Reacties voor: Een iPhone 7 zonder koptelefoonaansluiting: wat zijn de voor- en nadelen?

Het meest hardnekkige en meest spraakmakende gerucht rondom de iPhone 7 draait om de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Schrapt Apple deze connector en zullen we over moeten stappen naar de Lightningpoort? Dit zijn de voor- en nadelen op een rijtje.
Lars Paymans -

Reacties: 43 reacties

  1. zelf met draadloos opladen lijkt het mij onhandig om een koptelefoon in je lightning-poort te stoppen. Als je draadloos opladen gebruikt, moet je telefoon namelijk helemaal stil liggen en dat maakt je telefoon praktisch onbruikbaar, een klein rukje aan je koptelefoonkabel zal dan waarschijnlijk het opladen al stoppen.

  2. Pff nog 8 maanden heb geen geduld meer!!!

  3. Als de geruchten kloppen houdt ik mijn iPhone6 plus nog wel een tijdje.
    Een koptelefoon van 300 € vervang je niet zomaar en een adapter om hem aan te kunnen sluiten zit ik ook niet op te wachten.

    Dan zou het worden : iPhone -> 3,5 adapter -> koptelefoon versterker -> koptelefoon.
    Nog al veel om aan te sluiten om even muziek te luisteren :p

  4. Ander voordeel: iPhone kan (nog) dunner worden.

  5. Lightning oortjes (of adapter) welke ook draadloos te gebruiken zijn. En eventueel draadloos opladen zodat je ook muziek kan luisteren en opladen tegelijk. Dan nog even een saffieren scherm en waterdicht. 👌. En in de iphone 8 de touch id weg en een scherm die helemaal tot de onderkant loopt.

  6. Met een simpele dock ( degene ze nu al verkopen) kun je opladen en de audio door laten komen naar een 3,5 mm ingang. Wanneer je op stap bent luister je muziek via de Lightningpoort. Ben je thuis steek je de iphone in een dock met 3,5mm audio aansluiting. dus geen enkel probleem om de stereo op aan te sluiten en ondertussen de iphone bij te laden.

  7. Zit je thuis muziek te luisteren is ie bijna leeg moet je stoppen met muziek luisteren.. En je moet een nieuwe koptelefoon kopen.. Nee doe maar niet

  8. Opzouten man, perfect geluid nu en heerlijke bass met iPhone oortjes. Heb zelf de iPhone 6.

    Origineel geplaatst door jo
    Zit je thuis muziek te luisteren is ie bijna leeg moet je stoppen met muziek luisteren.. En je moet een nieuwe koptelefoon kopen.. Nee doe maar niet

    Idd, belachelijk.

    Origineel geplaatst door justin w
    Lightning oortjes (of adapter) welke ook draadloos te gebruiken zijn. En eventueel draadloos opladen zodat je ook muziek kan luisteren en opladen tegelijk. Dan nog even een saffieren scherm en waterdicht. 👌. En in de iphone 8 de touch id weg en een scherm die helemaal tot de onderkant loopt.

    Scherm zoals Samsung Edge erg voor iPhone.

  9. Origineel geplaatst door jo
    Zit je thuis muziek te luisteren is ie bijna leeg moet je stoppen met muziek luisteren.. En je moet een nieuwe koptelefoon kopen.. Nee doe maar niet

    Sorry maar dat is dan jouw hele kleine probleem. De voordelen zijn hier vele malen groter dan de nadelen. En dat argument van de accessoires moet nou echt eens het raam uit. Dan kan je net zo goed nooit de aansluitingen veranderen want dan is er nooit een goed moment voor! Weg met die 3,5 mm ingang. Vooruitgang heet dat.

  10. Dat concept op het eerste plaatje vind ik wel mooi.

  11. Maakt mij niets meer uit, gebruik sinds een jaar de powerbeats wireless headset, voor mij geen gewone headset meer nodig !

  12. Origineel geplaatst door jo
    Zit je thuis muziek te luisteren is ie bijna leeg moet je stoppen met muziek luisteren.. En je moet een nieuwe koptelefoon kopen.. Nee doe maar niet

    Mee eens. En laat de tegenvallende batterijduur van de iPhone nú al een heikel punt zijn; dat wordt met de iPhone 7 waarschijnlijk problematischer. Maar ja, vooralsnog is het slechts gebaseerd op geruchten. Laten we eerst maar afwachten. Klagen kunnen we daarna altijd nog.

  13. Lijkt me prachtig als die ouderwetse koptelefoonaansluiting wordt weggelaten. Komt alleen maar stof in.

    Er komen vast verloopstekkerjes op de markt. Een veel te dure van Apple en de Chinese versies.

