Reacties voor: Zo kun je je iPhone 7 opladen tijdens het muziek luisteren

Een van de grote bezwaren van de iPhone 7 is dat je niet tegelijk kunt opladen en muziek luisteren. Met deze 3 oplossingen lukt het wel - maar de ultieme oplossing zit er nog niet bij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 35 reacties

  1. Ik heb al Beats Wireless oordopjes, die zijn voor mij prima tijdens het hardlopen.

  2. Ik heb nog een oplossing!

    Ik gebruik zelf ook liever mijn oortjes. Voornamelijk om in bed muziek te luisteren voor ik ga slapen. Doe je dit met de draadloze Apple oortjes mag je ze elke ochtend zoeken.

    Wat ik ga doen is een Bluetooth ontvangertje kopen! Een fatsoenlijke inclusief een accu van 5 tot 24 uur heb je al rond de 25 euro!

    Stream via Bluetooth naar je ontvanger en plug hier je oortjes in! Telefoon kan gewoon opladen en jij geniet “draadloos” van je muziek. En in mijn geval verlies je je oortjes niet!

    Ik hoop dat ik hier toch weer een aantal mensen mee kan helpen!

    Succes verder met zoeken als dit niet je oplossing is!

  3. Hoewel Apple de oortjes volledig draadloos heeft gemaakt is dat ook het enige “voordeel” tegenover dat wat jullie b kwaliteit noemen. Apple staat nou niet bekend om hun geweldige audio en er zijn ook van de wat grotere merken oortjes te koop laatst staan van merken uit China. Dat het Apple is maakt het nog niet perse je geld waard

  4. Het enige dat ik me kan bedenken is dat Apple eigenlijk niet wil dat je een lightning koptelefoon gebruikt, maar in ieder geval draadloze oortjes. Het liefst de airpods (kassa!) of andere bluetooth oortjes. Opladen en muziek luisteren via de lightning poort kan eenvoudigweg niet in de huidige vorm of je zult daarvoor kunstgrepen moeten uitvoeren. Ik kan me niet voorstellen dat dit een fail is van Apple, maar een doordachte ‘push’ om klanten te dwingen de bedrade 3.5 mm oortjes los te laten.

  5. @Ramon: heb dit gekocht voor mijn docking met 30pin een Bluetooth Dock en mijn 5S streamt daarnaar en laad ondertussen op of is in gebruik het kost ook niet veel 25-30 € in mediamarkt

  6. Ik gebruik al tijden geen gesnoerde oordopjes meer. Te vaak kabelbreuk meegemaakt tijdens het fietsen. Ben al tijden erg blij met de BT Soundbuds Sport van Anker. Prima product voor nog geen 3 tientjes. Meteen het oplaad-probleem de wereld uit.

  7. Ik reis veel en vraag me af hoe dat in het vliegtuig gaat. Volgens mij mag het officieel nl niet om BT headsets te gebruiken (apparaten met een antenne dienen altijd uitgeschakeld te worden) Heb KLM maar ff gevraagd 🙂

  8. Raar dat er een oplossing via Kickstarter moet komen om dit probleem op te lossen. Vind ik toch slecht over nagedacht door Apple dan en wel degelijk een fail.

  9. Origineel geplaatst door Michiel
    Raar dat er een oplossing via Kickstarter moet komen om dit probleem op te lossen. Vind ik toch slecht over nagedacht door Apple dan en wel degelijk een fail.

    Binnen no time zijn er alternatieven op de markt joh, al dan niet officieel MFI certified.

