Reacties voor: 7 redenen om uit te kijken naar een iPhone met Always On-scherm

Een iPhone met een display dat altijd aan staat kan in verschillende gevallen een uitkomst zijn. Hoe moet deze techniek werken en welke toepassingen kan Apple bedenken voor dit nieuwe display.
Lars Paymans -

Reacties: 14 reacties

  1. Ja , ik hoop dat het er komt bij de Iphone, ik vind het geweldig als je wat info kunt bekijken in sluimerstand. Dit is het enige waar ik nu van denk, dat heeft Samsung mooi voor elkaar. Dat is dan ook het enige dat ik goed vind aan de s7.
    Kom op Apple!!!

  2. Op zich denk ik ja kan leuk en wellicht handig zijn. Maar je wordt dan alleen maar meer naar je telefoon getrokken en afgeleid.

  3. Ik denk dat apple dan eerst eens betere batterijen op de markt moet brengen want dit ruik naar 2dd opladen

  4. Origineel geplaatst door Michel
    Op zich denk ik ja kan leuk en wellicht handig zijn. Maar je wordt dan alleen maar meer naar je telefoon getrokken en afgeleid.

    Precies dit.

  5. Ik heb zo het vermoeden dat we dat pas gaan zien vanaf de iPhone 7s.

  6. Energie verspilling. Zonde

  7. En hoe zit dit dan met het batterij duur? Lijkt me niet zo handig…

  8. “#5 Opties: activeren door beweging net zoals de Apple Watch”

    Voor wie iOS 9.3beta gebruikt, kan dit al een beetje gewoon worden. Daar gaat je scherm automatisch aan als je je iPhone enkele seconden na een notificatie uit je broekzak neemt…

  9. @Michel: Precies van mij hoeft het scherm daarom ook niet altijd aan, geen van deze 7 reden zijn voor mij overtuigend om een always on functie te gebruiken.

  10. Ben ik nou de enige die dit vooral nuttig en ‘stijlvol’ vindt voor (vooral) de apple watch? Toen ik zag dat samsung dit had dacht ik meteen aan de apple watch. Ik hoop dat het vooral daarop mogelijk zal zijn. Op vele andere android watches heb je in ieder geval wel een soort van ‘always on’ mode waarbij je toch nog een wijzerplaat ziet. 1 van de redenen waarom ik nog geen apple watch heb gekocht is onder andere omdat het scherm uitgaat. Naar mijn mening is het dan geen ‘stijvolle horloge’ meer maar meer een kleine mini iphone (1e generatie) om je pols. Een (stijlvolle) horloge moet van afstand al een zichtbare wijzerplaat hebben. Misleidend vond ik het dan ook dat apple in al haar reclame advertenties van personen die de apple watch droegen hem ‘toevallig’ altijd AAN hebben staan (zichtbare wijzerplaat);

    – Die gast die in een auto rijdt met zijn arm (& apple watch) hangend uit het raam; wijzerplaat staan AAN

    – Die vrouw die ergens zit/loopt met een gouden apple watch om haar pols; wijzerplaat staat AAN

    – Die man die zijn gezicht wast/afkoelt met wat water; wijzerplaat staat AAN

    Terwijl je in werkelijkheid eigenlijk gewoon een leeg zwart scherm ziet in 9 van de 10 gevallen. Tenzij je dus net ff op je watch hebt gekeken.

    Maargoed, apple snapt dat zo’n lege zwarte scherm om je pols de apple watch veel minder aantrekkelijk zou doen lijken.

  11. Origineel geplaatst door Ilyesien
    Ben ik nou de enige die dit vooral nuttig en ‘stijlvol’ vindt voor (vooral) de apple watch?

    Nee je bent niet de enige, het is wel de enige reden dat ik voor een Pebble (Time Round) heb gekozen. Always on is een must voor een horloge.

  12. Volgens mij is dit echt alleen noodzakelijk voor de Apple Watch. Voor een telefoon vind ik dit pure energie verspilling ookal verbruikt het minder stroom. Misschien is het een mogelijkheid om alleen de notificaties die je binnenkrijgt te voorzien van stroom en dat alleen dat verlicht word als hij toch op tafel ligt in het zicht. Dan blijft de rest gewoon uit dat is dan stroombesparing ipv stroomverbruik. Stroom voor je telefoon moet namelijk ook ergens opgewekt worden.

  13. Origineel geplaatst door eovermeer:
    Nee je bent niet de enige, het is wel de enige reden dat ik voor een Pebble (Time Round) heb gekozen. Always on is een must voor een horloge.

    ik snap werkelijk niet waarom het scherm op een AW aan moet staan als je er niet naar kijkt.

  14. Dat de homeknop niet meer nodig is klopt zeer zeker. Op iOS8 had ik mn iphone 6 gejailbreakt en was er een tweak genaamd ‘VirtualHome’. Hierbij werd de homeknop niet meer ingedrukt maar hoefde je het alleen maar te soft-touchen. (Denk aan tweemaal soft-touch om de reachability stand te activeren, dat het scherm naar onder schuift.) Als dit verwerkt zou kunnen worden zonder jailbreak hebben we inderdaad die homeknop niet meer nodig en zou het scherm nog iets langer naar beneden kunnen lopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.