Reacties voor: iPhone als verlengstuk van de televisie

VRT-medialab heeft een filmpje gemaakt waarin ze de tv-mogelijkheden voor de digitale consument uitleggen. Die zit steeds vaker met iPhone of iPad op de bank. Je kunt op die manier extra content bieden.
Lees het complete artikel → iPhone als verlengstuk van de televisie
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Dit ziet er echt geweldig uit!

  2. oeeeehn zalig lang leve België en ons VRT’je
    alleen hoelang zal da nog dure voor het werkelijkheid word

  3. Zal toch niet gebeuren tenzij er een deal wordt gesloten tussen de makers van de app, Apple en TV-zenders. Dit is een zeer groot en moeilijk project. Ik wil er niet aan denken om te proberen zoiets iets standaards te maken. Toch wel leuk om zo te zien though.

  4. Ziet er echt extreem goed uit. Fuck die contracten en deals, meteen uitbrengen die hap! 😉

  5. mooi, maar voorlopig nog hele verre toekomstmuziek denk ik…

  6. Jongen de VRT is de omroep, kunnen best ook zelf een app laten maken en dus enkel nog klanten bereiken@Gast:

  7. Staar je niet blind op Apple. Er zijn meer tablets en smartphones die hiertoe in staat zijn. Wedden dat Apple niet achter kan blijven.

  8. Vet! O en meteen uitbrengen die hap wordt een beetje moeilijk. Ik ben Xcode ontwikkelaar met de iPhone SDK en zoiets maken vergt tijd, heel veel tijd. En dan praten we over meer dan een jaar. Het is niet zo easy als de meesten denken hoor!!!

  9. Zal er sneller zijn dan je denkt. Er wordt al jaren geëxperimenteerd met interactieve tv in Vlaanderen. In begin liep dat via teletekst, nu via digitale tv. Maar via een mobiel toestel of tablet zou het nog makkelijker zijn.

    Als dit uitkomt zal dit uiteraard op meerdere toestellen werken dan alleen Apple toestellen. (wss ook Android enz)
    Ik zie niet in waarom er een deal moet zijn met Apple?? Dit is gewoon een (web)app.

  10. Het zou echt geweldig zijn als dit ook echt gebeurt.

  11. Hahahaha. Die man met zijn Panda!
    Die kan ik me nog goed herinneren.

    Maar het ziet er doordacht uit. Lijkt me een leuk idee.

  12. Dit is al werkelijkheid met de Rabo Tour app voor de Ipad. Geweldige extra functionaliteit bij de TV. Ontwikkeling gaat veel sneller als je denkt, met name als er spelletjes en betaalde quizzen mee gedaan kunnen worden. Let maar eens op….

  13. Origineel geplaatst door karel-willem
    Hahahaha. Die man met zijn Panda!
    Die kan ik me nog goed herinneren.Maar het ziet er doordacht uit. Lijkt me een leuk idee.

    Idd Eugène. Woont hier op 500m van mij 😉

  14. Gezellig met je chick op de bank. Zij met de iPad, jij met je iPhone. Gezelligheid 2.0? hmmm…

  15. Het zou geweldig zijn om mee te kunnen doen aan een quiz. Vroeger was er zo een met de gekleurde knoppen via teletekst.. Dus moet haalbaar zijn, en liefst zo snel mogelijk 😀

  16. SOS Piet werkt bij VTM en Aspe wordt ook uitgezonden op de VTM… VRT Medialabs my… 😉

  17. @Boelie: idd er bestaat zoiets zoals niet elektronische communicatie. als dit blijft duren gaan we niet anders kunnen dan met elkaar praten van 5 meter afstand met onze tech snuffjes

  18. Super zou ik zeggen! ^^

  19. Dit is een zeer inspirerend filmpje voor ons van TVGiDS.tv voor o.a. iPhone en iPad. Ik ga er eens een nachtje goed over brainstormen wat we makkelijk en snel kunnen implementeren…

  20. Origineel geplaatst door TVGiDS (iStijn)
    Dit is een zeer inspirerend filmpje voor ons van TVGiDS.tv voor o.a. iPhone en iPad. Ik ga er eens een nachtje goed over brainstormen wat we makkelijk en snel kunnen implementeren…

    Vooral lekker makkelijk en snel doen. Ik ga voor doordacht en intuitief. Waarom denk je dat het spreekwoord “Niet over één nacht ijs gaan” bedacht is?

