Reacties voor: iPhone 7 Plus benchmark bevestigt 3GB RAM, sneller dan iPad Pro

De iPhone 7 Plus heeft 3GB RAM, zoals al eerder werd genoemd in geruchten. Daarmee is het de iPhone met het meeste werkgeheugen en de beste benchmark-resultaten ooit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Snelheid speelt geen rol want met elke update wordt de iPhone trager…

  2. Ze gaan de goede kant op. Echter, hoe krachtiger het toestel, des te minder men zal upgraden in de toekomst. Ik begrijp niet het gebash naar Apple dat ze maar constant moeten innoveren.

    Wil je de allernieuwste tech, dan zal de iPhone veel duurder moeten zijn. Ik snap goed dat ze wachten totdat de technologie betaalbaar wordt.

  3. Origineel geplaatst door Ruki
    Snelheid speelt geen rol want met elke update wordt de iPhone trager…

    En ehm, mag ik vragen waarom iOS 10 dan sneller werkt als iOS 9?😀

  4. Origineel geplaatst door Ruki
    Snelheid speelt geen rol want met elke update wordt de iPhone trager…

    Dan speelt de snelheid toch juist een rol? :S

  5. Wat veel mensen niet snappen is dat de iphone na verloop van tijd niet trager wordt, maar de software/apps steeds meer van het systeem gaan vergen. Wat dus invloed heeft op de snelheid. Dat is niet om de oudere iphones sneller uit te laten faseren, maar om aan de vraag van de gebruikers te kunnen voldoen. Zelfde als het eeuwige gemekker over de batterij…..

  6. Wat Apple zou moeten doen is bv zeggen: “iOS 10 is geschikt voor iPhone 6 en nieuwer. Bij oudere modellen kan het ten kosten gaan van de prestaties van de iPhone.”

  7. @Pat: technisch gezien wordt je iphone/ipad/laptop naar verloop wel trager. Maar dit is zo minimaal dat het geen groot effect heeft op je device. (Misschien een snelheidsverlies van 1% per jaar ofzo.) Het grootste verlies komt inderdaad door steeds zwaardere software/apps

  8. @Flieps: Eens en nog beter is een downgrade mogelijkheid voor het oudste toestel, in dit geval dus de iPhone 5.

  9. Origineel geplaatst door Jordy
    @Flieps: Eens en nog beter is een downgrade mogelijkheid voor het oudste toestel, in dit geval dus de iPhone 5.

    Dat zou marketingtechnisch niet interessant zijn. Natuurlijk willen ze dat toestellen na verloop van tijd langzamer worden. Dan ga je vanzelf naar de winkel om een nieuwe te halen. Ik denk dat we niet mogen klagen met levensduur van iPhones. Een galaxy is hooguit een maand snel en daarna is het huilen met de pet op.. 😜

  10. We zullen altijd maar 1 core per set van “funsion cores” gaan zien. Alles wijst er op dat dit core-swappen wordt geregeld in de hardware van de A10 en niet in iOS.

    Dus afhankelijk van de load gaat alles naar de een of andere core, maar dit is maar 1 logische core voor de buitenwereld.

    Dit is zo’n beetje het omgekeerde van Hyper-threading, waarbij 1 fysieke core zich aan het systeem (OS) presenteert als 2 logische cores.

  11. @Pat: Dat is een typische reactie van een ICT’er (en ik kan het weten, ben er zelf ook één 😉) of techneut iha
    Strikt technisch gezien heb je weliswaar gelijk, het is niet de iPhone (hardware) die trager wordt. Maar een ‘normale’ gebruiker kijkt daar niet naar maar ziet hardware en software als één: ‘de’ iPhone die op een bepaalde manier en met een bepaalde reactiesnelheid reageert. Waar die snelheid (of het gebrek eraan) vandaan komt zal hem/haar werkelijk waar worst wezen, en terecht … daar zou een gewone gebruiker zich ook niet druk om moeten hoeven maken.

