Reacties voor: ‘Draadloos opladen van iPhone 8 gaat niet snel, maximaal 7,5 Watt’

Apple zou draadloos opladen voor de iPhone 8 op een maximaal vermogen van 7,5 Watt hebben ingesteld, zodat er geen sprake is van draadloos snelladen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. In de iPhone 8S gaat ‘t wel snel opladen. Typisch tactiek van Apple.

  2. Nu zit bij de iPhone een 5 watt lader. Dus het gaat sowieso sneller dan nu…
    Even buiten beschouwing gelaten de mensen die met een iPad lader laden…

  3. Hopelijk klopt dit niet want wat heb je aan traag laden in een tijdperk waar snelladen alomtegenwoordig wordt? Achja, als Apple-fans moeten we maar blij zijn dat ze überhaupt de stap nemen naar draadloos laden.

    Ik ben benieuwd naar de fancy iPhone-spotjes waar deze teleurstellende functie hyperbolisch opgehemeld gaat worden. En de “Het beste wat we ooit hebben gedaan” opschepperij van Mr. Jony Ive mag niet ontbreken natuurlijk 😉

    Ben maar aan het sollen. Laten we niet vergeten dat dit geruchten zijn.

  4. Ik zie niet waarom het langzaam zou moeten. Als Apple met een funcite achter loopt is het omdat hun langer over dingen nadenken en met een veel betere versie van een functie komen dan elke voorganger. Waarom zou Apple een al-op-de-markt-beschiktbare functie slecht toevoegen?

  5. Origineel geplaatst door Oscar
    Ik zie niet waarom het langzaam zou moeten. Als Apple met een funcite achter loopt is het omdat hun langer over dingen nadenken en met een veel betere versie van een functie komen dan elke voorganger. Waarom zou Apple een al-op-de-markt-beschiktbare functie slecht toevoegen?

    Om niet de fouten van Samsung te maken.
    Voorzichtigheid is soms de beste wat je kan doen.
    Na extensief testen kunnen dan wel alle remmen los.

  6. Draadloos opladen gaat sowieso langzamer dan bedraad. Heb weleens wat van die Chinese dingetjes geprobeerd. Het is leuk dat het kan maar voegt verder niets toe. Gewoon stekkertje erin scheelt je toch al snel flink wat laaduren!

  7. Als het draadloos opladen moet gaan via een soort van onzin plateau met draad, maak het mij echt niet uit of ik de iPhone op moet laden met een evt usb-c kabel dat gaat ook supersnel 🙂

  8. ik zie niet echt voordelen in draadloos laden het lijkt mij altijd langzamer en of minder krachtig, de module moet zijn aangesloten en de iphone moet op de module liggen.. maakt allemaal niet veel uit.. lijkt meer op een hype

  9. denk dat de iphone 8 niet zo mooi is

  10. Ik zie de meerwaarde niet van draadloos laden. Het toestel ligt onbruikbaar vast, terwijl laden via een draadje gewoon gebruik toelaat. Toch even gebruiken, onderbreekt het laadproces en dat is niet goed voor de accu. De 5 Watt laders heb ik nog nooit gebruikt en de 12 Watt laders inmiddels vervangen door 29 Watt laders met 2 m kabels.

  11. Origineel geplaatst door Moi
    Nu zit bij de iPhone een 5 watt lader. Dus het gaat sowieso sneller dan nu…

    Even buiten beschouwing gelaten de mensen die met een iPad lader laden…

    Heb een 12w lader van mijn iPad, heerlijk snel maar inderdaad.

  12. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  13. Origineel geplaatst door Oscar
    Ik zie niet waarom het langzaam zou moeten. Als Apple met een funcite achter loopt is het omdat hun langer over dingen nadenken en met een veel betere versie van een functie komen dan elke voorganger. Waarom zou Apple een al-op-de-markt-beschiktbare functie slecht toevoegen?

