Reacties voor: ‘iPhone 8 kan gezichten vliegensvlug herkennen, ook in het donker’

De gezichtsherkenning in de iPhone 8 kan binnen 'miljoensten van een seconde' gezichten herkennen, ook in het donker. Hoe is Apple erin geslaagd om zo'n geavanceerde scanner te maken?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 20 reacties

  1. Als het iPhone event begin september komt( zoals vorig jaar?), worden er dan binnenkort uitnodigingen verstuurd of is dit nog te vroeg?

  2. Ben reuze benieuwd! Nog een paar weken 😊

  3. Ik kan niet wachten tot het event 😊😊

  4. @Niels: Vorig jaar werden voor het event op 7 september, pas op 29 augustus de kaarten/uitnodigingen verstuurd door Apple.

  5. Krijg je er ook een kleurtje van op je gezicht?

  6. Dus als je in het wassenbeeldenmuseum staat heb je een probleem… 3D beeld. 😂🤣

  7. Hmmm zou dit ook werken wanneer je stijf onder de acne zit 🙂 …. wisselend patroon van verdikkingen op het gezicht

  8. Ik was eerst ook erg sceptisch over het weglaten van TouchID. Maar met de laatste geruchten lijkt het erop dat de gezichtsherkenning misschien nog beter is dan TouchID. Ben heel benieuwd naar de presentatie.

  9. En wat als je nou zo’n lelijk gezicht heb als ik?😂 de galaxy s8 spreekt al van dat het niet mogelijk is ivm te lelijk gezicht🎉😂

  10. Dus een 3D geprint portret of een wassen beeld van iemand is voldoende?

  11. Origineel geplaatst door Sander
    Dus een 3D geprint portret of een wassen beeld van iemand is voldoende?

    Ja, appeltje eitje, toch? En als je dus na september iemand op straat ziet lopen met een wassen beeld op zijn rug weet je gelijk dat ie een gestolen iPhone 8 heeft🤣.

    Hoop overigens dat het net zo goed werkt al boven beschreven. Zou een dan voor mij een welkome vervanger zijn van touch ID. Dus ook ik ben erg benieuwd🤓.

  12. Dus iemand die jouw iPhone 8 steelt, hoeft het apparaat even voor je gezicht te houden om te ontgrendelen?

  13. Origineel geplaatst door J.A.
    Dus iemand die jouw iPhone 8 steelt, hoeft het apparaat even voor je gezicht te houden om te ontgrendelen?

    Ook hulpverleners etc.

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. Origineel geplaatst door J.A.
    Dus iemand die jouw iPhone 8 steelt, hoeft het apparaat even voor je gezicht te houden om te ontgrendelen?

    Als ie hem steelt is hij doorgaans weg. Maar jij denkt ook dat dieven vingers afsnijden nu?

    IPhones worden vooral geroofd voor de onderdelen of de sukkels die nog 1234 of 0000 als code hebben. Dat zijn er doorgaans nog genoeg.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Moet ik nu al beslissen of ik mijn baard houd en ik m’n bril steeds op moet zetten ook al heb ik m’n lens in?

  18. @@rno: ja kan 5 vingers instellen voor touch id… zal ke wel meerdere “faces” kunnen gebruiken ook.

  19. Klinkt interessant als het inderdaad zo goed werkt als beschreven wordt. Het verdwijnen van TouchID is wél een probleem voor een groot aantal functies waar je nu TouchID voor gebruikt, zoals betalingen in je bank App.
    De ING is wel erg snel met aanpassingen aan nieuwe technieken, maar of ze zó snel zijn dat ze in korte tijd kunnen overstappen naar gezichtsscan als ID weet ik niet!

  20. @Macaanzee: Ik zou zeggen dat het voor apps als de ING niet zo veel uit zal maken of het Touch ID of pearl ID is. Om het overdreven simpel weer te geven: Die apps haken in op de API die in principe niets anders doet dan ‘Authenticated’ of ‘Not Authenticated’ teruggeven. Dat zal dus voor Touch of Pearl ID qua implementatie zeer weinig verschillen. Je ziet het ook aan Touch ID, dat een native modal (popup) is dat overal in alle apps hetzelfde is. Het is een iOS specific ding dat je aanroept vanuit de API, en draait ‘op zichzelf’

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.