Reacties voor: iPhone aan kop in Verenigde Staten, Android groeit het snelst

Uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat de iPhone momenteel aan kop gaat in de Amerikaanse smartphonemarkt. RIM kreeg de grootste klappen en Android groeide afgelopen halfjaar het snelst.
Michel Lusthof -

Reacties: 36 reacties

  1. Wij weten natuurlijk allemaal dat iOS beter is, maar Android is goedkoper en dus voor velen een logischere keus.. Ik verbaas me dan ook niet over het marktaandeel. Komt ook nog eens bij dat uit eerder onderzoek is gebleken dat een grote groep Android kopers liever een iPhone had gekocht…

  2. Veel mensen kiezen voor android omdat het goedkoper is, en door apps als whattsapp en skype is het voordeel van onderlinge communicatie tussen bb’s en iphones ook steeds meer aan het verdwijnen. En bovenal is er gewoon veel meer androis aanbod, waar rim en ios maar 1 hardware producent hebben, heeft android een handvol producenten

  3. Dit vind ik totaal niet raar. Hoewel iOS kwalitatief beter is draait Android op veel meer telefoons die ook vaak goedkoper zijn dan de iPhone. Dit verbaast me dus echt niet.

  4. Zeker is dat niet raar aangezien Android draait op 75734205324 toestellen.

  5. Kunnen we dan ook even ter vergelijking de cijfers uit NL krijgen? Valt mij juist op dat iedere meid en kerel die veel smst tegenwoordig een BB heeft. Ik denk dat de groei die hier weergegeven wordt in de VS een vertekend beeld weergeeft bij veel mensen die klakkeloos de cijfers van de VS overnemen voor NL.

  6. Origineel geplaatst door ruurd
    …waar rim en ios maar 1 hardware producent hebben, heeft android een handvol producenten

    En je denkt echt dat HTC z’n telefoons niet laat maken door Foxconn? Net als Sony Ericsson? Kom op. Er zijn maximaal 5 producenten van mobieltjes. De rest is opdrachtgever voor die productie.

  7. Origineel geplaatst door ikkieman

    Origineel geplaatst door ruurd…waar rim en ios maar 1 hardware producent hebben, heeft android een handvol producenten

    En je denkt echt dat HTC z’n telefoons niet laat maken door Foxconn? Net als Sony Ericsson? Kom op. Er zijn maximaal 5 producenten van mobieltjes. De rest is opdrachtgever voor die productie.

    Net alsof ruurd niet iets anders bedoelde..

  8. De vraag is niet meer of Android nr 1 word maar wanneer. Gebruik met veel plezier beide platformen en dit soort ontwikkeling houd de verschillende ‘kampen’ scherp.

  9. Samsung profiteert big time. Niet alleen door succesvolle verkoop van de galaxy s, maar ook omdat ze van twee walletjes eten. Ze verkopen nl de chips aan Apple voor de iphone.

    De reden voor het succes van Android is simpel, de achterstand op apple is ingehaald. En beetje bij beetje wordt de achterstand omgezet in een voorsprong. Al was het maar omdat met Android er inmiddels keuze is uit vele toestellen en bij Apple maar uit 1…

    Al met al twijel ik wat mijn opvolger van mijn 3gs zal gaan zijn.

  10. Waarom laten ze dan geen cijfers uit NL zien? was ik wel benieuwd naar, want ik zie tegenwoordig meer mensen met een bb dan iphone. Heb zelf een iphone, ik weet dat ik er meer voor betaal, maar heb het er voor over.

  11. De Iphone 5 moet wel heel goed worden wil ik niet overstappen naar Android. Android heeft bijna alles wat de Iphone heeft. Met het verschil dat het niet helemaal dichtgetimmerd is, zodat domme koeien niks verkeerds kunnen doen. Daarnaast begint Apple het ook te hoog in zijn bol te krijgen. Ik support Google liever.

