Reacties voor: ‘iPhone 8 vanaf november in de winkel, geen Touch ID in powerknop’

De iPhone 8 komt vermoedelijk in november in de winkel, met nieuwe sensoren boven het scherm. Maar er is een kans dat er toch geen Touch ID in de powerknop zit.

Reacties: 31 reacties

  1. Als Apple Touch ID helemaal zou laten vervallen zoals Ming-Chi Kuo beweert, dan moet er ongetwijfeld(!) iets in de plaats komen. Een andere biometrische sensor. Anders valt heel het concept van Apple Pay in elkaar, en wat gebeurt er met de Secure Enclave…? Het moét ook snel en betrouwbaar zijn, zoals Touch ID. De lat ligt alvast hoog!

  2. Als het waar is dat de touch in weg gelaten wordt en de gezichts herkenning niet net zo goed en betrouwbaar werkt sla ik deze iphone versie over.

  3. Hij zal vast gewoon onder het display zitten Apple zal geen touchID laten vallen omdat het van belang is voor het gebruik van het toestel.

  4. Het is simpel: Apple laat Touch ID weg, of ze verwerken het in het scherm. Apple kiest niet voor een halfbakken weg. Ze doen het of goed, of ze doen het niet.

  5. Ik kan me het niet voorstellen, hoe moet je nou ff je telefoon ontgrendelen vanaf een bureau waarbij je gezicht niet beeld is? Dan zeker de cijfercode invullen (wat voor mij achteruitgang is)

  6. Ze geven aan dat hij een aantal maanden later komt. Ik krijg het gevoel dat dat is om de vingerafdruk scanner gewoon onder het scherm te plaatsen zoals iedereen wil en waar iedereen hem verwacht.

  7. Origineel geplaatst door Steve
    Apple kiest niet voor een halfbakken weg. Ze doen het of goed, of ze doen het niet.

    Haha die tijd is wel geweest hoor. Denk aan maps en iOS-updates die vol met fouten zitten, expres gps-sensoren weglaten in de eerste Apple watch zodat ze die in een update erbij kunnen doen om omzet te genereren, enz enz

  8. Ik ben er ook nog steeds van overtuigd dat TouchID in het scherm zit. Zeker als je de wijzigingen ziet in de meest recente beta van iOS 11 waarbij het TouchID logo zeer prominent (en groter dan voorheen) in beeld komt op een plek onderin het scherm. En in het scherm zal bovenin inderdaad een klein hapje zitten voor de speaker, sensors en camera. Links en rechts daarvan de iconen van de statusbalk. Dit is voor Apple zo in iOS 11 te integreren dat ook bestaande apps daarmee compatible zijn (mits je geen “hacks” hebt gebruikt).

  9. Ze zijn hier al 3 jaar mee bezig, natuurlijk is het ze gelukt om hem onder het scherm te krijgen. Dat is de laatste stap van 3D Touch, Haptic feedback naar invisible TouchID…

  10. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  11. Origineel geplaatst door Steve
    Het is simpel: Apple laat Touch ID weg, of ze verwerken het in het scherm. Apple kiest niet voor een halfbakken weg. Ze doen het of goed, of ze doen het niet.

    Je hebt helemaal gelijkt Apple doet inderdaad geen halfbakken weg het moet goed zijn of telefoon komt later uit bij Apple moet alles goed zijn daarom zijn het fantastische telefoons

  12. Ik kan me ook niét voorstellen dat Apple de TouchID naar de zijkant of de achterkant van de iPhone verplaatst, of nog erger: helemaal zou laten verdwijnen.
    Niet alleen lijkt mij TouchID te allen tijden beter en makkelijker dan welke andere ID-check dan ook, maar ook voor betalen bij webstores en doen van bankbetalingen gebruik je TouchID. Apple zou gek zijn, als ze dat weghalen. Toch ben ik er niet helemaal gerust op.. Ze halen wel vaker dingen weg die je toch veel gebruikt 😳

  13. Als ze touchid weghalen dan komt er maar beter iets nòg praktischer in de plaats. We gaan toch echt niet meer wachtwoorden intypen?! :-/

    Het verwijderen van de aux-poort zorgt er ook voor dat ja een praktischer iets gaat gebruiken, met name draadloos. Eens je dat gemak en vrijheid ontdekt hebt, wil je toch geen draden meer hoor.

    De vraag is natuurlijk of gezichtsherkenning die vlottere opvolging is van touchid.

    Ik ben alvast benieuwd!

  14. De S8 heeft een irisscanner en die werkt best fijn. Als Apple een facial recognition wil gaan brengen, kan dat best nog eens sneller en veiliger zijn. Ik ben ervan overtuigd dat vingerafdruksensoren zullen verdwijnen in toekomstige telefoons. Dit is de toekomst.

  15. Ik vraag me af hoe gezichtsherkenning werkt in het donker, of wanneer je een zonnebril / skibril op hebt…

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Origineel geplaatst door Ray
    Ik vraag me af hoe gezichtsherkenning werkt in het donker, of wanneer je een zonnebril / skibril op hebt…

    Tot nu toe zijn toestellen van bijv samsung te neppen met een foto. Al zou het gaan om demotoestellen, maar lees wel meer gekke dingen.

