Reacties voor: iPhone 7 krijgt mogelijk randloos scherm met hogere resolutie tot 4K

Apple wil in de iPhone 7 glass-to-glass technologie toepassen, waardoor een randloos model met hogere schermresolutie tot Ultra HD (4K) mogelijk wordt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Het gaat er dan wel gelikt uitzien. Ik hoop alleen dat ze geen 4K gaan doen. Het praktische nut is nul en zet alleen de GPU meer aan het werk.

  2. Pre Order!!

  3. Leuk als je hem laat vallen perongeluk, zal vast tegen een stootje kunnen Apple kennende 😂 #sarcasme

  4. Ik zal toch m’n bril of lenzen nodig hebben ook al gaan ze naar 100K 🙂

  5. Dit wordt al 5 jaar bij elke volgende generatie iPhone gezegd :S

  6. Toch maar ff wachten met bestellen van iPhone 6S denk ik.

  7. Origineel geplaatst door Bas
    Toch maar ff wachten met bestellen van iPhone 6S denk ik.

    En dan nog minimaal een jaar wachten…

  8. Ik wacht wel tot dat iOS niet meer ondersteunt voor iPhone 5 en ga pas dan een nieuwe kopen. En draait prima en werkt nog goed. Daarbij heb ik de iPhone 5 ook losgekocht in 2012.

    (Technische) Ontwikkeling over de iPhone vind ik wel weer interessant en leuk om te lezen. Ben benieuwd voor in de toekomst.

  9. 4K juich ik toe. Het scherm van de S6 is fenomenaal!

    Ik begin langzamerhand steeds meer afkeer van de lage resolutie van de iPhone te krijgen.

  10. Origineel geplaatst door Bas
    Toch maar ff wachten met bestellen van iPhone 6S denk ik.

    Ja, zo dacht ik dus met de iPhone 6 nog even wachten tot de opvolger komt 🙂 iPhone 4S mag na 4 jaar wel een upgrade krijgen denk ik zo.

  11. Adembenemend mooi, maarrrr … Met die dikke vingers van mij heb ik nu al dat ik bij het vasthouden van de iPhone per ongeluk een advertentie activeer langs de rand van het beeld. Ik hoop dat deze tot de rand verbrede beeldschermen dit niet gaan verergeren!

  12. Nee, nee, NEE! Geen 4K! Als Apple voor 4K kiest dan gaat er een stukje vertrouwen in Apple verloren bij mij. De iPhone 6 plus zat ik al flink op te haten want je ziet het verschil gewoon niet en het was voor developers een stukje ingewikkelder dat scherm te kunnen ondersteunen doordoor! Zo zonde dat ze niet zijn gegaan voor “normaal Retina” in de 6 plus, dan had dat ding vermoedelijk 2,5 tot 3 dagen ipv 2 dagen aan batterijduur. Maar goed, ik kon me wel vinden in de redenatie dat sommige gebruikers die voor Android gaan het doen vanwege dat de telefoon “HD” is. Nu kon Apple ook zeggen dat zij een “HD” telefoon hebben. Dus ok voor één keer zag ik het door de vingers, eventjes een telefoon om wat extra Android gebruikertjes te winnen.

    Maar kom op, 4K?! Ik heb in de Apple Store een keer de iPhone 6 en de 6 plus naast elkaar gelegd en goed gekeken naar allerlei soorten tekst en foto’s en het verschil is gewoon NIET te zien. Ja tenzij ik op 3 cm afstand ging kijken, dan zie je lichtjes een verschil. Wat willen ze met 4K bereiken? Dat het nog steeds ‘Retina’ oogt als je oogbal letterlijk het scherm aanraakt?

  13. Origineel geplaatst door steen
    4K juich ik toe. Het scherm van de S6 is fenomenaal!
    Ik begin langzamerhand steeds meer afkeer van de lage resolutie van de iPhone te krijgen.

    Om dit verschil in pixels werkelijk te zién moet je op 15 cm van je schermpje zitten kijken, ik zie niemand zo dicht naar zijn schermpje turen hoor… dit heeft geen enkel nut, en het nadeel is, meer processorkracht nodig, om soepele bewegingen te displayen, en meer energie… Ook zijn de kleuren op het schermtype van de iPhone veel natuurlijker dan de oververzadigde kleuren van de S6 (en dat kan ook niet anders)

  14. @Tom van Zummeren: Voor VR toepassingen is een hogere resolutie heel nuttig. Het scherm zit dan zo dicht op je ogen dat 4K resolutie geen overbodige luxe meer is.

  15. Heerlijk als t zo gaat worden. Dan nemen de reparaties 400% toe.

  16. @raul: Die logica ontgaat me even, de glasplaat blijft immers even groot, die loopt nu ook al tot aan de naden (en dat zal bij een kleinere bezel + groter scherm niet anders zijn0

  17. Origineel geplaatst door HaJee
    @Tom van Zummeren: Voor VR toepassingen is een hogere resolutie heel nuttig. Het scherm zit dan zo dicht op je ogen dat 4K resolutie geen overbodige luxe meer is.