  12. Zelf heb ik lang getwijfeld tussen Android en IOS, maar uiteindelijk gekozen voor Apple. Er is altijd wel iets dat met een Android scheelt: de Samsung Galaxy heeft een horribele software (tik maar eens in Google in: Kies problems!), de HTC een veel te groot scherm, de updates van Android zijn op de ene telefoon mogelijk, op de andere niet, sommige apps werken alleen op een bepaald merk …
    Ik beklaag me de keuze van de iPhone niet één seconde, want alles integreert goed met alles, ik verlies geen adressen of telefoonnummers meer door synchronisatie. Ik vind het gesloten model van Apple veel beter, want je weet gewoon dat een en ander werkt

  13. Ik gebruik toch echt een android mobiel, inderdaad omdat het zo goedkoop is, helaas wel minder apps maarja. Toch vind ik iOS beter, stabiler enzo ookal is mijn iPod door alle jailbreak apps niet meer zo stabiel…

  14. Dus de iPhone houd een marktaandeel van een grof we een kwart..? En android wat zoveel telefoons heeft ook iets in die richting. Dan heeft iOS gemiddeld nog steeds een groter marktaandeel. Alleen de galaxy S die maak een groot aandeel bij de androids. Wat ik me dus afvraag is als je elke android mobiel z’n eigen marktaandeel zo geven hoe groot is het dan? En daarom blijft de iPhone nog steeds op 1. Overigens heeft iOS een leuke app store waar weinig aan ontbreekt 🙂

    Eigenlijk zou ik eens alle gegevens bij elkaar willen zien. Zoals welke mobiele browser word het meeste word gebruikt en bijv. Welke smartphone de meeste data gebruikt..

  15. Tot noch toe geen klachten over iOS. De mensen die het meest te zeuren hebben, zullen ongetwijfeld hun iOS gejailbreaked hebben en kan het geen ruk interesseren of het nou echt ‘werkt’, maar dat het gewoon puur gaat om zoveel mogelijk functies en toegankelijkheid tot systeemaanpassingen. Ja, dan houd ik je niet tegen om snel een Android te kopen. Zolang mijn iPhone echter nog werkt zoals ik dat verwacht ga ik me ook niet verder verdiepen in dat OS van Google.

  16. Het is wel Een rare vergelijking , want Apple en RIM zijn allenbij toestelmakers en dat android niet. ( die maken allleen een OS )

  17. Origineel geplaatst door Cesaf
    Het is wel Een rare vergelijking , want Apple en RIM zijn allenbij toestelmaakers en dat android niet. ( die maaken allleen een OS )

    Daar gaat het hier toch ook om? Het is inderdaad wat krom, gezien Apple maar een paar telefoons heeft en RIM een stuk meer en Google ze door andere fabrikanten laat maken.

  18. @Frank van Manen: Kijk dat is weer een reactie van iemand die zich niet in de materie JB heeft verdiept. Ik heb mijn iP geJB voor apps zoals MyWi, IntelliScreen, Wi-Fi Sync, SB settings enz enz. Uiteraard interes. het me (en velen) wel of ‘het werkt’. Android is gelukkig out of the box wat makkelijker naar je persoonlijke wensen in te richten. De kracht vd iPhone is dat elke ‘simpele gast’ er mee kan omgaan 😉

  19. Ah, syop toch met die zever over dat jailbreaken de reden is waarom een iphone onstabiel wordt. Jailbreaken zrgt voor meer vrijheid, degene die meer vrijheid willen hebben dan ook meer verantwoordelijkheid voor wat ze dan achterna uitspoken ermee… De jailbreak heeft trouwens voor veel innovatie gezorgd, zoals de app store, de manier van copy pasten, folders… En over android, ik ga voorlopig meer overstappen naar android, den? Gewoon omdat ik vasthang aan apple door al m’n appstore aankopen en geen zin heb om opnieuw aan te schaffen voor android… Technisch gezien is android momenteel al op bijna alle vlakken beter dan ios, enkel op vlak van games moeten ze nog een hele weg afleggen. Esthetisch gezien blijf ik erbij dat het bij de iphone het toch net iets fijner afgewerkt uitziet…

  20. Als de iPhone via Verizon te verkrijgen is, dan zullen de verkopen voor de iPhone flink stijgen. Veel mensen waarvan hun abonnement bij Verizon is afgelopen of afloopt, wachten dat de iPhone eindelijk bij Verizon te verkrijgen is, en absoluut niet een abonnement bij AT&T willen afsluiten. En dat zijn er een heleboel. De iPhone zal komend jaar alleen maar meer marktaandeel winnen. Zowel in America als over de hele wereld.

  21. Vreemde reacties van een aantal mensen hier op dit topic.
    Gebruik gewoon de telefoon die je het fijnst vind werken maar houd domme opmerkingen over openheid en welk bestuuringssysteem beter is bij je als je er geen verstand van hebt.
    Elke simpele ziel zo moeten kunnen bedenken dat het onmogelijk is voor 1 leverancier met 2 modelletjes, 5 leveranciers met 100+ modellen voor te blijven. En vooral als deze voor weinig verkocht worden.
    Smaken verschillen nou eenmaal en voor al die smaken proberen ze mobieltjes op de markt te brengen. Koop gewoon het mobieltje wat bij je past maar ga niet op een iPhone forum verkondigen dat android zo geweldig is alsof iemand hier daar op zit te wachten.
    Ik kan ook wel een hele preek geven over waarom iOS zoveel beter is dan android en waarom de android verkopen sterk zullen afvlakken over een tijdje en die van de iPhone niet, maar daar zit ook niemand op te wachten net als dit soort zgn belangrijke marktanalyses die op weinig gebaseerd zijn.