    Dat er al een fullsize banner op jullie landingspagina staat. Weet ik al genoeg waar jullie voor zijn. Geld en niet om mensen van goede apps te voor zien 🙂 Have fun

  21. Origineel geplaatst door Ruben Vandenbussche
    Origineel geplaatst door TVGiDS (iStijn)Dit is een zeer inspirerend filmpje voor ons van TVGiDS.tv voor o.a. iPhone en iPad. Ik ga er eens een nachtje goed over brainstormen wat we makkelijk en snel kunnen implementeren…Vooral lekker makkelijk en snel doen. Ik ga voor doordacht en intuitief. Waarom denk je dat het spreekwoord “Niet over één nacht ijs gaan” bedacht is?Dat er al een fullsize banner op jullie landingspagina staat. Weet ik al genoeg waar jullie voor zijn. Geld en niet om mensen van goede apps te voor zien Have fun

    Niet zo negatief. Dit is juist goed! Hoe meer mensen proberen om de interactie met (in dit geval) de TV te stimuleren en te ontwikkelen, des te meer goede ideeen en bruikbare toepassingen.

    En natuurlijk zijn ze commercieel.. Het is hun werk! Jij wilt toch ook betaaldt worden voor jouw baan bij Jamesnet IT-Solutions? Door een banner te plaatsen hoeft de consument minder te betalen, toch?

  22. Super !!!

  23. @TVGiDS (iStijn): goed idee!! over 1 nacht is gewoon niet meer van deze tijd. Het beste advies dat ik laatst kreeg tijdens het #OFFF2010 festival in Parijs was:” ready..fire..aim..” tweaken doen we later wel. Neemt niet weg dat je goed moet nadenken over de behoefte van je doelgroep. Desnoods over meer nachtjes ijs(twee of drie) Als je iemand nodig hebt om mee te brainstormen. Ik doe het graag:-) let’s Go!

  24. Pfff ik dacht dat mensen hier al lang mee bezig waren… hier zit ik gewoon op te wachten 🙂

  25. Tsss. Ik zit elke F1 quali & race achter 2 60″ tv’s, 2 latops, 1 iPad en 1 iPhone. Allemaal ingetuned op de quali of race. De een met ronde tijden, de andere met radio verkeer, de andere met de posities on track etc. etc.
    Het zal idd tijd worden dat de media hier de mogenlijkheden van in gaat zien. Wel een beetje voorzichtig met onze privacy omgaan s.v.p…..

  26. En het goede nieuws is… er zijn voorbeelden in het filmpje die al klaar staan om geïmplementeerd te worden.

    Een korte sneak-preview van VRT MediaLab in mei leerde me dat het gedeelte over sport dat je nu ziet al klaar is om uitgebracht te worden. En ik vermoed dat de andere apps ondertussen ook al bijna klaar zullen zijn.

    En het goede nieuws, alles is in HTML5, dus geen echte apps, maar webapps. Geen gedoe met Apple, geen abbo, gewoon leuke apps die altijd en overal gaan werken.

    VRT MediaLab is trouwens geen concurrent van VTM, het is gewoon een door de overheid gesubsidieerde thinktank.

  27. Het ziet er naar uit dat ze op het laatste moment die 2-D barcode er niet ingekregen hebben.
    Jammer…

  28. @Rupert Rupparella: Wat was er met een 2D barcode dan ?

  29. Ben benieuwd waar tvgids, of anderen mee komen. Imho hoeft het niet alles lang te duren, het gaat immers niet om de techniek, maar wat je wil. Bij het doel zoek je gewoon beschikbare, eenvoudige tools & technieken (bv eerder genoemde HTML5, maar wat te denken van twitpoll o.i.d). Kunnen anderen daarna altijd nog veel tijd gaan uittrekken voor een native app 😉 Wat in sommige gevallen wel handig/noodzakelijk is, dat je van te voren weet wat en/of waar er iets gebeurd zodat het kan worden voorgeproduceerd. Kan me ook voorstellen dat producenten van de programma’s een rol willen spelen of controle willen houden. Stel dat we met de hashtag #tvoh aan de haal gaan, zou dhr J. de M. dat zo maar goed vinden?

  30. @Pippyn: Gaat me meer dat ze gaan voor het snelle geld. Dat vind ik jammer. Ik persoonlijk hou meer van kwaliteit en heb daarom ook geen website overnemende banner op mijn eigen website.
    Dus hun mogen van mij wat meer uren spenderen om zelf iets goeds te bedenken dan een idee van iemand anders te stelen en zelf op te strijken met het geld.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.