Reacties voor: iPhone-aankondigingen: waar blijft de iPhone in Nederland?

Inmiddels zijn er 53 landen bekend die de iPhone al hebben of dit jaar nog zullen krijgen. Waar blijft Nederland? In ieder geval dit jaar nog, zo blijkt uit een persbericht van Apple zelf.

Reacties: 32 reacties

  1. Dat zou mooi zijn, maar ik geloof er niks van 😉

  2. Ja toch is het bizar dat landen als Frans Guyana, Saint Kitts en Nevis voor Nederland de iPhone krijgen…

  3. Ik vraag me trouwens af hoe het zit met die “ingrijpende” netwerkaanpassingen die operators zoals AT&T moesten doen om bijv. de activering en Visual Voicemail voor elkaar te kunnen krijgen. Gaat Orange nu straks voor 3 inwoners van St. Kitts die een iPhone willen kopen, haar lokale netwerk daar aanpassen?

  4. Ik vind sowieso al bizar dat een land als nederland hem nog niet heeft! Als er 1 “Rijk” land is ofzo zijn wij het wel!

    en als je naar dat internet statistieken kijkt zijn we al weer goed voor 1% met de iPhone dat wil dus zeggen dat hier al best veel mensen er 1 bezitten!

  5. Voor activering zijn geen netwerkveranderingen nodig (iTunes zet gewoon wat bitjes om), en een land kan zelf besluiten of ze Visual Voicemail ondersteunen, zo veel landen doen dat niet (Ierland bijvoorbeeld).

  6. Leuk bericht, in het grijs, maar dit is gewoon een algemeen bericht denk ik. Ze betreden inderdaad dit jaar de mobiele telefoonmarkt, daar is geen woord aan gelogen. Alleen staat er niet bij dat dat persé in Nederland is.

  7. uhm, juist wel…
    De wereldwijde mobiele telefoonmarkt hebben ze vorig jaar namelijk al betreden, nu gaat het dus echt om nederland 😉

  8. heeft niks met rijk zijn te maken
    wij zijn te arrogant naar apples maatstaven

    wij willen de iphone wel hebben maar op onze voorwaarden.
    Is ged zegt apple dan Voor jullie inmiddels al 53 andere landen.
    we zien u weer wanneer de volgende iphone wel aan hollands (provider) maatstaven voldoet.

  9. het wordt hoog tijd dathij naar nl komt.. Waarom belgië eerst:a

  10. Zijn er eigenlijk nog klanten over voor de iPhone in NL 😉 er zijn toch al tienduizenden toestellen in omloop en volgens mij heeft iedereen met belangstelling voor de iPhone al een toestel. Kortom, niet meer interessant voor Apple of voor de telco’s. NL heeft al een goed georganiseerd importcircuit…..en kom daar met je dure abonnement maar ‘ns tussen.

  11. Die grijze lettertjes, die beschrijven de historie van Apple.. Ik gok indd ook niet dat dit over Nederland gaat… dit is gewoon algemeen geschreven.

  12. Als je bij meer recente PR berichten kijkt op de apple site http://www.apple.com/nl/pr zul je zien dat er nu staat: “Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.”

  13. FF voor de iPhone noobies zoals mij wat is visual voicemail precies? wat is het verschil met normale voicemail?

  14. Lol iPhone in België voor Nederland, ik kom niet meer bij 😉

  15. @Daniël: Bij gewone voicemail bel je het nummer, dan krijg je te horen hoeveel nieuwe en opgeslagen berichten je hebt. Vervolgens kun je ze af luisteren, maar je kan niet zelf de volgorde bepalen.

    Bij VisualVoicemail worden de ingesproken berichten als een soort bestandjes op je iPhone opgeslagen, en kan je ze afspelen in de volgorde die je wenst. Ook kun je gemakkelijk vooruit- of terugspoelen. Met andere woorden: de iPhone behandelt je voicemailberichten als mp3 bestandjes.

  16. niet egt bijzonder dan, ik heb me voicemail tog uit staan 🙂

  17. Nou, het is wel degelijk bijzonder, of kun jij één enkele telefoon noemen die deze feature ook heeft? En ik vind het juist zeer irritant als ik vijf opgeslagen voicemails heb, en juist de vierde of vijfde nog eens wil beluisteren, dan moet je eerst die anderen beluisteren of één voor één wissen.

  18. net even kunnen terug spoelen in plaats van het gehele bericht opnieuw moeten luisteren om een telefoon nummer (of iets dergelijks) nog is te horen is super handig met visual voice mail.

  19. kunnen mensen met een jailbroken iphone en andere provider ook gwn gebruik maken van de visual voicemail dan, als die provider het ondersteunt…of moet je persee je abbo activeren??

  20. De introductie van de iphone heeft met de nieuwe 3G te maken.
    In nederland willen de providers niet investeren in oude techniek vandaar dat er in Nederland gewacht wordt op het pro model.

