Reacties voor: Sommige iPhone 7-bezitters klagen over sissend geluid

Een klein deel van de bezitters van de iPhone 7 klaagt over een sissend geluid bij zware processortaken. Toch is er nog weinig reden tot paniek.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Ben benieuwd. Hoor dit als sinds de 4s en bij iedere iPhone die daarna kwam.

  2. Is het normaal dat de iPhone 7 een geler scherm heeft als je hem naast de iPhone 6S legt?

  3. @Remco: nightshift.

  4. @Remco: Het scherm van de 7 is warmer en heeft een groter kleurenbereik.

  5. @Remco: Ja, daar heb ik ook last van. Is een bekend probleem en moet na verloop van tijd wegtrekken. Komt door lijm die nog niet volledig is gedroogd.

  6. Ook bij eerder iPhones hoorde ik het gesis. Zodra je het scherm activeert komt er uit speaker een gesis. Vond al bizar dat niemand anders er ooit over is begonnen. Als je alle apps uitzet wil het dan uitgaan vaak. Denk dat het iets softwarematigs is

  7. Origineel geplaatst door Athomas
    @Remco: Ja, daar heb ik ook last van. Is een bekend probleem en moet na verloop van tijd wegtrekken. Komt door lijm die nog niet volledig is gedroogd.

    Aah gelukkig! Bedankt voor je reactie👍🏽

  8. @Remco: Nightshift uitzetten?

  9. @Gio: als je daar echt al last van had, vanaf je 4S, dan was je zeker al terug gegaan naar de winkel. Beetje een broodje app verhaal.

  10. Als ik ga filmen met de iPhone heeft dat geluid ook effect op me opname?

  11. Origineel geplaatst door Remco
    Is het normaal dat de iPhone 7 een geler scherm heeft als je hem naast de iPhone 6S legt?

    Night shift staat waarschijnlijk aan dan?

  12. Nadat ik dit artikel had gelezen, heb ik meteen zware app opgestart en ik hoorde het inderdaad ook. Ik heb meteen een oude iPhone 6s uit de kast gehaald en daar hoorde ik ook dit gesis. Ik denk dat het gesis gewoon bijproductie is van het zware werk, net als bij computers (en andere iPhones)

  13. Heb er nooit last van gehad! En wat het geliger scherm betreft, heb ik ook last van naar ik vind het niet zo storend! Het lijkt net of ik het licht heb gedimd!

  14. @Marc: Hoezo? Ik heb dat toen ook gemerkt. Dit was alleen na het locken van je Iphone op de 4s waar je dan 2 seconden ruis hoorde uit de speaker. Is later opgelost in een nieuwe ios versie. Omdat jij iets niet hebt gehad is het nog geen broodje aap.

  15. Heeft dit ook effect op een video opname die ik maak met de iPhone?

  16. Ik hoor het ook, met een tik erbij. Het lijkt op ‘kill…kill’

    Heel raar.
    🙃

  17. iSnake

  18. Nooit gehoord of gemerkt bij mijn iPhone 6 Plus.
    Misschien zet ik ‘m niet hard genoeg aan het werk 🙂 Als m’n 7 Plus binnen is zal ik er ‘s op letten.

  19. @Remco: Lees het artikel eens dat bij deze link hoort. Is misschien een oplossing.

  20. AMAAI, ik die nog nooit een smartphone heb gehad begin nu sterk te twijfelen als ik er een zou kopen of het wel een iPhone zou worden. Echt, ik zou nog niet een klein beetje ontgoocheld zijn. En wees eerlijk: als iemand met een dergelijk toestel zou afkomen – zonder dat u kan merken dat het een iPhone is – wat zou u zeggen?

  21. Ik ben 90% zeker dat dit geluid Coil whine is.
    Dit geluid is “normaal” bij meerdere processoren, óf zelfs één processor.
    Coil whine: Wikipedia.

    Mocht het coil whine zijn, dan is het niks om jezelf druk over te maken.

    Mocht je het irritant vinden, ga terug naar de Apple Store en de Apple medewerkers geven je geheid een vervangend exemplaar mee, mocht die in voorraad zijn.

    Als dit niet coil whine is, dan kan het ook nog het geluid van de lijn zijn die in de iPhone toestellen zit.
    Deze zou dan nog volledig uit moeten harden, waarna het geluid zeker weg is.

  22. Origineel geplaatst door Remco
    Is het normaal dat de iPhone 7 een geler scherm heeft als je hem naast de iPhone 6S legt?

    Kijk ook even hier. Geen zorg dus.

  23. Origineel geplaatst door Gabor
    Ik hoor het ook, met een tik erbij. Het lijkt op ‘kill…kill’

    Heel raar.

    🙃

    Niet te veel YouTube kijken lol

  24. Origineel geplaatst door Remco
    Is het normaal dat de iPhone 7 een geler scherm heeft als je hem naast de iPhone 6S legt?

    The fix die echt werkt. Echter de helderheid zou beter moeten zijn dan de iPhone 6s. Hier dus niet.