  14. Ik weet dat ik mijn beats koptelefoon niet meer kan gebruiken en dat is slecht nieuws toch

  15. Laat ze eindelijk die achterlijke homeknop maar es weghalen.

  16. Joepie; weer een tussenstuk kopen dan als het via de lightning is. ppff.
    Ik heb nog maar net een meer dan 100 euro bose oorkes gekocht.

  17. Dan heb ik liever een (Bluetooth)-accessoire dat ik los aan mijn AKG-jack plug & waar ik dan vanaf daar draadloos naar mijn muziek kan luisteren. Hoef ik ook geen fysieke koppeling meer met mijn telefoon te maken.

  18. @jbtroost: … ook als ik in de trein zit.

  19. Origineel geplaatst door Nick
    Ander voordeel: iPhone kan (nog) dunner worden.

    iPod touch is 6.1 mm MET minijack !!

  20. Mis in het verhaal een beetje de draadloze alternatieven. Waarbij bluetooth, iig zonder apt-X codec, nog geen volwaardig alternatief is en naast onmiskenbare voordelen (dus) ook nadelen kent. Airplay zou een interessant alternatief kunnen zijn, mits er ook koptelefoons of draagbare ontvangers voor komen.

    En hoewel USB-C wel even genoemd wordt, is dat ten onrechte niet als logisch en voordelig, want niet Apple specifiek, alternatief voor lightning. USB C accessoires, bv flash sticks, zijn daardoor nu al voordeliger dan lightning versies die al veel langer op de markt zijn. Ook kan daarmee makkelijker aan de verplichting voor universele laders worden voldaan.

    Een USB C koptelefoon, of koptelefoonadapter, zou ik nog wel zien zitten, zolang er geen kwalitatief minimaal gelijkwaardig draadloos alternatief is. Lightning is daarvoor imho volkomen oninteressant – te duur en te beperkt bruikbaar.

  21. @Robert Janssen: Nee hoor misschien gewoon niet elke paar sec op je tel kijken, je kan hem ook wel eens 1 of 2 uur laten liggen.
    Een dag is prima te doen met de iPhone 6 ik red zelf 2,5 tot 3 dagen, er is ook nig een echte wereld buiten dat schermpje om.

  22. Sindsdien zijn er steeds meer laptops en accessoires met USB-C verschenen, dus als Apple inderdaad de 3,5mm aansluiting schrapt, kun je er vanuit gaan dat anderen volgen.

    Met het grote verschil dat USB-C een openbare standaard is en dus door iedereen goedkoop kan worden ingevoerd. Lijkt me niet dat andere fabrikanten nu ineens Lightning gaan overnemen, alleen omdat de nieuwe iPhone daar sterker op leunt.
    En wat betreft anderen die consumenten ook gaan dwingen om nieuwe headphones te gebruiken (in dat geval dan meestal met micro-USB): ik betwijfel of die dat aandurven. Teveel concurrentie tussen de andere grote spelers, en véél minder fanatieke aanhang.

  23. Is een 2.5mm geen optie? In had ooit een hele dunne mp3 met twee 2.5mm aansluitingen. Ideaal als de hoofdreden de dikte is.

  24. Origineel geplaatst door Dennis
    Nee hoor misschien gewoon niet elke paar sec op je tel kijken, je kan hem ook wel eens 1 of 2 uur laten liggen.
    Een dag is prima te doen met de iPhone 6 ik red zelf 2,5 tot 3 dagen, er is ook nig een echte wereld buiten dat schermpje om.

    Wat een aannames allemaal, beste Dennis. En laten we de opmerking dat er ‘ook nog een echte wereld buiten dat schermpje is’ dan ook maar meteen als de open deur van week één van het nieuwe jaar bestempelen.

  25. @Carel: maar die heeft geen 3d touch en dat kost ook weer ruimte. Of meer ruimte voor grotere accu etc… Ik luister alleen nog via Bluetooth en Airplay dus ik zal het niet missen. En anders komen er vast goedkope adapters en/of splitters.

  26. Origineel geplaatst door Leroy
    Opzouten man, perfect geluid nu en heerlijke bass met iPhone oortjes. Heb zelf de iPhone 6.

    Perfect geluid is anders, het is goed genoeg voor onderweg eerder. Maar voor het betere geluid heb je toch iets beter nog als earpods en/of beats.

  27. Voor een Beats koptelefoon die ik heb kan je gewoon het snoer vervangen. Als Apple dan met een lightning kabel komt voor de beats koptelefoon mag die 3,5mm aansluiting van mij weg.