    Fijn. Iemand die wel op de hoogte is van de hedendaagse ontwikkelingen 😉

  18. Super mooi ! dus een jaartje wachten dan ruil ik mijn iphone 6 voor de 7 : )

  19. Origineel geplaatst door steen
    4K juich ik toe. Het scherm van de S6 is fenomenaal!
    Ik begin langzamerhand steeds meer afkeer van de lage resolutie van de iPhone te krijgen.

    Waar haal jij vandaan dat de S6 Edge een 4K scherm heeft? De S6 heeft een QHD resolutie van 1440 x 2560 pixels op 5.1″. Dit komt neer op een 577 ppi (Pixels Per Inch). Op de afstand waar je een mobiele telefoon houdt is deze PPI niet waar te nemen. Het gemiddelde menselijk oog ziet het verschil niet meer boven de ~350. Derhalve zijn dit soort resoluties complete onzin op een mobiel; ze vreten alleen maar batterij tijd en GPU kracht. De reden waarom jij het S6 scherm zo mooi vind is vanwege AMOLED. Daarbij is zwart echt zwart, geen “donkergrijze” benadering zoals op de meeste schermen.

    Het enige voordeel van QHD schermen op dit soort formaat is Virtual Reality brillen. Daar zit je veel dichter op het scherm. Door deze innovatie in de mobiele markt worden dit soort schermen goedkoper waardoor dit soort brillen ook weer betaalbaarder worden.

    Verder wordt ik nogal moe van dit soort nieuwsberichten. Er zijn een aantal analyse bureaus in de wereld die dit soort onzin lopen uit te kramen waar achteraf niets van waar blijkt te zijn. Als we iets hebben geleerd van Apple is dat zij niet aan die “resolutie-race” meedoen. Een simpel voorbeeld is dat hun vlaggeschip de iPhone 6 uitkwam met een 720p scherm in 2014 terwijl iedere andere high-end telefoon op 1080p zit tussen 4-5 inch.

  20. Origineel geplaatst door Bas
    Toch maar ff wachten met bestellen van iPhone 6S denk ik.

    Dat zeg ik al elk jaar haha
    Maar nee he niet weer nieuwe geruchtenstroom, begin daar nou pas over half jaar mee. Op NU lezen we het ook al en dan is het vermakelijk hoe Android-fans hier gelijk op reageerden.

  21. Ik neem de 6S en wacht wel op de iphone 8:)

  22. Jaaaaa die wil ik!

  23. Ik vond het interessant nieuws. Tot ik las dat de bron Digitimes was. Wel zo’n beetje de meest onbetrouwbare bron op gebied van Apple geruchten die je kan bedenken.

  24. 1080p is zat genoeg. Dit misschien ik wel bij de 6.

    Alleen bij filmpjes kijken trouwens.

  25. Maar dan zijn we wéér een jaar verder & i need a new iPhone! 8(
    Kunnen we die 6S niet gewoon overslaan???

  26. @s0kkie: idd ik wou net het zelfe zeggen lol! :p

  27. Doe maar niet.

  28. 4K heeft volgens mij met de virtual reality bril te maken, dan zit jer er namelijk heel dicht op.

  29. Doe maar wel.

  30. @Ruurd Sanders: Inderdaad volkomen gelijk… die 4K is niks anders dan marketing, en er is qhd en 4k=fqhd inderdaad, velen beseffen het verschil niet…
    Zelfs voor televisies heeft 4K enkel nut op hele grote schermen beginnend vanaf 60 inch, en dan moet je er nog dichtbij zitten, anderhalve meter… Een 40 inch heeft zelfs geen nut je moet er 1/2 meter op zitten om het verschil te zien met FHD… Om dan van de streaming te zwijgen, een licht gecomprimeerde FHD ziet er veel beter uit dan een zwaar gecomprimeerde QFHD (artefacts) en de laatste is nog steeds groter om te streamen…

  31. De iPhone 6s wordt 9 september 2015 door Apple voorgesteld in het jaarlijkse event (presentatie).
    Genoeg nieuws en informatie over de nieuwste iPhone 6s.
    Waarom dan nu al gaan speculeren en geruchten brengen over de iPhone 7 van september 2016.

  32. @ruud: VR? De telefoon krijgt een hele andere functie erbij over een aantal jaar 😉

  33. Ik vind helemaal mooi!

  34. Alstublieft niet! 4K is compleet nutteloos voor een telefoon. 1080p is prima, 2K is al niet te zien en 4K kost alleen maar geld en je kan met trots de nummertjes op de doos zetten.

    Edit: Goed voorbeeld: http://www.theverge.com/2015/9/5/9265527/sony-xperia-z5-4k-display-ifa-2015

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.