    Origineel geplaatst door Halil Yüksel
    Om niet de fouten van Samsung te maken.
    Voorzichtigheid is soms de beste wat je kan doen.

    Na extensief testen kunnen dan wel alle remmen los.

    Jammer alleen dat in dit geval de long-range verbetering van Energous mislukt zou zijn (en ze dus exact hezelfde als Samsung maken …)

  14. Origineel geplaatst door Michel
    Ik zie de meerwaarde niet van draadloos laden. Het toestel ligt onbruikbaar vast, terwijl laden via een draadje gewoon gebruik toelaat. Toch even gebruiken, onderbreekt het laadproces en dat is niet goed voor de accu. De 5 Watt laders heb ik nog nooit gebruikt en de 12 Watt laders inmiddels vervangen door 29 Watt laders met 2 m kabels.

    Je weet dat je iphone de 5watt laders ondersteund.. en uit je 12watt of inmiddels 29watt(??) ook maar 5 wattjes doorsturen? Je spreekt over dat draadloos laden slecht is voor de accu.. wat jij doet is natuurlijk ook niet helemaal 100 ofwel?😂

  15. Ik laad het toestel altijd op als ik naar bed ga (zoals gewoonlijk haalt die accu van apple dat niet eens) Maar of ik dan het toestel in 2 seconden aan een draadje plug of dat ik het op een charger leg in 1 seconde…maakt niks uit.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Qua gemak dit er niet veel verschil tussen laden met kabeltje of ‘draadloos’ plateautje. Geeft idd ook nadelen als je ’s avonds op je iPhone bezig bent en (tegelijk) toch al moet laden. Voordeel is in elk geval dat je van die verrotte snel rafelende Apple kabeltjes af bent. (Ik hoop niet dat Apple op zo’n dure ‘draadloze’ lader ook van die slechte kabeltjes plaatst!) NB: mensen die nooit last hebben van snel stuk gaande kabels: ik geloof jullie niet. Teveel mensen hebben daar altijd last van; hoe voorzichtig ze ook doen!

    @JustinK: Ik ben geen technicus, maar ik geloof eigenlijk niét dat alle laders maar 5 watt doorsturen of ze nu 5 watt of 12 watt zijn, zoals iPad lader. Voor mijn iPhone 7 Plus, waar toch een forse batterij in zit, gebruik ik een iPadlader en dat gaat een stuk sneller dan met dat te kleine 5W ladertje. Bij de Apple dealer zeiden we dat het wel minder goed voor de batterij kan zijn als je met een grotere lader sneller laadt. Maar dat geloof ik niet zo. Wie van de (echte!) technici?!!

  18. Het voordeel van draadloos opladen zit hem niet in thuis laden, maar juist ergens anders. In Zuid-Korea komen er bijvoorbeeld treinen waar draadloze laders ingebouwd zitten. Het belangrijkste effect als Apple dit invoert is dat het dan ‘standaard’ wordt. Het zal mij niks verbazend als je over een paar jaar koffietenten hebt waar draadloze laders in de tafels zijn ingebouwd.

  19. Het is gewoon een smerig commerciële spelletje. Je zult zien dat het bij de volgende iPhone wel mogelijk is. Zo doen ze dat bewust om je te stimuleren om steeds een nieuwere type te kopen.

  20. @Moi: starbucks en panos doen dit al als ik me niet vergis

  21. Laten ze er maar een kabel bij doen van 2 mtr. Ben ik blijer mee.

  22. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Qua gemak dit er niet veel verschil tussen laden met kabeltje of ‘draadloos’ plateautje. Geeft idd ook nadelen als je ’s avonds op je iPhone bezig bent en (tegelijk) toch al moet laden. Voordeel is in elk geval dat je van die verrotte snel rafelende Apple kabeltjes af bent. (Ik hoop niet dat Apple op zo’n dure ‘draadloze’ lader ook van die slechte kabeltjes plaatst!) NB: mensen die nooit last hebben van snel stuk gaande kabels: ik geloof jullie niet. Teveel mensen hebben daar altijd last van; hoe voorzichtig ze ook doen!

