Reacties voor: Feest! De iPhone bestaat 9 jaar en dit is mijn persoonlijke verhaal

De iPhone is vandaag jarig! Apple's smartphone bestaat alweer negen jaar en in dit artikel lees je het persoonlijke verhaal van redacteur Benjamin Kuijten. Hoe maakte hij kennis met de iPhone en wat waren zijn allereerste apps?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Leuk om te lezen en heel herkenbaar!

  2. Heel herkenbaar het gevoel van de eerste iPhone, de spanning om hem te bemachtigen enz. en ook ik heb er een een 8Gb. Deze heb ik aantal jaren officieel simlock vrij mogen maken, nu kan ik ieder kaartje erin stoppen en werkt alles zonder een jailbreak te hoeven doen.

    Maar de dagen van het eerste gebruik (iPhone OS 1.1.3) tot en met iOS 3.1.3 een jailbreak afwachten en daarna updaten. EN hoe vaak is dit mis gegaan, maar ook ik kon alles weer herstellen met dank aan het forum van iphoneclub.nl het huidige iCulture.nl.

    Heb hem nog steeds in de originele verpakking, en daar blijft hij ook.

  3. Herkenbaar! Op mijn werk was iedereen jaloers! Echter bestond 3G al wel (ik had het al op mijn HTC smartphones), alleen ondersteunde de eerste iPhone dat niet.

    (Red.) Inderdaad, nu iets verduidelijkt in het artikel.

    Mijn broer ‘smokkelde’ 2 iPhones vanuit New York naar NL. Eerst jailbreaken voor we ze konden gebruiken.
    De Appstore was er toen nog niet, dus alleen met Cydia (weet niet meer of dat toen ook zo heette) kon je apps installeren.

    Leuk artikel!

  4. @Wouter: Dat heette toen anders, Cydia kwam later weet ikke nog te herinneren. Bij de eerste versies was het installer waar je allerlei tweaks kon vinden.

  5. Ik had die ook uit de VS. Gekocht via ebay geloof ik. Daarna de 3G, daarna de 4, 5 en nu de 6. Voor mij mogelijk ook de 7 eind dit jaar.

    De eerste ipad heb ik door mijn oom mee laten brengen uit de VS. Hierna de ipad mini aangeschaft, die gebruik ik nog steeds.

    Op desktop gebied heb ik van 2007 tot 2012 een imac gehad, daarna een MBP met thunderbolt display (meteen HD vervangen door ssd en extra geheugen), gebruik ik nog steeds.

    En de 1e apple tv en de 3e.

    En de apple watch.

  6. 1ste iPhone voor mij pas de iPhone 6, ik vond de schermen te klein.
    Ik begon Android smartphone al met 4 inch En hogere resolutie dan de iPhone, daarna werden de Android schermen groter echter groter dan 5 inch wou ik niet.

    Toen kwam eindelijk het moment iPhone 6 in 4,7 inch scherm heerlijk, gelijk toen abbo afliep eindelijk voor een iPhone kunnen gaan.

  7. Wat een raar idee dat het nog maar 9 jaar geleden is. Vanaf de 3GS lijkt het alsof de iPhone er ‘altijd’ al was. Elk jaar het nieuwe model. Ik kijk nu al uit naar de 7. Toentertijd revolutie, nu evolutie in steeds kleinere stapjes.

  8. Mijn eerste Iphone(s) had ik via via uit US gehaald stuk of 6, en toen verkocht ik ze door aan mijn collega’s voor 850 euro incl een turbosimcard die als proxy functioneerde omdat de Iphone’s alleen Amerikaanse AT&T providers ondersteunde…
    En de uren later met de jailbreaks 1.1.x-2.x tot laat in de nacht met de jailbreak simlockvrij app.

    Ik had toen ook een van mijn eerste Iphones ^ aan een vriendin gegeven (in love) en toen vergat ze die Iphone in de taxi!! En toen we naar die iphone belde wist de taxichauffeur niet hoe hij de iphone moest opnemen haha

  9. Wat een mooi verhaal. Wat vliegt de tijd voorbij en wat zijn we vooruit gekomen in de technologie ๐Ÿ‘๐Ÿฝ๐Ÿ‘Œ๐Ÿฝ

  10. Leuk artikel, ook herkenbaar omdat de iPhone voor mij hรฉt platform was waar ik op wilde ontwikkelen, and here I am!

    Leuk detail: die ‘car remote’ app in je artikel heb ik toendertijd gemaakt. Het was mijn eerste iOS appje om te kijken hoe alles werkte. (En ja, hij was slecht… ๐Ÿ˜‰ )

    Ik kreeg toen ook eens een keer een mail van iemand uit Dubai dat het niet werkte met zijn auto. Hilarisch!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.