Reacties voor: ‘Gezichtsherkenning belangrijkste iPhone 8-functie, 3D-camera mogelijk gelekt’

Voor welke functie ga jij een iPhone 8 kopen? Volgens bronnen is de gezichtsherkenning de belangrijkste nieuwe functie. Op een foto is de mogelijke 3D-camera te zien die gezichtsherkenning mogelijk maakt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Fijn dat Apple hiermee weer een nieuwe standaard maakt. Ik ben benieuwd naar het nieuwe model en alle nieuwe mogelijkheden. Hopelijk zal AR-ervaring ook een grote nieuwe stap vooruit worden en ook dat hiervoor een nieuwe standaard wordt gezet. Apple maakt het leven inderdaad makkelijker en mooier met al zijn producten.

  2. Eerder werd gezegd dat gezichtsherkenning in een paar miljoenste van een seconde plaats vond, een paar microsecondes dus, bijvoorbeeld 0.000003 seconde.
    Hier staat een paar honderd millisecondes, bijvoorbeeld 0.3 seconde – en dat is eerlijk gezegd niet super snel.

    Ben benieuwd wat de werkelijkheid wordt.

  3. “Deze 3D-camera met infraroodsensor kan je gezicht in een paar honderd milliseconden herkennen.”

    Dat lijkt me best lang. Dan kom je al gauw op een kwart seconde of meer. Niet echt indrukwekkend.

  4. Vraag me af of Apple in de Iphones van 2018 een vingerafdrukscanner in het scherm plaatst, als de gezichtsherkenning inderdaad zo goed werkt als de geruchten zeggen. Als ik kon weten of de iphones van 2018 vingerafdrukscanner in het scherm zouden krijgen zou ik nog een jaartje kunnen wachten met mijn 6S. Als dat nooit meer komt koop ik de iphone 8 direct.

  5. Gezichtsherkenning als identificatie? … Echt waar?

  6. Als we de geruchten moeten geloven dan is Apple met deze techniek zeker de concurrentie 2 jaar voor!

    @Marcel: Dit meen je serieus?!

  7. @Jeffrey: Dat meen ik echt serieus. Een kwart seconde is langer dan je denkt. Ik vermoed dan ook dat de auteur zich vergist heeft en dat we eerder aan enkele milliseconden moeten denken.

  8. Origineel geplaatst door Fred Zelders
    Gezichtsherkenning als identificatie? … Echt waar?

    Goed verhaal, lekker kort. Maar daar heeft Apple vast een oplossing voor. Zoals je tong moeten uitsteken als extra ‘lock’. Of knipogen. Of er iets bij moeten zeggen.

  9. @Sietse Visser: Als ik een telefoon oppak en er naar kijk, terwijl de telefoon ondertussen in 0,3 seconden mijn gezicht leest en ontgrendeld, vind ik dat nog aardig snel… denk niet dat ik in die tussentijd mijn telefoon al gereed heb om te gebruiken…

  10. Mij lijkt het wel cool die gezichtsherkenning…. maar stel, ik zeg stel ik ga op stap en heb mijn iPhone bij me en ik zou overvallen worden, op mijn iPhone staat een app van mijn bank, de overvaller pakt mijn iPhone en ontgrendel mijn iPhone door hem voor mijn gezicht te houden, de iPhone is ontgrendeld, de overvaller activeert mijn bank app, de overvaller toets een flink bedrag in om het flinke bedrag over te maken naar zijn rekening, de app vraag om toestemming voor overmaking, de dief houdt mijn iPhone voor mijn gezicht, plop geld weg van mijn rekening 🙁 ik bedoel ermee te zeggen als dit waar is van die gezichtsherkenning dan zouden overvallers toch een makkie hebben…..

  11. @Marjolijntju: niet veel makkelijker dan je hand pakken en je duim op de scanner leggen…

  12. De overvaller kan je dan ook dwingen je pin in te toetsen….. Dat is m.i. niet het punt. Het bezwaar wat ik tegen gezichtsherkenning heb is het feit dat tijdens afwezigheid (noem het slaap) ongemerkt je telefoon ontgrendeld kan worden. Non-intrusive.

