Reacties voor: ‘iPhone 8 krijgt dock in plaats van thuisknop’

De iPhone 8 ga je op een heel andere manier bedienen. Een softwarebalk in de vorm van een dock zal de thuisknop gaan vervangen. Ook zal Apple nieuwe veegbewegingen introduceren voor de bediening van de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 23 reacties

  1. Als het maar niet zorgt voor ongewild afsluiten van apps ofzo. Dat je bijvoorbeeld een game aan het spelen bent en door middel van swipen over het scherm je ineens in de appswitcher zit… lijkt me zeer onpraktisch.

  2. Ik ben wel blij dat het scherm niet langs de zijkanten krult. Het ziet er van een afstand wel fancy uit maar feitelijk heb je er niets aan.

  3. Tja.

    De 8 ziet er wel beter uit maar gok dat de 7 functioneler is met touch id knop.

    Ik weet het niet of ik voor de 8 ga of niet. Ga eerst maar eens in de winkel kijken of het wel lekker werkt.

  4. Apple slaat de plank volledig mis met deze nieuwe iPhone. Het ding zal best weer verkooprecords verbreken. Afgeronde hoeken zijn totaal niet modern, vette letters evenmin. iOS 11 biedt in mijn optiek weinig wat ik mis. Soms is de stap naar een Android heel dichtbij, jammer van alle andere apparatuur van Apple in huis.

  5. Origineel geplaatst door Jelle
    Ik ben wel blij dat het scherm niet langs de zijkanten krult. Het ziet er van een afstand wel fancy uit maar feitelijk heb je er niets aan.

    Same, ben alleen wel jammer dat er afgeronde hoeken komen. Een foto of app of website heeft geen afgeronde hoeken. Het ziet er misschien iets vriendelijker uit, maar echt ideaal vind ik het niet..

  6. Op 1 minuut voor 12 komt er nu ineens een dock op de iPhone 8.
    Kortom niemand die het werkelijk weet. Ik kijk uit naar 12 september (mocht dat idd de dag zijn dat Apple nieuwe iPhone(s) gaat aankondigen) en laat me lekker verassen!

  7. Origineel geplaatst door Jeffrey
    Op 1 minuut voor 12 komt er nu ineens een dock op de iPhone 8.
    Kortom niemand die het werkelijk weet. Ik kijk uit naar 12 september (mocht dat idd de dag zijn dat Apple nieuwe iPhone(s) gaat aankondigen) en laat me lekker verassen!

    Je laten verassen met een keynote is iets van vroeger, toen geruchten nog niet zo sterk waren als vandaag de dag, en ook uiteindelijk daadwerkelijk bleken te kloppen.
    Daarom zijn mensen ook altijd teleurgesteld na een keynote, omdat er gewoon geen ‘wow’ effect meer is, omdat men de voorkennis al had.

    Maar er gaat natuurlijk niks boven een gezellig avondje keynote waar je na maanden vol geruchten toch eindelijk ‘the real thing’ krijgt te zien.

  8. Waar ik stiekem wel benieuwd naar ben is hoe Apple dit test. iOS 11 voor de iPhone 7 en iPad 2017/Pro’s kunnen door developers en het publiek getest worden, maar de iPhone 8 en iOS 11 ‘versie 8’ kan enkel intern worden getest. Dat betekent dat de testresultaten veel beperkter zijn.

    Tuurlijk, iOS beta’s zijn voornamelijk om te controleren of apps wel werken met het nieuwe systeem, maar vooralsnog wordt het ook ruimschoots gebruikt om OS-brede functies te testen.

    Achja, ik word wel heel erg blij van het ‘iPad-dock for iPhone’ gerucht. 🙂

  9. Origineel geplaatst door Knoezelbos
    Als het maar niet zorgt voor ongewild afsluiten van apps ofzo. Dat je bijvoorbeeld een game aan het spelen bent en door middel van swipen over het scherm je ineens in de appswitcher zit… lijkt me zeer onpraktisch.

    Ik verwacht (hoop) dat die dock aan de linkerkant komt en oproepbaar wordt via 3dtouch, lijkt me het meest logische.

  10. @Stephan: Zo is het! Bij ons zitten we met z’n 6’en dit jaar weer te kijken haha. Het is als een soort voetbalwedstrijd 👍

  11. Op het plaatje met de witte App Store is de inkeping echt verschrikkelijk lelijk zeg! Ben echt benieuwd hoe het uiteindelijk er uit komt te zien in het echt.

