te staren? Er is geen beter alternatief, zegt de ontwikkelaar van Twitterrific.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Er is weldegelijk een beter alternatief.
    Een splashscreen met gewoon vette artwork, maar dan lopen ze uiteraard inkomsten mis.
    Dat zeggen ze er natuurlijk niet bij…

  2. De bedoeling van een SPLASH screen is wel om iets te tonen terwijl op de achtergrond vanalles wordt ingelezen.

    Gewoon 5 seconden een bericht tonen zonder dat het programma op de achtergrond iets doet is inderdaad vervelend, maar dat wordt meestal geen splash genoemd denk ik.

  3. Welke apps hebben hier ‘last’ van?

  4. Origineel geplaatst door NmsEr is weldegelijk een beter alternatief.
    Een splashscreen met gewoon vette artwork, maar dan lopen ze uiteraard inkomsten mis.
    Dat zeggen ze er natuurlijk niet bij…

    Wat bedoel je nou?

  5. het is inderdaad niet mogelijk om geen splash-screen te hebben. Overigens is reclame of een melding dat er wordt geladen, wel weer tegen de Apple human interface guideline (launch images should provide visual continuity, not afvertising of excuses for delay).

    Maar het scherm is onvermijdelijk, dus neem het de ontwikkelaars een kwalijk.

  6. In een aantal gevallen heet dit scherm default.png . Mocht je je aan dit scherm ergeren dan zou je dit bestand misschien kunnen overschrijven door een doorzichtig png-bestand van 320 x 480 pixels.

  7. Origineel geplaatst door Le0Welke apps hebben hier ‘last’ van?

    denk aan ‘Band’ bijvoorbeeld

  8. De meeste apps die lang duren om te laden hebben inderdaad een splash screen.

    Sommige die snel opstarten betrap ik tot nu toe niet op ondeugdelijke reclameboodschappen oid, tenzij het om een app gaat waarvan je weet dat het een gesponsorde app is (zoals 21 Pro Sponsored). Ik vind het niet hinderlijk, eerder prettig, zodat ik kan zien dat de iPhone inderdaad nog functioneert.

  9. Toch kan de ontwikkelaar hier wel iets aan doen:
    Als voorbeeld: Band kan eerst de GUi tonen en dan de instrumenten aanmaken met een of andere progress feedback. Ik zie geen verschil tussen een statisch opstartscherm en een hangende applicatie.
    Beter is het als je een progressbar toont en dat natuurlijk terwijl de applicatie er al is.
    Een slecht voorbeeld hier is natuurlijk de buienradar applicatie. Die toont een leeg scherm terwijl er op de afbeelding gewacht wordt van internet.
    Die zou natuurlijk heel triviaal een uitgegrijsde/halftransparante background kunnen laten zien met daarop het vorige plaatje of een leeg plaatje van Nederland met in het midden een download progress bar. Na binnenhalen een fade naar het echte plaatje en het ziet er 1) gelikt uit en 2) mensen zien wat er gebeurt.
    Tevens mag de bug er dan uit dat de app crasht als het plaatje niet binnengehaald kan worden…

  10. Comet Boy heeft dit (toont screenshot van het hoofdmenu maar dan met een beetje grijs gemengd zodat je weet dat je nog nergens op kan duwen) en bijvoorbeeld ook de Lightsaber heeft als splashscreen reclame for the Force Unleashed. Maar na vijf keer starten kan je hier tenminste uitzetten dat ie na de splashscreen nog een keer 2 knoppen weergeeft of je The Force Unleashed wil kopen of dat de gratis Saber wilt hebben

  11. Buienradar heeft daar last van! Al start je de app op, dan zie je eerst 5 seconden zwart beeld! heel frustrerend.

    Heb het ook als ik m’n foto’s wil bekijken. Dan duurt het ook heel lang voordat ik m’n albums zie.

    Buienradar kan beter bijvoorbeeld zo’n rondraaiend wieletje tonen, dan weet je dattie bezig is. Zo’n zwart scherm is lekker nietszeggend!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.