  22. Valt wel op dat het in de reacties eigenlijk alleen maar iPhone vs Android is! Maar vergeet niet dat de iPhone een enkele telefoon is met iOS als OS. Terwijl Android een OS en onafhankelijk van hardware is. Naar mijn idee is het apples met peren vergelijken! Dan had iOS met Android vergeleken moeten worden.

    Het zal mij niet verbazen als de iPhone 5 gewoon weer een update van de 4 is met een vernieuwd jasje! Echter denk ik dat Apple momenteel tijd genoeg heeft gehad om weer wat beters te bedenken dan de concurrentie!

    Blijf interresant om te volgen

  23. @kokkie: Dat heb ik wel degelijk een aantal maanden geprobeerd en aardig uitgebreid mee aan de slag gegaan. Uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik makkelijk zonder die JB kan en die extra functies m’n iPhone belemmeren om vloeiend alle taken te doen waarvoor hij dient. Heb je voor de gein wel eens een Android toestel geprobeerd? Toestel ontgrendelen: Tap > haper haper haper > Los > Ontgrendeld. Sorry, maar zo hoort een telefoon niet te werken, en dat bereik je helaas wel door verschillende tools met een JB erop te zetten.

  24. @Frank van Manen: Schattig hoor, die argumenten die steeds worden gegeven die enkel betrekking hebben op de eerste generatie androidphones. Een Desire en SGS zijn beiden al sneller dat de IP4, en deze 2 zijn nog niet eens de snelste androidphones.

    Sinds de komst van de Nexus One en Android 2.1 is apple is alle opzichten behalve de appstore voorbijgestreefd, en zelfs dat staat nog binnen de komende 2 jaar te gebeuren.

    Het argument dat android het zo goed doet vanwege de lage prijs is natuurlijk ook grote BS. Mijn HTC Desire HD kost ook ruim 500 euro, en laat HTC nou net de grootste androidfabrikant zijn ?

  25. het fanboy gehalte is hier weer hoog
    Hoe dan ook android loopt beter en als apple niet uit hun gouden kooi komt werkt het binnenkort ook nog is beter.
    En als het zover is Doet apple terug waar het goed in is net zoals zoveel jaren geleden en dit is achter de feiten aanlopen.
    Zoals ik al eerder heb gezegd het succes van de iphone word ook zijn ondergang.
    Want apple vergeet een ding en dat is waar ze vandaan komen.Ze houden zich meer bezig met het Ios dan nog met de macs en de mensen die die vroeger kochten vergeten ze nu

  26. Het is natuurlijk heel simpel uit te leggen dit:

    Android is gewoon de goedkoopste (iedereen kan er 1 permiteren) en ondersteund meerdere toestellen, iPhone is duurder in alle opzichten maar daar krijg je wel een gebruiksvriendelijker operating system voor terug. Niets meer en niets minder.

    Wat beter is laat ik liever in het midden, gevalletje smaak en kosten!

  27. Hoe dan ook, de concurrentiestrijd tussen iOS en Android is alleen maar in het voordeel van de gebruiker. Maakt niet uit welk systeem je gebruikt.

  28. Ik denk dat mijn volgende telefoon er een met Android gaat worden, ook omdat een iPhone iets te duur is voor mij.

  29. Ik vind het werkelijk onvoorstelbaar dat er zoveel mensen voor een Blackberry gaan..
    Wat voor toegevoegde waarde heeft een Blackberry vs iOS of Android?
    Als ik het in Nederland mag geloven doen voornamelijk jonge meiden het vanwege pingchat.. even vergetende dat de iPhone en waarschijnlijk ook Android deze app ook hebben..

    Het gebruiksgemak en multitouch van een iPhone is naar mijn mening niet te vergelijken met een Android toestel.
    Ik moet zeggen dat Android wel echt heel veel beter is geworden, maar door het grote aanbod van toestellen waar rekening mee gehouden dient te worden kunnen ze op dit moment nog niet opboksen tegen de iPhone 3Gs/4.