  18. Origineel geplaatst door Cihan
    Als het waar is dat de touch in weg gelaten wordt en de gezichts herkenning niet net zo goed en betrouwbaar werkt sla ik deze iphone versie over.

    Je hebt inmiddels al zoveel redenen genoemd om deze over te slaan dat je al niet meer geloofwaardig over komt. Ik durf te wedden dat je ook deze weer neemt, net als bij de vorige 8 iPhones waarbij je dit riep.

  19. @Le0: Dat namaken was 5 jaar geleden nog het geval – nu is eerder andersom te verwachten – helaas.

  20. Stel; Je staat langs de weg met je motor, je wilt even iets op je telefoon checken zonder daarbij je refelcterende integraalhelm bij af te doen… heel praktisch ‘gezichtsherkenning’ 🙂

  21. @L8: Ja en de leren handschoenen wil je ook niet uitdoen. Handig die touch.

  22. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    @Le0: Dat namaken was 5 jaar geleden nog het geval – nu is eerder andersom te verwachten – helaas.

    Want? Apple borduurt gewoon door op het bestaande design. Althans, zo lijkt het. Dat het scherm een andere layout krijgt is niet meer dan normaal en daar valt weinig aan te kopiëren. Want dat is immers een soort universeel iets. Maar ik zie tot op de dag van vandaag dezelfde antennestrepen, camera layout etc op merken die zich kapot zouden moeten schamen. Ze maken het complete kontje en de formfactor na.

    Een bezel-less toestel is gewoon common sense. Geen ontwerp/design imo. Ik blijf een iPhone een uniek ontwerp vinden. En ook de nieuwe zal voortborduren op de 7. Alleen met wat minder rand. Maar dat is gewoon een logische stap. Of denk je serieus dat Apple al geen dummy’s van randloze toestellen op de plank had liggen toen merken er vorig en dit jaar mee kwamen? Apple is een designer. Daar werken geen downies die kijken bij een ander. Maar Apple is een naargeestig bedrijf waar ze je jaren terug alle features al hadden kunnen bieden, maar dit niet doen, want de iPhone en alles daar omheen is een geldkoe.

    Samsung bijvoorbeeld brengt wel maffe dingen, maar voert dit vaak halfbakken uit en aan 8 van de 10 features heb je niets. Wat moet ik met een 4k scherm op een telefoon?😂 Of een zelf in te stellen resolutie? Of een 1800 core cpu die dan nog steeds trager is dan een half jaar eerder uitgekomen iPhone?

    Waar ik wat aan heb zijn zaken als een grotere batterij. Een nfc chip die door banken kan worden ondersteund hier in Nederland. Een scherm dat niet snel stuk gaat. Iig niet zo snel als nu. En zo kan ik er nog tig bedenken.

  23. Apple vindt het toch zo belangrijk, dat zij de dunste smartphone op de markt brengenomdat het zo genaamd door de gebruikers wordtg gevraagd, waarom zie ik dat hier niet als optie terug?
    Het belang van de dunste iphone is natuurlijk onzin! Is alleen maar knap van de ontwerpers maar niet praktisch. Naak de iphone een cm dik en stop er een accu van ruim 5000 mah in, daar hebben we als gebruikers wat aan!
    De hele dag je iphone optimaal kunnen gebruiken, zonder onderweg naar een stopcontact te moeten zoeken! Waarom de touch id vervangen? Het voobeeld van de motorrijder vind ik een goeie!

  24. Iphone heeft te hoge SAR levels is heel slecht ik ga voor samsung vooral galaxy s7 edge of s8 wat ik nu hebt

  25. @Le0: ik volg al jaren geen discussies meer tussen Apple en Samsung fans. Per toeval kwam ik bij dit artikel uit. Inmiddels dacht ik dat dit soort wel was uitgestorven maar man… man… man. Jij bent er nog een. Zo’n onvervalste Apple fan. Degene die gelooft dat Apple zo’n beetje de uitvinder van alles is. En dan zeggen dat een scherm zonder bezels een logische stap is en niet afgekeken is van andere merken. Zoals jaren geleden moest ik vaak hard lachen om dit soort uitlatingen. Nu dus weer.

  26. Touch ID komt vanzelfsprekend aan de achterzijde van het toestel terug. Daar rust je wijsvinger immers al.

  27. @Le0: Helemaal mee eens

  28. @L8: tik dan maar een nummercode in (maar niet met je gewone motorhandschoenen)

  29. Ik heb graag een kleinere iPhone, die ik in mijn broekzak kan stoppen.

  30. Jongens, jongens, jongens… doe eens allemaal rustig, haha! Ik snap best dat we allemaal onze verwachtingen hebben en onze voorspoedige ‘conclusies’ trekken maar onthoudt… het is nog geen september! We weten nog van niets. Daarnaast denk ik dat Apple het misschien wel expres doet om de vingerafdrukscanner onder het scherm als een grotere verassing te laten lijken. Dat is toch slim? Ze hebben echt wel een team in Cupertino die het internet in de gaten houdt qua geruchten en het commentaar van consumenten. Maar weet je, ik weet het niet. Dus ik trek geen conclusies. Ik heb op dit moment een 7 Plus en die doet het prima (alhoewel ik echt wel de acht zou willen ongeacht of de vingerafdrukscanner onder het scherm is of volledig is verdwenen). We gaan het zien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.