  12. @Jelle: Hier ben ik inderdaad ook zeer blij mee. Heb eerder een Samsung S7 Edge gehad maar de randen van het scherm zorgen eigenlijk vooral dat je vaak per ongeluk iets aantikt wat je niet wilt.

  13. Ik weet het niet met die 8, de inkeping bovenin ziet er niet uit…op de witte voorkant is het helemaal storend. En ik vindt de touch ID zoals deze sinds de 7 werkt nog altijd heel prettig. Ik ben daarom ook meer benieuwd naar de “s” versies van de 7/7Plus. Apple kennende komt een nieuw design altijd met de bekende #Gates.

    Al om al ik zie vanzelf wel hands-on filmpjes, presentatie kijk ik niet want ik walg van die gasten. Of maybe wel de Note 8, deze heeft volgens Displaymate het beste scherm ter wereld ooit in een smartphone.

    we zien het wel 😉

  14. Eigenlijk vind ik het logisch. Als je de real ‘fullscreen-bezelless-experience’ wil, zit een virtuele homeknop in de weg. Je kan zelfs dan afvragen; waarom hebben we de ‘normale’ homeknop mer dikke bezel weggehaald.. dat is niet het geval. Goed werk Apple!

  15. @Kobus: En wat doen de mensen met een < iPhone 6S? Gelukkig denkt Apple wél nog aan de anderen ook 😉

  16. Of een touchbar op de iPhone 😁

  17. @Jeroen: Leuk, maar als je al jaren Android hebt, ook dan zal je merken dat er stilstand is, je raakt snel uitgekeken op al die typische android gimmicks, en dan begint het gezeik daar op ook weer.
    Het lijkt leuk omdat het nieuw is(of iets nieuws voor jouw), maar na verloop van tijd is ook dat klaar.

  18. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  19. Origineel geplaatst door Jeroen
    Apple slaat de plank volledig mis met deze nieuwe iPhone. Het ding zal best weer verkooprecords verbreken. Afgeronde hoeken zijn totaal niet modern, vette letters evenmin. iOS 11 biedt in mijn optiek weinig wat ik mis. Soms is de stap naar een Android heel dichtbij, jammer van alle andere apparatuur van Apple in huis.

    Ik heb ook zo gedacht.
    Een paar maanden terug de galaxy s8 plus gekocht.
    Mooi toestel maar ben weer terug naar iPhone 7 Plus.
    Je weet pas wat je mist als je het niet meer heb.
    Apple is toch een stuk fijner.
    Al iphone vanaf 3g maar ga nooit meer naar een ander toestel.
    iOS is echt fijn.
    Verheug mij op de 8.

  20. Ben ik de enige die het jammer vindt dat er geen iPhone 8 Plus komt?

  21. Ik baal van de (mogelijke) 18,5:9 schermratio van de iPhone 8. Ik heb de Samsung Galaxy S8+ in huis die ook de nieuwe ratio hanteert (langer en smaller scherm). Wat is dat toch spuuglelijk zeg, en niet fijn in gebruik! Het voélt niet als een groot scherm en ligt niet fijn in de hand. Bovendien ligt 19:6 in lijn met het menselijk gezichtsveld en is het daarom juist zo ideaal. We zullen zien wat er van komt.

  22. Aardig gedaan, maar hoe swipen de plaats moet innemen van de homebutton is onduidelijk. Hoe wordt je identiteit vastgesteld. Want een swipe-beweging is géén TouchID plek om je identiteit vast te stellen. Of wordt dat dan toch gedaan door gezichtsherkenning? Maar dan zou die swipe weer niet nodig zijn. Ik vind het een vage voorspelling en geloof er niet veel van.

    Het ontwerp is verder wel leuk, maar ik vind vierkante(re) hoeken en in elk geval een rechthoekig scherm logischer. Een film/video of foto heeft geen afgeronde hoeken, dus dan zou je zwarte – ongebruikte – stroken krijgen boven en onderaan het scherm? – in portrait stand. Of links en rechts in panorama stand.

  23. Ik vraag mij af of het typen wel veel beter gaat.
    Heb nu al overstrek pijn van het typen met 1 hand (rechterduim) en dan moet ik ook nog een centimeter lager typen, nog meer overstrekking.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.