  10. Ben het niet helemaal eens met de opmerking over een kluwen adapters. Wanneer je wilt laden tijdens het luisteren zit je toch al met een snoer en adapter aan de muur of een powerbank vast. Dan kan er best nog wel een adaptertje aan je powerbank hangen toch? En ja, de oude situatie zonder was idealer. Maar daar krijg je nu waterproofing en een Taptic engine voor terug. (Het weglaten van de mini jack leverde namelijk de ruimte voor de Taptic engine)

  11. Het probleem dat ik met draadloos heb, is de degradatie in geluidskwaliteit. Muziek op mijn iphone is voornamelijk 16/44.1 audio, enkele 24/48 en 24/44.1 albums en een paar in iTunes aangeschafte albums. Als apple nou bijvoorbeeld aptX bluetooth zou implementeren zou het al iets beter worden. Dit is ook de reden dat ik de iphone 6S plus 128GB heb aangeschaft. Hopen dat die een paar jaar meegaat tot er een degelijk alternatief voor analoog geimplementeerd wordt door Apple.

  12. @Michiel: Dit is niet wat je noemt een fail. Apple heeft hier lang overnagedacht en zoals ze tijdens het evenement afgelopen woensdag zeiden; ‘We willen door naar een draadloze toekomst’.

    Voor mensen door wie dit niet geaccepteerd kan worden (het weglaten van de headphone Jack). Worden er nu inderdaad door 3e partijen oplossingen geboden.
    Degene die dit wel kunnen accepteren gebruiken hun Bluetooth geluidsvoorzieningen, kopen een bluetooth headset of gebruiken de meegeleverde lightning oortjes.

    Dit is een diep doordachte marketing zet van Apple om meer markt te genereren voor beats en hun nieuwe ‘oh-zo-prachtige’ AirPods.

  13. Begrijp echt waar het probleem niet, voor de prijs van die “tandenborsteltjes” heb je een fantastische bluetooth set van Bose.

    Gewoon Bluetooth nemen en je powerbankje gewoon via de lightning aansluiten indien nodig.

  14. Wat ik me nog steeds afvraag is het volgende: zit dat oplaad/opbergdoosje (zie al die foto’s) bij de aankoop van die air-oortjes of moet je dat ook weer los kopen?
    Indien apart, hoe laadt je die oortjes dan op zonder zo’n doosje? Of heb ik nu een totaal verkeerd beeld van die dingen?

  15. Het is gewoon gepruts van Apple. Ze noemen 3.5mm dopjes hopeloos ouderwets maar het doet gewoon wat het moet doen. Je hoeft ze niet op te laden, je raakt ze niet kwijt, de kwaliteit is voor de doorsnee luisteraar prima. En voor de mensen die dat wilden kon je Bluetooth dopjes krijgen.

    Nu willen ze die hopeloos oude techniek afketsen maar komen niet met een goede oplossing en creëren eigenlijk alleen maar meer problemen.
    Je moet draadloze dopjes naast je telefoon nu ook gaan opladen (haal maar weer een stekkerblok op). Ze gaan maar 5 uur mee. Ze kosten een vermogen. Wil je bedraad: Kun je niet opladen, heb je geen universele plug die ook in je andere apparaten past, moet je gaan werken met rare adapters.

    Gebruik dan op zijn minst een universele standaard.

    Steve had gezegd: Ben je gek geworden, ik wil een echte oplossing. Volgende week aan mijn bureau! En nu creatief zijn prutsers!

  16. @Ashcat: Zit er standaard bij.

  17. Origineel geplaatst door Henk
    Begrijp echt waar het probleem niet, voor de prijs van die “tandenborsteltjes” heb je een fantastische bluetooth set van Bose.

    Gewoon Bluetooth nemen en je powerbankje gewoon via de lightning aansluiten indien nodig.

    Apple ondersteund geen aptX bluetooth voor 100% storing vrij en prefect geluid. Kansloos.

    Apple eigen wireless audio kost mini €160. Kansloos.

    Apple Lightning headphone. Ff snel muziek luisteren op een MacBook of pc, helaas. En prijs??
    Kansloos.

  18. De nieuwe iPhone heeft nu ook NFC !
    Maar kun je hier nu ook draadloos mee opladen ?

  19. Origineel geplaatst door Ramon
    Ik heb nog een oplossing!

    Ik gebruik zelf ook liever mijn oortjes. Voornamelijk om in bed muziek te luisteren voor ik ga slapen. Doe je dit met de draadloze Apple oortjes mag je ze elke ochtend zoeken.