  28. Ik al een tijd de lightning aansluiting voor mijn koptelefoon, via de i-dsp. Bevalt prima, beter geluid. Nadeel: geen microfoon beschikbaar voor Siri.

  29. Dit wordt dan de blunder van het jaar.

  30. Laten we het niet hopen.
    Koptelefoons onbruikbaar. En m’n Mac heeft geen lightning dus daar kan ik hem niet gebruiken.
    En voor nog een dunnere iPhone? Laten we inderdaad de camera nog meer uitsteken en nog meer accu verwijderen.

  31. Origineel geplaatst door Hans de Wolf
    Ik al een tijd de lightning aansluiting voor mijn koptelefoon, via de i-dsp. Bevalt prima, beter geluid. Nadeel: geen microfoon beschikbaar voor Siri.

    Dank voor de tip!

  32. Dat mijn mooie Klipsch in-ear en alle andere goede koptelefoons opeens waardeloos worden als dit doorgaat, vind ik een groot nadeel.
    Ik zou tegen stemmen. En een nog dunnere telefoon is voor mij absoluut geen optie.

  33. @Steve: En we kunnen vast onze oude oortjes opsturen naar Apple, want we krijgen natuurlijk inruilkorting. Apple zorgt verder voor de recycling. In dat geval doe ik wel mee, want dat vind ik pas echte vooruitgang.

  34. Ik zie geen voordelen alleen maar nadelen. Draadloos koptelefoon vraagt dus om opgeladen te worden of batterijen=verspilling van stroom of batterijen. Behoud nu maar de koptelefoon ingang en doe niet moeilijk met t hele “moet nog dunner” gimmick.

  35. Mocht Apple er toe besluiten dan stap ik van de iPhone af. Ik heb net de perfecte AKG NC60 gekocht. En daar stap ik niet vanaf. Waarschijnlijk zal ik niet de enige zijn. Dus Apple als je klanten wilt houden zou ik maar snel van dit onzalige idee afstappen.

  36. Wanneer draadloos opladen een ( jammere ) functie word … Kan je dan uberhaupt nog emt een bekabeling opladen ?

    Snap dat hele draadloos opladen niet …. Hoezo draadloos ? Je mot de iphone toch op een vast punt neerleggen ?? Dus wat is het probleem om op een vast punt een stekker erin te steken ?

    Nutteloze hype ?

  37. @Lane: idd. Een mens moet nu eenmaal opties hebben.

  38. Ligt het niet het meest voor de hand dat de iPhone 7 een usb-c-poort krijgt? Deze trend heeft Apple al ingezet met de meest recente laptops.
    Apple zou met het adopteren van deze standaard voor de iPhone wel een potentieel lucratieve markt voor adapters en andere plugjes loslaten, maar tegelijkertijd komen er wel allerlei leuke dingen beschikbaar die ook voor de andere apparaten bestaan: opladers, externe harde schijven, kaartlezers, audio interfaces, enz.
    Ook zullen de koptelefoonfabrikanten niet lang aarzelen om zo’n plugje aan hun producten te bevestigen.
    Apple zou Apple niet zijn als ze aan fabrikanten niet bepaalde eisen zouden stellen op het gebied van veiligheid en andere zaken, maar uiteindelijk is het maar een plugje.
    Echt: vervang ‘lightning’ door ‘USB-c’ in alle geruchten, en plotseling is er geen reden tot zorg, maar reden tot vreugde.

  39. Ik kan niet meer wachten! Ik las dat hij september/oktober pas uit komt klopt dat?

  40. Ik denk dat de BT EarPods en de draadloze oplader “premium” artikelen worden net als de pen het toetsenbord bij de iPad Pro. Wil je beide hebben zal, naar mijn bescheiden mening, de prijs van bijvoorbeeld een iPhone 6s plus met 64 Gig ergens tussen de 1200 en 1300 euro gaan kosten.

  41. Ik ben buschauffeur en vaak lange uren onderweg; ik luister tijdens de nachturen naar mijn muziek op de iPhone 6, terwijl mijn iPhone tegelijkertijd ook fungeert als GPS. Met het gebruik van TomTom op de iPhone loopt de batterij razendsnel leeg. Via de sigarenaansteker laad ik dan constant de iPhone op 12V. Luisteren en laden gaat dan niet meer samen als ik een koptelefoon op de lightning poort moet aansluiten ! Voor mij kan dit niet. Spijtig, alweer een iPhone 7 minder dan.

  42. Nóg één nadeel.

    Hoe meer radiofrequentie vervuiling of smog hoe meer kans op lichamelijke schade. Lees: kanker.

    Een duidelijke plan van Apple.
    Mooi Hi-tech !?

  43. @Danny Princen: een koptelefoon van 300 is draadloos 😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.