Reacties voor: ‘Apple test vijf varianten van de iPhone 7’

Multitouch 3D Touch, draadloos opladen, USB-C en nog meer. Apple zou met vijf verschillende prototypen van de iPhone 7 bezig zijn om te bepalen welke functies er in het uiteindelijke model verwerkt worden.
Lees het complete artikel → ‘Apple test vijf varianten van de iPhone 7’
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Er zijn nogal veel mensen doe vinden dat Apple de weg kwijt is of niet genoeg meer innoveert. Het zou wel een goede set zijn om nu in 1 keer uit het niets de nieuwste iphone met vanalles vol te proppen! Suprise!

  2. USB-C lijkt me geen slechte keus omdat dit de nieuwe standaard word. En een groter scherm met touch-ID erin zou ook niet verkeerd zijn. Draadloos laden lijkt mij wel handig maar hoeft niet van mij.

  3. Geen van allen. Ik wil een grotere accu.

  4. Haha 👆🏻 inderdaad en alsjeblief geen USB-c weer alles veranderen ik word echt gek van die lui als ze dat doen

  5. De iPhone 6s heeft toch al multi 3D touch? Ondersteund vijf vingers tegelijk.

  6. Men zou ook de reacties op Tweakers omtrent dit bericht moeten lezen. Vooral omtrent USB-C; een aantal slimme argumenten dat USB-C er niet gaat komen.

    Een aantal quotes:

    Ze hebben net een nieuw toetsenbord, muis en trackpad met lightning-connector geïntroduceerd.

    Ze slachten ergens de kip met de gouden eieren wanneer ze hun lightning connector zouden vervangen door USB-C. Vandaag betaal je meet omdat Apple geld wil zien voor elk accessoire dat verkocht word met die connecter. Naast meer geld voor Apple betekend het ook meer controle over de producten die officieel op de markt komen voor hun toestellen.

    Eén universele standaard is zeker welkom. Zeker daar USB-C nóg beter (tech/feature-wise) dan Lightning. Maar als ik dat meeneem in m’n redenering denk ik dat Apple lekker bij Lightning blijft..

    Ik lees regelmatig de comments op Tweakers, vooral omdat het daar vaak van een algemeen hoger niveau is, maar ook wat meer onpartijdig/relevant naar andere vlakken. Zie je een nieuwsbericht toch direct in een ander licht.. 🙂

  7. @Anthony: De iPhone 6s beschikt inderdaad al over multitouch, maar 3D-touch is nog streeds slechts met 1 vinger te gelijk te gebruiken.

  8. Grotere batterij …

  9. Mensen die grotere accu roepen.

    Denk verder dan alleen die accu. As een telefoon zuiniger kan worden dan is relatief meer accucapaciteit. Als je makkelijker/overal kan opladen (draadloos in gebouwd in tafels etc) dan hoeven accus niet zo groot. Als opladen in 5minuten kan ipv 2 uur dan is er ook geen grotere accu nodig.

  10. Origineel geplaatst door Ravi
    Mensen die grotere accu roepen.
    Denk verder dan alleen die accu. As een telefoon zuiniger kan worden dan is relatief meer accucapaciteit. Als je makkelijker/overal kan opladen (draadloos in gebouwd in tafels etc) dan hoeven accus niet zo groot. Als opladen in 5minuten kan ipv 2 uur dan is er ook geen grotere accu nodig.

    dan niet nee. Aangezien we niet zo ver zijn is een grotere accu toch gewenst.

  11. Sorry hoor maar als Apple overgaat naar USB-C kan ik alles wat ik heb met Lightning weggooien, dan hou ik mijn huidige toestel en iPad zo lang mogelijk.

    Denk niet dat Apple dit gaat doen.

  12. Waarom grotere accu mijn iPhone 6 plus gaat 2 dagen mee lang genoeg als je hem een keer een nacht vergeet op te laden

  13. Origineel geplaatst door michel
    Sorry hoor maar als Apple overgaat naar USB-C kan ik alles wat ik heb met Lightning weggooien, dan hou ik mijn huidige toestel en iPad zo lang mogelijk.
    Denk niet dat Apple dit gaat doen.

