Reacties voor: Nieuwe ‘iPhone 7’-beelden tonen een korter en dikker toestel

Op een nieuwe gelekte foto en nieuwe schematische tekeningen is een iPhone 7 zichtbaar die korter, smaller en dikker is. Zou Apple dan toch voor een grotere batterij gaan?
Sjoerd Reitsma -

Reacties: 13 reacties

  1. “Bovenstaande afmetingen zouden erop kunnen wijzen dat Apple bij de iPhone 7 wellicht toch voor een grotere batterij gaat waardoor het toestel iets dikker wordt.”

    Ik zal jullie maar even uit de droom helpen.
    De iPhone 6s heeft een inhoud van 65.887,503 mm3 (lxbxh).
    De iPhone 7 heeft (volgens die foto) een inhoud van 66.307,1509 mm3 (lxbxh)

    De iPhone 7 heeft dus in uiteindelijk 1,0063 meer ruimte dan de iPhone 6s. Dit is 0,6% extra totale ruimte intern. Daar ga je niet gek veel wonderen mee verrichten, zeker als het om een groter batterij gaat.

  2. Als de iPhone dikker zou worden waarom wordt een koptelefoon aansluiting dan weggelaten?

  3. We hebben het hier over 0,01mm korter, 0.04mm minder breed en 0,05mm dikker.

    We hebben het dus nergens over.

  4. Ik werd even blij want ik dacht dat Apple eindelijk wat ging doen aan die belachelijk grote schermranden, maar nee… De toestellen zijn veel groter dan ze moeten zijn. Screen to bezet ratio van de 6s is 65%, dat is belabberd pff.

  5. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Als de iPhone dikker zou worden waarom wordt een koptelefoon aansluiting dan weggelaten?

    Omdat zo’n aansluiting niet meer van deze tijd is. Net als destijds floppy.

    Het gemier van mensen die per se die aansluiting willen behouden wordt vermoeiend. We moeten vooruit denken. Niet krampachtig in het verleden blijven hangen.

  6. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Als de iPhone dikker zou worden waarom wordt een koptelefoon aansluiting dan weggelaten?

    Origineel geplaatst door Sannie
    Omdat zo’n aansluiting niet meer van deze tijd is. Net als destijds floppy.

    Het gemier van mensen die per se die aansluiting willen behouden wordt vermoeiend. We moeten vooruit denken. Niet krampachtig in het verleden blijven hangen.

    Dat slaat nergens op. Hoeveel het dunner word is erg summier. En als het niet meer van deze tijd is, waarom word er dan op zo’n beetje elk apparaat een Jack aansluiting verwacht? Nee een tussen kabeltje is wel van deze tijd om je lightning aansluiting om te vormen naar Jack. Voelt als ps/2 aansluiting omvormen naar USB van de jaren 90. Het toestel word 0,2 mm dunner en Apple word weer gespekt doordat je of speciale oortjes moet kopen met lightning aansluiting of een omvormer.

  7. @Rumor: We hebben digitaal geluid. Maar onze headsets werken voornamelijk nog analoog. We moeten daarom het geluid omvormen want anders werkt het niet. Interne DAC converters zijn klein (en goedkoop) en daardoor niet van top kwaliteit.

    Door nu af te dwingen dat hoofdtelefoons ook digitaal geluid aan moeten kunnen, zijn we van deze interne DAC af.

    Voor koptelefoons speelt het ruimteprobleem veel minder. (Wel voor oortjes, maar daar kan je dezelfde goedkope prulwerk in stoppen als in een telefoon).

    Voordelen:
    Je krijgt de mogelijkheid om beter geluid uit je koptelefoon te ontvangen dan via de huidige manier en je bespaart ruimte in de telefoon. Voor nieuwe functie’s (chips) en batterij of om hem gewoon kleiner te maken.

    Nadeel:
    Je moet een nieuwe hoofdtelefoon kopen als je iets beter wilt dan die Apple-oortjes.

    Trouwens:
    Die PS/2 naar USB omvorming van de jaren 90 was trouwens ook een verbetering. De usb aansluiting is robuuster dan de PS/2 (ik heb toch flink wat verbogen en afgebroken pennetjes gezien) en ook “Plug and Pray” is dankzij de omschakeling naar usb iets uit het verleden.

  8. @LightPhoenix: Dikte is niet het probleem er zijn dunnere iPods met een koptelefoon aansluiting.
    De nieuwe iPhone krijgt volgens geruchten een camera met 2 sensors en 2 lenzen, dus extra volume, en dat moet ergens vandaan komen. Lightning doet al jaren audio, and draadloos is de toekomst, dus dan maar weg met dat ouderwetse gat. Apple heeft straks wel nog een verhaal nodig om uit te leggen dat draadloos of lightning beter is. Dat wordt lastig.

    @Rumor: Ik sta Apple al jaren te spekken door te betalen voor de voor mij totaal nutteloze oortjes en hun gat. Straks niet betalen voor een omvormer die ik niet nodig heb lijkt me wel eens fijn.

  9. Iphone “pro” wellicht? Geen koptelefoon aansluiting, geen normale home knop, geen verbetering in design(veel bezel) maar wel 16gigjes meer opslag omdat we bij apple heel lief zijn. 100 euro extra aub.

  10. De marketingcampagne van Apple werkt weer op volle toeren! Iedereen weet toch dat Apple zelf deze foto’s produceert. Het zorgt in elk geval weer voor veel gratis publiciteit.

  11. Zonder speciale apparatuur kun je dit waarschijnlijk niet eens zien.

  12. @Kees: als Apple niets doet aan die ratio ga ik echt geen iPhone-7-snijplank-plus kopen!
    Waarom lukt het Apple al jaren niet om minder telefoon om het scherm te bouwen?

  13. @Cloverfield: Amen! Ik heb de iPhone 6 Plus al 1,5 jaar en ik stoor me er bij tijd en wijle mateloos aan. Collega’s om me heen hebben ook toestellen met een 5,5-inch scherm, maar ik kan je vertellen, de 6(s) Plus is een stuk groter en lomper. Het oogt ook gewoon heel ouderwets op de een of andere manier. Het is net als een tv met hele dikke randen tegenover een tv met minimale randen. Daarbij denk je ook, die tv met dikke randen komt uit de 00’s en is zeker niet van deze tijd…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.