    @JustinK: ik ben geen technicus, maar ik geloof eigenlijk niét dat alle laders maar 5 watt doorsturen of ze nu 5 watt of 12 watt zijn, zoals iPad lader. Voor mijn iPhone 7 Plus, waar toch een forse batterij in zit, gebruik ik een iPadlader en dat gaat een stuk sneller dan met dat te kleine 5W ladertje. Bij de Apple dealer zeiden we dat het wel minder goed voor de batterij kan zijn als je met een grotere lader sneller laadt. Maar dat geloof ik niet zo. Wie van de (echte!) technici?!!

    Dat kabeltjes stuk gaan ligt toch echt aan de gebruiker. Met mijn iPhone 4 gebruik ik nog steeds dezelfde kabel en die is ruim acht jaar oud. Ook mijn iPad mini 2 heeft nog steeds dezelfde kabel. Probleem is dat mensen aan de kabel zelf gaan trekken ipv de connector er netjes uithalen. En ja, dan gaan ze stuk idd. Oja ik gebruik beide apparaten nog dagelijks.

  23. @Paul: Ik ben het met macaanzee eens dat dit eigenlijk niet kan. Ik beschuldig je niet van liegen maar jij bent zeldzaam en dus moet je ook niet pretenderen dat jij de norm bent en de schuld van defecte kabels bij de gebruiker ligt. Ik heb in de loop der jaren wel 10 originele kabels bij I-apparaten gekregen, uiteindelijk gingen ze allemaal binnen 1-2 jaar kapot. En dat bij zorgvuldig gebruik, laat dat maar aan mij over. Ook om me heen zie ik uitsluitend mensen met dezelfde problemen. Laat jij de gelukkige uitzondering zijn, je zou eens een lot in de Staatsloterij moeten kopen…….

  24. Origineel geplaatst door Toine
    @paul Ik ben het met macaanzee eens dat dit eigenlijk niet kan. Ik beschuldig je niet van liegen maar jij bent zeldzaam en dus moet je ook niet pretenderen dat jij de norm bent en de schuld van defecte kabels bij de gebruiker ligt. Ik heb in de loop der jaren wel 10 originele kabels bij I-apparaten gekregen, uiteindelijk gingen ze allemaal binnen 1-2 jaar kapot. En dat bij zorgvuldig gebruik, laat dat maar aan mij over. Ook om me heen zie ik uitsluitend mensen met dezelfde problemen. Laat jij de gelukkige uitzondering zijn, je zou eens een lot in de Staatsloterij moeten kopen…….

    Sorry hoor, maar je doet precies hetzelfde. Volgens jou is het de norm dat kabels binnen korte tijd kapot gaan. Dat is onzin natuurlijk. Natuurlijk kun je op internet legio voorbeelden vinden van klachten over iPhone-kabels. Maar gebruikers die geen klachten hebben vind je natuurlijk niet zoveel. Klagers weten een forum makkelijk te vinden. Maar goed, wordt toch een zinloze discussie dus laten we het hier maar bij houden 😁

  25. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  26. @Macaanzee: Je hebt helemaal gelijk. Een lader met meer vermogen laad sneller op.

    Origineel geplaatst door Bernd
    Het voordeel van draadloos opladen zit hem niet in thuis laden, maar juist ergens anders. In Zuid-Korea komen er bijvoorbeeld treinen waar draadloze laders ingebouwd zitten. Het belangrijkste effect als Apple dit invoert is dat het dan ‘standaard’ wordt. Het zal mij niks verbazend als je over een paar jaar koffietenten hebt waar draadloze laders in de tafels zijn ingebouwd.

    Over een paar jaar heeft niemand het meer over de iPhone 8/Edition/Pro..