    Feit blijft dat vanaf 2016 alle toestellen nieuw op de markt een universele oplader moeten hebben…

  14. @Ravi: Sorry Ravi maar… Speak for yourself pls. Ik wil ook geen auto met een kleine bezinetank omdat ik toch overal kan tanken. Ik wil gewoon een paar dagen geen zorgen hebben over mijn prik, ook als ik niet in de buurt van een dergelijke oplaadtafel of zo ben…

  15. Origineel geplaatst door michel
    Sorry hoor maar als Apple overgaat naar USB-C kan ik alles wat ik heb met Lightning weggooien, dan hou ik mijn huidige toestel en iPad zo lang mogelijk.
    Denk niet dat Apple dit gaat doen.

    Origineel geplaatst door macs33
    Feit blijft dat vanaf 2016 alle toestellen nieuw op de markt een universele oplader moeten hebben…

    Op dit moment, ook nog in 2016, is sprake van een convenant. Niet per se verplicht, maar niet netjes als ze zich daar niet aan houden. Vanaf 2017 wordt het voor iedere fabrikant verplicht om hun telefoons compatibel te maken met een universele lader. Welke standaard het is, ligt nog niet vast, maar USB-C ligt voor de hand.

    Echter.. er is nog niet besloten of het ook verplicht direct geschikt moet zijn voor de universele standaard, of dat het is toegestaan dat je een eigen standaard gebruikt en daar een tussenstuk/omzetter bij levert voor de universele standaard.

    Het kan dus nog steeds zijn dat Apple Lightning hanteert, maar vervolgens de Lightning naar MicroUSB-converter meelevert.

  16. Origineel geplaatst door michel
    Sorry hoor maar als Apple overgaat naar USB-C kan ik alles wat ik heb met Lightning weggooien, dan hou ik mijn huidige toestel en iPad zo lang mogelijk.
    Denk niet dat Apple dit gaat doen.

    Origineel geplaatst door macs33
    Feit blijft dat vanaf 2016 alle toestellen nieuw op de markt een universele oplader moeten hebben…

    In zo verre ik het weet wil de EU een universele lader hebben maar of het voldoet met een adapter, daarbij heeft men het over een lader en die is universeel (USB 5V 1A) alleen de kabel is anders.

    Dat zal dus betekenen dat voor de mobiele telefoons een USB-C aansluiting krijgt en de iPods, iPads en anderen die de lightning gebruiken of een ander soort USB niet veranderd. ZIe dan het voordeel niet.

  17. Het 16GB model moet verdwijnen.

    Instap model 32GB, daarna 128GB, en 256GB.

    Ik vrees het ergste dat de iPhone 7S met 256GB (of 128GB als ze niet gaan vergoten) onbetaalbaar gaat worden.
    De Euro staat zwaar onder druk. Misschien wordt een dollar meer waard dan een euro.
    Zo’n iPhone kan al snel 1200 euro kosten, en minimale specs misschien al snel 850 euro.

  18. Ik heb er maar 2 nodig..
    1) groter accu, de trend van dunner dunner dunner is nu wel klaar.. Iedereen roept erom maar Apple luistert niet😒
    Geef mij een 2x zo dikke iPhone dan gaat hij met de nieuwere technieken zeker 2x misschien wel 3x zolang mee!
    2) camera lens weer naar binnen, lelijk en onpraktisch voor iemand die zijn telefoon altijd zonder hoesje wil!
    Niet zo’n groot punt als de eerste maar toch😏

  19. Wat er zéker niet gaat komen is de dubbele camera. Dat neemt veel teveel ruimte. Ik geloof eerder dat Apple iets vernuftigs verzint om met 1 camera revolutionair betere beelden te maken, dat past veel meer bij hun. Wat er hoogstwaarschijnlijk wél gaat komen, is de koptelefoon via Lightning. De 3.5mm aansluiting neemt binnenin het toestel ongeveer even veel ruimte in beslag als een camera.

    Dat de homeknop een keer gaat verdwijnen is wel zeker. Het is alleen de vraag of dat bij de iPhone 7 al het geval zal zijn. Ik denk het nog niet.

