Reacties voor: ‘Gezichtsherkenning in iPhone 8 vervangt Touch ID’

De iPhone 8 moet het zonder Touch ID doen. In plaats daarvan maakt Apple gebruik van gezichtsherkenning, zo stelt een bron. Gezichtsherkenning is snel en veilig.

Reacties: 43 reacties

  1. Hmm mijn iPhone 7 Plus lijkt me nu toch wel wat aantrekkelijker..

  2. Prachtig als ze dit toevoegen, maar Apple please laat touch ID bestaan. Zou het echt moeten overwegen om de iphone 8 in huis te halen mochten ze touch ID laten varen.

  3. Ach het is maar een gerucht.

  4. Origineel geplaatst door Jimz
    Prachtig als ze dit toevoegen, maar Apple please laat touch ID bestaan. Zou het echt moeten overwegen om de iphone 8 in huis te halen mochten ze touch ID laten varen.

    Ik sluit me hier volledig bij aan. Zou absoluut zonde zijn.

  5. Met een gewone foto zou de gezichtsherkenning niet werken. Maar wat als ik een 3D foto maak?

    Ik denk daar wel mee geëxperimenteerd gaat worden om de beveiliging te omzeilen.

  6. Laat de innovaties maar komen in dit jubileum-model en niet net 1 model later. Ik ben al geswitcht van elk jaar een nieuwe naar elke 3 jaar een nieuwe iPhone. Ik zit nu met een 6, een jaar langer wachten zou ik jammer vinden. Ik accepteer dus al dat er elke 3 jaar echte vernieuwingen zijn..

  7. Geloof er geen moer van dat de touchID verdwijnt, zeker omdat ze hoog inzetten in betalingen via de iPhone en Apple Watch.

    Zelfs betalingen via iMessage waarbij de TouchID gebruikt wordt, dus geloof het niet.

  8. Stuk makkelijker voor de FBI, kijk links je moeder. Klik ontgrendeld

  9. Lekker handig als de telefoon naast je ligt. Ik gebruik de telefoon als muziekspeler in de auto. Ik zie de telefoon niet maar ontgrendel hem even met m’n vinger. Dan begint vanzelf de muziek te spelen.
    Dan moet ik dus onder het rijden de telefoon in m’n hand nemen en voor m’n gezicht houden voordat hij ontgrendeld….?! Voor mij absoluut GEEN IPhone met alleen gezichtsherkenning !

  10. En werkt dit dan wel in het donker?? Of moet je dan alsnog een code inkloppen, ik zou het echt verre van handig vinden als ze het weglaten, het moet er gewoon beide opzitten zodat je zelfs kunt combineren zodat het nog veiliger is

  11. Mag toch hopen dat dit een grap is!!

  12. Handig in het donker

  13. Origineel geplaatst door Michel
    Geloof er geen moer van dat de touchID verdwijnt, zeker omdat ze hoog inzetten in betalingen via de iPhone en Apple Watch.
    Zelfs betalingen via iMessage waarbij de TouchID gebruikt wordt, dus geloof het niet.

    Touch ID is alleen maar een authenticatiemethode, dat binnen IOS gebruikt wordt voor ontgrendeling, aankopen, en dus ook voor Apple Pay. Als Apple gezichtsherkenning in gaat zetten ten koste van Touch ID in de iPhone 8, gaat Apple Pay hier gewoon gebruik van maken als nieuwe authenticatiemethode. TouchID zal ook gewoon blijven bestaan voor de andere toestellen die voorzien zijn van een TouchID sensor.

  14. Alsjeblieft niet Apple!

  15. @Swen: hahahaha!

  16. Het zou nog in test zijn, waardoor het mogelijk niet in de 8 zit?
    Maar wat dan? Geen touch-id onder het scherm, geen touch-id op de achterkant, geen gezichtsherkenning, ogen scannen nog in test.
    Wat blijft er dan nog over?
    Pincode?

  17. Met “een paar honderd milliseconden” wordt toch gewoon “tienden van seconden” bedoeld? #dtv

  18. Origineel geplaatst door Michel
    Geloof er geen moer van dat de touchID verdwijnt, zeker omdat ze hoog inzetten in betalingen via de iPhone en Apple Watch.
    Zelfs betalingen via iMessage waarbij de TouchID gebruikt wordt, dus geloof het niet.