    Heb nog even geduld tot augustus 😉

  21. Ik kan 3 redenen bedenken waarom apple em nog niet heeft geintroduceerd hier.

    1. We wachten op de 3G versie omdat Nederland redelijk ver vooruit is met mobielinternet. Hierbij willen Apple en de SP de eerste maanden dat de iPhone “booming” is hier meteen de 3G uitbrengen om de “snelle” internet abonnementen te slijten om zo dus de “gadget gevoelige doelgroep” massaal aan het mobiel internetten te krijgen. (nederlandse SP’s gaan EDGE echt niet meer ontwaken)

    2. Ze krijgen het financieel niet rond met Apple. De Nederlandse SP’s vinden gewoon dat Apple te veel vraagt.

    3. Nederlandse SP’s durven het niet niet aan om een toestel met €399,- bij te betalen op de markt te zetten. Wij dutch people zijn vreselijk verwend met kortingen op toestellen icm abonnement, deze korting is al hard terug gelopen afgelopen jaar. Nu zie je dus een hele duidelijke verschuiving naar de verkoop van goedkopere toestellen omdat die dan wel gratis zijn. Dit weerhoudt de Nederlandse SP’s er misschien van om de iPhone op te nemen in het assortiment omdat er gewoon te weinig iPhone’s afgezet gaan worden als consumers horen dat ze €399,- bij moeten lappen.

    En we speculeren wat rond met z’n allen hè 😛

  22. In Nederland kunnen we echt alleen maar naar ons zelf kijken. We denken echt dat de wereld om NL heen draait. We lopen zo achter. Lees eens wat feiten over de huidige fase van globalisering en je komt er achter dat NL gewoon 10 jaar achter loopt, echt om te huilen gewoon.

  23. Wat denk jij dat globalisering van NL te maken heeft met de nog niet geintroduceerde iPhone hier? Misschien lopen we politiek gezien achter maar communicatief valt dit reuze mee denk.

  24. estland loopt voorop op heel europa wat mobile technologie aangaat.
    Dat is de technologie broedplek van deze kant van de sloot.
    Is de iphone daar al normaal te koop?

  25. You notice, on that list of countries, Sweden, Norway and Finland are also missing. Now, if any countries are “advanced” in terms of technology, it’s those countries. I think we have the telecoms companies to blame here. They hold all the power in this situation.

  26. Waarschijnlijk is het heel simpel: de T-Mobile topman wil geen 40% afstaan, dus Apple blijft wachten. Stenigen die Hamid Akhavan!

  27. Het staat onder elk persbericht, zelfs berichten van 2006.

  28. Qoute Nielsr: “3. Nederlandse SP’s durven het niet niet aan om een toestel met €399,- bij te betalen op de markt te zetten. Wij dutch people zijn vreselijk verwend met kortingen op toestellen icm abonnement, deze korting is al hard terug gelopen afgelopen jaar. Nu zie je dus een hele duidelijke verschuiving naar de verkoop van goedkopere toestellen omdat die dan wel gratis zijn. Dit weerhoudt de Nederlandse SP’s er misschien van om de iPhone op te nemen in het assortiment omdat er gewoon te weinig iPhone’s afgezet gaan worden als consumers horen dat ze €399,- bij moeten lappen.”

    Onzin, ik werk voor kpn in de zakelijke markt voor Mobiele telecom. De klant wilt juist tegenwoordig een toestel waar je alles op kan. De HTC’s en de Blackberry’s vliegen als zoete broodjes over de toonbank.
    Ik weet dat kpn, sinds dat Apple van hun alleen recht concept zijn afgestapt, heel graag de iPhone zo snel mogelijk wilt introduceren.
    Het zal KPN niet veel uitmaken of er nu UMTS of GPRS opzit. We verkopen nog steeds toestellen zonder UMTS of HSDPA en hoor ik ook niemand over.

    Wou dit ff kwijt en meer kan ik niet zeggen.

    Peace out

  29. met ‘en meer kan ik niet zeggen’ kunnen wij daar een soort van opmaken dat kpn een deal heeft met apple??? Want Wat voor anders wat betrekking heeft op de iphone dat je niet kan zeggen zou het anders kunnen zijn

  30. Ik zeg niet dat er wel of niet een deal is. toevallig eenige tijd geleden iets gehoord van iemand direct onder het bestuur die daar zeker meer van moet weten.

    Ik wil en ga ook niks roepen zoals vele andere wel gedaan hebben we zien wel wanneer de iPhone komt.
    Alleen merken wij bij KPN dat er elke week meer klanten vragen om de iPhone.. waar vraag is moet aanbod komen..

  31. Apple doelt hiermee op de mobieletelefoonmarkt in het algemeen, niet expliciet Nederland. Ook te zien aan oudere persberichten waarin staat: “Daarnaast heeft Apple de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone. “

  32. @ Flexa

    De HTC verkoop gaat goed, klopt. Maar ik doelde meer op de consumer markt. En dit is wel zeker waar wat ik zeg. Kijk maar naar de GFK cijfers van nu en 1/2 jaar geleden en vergelijk dan de los prijzen eens!

    En vraag me ook af of de zakelijk klant de abonnements prijzen slikt zoals deze in duitsland zijn. (als deze natuurlijk hier ook geintroduceerd worden hè.)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.