  25. Pfff dat hele lijm verhaal is kolder! Je kan eraan “wennen” weggaan doet het never. Mijn 7 was buiten de gele gloed onderaan ook nog eens veel donkerder tov de 6s plus. Heb de 7 inmiddels retour gedaan omdat ik buiten de homeknop na, totaal niet het gevoel had iets nieuws/beters in handen te hebben. Ben voor de Watch 2 gegaan(mijn eerste watch, top!)

    Scheelt me ook 4 swaps om een univorm scherm te krijgen;) nee volgend jaar is het pas upgrade tijd;))

  26. Doet mn 6s ook. Start netflix maar op en leg je oor op de achterkant rechs naast het Apple logo. Rrrr klik klik. Gewoon t geheugen – cpu die zijn werk doet.

  27. En ik wacht altijd tot december met de aanschaf van een nieuwe. Dan heb je de 2e/3e/4e batch zonder kinderziektes zoals gele schermen, lijmdampen, slechte series batterijen, brak ontvangst, krassende behuizingen etc. Early adopters zijn testkonijntjes. En einde jaar issie volop overal te kopen zonder rijen, wachttijden en andere emoties.

  28. Een geler scherm bij je nieuwe iPhone is ook normaal, en hier is ook de lijm de oorzaak, maar niet zoals hier gesuggereerd moet die drogen drogen, maar uitharden, want het is eigenlijk geen lijm in de traditionele zin maar een soort epoxy die onderdruk tussen twee scherm onderdelen wordt gefixeerd. Dit had ik ook met mijn iPhone 5 in 2012 en mijn huidige 6 in 2014, de gele gloed verdween bij beide toestellen na ongeveer 2 á 3 weken en een sissend, klikkend geluid heb ik echter nooit waargenomen, en of dit bij nieuwere toestellen door de lijm komt kan ik niet zeggen.

  29. @Remco: Komt door de bison kit

  30. @Diederik: dan is het idd iets nieuws maar als dat niet zo is dan is het wel dom

  31. Tja dat krijg je met de allereerst modellen… waarom niet even wachten totdat alle kinderziektes eruit zijn… maja, men moet nu eenmaal de eerste zijn met een iPhone 7… (ben ook Apple fan hoor, maar vind de 7 geen reden om te upgraden van een 6s)

  32. Origineel geplaatst door Dani
    Tja dat krijg je met de allereerst modellen… waarom niet even wachten totdat alle kinderziektes eruit zijn… maja, men moet nu eenmaal de eerste zijn met een iPhone 7… (ben ook Apple fan hoor, maar vind de 7 geen reden om te upgraden van een 6s)

    Als iedereen zou wachten, wie zal dan moeten kopen?

  33. @Dani: Dani en anderen, probeer eens wat verder dan je neus te kijken.Vaak heeft het moment van aanschaf ook iets te maken met moment/duur contract telecomprovider.

  34. Origineel geplaatst door Dani
    Tja dat krijg je met de allereerst modellen… waarom niet even wachten totdat alle kinderziektes eruit zijn… maja, men moet nu eenmaal de eerste zijn met een iPhone 7… (ben ook Apple fan hoor, maar vind de 7 geen reden om te upgraden van een 6s)

    Klopt, maar als iedereen een paar maanden wacht krijg je alsnog een toestel uit de eerste batch.

    Ik heb afgelopen week mn iphone 6 en ipad air2 verkocht, en heb de 7 plus 128 gb matzwart in bestelling staan bij coolblue.
    We gaan het beleven, het zal wel meevallen allemaal. En anders is er de garantie.

  35. Ik heb gisteren de iphone 7 gekocht en na een uurtje gebruikgemaakt te hebben van mn nieuwe telefoon kwam ik er achter dat mijn mute switch defect is, het lijkt alsof hij net niet is uitgelijnd met het contact punt, ik ben terug gegaan naar de amac en het word opgelost, maar nu vraag ik me af of er meer mensen zijn met dit probleem?

  36. Dit is nu dus precies zo’n reden dat je een nieuwe iPhone nooit in de eerste maanden moet kopen.

  37. Koop al vanaf de 4 op de eerste dag ( mijn vrouw altijd de s versie ) en nog NOOIT enig probleem gehad.

    Wel het gele scherm bij de 5 …. maar dat is bekend en na een aantal dagen / weken trekt dat weg.

    Verder valt me op dat er op diverse websites bugs of tekortkomingen worden gemeld die dat helemaal niet zijn ( werkt anders of apple heeft een andere manier gevonden ).

    Mijn 7 werkt als een trein en het was zeker een goede upgrade van mijn 6 ( met 6S zou ik nog een jaartje wachten )

    Retesnel …. fijne homeknop … leuke met 3d touch …. super batterij etc etc etc

  38. @Koert: Wat een onzin, die eerste batch blijft gewoon liggen totdat die verkocht is. Maar ook voor jou: er zijn mensen waarvan het contract gewoon afgelopen is. Dan is wachten ook geen optie tenzij je 12 maanden wilt wachten.

  39. dit zal vast wel met een sisser aflopen 😉

  40. Ik heb geen last van gesis of een geel scherm. Maar ik vind ‘m soms erg warm worden en niet eens bij “zware” applicaties. De warmste plek is tussen de aanknop en het  logo. Iemand ervaring hiermee?