    Origineel geplaatst door Rene
    Touch ID is alleen maar een authenticatiemethode, dat binnen IOS gebruikt wordt voor ontgrendeling, aankopen, en dus ook voor Apple Pay. Als Apple gezichtsherkenning in gaat zetten ten koste van Touch ID in de iPhone 8, gaat Apple Pay hier gewoon gebruik van maken als nieuwe authenticatiemethode. TouchID zal ook gewoon blijven bestaan voor de andere toestellen die voorzien zijn van een TouchID sensor.

    En hoe wil je dat doen, telefoon aan de automaat bij de kassa en dan voor je ogen voor een betaling???
    Geloof er niks van.

  19. Hoor net dat ik binnenkort voor een simonly ga kijken.

  20. Misschien is het de bedoeling dat touch id en dit samen werken? Als iemand nu bij je gegevens wilt komen hoeven ze alleen je vinger af te hakken, straks je vinger én hele gezicht. Dat moet toch een stuk veiliger zijn

  21. Papa, papa, papa kijk dan naar dit plaatje (laat telefoon zien aan papa die lekker voetbal ligt te kijken op de bank). En toen papa naar t scherm keek betaalde hij zonder het te weten voor een spelletje van 9 euro. Vinger is ook niet alles qua veiligheid maar herkenning beroerder.

  22. Origineel geplaatst door Roy
    Misschien is het de bedoeling dat touch id en dit samen werken? Als iemand nu bij je gegevens wilt komen hoeven ze alleen je vinger af te hakken, straks je vinger én hele gezicht. Dat moet toch een stuk veiliger zijn

    Als t gezicht moet leven dan zit er nog steeds een behoorlijk lek in t systeem. Want nu kunnen ze je onder dwang je vinger laten gebruiken. Dus waarom ook niet je patatkop.

    Het is schijnveiligheid. Hele hordes mensen hebben hier hun leven achter verscholen zitten. Mes op je keel en je vinger of iris is zo gebruikt.

    Dit soort features zijn leuk om kleine aankopen te doen met een limiet. Maar t feit dat iemand met je vinger je rekening kan leegtrekken is best wel eng.
    En

  23. Ik geniet hier stiekem wel van, er wordt gezegd: “Apple maakt vingerafdrukscanner onder het scherm” en iedereen juicht en is gelukkig.. Dan wordt er gezegd: “Apple maakt geen vingerafdrukscanner in het scherm: “niemand wil nog een iPhone 8… Ik denk dat we het gewoon even moeten afwachten.. Het zijn allemaal geruchten..

    Maar voor mij geld wel, geen vingerscanner, dan ruik ik mijn 7plus niet om voor een 8 🙂

  24. @Ronald: Of je laat je muziek afspelen vóórdat je gaat auto rijden… Of je moet persé tijdens het auto rijden je iPhone gebruiken?

  25. @Ronald: Om een 3D print van je gezicht te maken moet je hem helemaal scannen, en mocht het toch mogelijk zijn met een hele reeks foto’s dan is het altijd meer moeite dan een vingerafdruk (die wel overal achterlaten) na te maken.

  26. Haha, dit riep ik al een tijd geleden op een us forum. Dit zei ik omdat de aanpassingen voor het unlocken (ook al in iOS 10) via de solid state home button ook goed aansluiten bij gezichtsherkenning en dat Touch ID dan dubbel op is.

    En zo komen de geruchten dus de wereld in…. 😉

  27. Origineel geplaatst door Ronald
    Met een gewone foto zou de gezichtsherkenning niet werken. Maar wat als ik een 3D foto maak?

    Ik denk daar wel mee geëxperimenteerd gaat worden om de beveiliging te omzeilen.

    Dat is nog steeds moeilijker dan vingerafdrukken vervalsen.

  28. Persoonlijk denk ik dat Touch ID blijft bestaan. Aankopen doen in de App Store met Touch ID ziet er bijvoorbeeld in iOS 11 anders uit. Bovendien vind ik dat Touch ID van Apple nog te nieuw is om volledig te laten verdwijnen; denk alleen al aan de Touchbar bij de nieuwe macbooks.

    Maarja.. iets met de wens is de vader van..

    Als Apple touch ID weglaat, ben ik persoonlijk wat minder enthousiast over de nieuwe aankomende iPhone. Vond het toch wel een van de meest innovatieve functies. + ik zie touch ID dan ook niet meer terugkeren in een iphone 9/8s. Apple zal namelijk wel zeggen dat ‘gezichtsherkenning’ het meest veilige ooit en beste ooit is. Teruggaan naar een dan in principe (volgens apple) minder veilige methode lijkt me sterk.