    Wat ik ga doen is een Bluetooth ontvangertje kopen! Een fatsoenlijke inclusief een accu van 5 tot 24 uur heb je al rond de 25 euro!

    Stream via Bluetooth naar je ontvanger en plug hier je oortjes in! Telefoon kan gewoon opladen en jij geniet “draadloos” van je muziek. En in mijn geval verlies je je oortjes niet!

    Ik hoop dat ik hier toch weer een aantal mensen mee kan helpen!

    Succes verder met zoeken als dit niet je oplossing is!

    Dat lijkt me een goede oplossing. 😎

  20. Die Belkin oplossing zou ideaal zijn voor in mijn auto. Daar gebruik ik namelijk nog een 3,5 jack naar de aux van mijn autoradio. Als je lagere ritten hebt met Spotify EN TomTom is het wel handig als ie ook tegelijkertijd opgeladen kan worden. Overigens gebruik ik verder geen oortjes, dus buiten de auto mis ik niets!

  21. Origineel geplaatst door Jan
    De nieuwe iPhone heeft nu ook NFC !

    Maar kun je hier nu ook draadloos mee opladen ?

    Euh, de “oude” iPhone heeft ook al NFC. Hoe werkt Apple Pay anders denk je??
    On-topic, Apple laat (voorlopig) geen andere functies toe voor de NFC chip. Dus draadloos opladen zie ik voorlopig ook nog niet gebeuren via NFC.

  22. Apple ondersteund geen aptX bluetooth voor 100% storing vrij en prefect geluid. Kansloos.

    Enkel een audiofiel wil aptX BT ondersteund zien. Ik als simpele muziekliefhebber/DJ ben heel tevreden met mijn Bluetooth koptelefoons van Bose en JBC…

  23. @Bart: ik denk toch dat je de reviews van de Airports ff moet afwachten, en van de nieuwe Beats met Apple W1 chip.
    Ik vermoed dat die geluidskwaliteit wel eens die van APTX zou kunnen benaderen (of wie weet: wellicht compatible?). Apple benoemt vaak niet alle details tijdens een Keynote, en dan blijkt soms achteraf uit reviews dat er verborgen/niet gepubliceerde mogelijkheden zijn toegevoegd…
    En hoewel iedereen roept dat de Airpods zo duur zijn, moet ik eerlijk toegeven dat de prijs me meeviel, toen Apple hem uiteindelijk noemde. Ze bevatten veel meer technologie dan bijvoorbeeld de nieuwe dopjes van Bragi (die zijn ook mooi trouwens) en zijn toch weinig duurder. En ook op Indiegogo en Kickstarter zijn vergelijkbare dopjes even duur of duurder (én eindeloos vertraagd omdat de technologie veel lastiger blijkt als hij daadwerkelijk geproduceerd moet gaan worden). Zo heb ik op Indiegogo in april 2015 voor de Early Bird korting van €119,- de Nextear gefund. Verwachte levering: oktober 2015… ze moeten nog steeds verscheept worden: het ene technische (meestal antenne en certificering gerelateerd) probleem na het andere.
    Kortom: €159,- voor een technologie die nog maar nét mogelijk is, met speciaal ontworpen chips (vrijwel alle bestaande ontwerpen zijn gemaakt van off-the-shelf elektronica), vol met sensoren, en met een goede geluidskwaliteit (hoop/verwacht ik) vind ik heel redelijk, zeker voor Apples maatstaven.

  24. @Pat:
    Ik gebruik al een tijdje Linka Airplay, een WiFi module met aux zodat je airplay hebt. Mooie oplossing, zeker icm Mountr mount, een case met magneet en contactloos opladen via de case, geen draden meer, of veel weg kunnen werken en je iPhone kan je zo meepakken zonder kabels los te trekken.