    Origineel geplaatst door Toine
    @paul Ik ben het met macaanzee eens dat dit eigenlijk niet kan. Ik beschuldig je niet van liegen maar jij bent zeldzaam en dus moet je ook niet pretenderen dat jij de norm bent en de schuld van defecte kabels bij de gebruiker ligt. Ik heb in de loop der jaren wel 10 originele kabels bij I-apparaten gekregen, uiteindelijk gingen ze allemaal binnen 1-2 jaar kapot. En dat bij zorgvuldig gebruik, laat dat maar aan mij over. Ook om me heen zie ik uitsluitend mensen met dezelfde problemen. Laat jij de gelukkige uitzondering zijn, je zou eens een lot in de Staatsloterij moeten kopen…….

    Dan zal ik ook maar een staatslot gaan kopen daar ik ook kabeltjes gebruik van jaren oud. Ook nog nooit een kapotte gehad.

  27. @Bernd: In veel Starbucks USA al te vinden

    @Strbnts: In de USA is bij de meeste Starbucks al draadloos laden in de tafels gebouwd. Mijn vriendin met Samsung laden, ik met een lege iPhone.. 🙁

  28. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Qua gemak dit er niet veel verschil tussen laden met kabeltje of ‘draadloos’ plateautje. Geeft idd ook nadelen als je ’s avonds op je iPhone bezig bent en (tegelijk) toch al moet laden. Voordeel is in elk geval dat je van die verrotte snel rafelende Apple kabeltjes af bent. (Ik hoop niet dat Apple op zo’n dure ‘draadloze’ lader ook van die slechte kabeltjes plaatst!) NB: mensen die nooit last hebben van snel stuk gaande kabels: ik geloof jullie niet. Teveel mensen hebben daar altijd last van; hoe voorzichtig ze ook doen!

    @JustinK: ik ben geen technicus, maar ik geloof eigenlijk niét dat alle laders maar 5 watt doorsturen of ze nu 5 watt of 12 watt zijn, zoals iPad lader. Voor mijn iPhone 7 Plus, waar toch een forse batterij in zit, gebruik ik een iPadlader en dat gaat een stuk sneller dan met dat te kleine 5W ladertje. Bij de Apple dealer zeiden we dat het wel minder goed voor de batterij kan zijn als je met een grotere lader sneller laadt. Maar dat geloof ik niet zo. Wie van de (echte!) technici?!!

    Geloof het of niet, maar ik heb nooit last van rafelende (originele) kabels. Worden toch echt wel intensief gebruikt.

  29. Draadloos laden gebruik ik niet op mijn galaxy S7, wat een onzin.
    Maar snel laden wel en dat is echt een verademing en snap niet waarom Apple dat nog niet heeft.

    En inderdaad, ook langere kabels bij de samsung is veel fijner.
    Hoop toch wel dat de nieuwe iPhone weer echt een topper wordt.. vind ze de laatste jaren langzaam achterop lopen helaas.

  30. Ik gebruik een dual Philips USB adapter en heb hierbij ook een wattage meter hangen. Mijn 7plus haalt mooi de 7,5 Watt, regulier gaat mooi tot de 6.

  31. Origineel geplaatst door Michel
    Ik zie de meerwaarde niet van draadloos laden. Het toestel ligt onbruikbaar vast, terwijl laden via een draadje gewoon gebruik toelaat. Toch even gebruiken, onderbreekt het laadproces en dat is niet goed voor de accu. De 5 Watt laders heb ik nog nooit gebruikt en de 12 Watt laders inmiddels vervangen door 29 Watt laders met 2 m kabels.

    Niet echt draadloos nee!

    Origineel geplaatst door Roelof
    Het is gewoon een smerig commerciële spelletje. Je zult zien dat het bij de volgende iPhone wel mogelijk is. Zo doen ze dat bewust om je te stimuleren om steeds een nieuwere type te kopen.

    Je hoeft het niet nu te kopen. Gewoon wachten op de 8s. 💶

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.