Reacties voor: Zo kan het functiepaneel van de iPhone 8 werken

De iPhone 8 krijgt waarschijnlijk een apart functiepaneel, maar wat zou je hier in de praktijk allemaal mee kunnen doen? Deze nieuwe concepten geven een goed beeld, maar wat gebeurt er met de homeknop?
Lees het complete artikel → Zo kan het functiepaneel van de iPhone 8 werken

Reacties: 11 reacties

  1. Ik begrijp helemaal niks van dit telkens terugkerende gerucht… Een functiepaneel? Wat voegt dat toe aan een gewoon scherm? Het enige dat toegevoegd moet worden is Touch ID in het scherm zelf; dat is Apples grootste uitdaging. Verder kan alles wat er op een zogenaamd ‘functiepaneel’ kan, ook op een gewoon scherm.

    En voor wat betreft de homeknop: daar is 3D Touch al voor uitgevonden: harder drukken onderaan (of op) je scherm kan prima dienen als vervanging. Of voor mijn part knijpen in je iPhone, zoals met de Mighty Mouse al kon.

    Kortom: een ‘functiepaneel’ lijkt verdacht veel op het virtuele clickwheel die in allerlei iPhone-concepten opdook, voor de komst van de iPhone in 2007.

  2. Ik vind deze renders er niet erg gebruiksvriendelijk uit zien, hoe ga je dan naar het hoofdmenu?

  3. @Stefan: Dat is wat de schrijver van het artikel zich toch ook af vraagt?

  4. Ik vraag mij (net als Marc) ook steeds af waarom dit gerucht van een functiepaneel vandaan komt. In mijn beleving sla je dan juist de plank mis, dan heb je nog steeds geen volledige benutting van het scherm. Dan wordt de huidige onbruikbare ruimte vervangen voor een “electronische”. Lijkt mij logischer (als ze het technisch voor elkaar krijgen) om de touch ID onderin het scherm te verwerken, maar verder de functionaliteit van de apps gelijk te laten. Met het voordeel dat je het hele scherm kan benutten. Als vervanging van de homeknop wat harder drukken onderaan het scherm (3D touch).

  5. Waarom zou Apple niet een aparte touchbar inbouwen?

  6. Hoop dat dit er nooit komt.

  7. Geruchten seizoen? Dat zou impliceren dat het ook wel eens ophoud. Erg vermoeiend als die renders, plaatjes en onzin.

  8. Nou ik vind het wel een tof idee, en heel handig om apps zelf de invulling te laten bepalen. Apple verzint vast wel een manier om het mooi en vloeiend te laten werken. Overigens denk ik dat het gewoon de benaming is voor een software onderdeel dat standaard onderin beeld te zien is. Geen hardwarematig paneel.

  9. Straks zijn er zoveel verwachtingen dat de iPhone 8 alleen maar kan tegenvallen straks

  10. Laat maar komen die functie paneel!
    LG had dat met de V10 en V20 dat ze een extra scherm hadden met relevante info en Samsung heeft dat met dat always on display.

    Met iOS hebben wij dat ook dat onze laatstgebruikte apps als snelkoppeling op het vergrendelscherm staat. Als ze nu deze veranderen naar dat vind ik alleen maar super.

  11. Origineel geplaatst door Qlobster
    Waarom zou Apple niet een aparte touchbar inbouwen?

    Ja, goed idee! Een touchbar om het scherm van m’n iPhone te bedienen! Misschien op m’n Apple Watch ingebouwd. Of op de rug van m’n hand getatoeëerd!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.