  25. Ik heb een. Gehoorapparaat die alle Bluetooth apparaten ondersteunt radio/tv/telefoon enz. Voor mij dus totaal geen probleem Ik gebruik hem al bij iedere IPhone. En uitstekend geluid en betaald door het ziekenverzekering!!!!!!

  26. Origineel geplaatst door Gaetan

    Origineel geplaatst door Jan
    De nieuwe iPhone heeft nu ook NFC !

    Maar kun je hier nu ook draadloos mee opladen ?

    Euh, de “oude” iPhone heeft ook al NFC. Hoe werkt Apple Pay anders denk je??

    On-topic, Apple laat (voorlopig) geen andere functies toe voor de NFC chip. Dus draadloos opladen zie ik voorlopig ook nog niet gebeuren via NFC.

    Euh, de C van NFC staat voor (Near Field) Communication, niet voor Charging. Opladen via NFC zal dan ook nooit gaan gebeuren, het zijn compleet verschillende technologieën.

  27. @Jan: nee dat gaat via Bluetooth 😉

  28. @Pat:
    Ik deel geheel uw mening!

  29. Kunnen eindelijk ook al die selfiesticks weg die via de jack-aansluiting werken.

  30. Waar maakt iedereen toch zo’n probleem van. Toen de floppy verdween hebben we toch ook oplossingen gevonden? Toen er geen cd rom meer in de MacBook air zat hebben we toch ook oplossingen gevonden? Ik juich het wel toe. Het zorgt er voor dat naast de tech industrie ook de consument nier te veel in het verleden blijft hangen.

  31. Origineel geplaatst door Whistler
    Waar maakt iedereen toch zo’n probleem van. Toen de floppy verdween hebben we toch ook oplossingen gevonden? Toen er geen cd rom meer in de MacBook air zat hebben we toch ook oplossingen gevonden? Ik juich het wel toe. Het zorgt er voor dat naast de tech industrie ook de consument nier te veel in het verleden blijft hangen.

    Ik sliep dan ook niet met mijn floppy. Wèl altijd met muziek op terwijl die iPhone aan de lader hangt zodat die er de volgende dag weer tegenaankan.

  32. Origineel geplaatst door Digilike

    Origineel geplaatst door Ramon
    Ik heb nog een oplossing!

    Ik gebruik zelf ook liever mijn oortjes. Voornamelijk om in bed muziek te luisteren voor ik ga slapen. Doe je dit met de draadloze Apple oortjes mag je ze elke ochtend zoeken.

    Wat ik ga doen is een Bluetooth ontvangertje kopen! Een fatsoenlijke inclusief een accu van 5 tot 24 uur heb je al rond de 25 euro!

    Stream via Bluetooth naar je ontvanger en plug hier je oortjes in! Telefoon kan gewoon opladen en jij geniet “draadloos” van je muziek. En in mijn geval verlies je je oortjes niet!

    Ik hoop dat ik hier toch weer een aantal mensen mee kan helpen!

    Succes verder met zoeken als dit niet je oplossing is!

    Dat lijkt me een goede oplossing. 😎

    Is inderdaad een aardige workaround, maar blijft allemaal houtje touwtje. In dit geval heb je dan nóg een device nodig dat ofwel opgeladen moet worden of continu aan de stroom moet hangen. En dat alleen omdat Apple een statement denkt te moeten maken. En ja, al is de technolgie een eeuw oud, dat wil dan niet zeggen dat het nodig is deze te vervangen. Kijk maar eens op overig audio gebied: design bouw van vele muziek instrumenten is door de eeuwen een hetzelfde gebleven.
    Niet elke verandering is een goede. Zie ook applecourage site.

  33. Wat ben ik blij met mijn SE keuze zeg!
    AKG oortjes erbij mét snoertje mét een heel stevig metalen stekkertje. Over 2 jaartjes zie ik het allemaal wel weer.

  34. @Ramon: waar vind je die dan met een accutijd van 24 uur en klein genoeg om in je zak te hebben tijdens lange fietstochten?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.