    Android kan beter een Android 2.0 of 3.0 uitbrengen, puur voor allernieuwste smartphones. Als dat goed werkt.. tsja, dan kan zoals gezegd Apple met de iPhone5 beter met iets nieuws en innovatiefs komen.

  30. Was pas in New York. Daar tovert ongeveer 3/4 van de mensen een iPhone tevoorschijn.
    Voorts: is de groep mensen die meer vrijheid/jailbreaken wil niet een kleine groep tov de doorsnee-smartphone gebruiker? De doorsnee-gebruiker maakt volgens mij een afweging tussen prijs, bedieningsgemak en apps.
    Zie in Nederland ook meer en meer iPhones sinds de lancering 2 1/2 jr geleden ofschoon nog lang geen meerderheid.

  31. Klopt, snap ook niet dat mensen nog voor Blackberry kiezen, Android kan ik begrijpen of een iPhone, maar Blackberry?? Wat heb je daar nou aan? neem dan een goedkoper Android toestel met veel meer mogelijkheden.
    Klopt dat Android meer open is, maar zoals hierboven al gezegd, je moet toch echt wat meer moeite doen om een update te krijgen, het ene toestel wel, andere niet. Ene app werkt daar wel, daar niet. Dat vind ik nog een nadeel van Android, anders was ik misschien ook wel een keer naar Android gaan kijken. Maar ben nog zeer tevreden met mijn iPhone. Vind het alleen jammer dat het niet iets meer naar mijn eigen smaak is te wijzigen (agenda op lockscreen ofzo, komop Apple. En nee, ik wil niet meer jailbreaken om diverse redenen, dat moet er gewoon standaard op kunnen zitten, maar goed.)

  32. Apple is nin essentie een niche speler, zou ook niet logisch zijn wanneer zij met hun business model de grootste blijven (wel de meeste winstgevende). Android moet wel de grootste worden (draait op advertentie/ selling eyeballs) en dat doen ze erg goed. Door hun openheid kunnen ze in korte tijd een enorme ontwikkeling doormaken. Android wordt daarom de grootste (zoals google de grootste zoekmachine is geworden). Voor RIM wordt het lastig omdat ze veel legacy meenemen (denk ik..) hun OS stamt van voor de IOS tijd en hangt een beetje tussen de werelden in.
    Ik gebruik met veel plezier iphone/ ipad en mac. maar zie dat er meer is op de markt. Zolang ik het me kan permitteren kies ik voor de stabiliteit van het IOS/ mac platform.

  33. Het enge van Android vind ik dat het volledig open is… voor Google! Google is erg geïnteresseerd in priveinformatie van mensen en heeft zo’n beetje vrij toegang tot de Android phones.
    Overigens was op Nu.nl te lezen dat IOS het grootste was qua internetgebruik in Europa. Niet eerlijk natuurlijk, een phone die goed werkt ga je natuurlijk ook meer gebruiken .
    Wel interessant natuurlijk als je totaal internetgebruik zou kunnen middelen over aantal verkochte toestellen.

  34. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    (Red.) Reacties opgeschoond. Hou het s.v.p. respectvol. Ook ik zit er niet op te wachten om continu artikelen te sluiten voor verdere reacties, maar als deze tendens zo door blijft gaan is dat wel een zeer reeële optie. Ik laat onze website niet kapot maken door een aantal kleuters of trollen.

    Helemaal hier mee eens. Sites als Bright zijn al geheel verpest door dit soort puber-commentaren. Nog even en jullie kunt beter de artikelen publiceren zonder de mogelijkheid om nog commentaar te geven. In elk geval heb ik de bookmarks naar Bright op mijn computers verwijderd. Het wekte alleen maar ergenis.

  35. Origineel geplaatst door StephanT
    Zelf heb ik lang getwijfeld tussen Android en IOS, maar uiteindelijk gekozen voor Apple. Er is altijd wel iets dat met een Android scheelt: de Samsung Galaxy heeft een horribele software (tik maar eens in Google in: Kies problems!), de HTC een veel te groot scherm, de updates van Android zijn op de ene telefoon mogelijk, op de andere niet, sommige apps werken alleen op een bepaald merk … Ik beklaag me de keuze van de iPhone niet één seconde, want alles integreert goed met alles, ik verlies geen adressen of telefoonnummers meer door synchronisatie. Ik vind het gesloten model van Apple veel beter, want je weet gewoon dat een en ander werkt

    HTC heeft een te groot scherm?
    Je hebt KEUZE als je dat wist.
    KEUZE om voor een 3.2, 3.7 of 4.3 inch te kopen.
    Verkoop geen onzin

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.