    Voor de rest hoop ik dat ze eindelijk gaan inzien dat 16GB als instapmodel anno 2014 (want ik ben van mening dat ook de iPhone 6 al minstens 32GB had moeten hebben, laat staan de 6S en toekomstige modellen) écht niet meer kan. En als ze dan weer gaan zeuren over ruimte besparen door gegevens in iCloud te zetten, dan moeten ze maar eens hier in Nederland met Tele2 of T-Mobile gaan testen hoe vaak dat NIET werkt en je dus niet bij je foto’s ed. kan.

    Als laatste moeten ze zorgen dat die lelijke pukkel gaat verdwijnen. Die camera is zó niet-Apple! Als er 1 ding is waaraan je kunt zien dat er tegenwoordig een andere wind waait bij Apple, dan is dat het wel.

  20. Ik zou ook graag de sluimerknop weer terug naar de bovenkant willen. Als je nu filmpje aan kijken bent gedraaid en je wil de volume lager/ hoger zetten deuk je de iPhone per ongeluk in slaapstand

  21. Zorg eerst maar eens dat de toestellen niet meer zo makkelijk buigen. Heb al 2 keer een 6 gebogen. Ja vraag me niet hoe.. Ben juist altijd zuinig wat telefoons betreft. Hoesje en protector er op vanaf dat de doos geopend wordt. En kijk juist (vooral na de 1e keer buigen) heel erg uit met strakke kleding.
    De 6S moet sterker zijn, laat de 7 dan alsjeblieft ook echt helemaal niet meer buigbaar zijn. Die grens van sterkte is makkelijk te verbreken bij alledaags gebruik..
    En betere accuduur en een groter (breder) scherm zijn zeker welkom.
    Echter die 3.5mm ingang wil ik zeer graag houden, gebruik elke dag mijn dure oordopjes met reizen en sporten.

  22. Origineel geplaatst door mx
    Zorg eerst maar eens dat de toestellen niet meer zo makkelijk buigen. Heb al 2 keer een 6 gebogen

    Koop dan een 6S. Deze heeft een 3x zo sterke body dan jouw reguliere 6. Daarvoor hoef je dus te wachten op de iPhone 7..

    Origineel geplaatst door Omar
    Ik zou ook graag de sluimerknop weer terug naar de bovenkant willen. Als je nu filmpje aan kijken bent gedraaid en je wil de volume lager/ hoger zetten deuk je de iPhone per ongeluk in slaapstand

    Hoe groot zijn jouw handen? De sluimer/power button aan de bovenkant van de iPhone plus zou een rampzalig idee zijn. Wellicht voor de normale variant, maar dan is de uniforme vorm weer verloren. Dus ga er maar vanuit dat ie aan de zijkant blijft.

  23. De andere kant van mijn Lightning kabel is al USB…

  24. Batterij gaat 1 dag mee, ‘s avonds aan de juice hangen.
    16 GB eruit en 32 instap, of (moet kunnen) 64 instap en 128 high end. Koptelefoons afblijven stekker, kan ik weer nieuwe koptelefoons kopen of verloop stukken. Lightning pas omzetten nar USB C als zeker dat het nieuwe standaard is. Ik word een beetje simpel van wisselingen en het kost weer veel geld!

  25. Wat accu betreft, kun je toch een powerbank gebruiken. Kun je dagen zonder stroom uithouden.

  26. Mijn hemel: er wordt gepraat over allerlei mogelijke vernieuwingen en een aantal mensen (vast altijd dezelfde) zet weer de eeuwige gebroken plaat op: ‘grotere accu, grotere accu’. Zo ongeveer overal zijn usb oplaadpoorten te vinden in je omgeving, zoals iemand al eerder noemde zijn powerbanks in ieders bezit (zo niet: mooi Kerstcadeau?) en ga zo maar door. Als je nadenkt over de toekomst van de iPhone en het enige waar je weer over kunt beginnen is de accu, dan Is je visie helaas wel een beetje beperkt.

  27. Ik heb geen problemen met de accu en ook niet met de uitstekende(….) camera.
    Draadloos laden zou wel lekker zijn…ik heb nu een hoesje met ingebouwde Qi ontvangerspoel (Ali) en dat werkt toch wel prettig (iPhone6).

    Dochter heeft een S6 en die heeft een veel grotere pukkel (die pukkel maakt overigens wel fraaie foto’s…zeker met minder licht), en wel draadloos laden ingebouwd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.