    Maar ook als je er als techneut kritisch naar kijkt moet je erkennen dat er geen enkele onvermijdelijke natuurwet is die dicteert dat software steeds maar veeleisender moet worden, en dat winst op hardwaregebied altijd maar daardoor moet worden opgeslokt. Wat je je als (naar eigen zeggen) wel terzake kundige ook zou kunnen afvragen is: waarvoor eigenlijk? Veel veeleisende ‘vernieuwingen’ vallen nuchter bezien in de categorie ‘toeters en bellen’ 🤔

    Het is ook en vooral een voor de marketing-afdeling welkom excuus om nieuwe hardware te promoten… (‘de snelste iPhone ooit’ 😂 – “met de traagste iOS versie ooit, zodat je dat ook wel nodig hebt” hebben ze er nog nooit eerlijk bijgezegd terwijl dat voor sommige versies echt wel op ‘n plek was geweest 😕)
    Vroeger maakte vooral Microsoft zich daaraan schuldig en waren Apple’s OS’en een verademing, sinds een paar jaar zie je dat die verhoudingen helaas flink zijn veranderd 😢

  12. De twee kernen met hoge performance zijn 40% sneller dan de A9 de twee andere kernen gebruiken maar 1/5e van de energie en bedoeld voor taken die weinig processorkracht.

    Creatief Nederlandsch.. Perfectie is de kunst van het weglaten

  13. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Pat: Dat is een typische reactie van een ICT’er (en ik kan het weten, ben er zelf ook één ) of techneut iha
    Strikt technisch gezien heb je weliswaar gelijk, het is niet de iPhone (hardware) die trager wordt. Maar een ‘normale’ gebruiker kijkt daar niet naar maar ziet hardware en software als één: ‘de’ iPhone die op een bepaalde manier en met een bepaalde reactiesnelheid reageert. Waar die snelheid (of het gebrek eraan) vandaan komt zal hem/haar werkelijk waar worst wezen, en terecht … daar zou een gewone gebruiker zich ook niet druk om moeten hoeven maken.
    Maar ook als je er als techneut kritisch naar kijkt moet je erkennen dat er geen enkele onvermijdelijke natuurwet is die dicteert dat software steeds maar veeleisender moet worden, en dat winst op hardwaregebied altijd maar daardoor moet worden opgeslokt. Wat je je als (naar eigen zeggen) wel terzake kundige ook zou kunnen afvragen is: waarvoor eigenlijk? Veel veeleisende ‘vernieuwingen’ vallen nuchter bezien in de categorie ‘toeters en bellen’
    Het is ook en vooral een voor de marketing-afdeling welkom excuus om nieuwe hardware te promoten… (‘de snelste iPhone ooit’ – “met de traagste iOS versie ooit, zodat je dat ook wel nodig hebt” hebben ze er nog nooit eerlijk bijgezegd terwijl dat voor sommige versies echt wel op ‘n plek was geweest )
    Vroeger maakte vooral Microsoft zich daaraan schuldig en waren Apple’s OS’en een verademing, sinds een paar jaar zie je dat die verhoudingen helaas flink zijn veranderd

    Ik ben het met je verhaal eens. De doorsnee gebruiker zal het inderdaad worst wezen, het moet gewoon werken. Maar men moet ook niet verwachten dat een iPhone van 4 jaar of ouder nog steeds “crispy” blijft werken met het nieuwste OS en Apps.
    Wat betreft software die steeds veeleisender wordt, daar kom je op een soort van kip/ei verhaal. Hardware wordt steeds sneller en efficiënter Softwaremakers breiden hun software uit en/of maken het slimmer en kleden het verder aan met “toeters en bellen”. Dit laatste vaak geïnitieerd vanuit hun marketingafdeling of omdat de gebruikers het vragen. Vervolgens komt (in dit geval Apple) er overheen met een nieuw OS die meer mogelijkheden heeft EN met nog meer toeters en bellen (bijv. iMessage). Gevolg is dat de hardware weer steeds zwaarder belast wordt, omdat het kan! Na verloop van tijd begint iedereen te klagen dat de iPhones na weer trager worden, dus wordt het tijd voor nieuwe hardware. En zo blijven ze allemaal geld verdienen ;-). Bovenstaand verhaal is overigens van alle tijden en van toepassing op alle producten. In de IT en aanverwante zaken is het echter meer zichtbaar omdat de ontwikkelingen daar de afgelopen jaren erg snel zijn gegaan.
    Het trager worden van iPhones na iOS updates is dus niet alleen “dankzij” Apple, maar zit iets complexer in elkaar.

  14. @Pat: Ja, als je het zó verwoordt is er helemaal niets op af te dingen 🙂

  15. Het toestel is in de GeekBench-tests te herkennen aan de aanduiding ‘iPhone9,4’, de interne nummering die aangeeft dat we eigenlijk al aan het negende model toe zijn.

    Dit is toch het 10de model??

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.