  13. @Marjolijntju: datzelfde kan ook met een vingerprint..toch?

  14. @PeliileP: Ik begrijp je punt niet… Als je een vingerafdrukscanner gebruikt kun je alsnog in je slaap worden ‘gedwongen’ toestemming te geven…
    Als je geen vingerafdrukscanner gebruikt maar gewoon een pincode dan kun je daar alsnog voor kiezen bij de volgende iPhone…

    2 step authenticatie is iets dat je hebt en iets dat je weet. Je pincode weet je, je vingerafdruk of gezicht heb je. Het beste is dus om een combinatie te gebruiken, bijv. vingerafdruk om je telefoon te ontgrendelen en een pincode om geld over te maken.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Origineel geplaatst door Fred Zelders
    Gezichtsherkenning als identificatie? … Echt waar?

    Origineel geplaatst door Le0
    Goed verhaal, lekker kort. Maar daar heeft Apple vast een oplossing voor. Zoals je tong moeten uitsteken als extra ‘lock’. Of knipogen. Of er iets bij moeten zeggen.

    Dan duurt het al te lang… compleet niet bruikbaar dus.

  17. Origineel geplaatst door Marjolijntju
    Mij lijkt het wel cool die gezichtsherkenning…. maar stel, ik zeg stel ik ga op stap en heb mijn iPhone bij me en ik zou overvallen worden, op mijn iPhone staat een app van mijn bank, de overvaller pakt mijn iPhone en ontgrendel mijn iPhone door hem voor mijn gezicht te houden, de iPhone is ontgrendeld, de overvaller activeert mijn bank app, de overvaller toets een flink bedrag in om het flinke bedrag over te maken naar zijn rekening, de app vraag om toestemming voor overmaking, de dief houdt mijn iPhone voor mijn gezicht, plop geld weg van mijn rekening 🙁 ik bedoel ermee te zeggen als dit waar is van die gezichtsherkenning dan zouden overvallers toch een makkie hebben…..

    …Overmaken naar zijn rekening. Dat is makkelijk, heb je gelijk zijn rekeningnummer. Naar de politie en ze hebben hem…😂😂

  18. Ik betaal met mijn bunq-rekening al via gezichtsherkenning…dus zo nieuw is het nu ook weer niet…

  19. @Bart: Welke enkele seconden lang duurt!!! Dat zeg je er niet bij

  20. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. Origineel geplaatst door PeliileP
    De overvaller kan je dan ook dwingen je pin in te toetsen….. Dat is m.i. niet het punt. Het bezwaar wat ik tegen gezichtsherkenning heb is het feit dat tijdens afwezigheid (noem het slaap) ongemerkt je telefoon ontgrendeld kan worden. Non-intrusive.

    Dit zelfde is waar voor je vingerafdruk. Die kan zelfs in je slaap gestolen worden met een beetje inkt. Ik bedoel maar te zeggen dat je op de zelfde manieren iemands telefoon kwaadwillend kan unlocken vingerafdruk of gezichtherkenning. Wat nog steeds wel waar is is dat er voor je gezicht meer punten herkent moeten worden van voor een vinger. Waardoor het toch veiliger is. Get use to it people!

  22. Origineel geplaatst door Cihan
    Vraag me af of Apple in de Iphones van 2018 een vingerafdrukscanner in het scherm plaatst, als de gezichtsherkenning inderdaad zo goed werkt als de geruchten zeggen. Als ik kon weten of de iphones van 2018 vingerafdrukscanner in het scherm zouden krijgen zou ik nog een jaartje kunnen wachten met mijn 6S. Als dat nooit meer komt koop ik de iphone 8 direct.

    Nee

  23. Benieuwd hoe dit werkt tijdens carnaval bijvoorbeeld. Ik vermoed dat je dan toch je code moet gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.