  29. Ik proef weer veel ‘angst voor het onbekende’ in de reacties. Apple gaat dit echt alleen maar doen als deze methode op alle fronten beter is dan Touch ID.

  30. @Swen: Hahahahha quote of the day! Hulde!

  31. Brengt teveel complicaties met zich mee. Hoe kan ik überhaupt mijn telefoon oppakken om alleen te kijken of ik belangrijke berichten heb? Een leuke optie maar moet er niet voor zorgen dat de touch is verdwijnt. Ook met reparaties vraag ik mij af of deze camera dan te vervangen is. Niet dat we weer net als de touch id problemen zullen krijgen…

  32. Origineel geplaatst door Mobilio
    Handig in het donker

    Dankzij de infrarood camera werkt dit ook in het donker. Geen probleem dus

  33. @HaJee: Niet mee eens. Niet altijd kiest Apple voor vooruitgang. Het gemis van een 3,5 jack bij de iPhone 7 verhinderde mij om een iPhone 7 te halen. Ik luister te vaak door een koptelefoon terwijl ik het toestel oplaadt. Maar ik ben ervan overtuigd dat Apple het NIET terug plaatst in een volgend toestel.

    Zo zal wanneer Apple touchID weg laat het niet terugkomen.
    Helaas.

  34. Als de iPhone 8 al uit komt, waarom zou Apple een iPhone 7s en een iPhone 8 tegelijk uitbrengen ? Heel onverstandig in mijn ogen. Ik hoop dat ze gewoon de 7s uitbrengen en de iPhone 8 een jaar later zodat ze een goed toestel op de markt kunnen brengen die echt vernieuwend is en er geen consessies gedaan hoeven te worden omdat het grote publiek hunkert naar een 8 versie. Kijk naar de opvolger van de ipad air 2 ,… dat flikte ze ook bij de ipad 3 het iets moeten uitbrengen,…. gaat echt ten koste van de kwaliteit.

  35. En als iemand een foto voor de scanner houd? Hoe gaan ze dat oplossen?

  36. Leuk als je eeneiige tweeling bent, van hetzelfde geslacht uiteraard!

  37. Ben benieuwd of dit dan ook nog net zo goed werkt met een hoofddeksel.

  38. Echt te idioot voor woorden.
    Zoiets onhandigs kan alleen maar bedacht worden door kleinburgerlijke bekrompen sukkels.
    Hopen dat het management dit afschiet, zijn ze toch nog nuttig.

  39. Het zijn geen geruchten helaas Bloomberg heeft bekend gemaakt op het nieuws al. Voor mij geen iPhone 8 een iedergeval want gezicht herkenning is niet veilig en makkelijk te hacken!

  40. Origineel geplaatst door Edwin
    Het zijn geen geruchten helaas Bloomberg heeft bekend gemaakt op het nieuws al. Voor mij geen iPhone 8 een iedergeval want gezicht herkenning is niet veilig en makkelijk te hacken!

    Zolang de iPhone 8 nog niet bekendgemaakt is blijven het geruchten.

  41. Origineel geplaatst door SaMartens
    Leuk als je eeneiige tweeling bent, van hetzelfde geslacht uiteraard!

    Dat ben ik inderdaad (30jr). Ik unlock met mijn gezicht inderdaad de Samsung Galaxy S8 van mijn tweelingbroer als hij auth op gezichtsherkenning zet… TouchId is veel veiliger. Fingerprint is wel uniek. En kan je ook gebruiken als je je telefoon niet voor je gezicht houdt. Dus dit gerucht zal hem echt niet worden…

  42. @Michel: Inderdaad een hoop apps nu met touch en dadelijk niet meer

    Makkelijker in het Donker ontgrendelen

  43. Telkens je zonnebril verwijderen om je peperdure iPhone te ontgrendelen. Woehaaahaaaahaaaa🤣🤣😭😭😭

    Sinds Steve er niet meer is hebben ze bij Apple bij gebrek aan inspiratie een nieuwe verkooptruc gevonden: elk jaar iets weglaten onder de noemer “je hebt dit niet nodig”. Vorig jaar headphones, dit jaar touch id, we gaan nog eindigen met een iPhone waar je niet meer mee kan bellen 😂😂😭😭😭😭 (is al op komst met feit dat telefoongesprekken automatisch via voice over IP zullen gaan).

    Hilarisch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.