  41. Ik heb vaak een nieuwe iPhone gehad uit de eerste serie. Nooit last van kinderziektes gehad.

  42. Origineel geplaatst door Frits
    @Koert: Wat een onzin, die eerste batch blijft gewoon liggen totdat die verkocht is. Maar ook voor jou: er zijn mensen waarvan het contract gewoon afgelopen is. Dan is wachten ook geen optie tenzij je 12 maanden wilt wachten.

    Heel apart, wachten is geen optie! Staat er dan iemand met een pistool op je gericht die je dwingt om een nieuw abonnement af te sluiten inclusief een iPhone 7? Je kunt toch een sim-only nemen (maandcontract) of je abonnement rustig een paar maandjes laten doorlopen?

  43. Origineel geplaatst door Frits
    @Koert: Wat een onzin, die eerste batch blijft gewoon liggen totdat die verkocht is. Maar ook voor jou: er zijn mensen waarvan het contract gewoon afgelopen is. Dan is wachten ook geen optie tenzij je 12 maanden wilt wachten.

    Is dit in NL zo?Als je contract afloopt, hoef je echt niet een nieuwe af te sluiten, hoor. Je abonnement loopt gewoon door na 24 maanden. Gaat er nu een wereld voor je open?

  44. @Flieps: Die wereld is verder open voor me dan je dacht. Ik had me inderdaad niet verplaatst in gebruik van inferieure providers en was gemakshalve er vanuit gegaan dat iemand niet even van KPN naar een andere tijdelijke provider hobbelt. Zeker niet als je een zakelijke abonnement hebt.

    @Macaanzee: Ook ik niet daarom snap ik dat “daarom sla ik de eerste lichting leveringen over” gewauwel niet.

    @Joren: Paar maandjes door laten lopen voor de volle mep?
    Naja zeg

  45. Origineel geplaatst door Frits
    @Flieps: Die wereld is verder open voor me dan je dacht. Ik had me inderdaad niet verplaatst in gebruik van inferieure providers en was gemakshalve er vanuit gegaan dat iemand niet even van KPN naar een andere tijdelijke provider hobbelt. Zeker niet als je een zakelijke abonnement hebt.

    Origineel geplaatst door Frits
    @Joren: Paar maandjes door laten lopen voor de volle mep?
    Naja zeg

    “Inferieure providers”, laat me niet lachen zeg! Als je daar niet bij wilt horen zeur je toch helemaal niet over een paar maandjes door laten lopen voor de volle mep? Zakelijk abonnement is toch ook geheel aftrekbaar van zowel de inkomsten- als omzetbelasting? 😉

  46. Ik heb het meteen geprobeerd op mijn iPhone 6 en ook daar hoor ik het gesis.

  47. @Joren: Blij dat je dat wel begrijpt. Maar kwaliteit is een keuze 😉
    Hoe zit het nu met die eerste batch? Gaat dat nu per datum of per aantallen?

  48. @Dgh: fijn dat er ook mensen zijn die positief antwoord melden. Vaak lees je online alleen maar het negatieve, terwijl de positieve gebruiker geen verhalen schrijft op internet.

    Dus bedankt voor dit verhaal!!

  49. Origineel geplaatst door jente
    dit zal vast wel met een sisser aflopen 😉

    😂😂😂

  50. @Marc: ja dat vind ik nou ook. Ik vond het ook een verademing om eens een positieve reactie te lezen. Daar zouden er meer van moeten komen…

  51. Als ik een film afspeel via de Videoland-app hoor ik ook bij mijn SE een licht sissend geluid als ik de achterkant tegen mijn oor bij het Apple-logo hou, maar je moet wel echt heel goed luisteren, hoor. Normaal gesproken zou het mij nooit zijn opgevallen. Het is ook wel logisch want er gebeurt best wat qua processen in zo’n klein apparaat bij het uitvoeren van zware taken. Toestel kan niet voor niks behoorlijk warm worden tijdens intensief gebruik.

  52. @LKoenen: JA!! kijk maar op Youtube.. ik heb de mijne gecancceled omdat het me vooral om de 4K film upgrade gaat (heb 6 plus)

  53. Zelfde verhaal. iPhone is 5 uur oud. Net een case laten aanmaken via  Support. Medewerker gaf aan dat een collectief probleem is en dat ik op antwoord moet wachten. We shall see.

  54. Net mijn iPhone 7 black uitgepakt en geïnstalleerd. Hij maakt ook het sissend geluid, zoals in dit artikel wordt beschreven. Daarnaast wordt hij behoorlijk warm. Ik heb nog geen iPhone gehad (4S t/m 6S) die zo warm wordt. Zal morgen eens contact opnemen met Apple.

  55. Ik hoor dit geluid ook op mijn Iphone 7 en vervolgens valt me geluid uit en kan ik even niks luisteren of horen. Het duurt niet lang maar echt irritant. Ik heb met Apple al contact opgenomen hier voor en moest me een back up maken van me toestel en kijken of t dan nog zou terug komen, en ja nog steeds het zelfde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.