Reacties voor: ‘Nieuwe iPhone gaat iPhone 6SE heten, op 16 september in de winkel’

De nieuwe iPhone zou niet de iPhone 7 gaan heten, maar de iPhone 6SE. Volgens Chinese bronnen zou Apple voor deze naam gekozen hebben als combinatie tussen de iPhone SE en iPhone 6s. De eerste verkoop zou op 16 september zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 65 reacties

  1. Ja en daarna zeker de 6se 2 enz enz

  2. 4 jaar later… iPhone 7se 2,7 ver. C

  3. Ik zal wel alvast gaan sparen denk ik zo

  4. Ik zou iPhone S en dan de kleinere iPhone SE beter vinden.

  5. @Hidde Collee: ja! dat moet het worden. en aangezien de volgende iPhone revolutionair wordt zal dan het cijfer verdwijnen. nieuwe naam.

  6. NEEEEEE!!! Ik geloof het nog steeds niet (en wil het ook niet geloven). Apple gaat ons allemaal verrassen zoals ze dat ieder jaar doen 😉

    Man man man …

  7. Origineel geplaatst door Justin K
    @Hidde Collee: ja! dat moet het worden. en aangezien de volgende iPhone revolutionair wordt zal dan het cijfer verdwijnen. nieuwe naam.

    Ik denk niet dat het cijfer zal verdwijnen maar dat ze de iphone 7 in het jaar 2017 uitbrengen. Apple kennende ligt het jaartal dan net goed met het nummer van hun nieuwe iphone model 😉

  8. Van de SE ging vóór de echte aankondiging ook nog het gerucht dat hij 5SE zou gaan heten…

  9. Voor mij ,als het design het zelfde blijft als mijn iPhone 6 ,zeker geen iPhone 6SE of wat dan ook . Dus ik hoop maar dat de Chinese het totaal verkeerd hebben maar ben bang dat ze helaas gelijk gaan krijgen .
    Dus Firma Apple die €800 of welk bedrag dan ook gaan naar een ander speeltje want we zijn niet natuurlijk van lotje getikt : )

  10. Potverjandikkie, niet “7” maar “6SE”… ik moet helemaal even bijkomen van dit schokkende nieuws… en verder is het gewoon weer de zoveelste iPhone net als alle andere? Nou zeg, man man man…

  11. Waarom niet iPhone 6X? De X zou immers kunnen verwijzen naar het feit dat het de 10de generatie iPhone is

  12. Oh, nee toch? 😨
    Wat is het volgende nieuws over de nieuwe iPhone die in September uit komt?
    Dat het een uitgeklede versie van de iPhone 6 betreft voor een budget prijs van €499,-?
    Laat t alsjeblieft niet waar zijn he?!
    Mijn iPhone is bijna 4 jaar oud, de batterij en camera worden heel snel minder nu en het pagina’s laden wordt steeds trager en heb geen 4G:(
    Ik kan echt niet nóg een jaar wachten!!! 😡

  13. Ach.., gelukkig ben ik niet verplicht om het te kopen. Voor mij volstaat de iPhone 6s plus zeker nog een paar jaar. Elk jaar een nieuwe iPhone kopen zie ik echt als weggegooid geld.

  14. Ik kijk wel uit naar het nieuwe model!
    Waarom? Ik heb me voorgenomen met nieuwjaar een nieuwe iphone te kopen 🙂
    Mijn Iphone 4S werkt eerlijk gezegd nog steeds perfect maar de app’s worden te zwaar waardoor ze soms niet goed meer functioneren of zeer traag laden. Wat weer een nefast is voor de batterij. Hoewel dat ik “maar” 2 keer moet opladen per 24 uur zwaar gebruik.
    Dus voor mij gaat dit sowiso vernieuwend zijn :-)….
    En 800 euro veel geld voor een telefoon? Ik wenste dat alles 5 jaar meeging dat zoveel gekost heeft…

  15. Dit bericht sterkt me alleen maar om voor de eerste keer niet mee te gaan met de nieuwe versie. Lekker jaartje goedkoop abonnementje

  16. Origineel geplaatst door Marc
    Ach.., gelukkig ben ik niet verplicht om het te kopen. Voor mij volstaat de iPhone 6s plus zeker nog een paar jaar. Elk jaar een nieuwe iPhone kopen zie ik echt als weggegooid geld.

    Je bent nooit verplicht om de nieuwste te kopen.

    En zoals ik al eerder zei, het is ondenkbaar dat Apple dit de iPhone 7 gaat noemen als hij er hetzelfde uitziet als de 6 en 6S.

  17. Precies wat ik dacht, maar klopt wel natuurlijk aangezien Apple de 3 jaar cyclus gaat hanteren.
    iPhone 5, 5s, 5se
    iPhone 6, 6s, 6se
    enz.
    Het is duidelijk dat Apple zijn pijlen op 2017 heeft gericht, jubileum 😉

  18. En de grote gaat 6 Pro heten

  19. Wordt dan voor het eerst in jaren dat ik niet 2 jaarlijks een nieuwe iPhone aanschaf… Ik denk na mij nog meerdere. Oftewel. Nog lagere verkoop cijfers voor Apple. Koop sinds IPhone 3GS steeds een nieuwe 3GS , 5 , 6 en wil dan nu een 7…

  20. @Sarafina: Welnee koop gewoon een 6S of SE afhankelijk van de gewenste grootte. Zelf heb ik een 6S en zou niet anders willen! Qua snelheid en scherm ongeëvenaard! Kan zeker nog wel een jaar if 5 à 6 mee zonder problemen. Voordeel is ook dat als de 6SE/7 uitkomt de prijs hiervan daalt. Ik zou het wel weten hoor…

  21. Als de iphone hetzelfde wordt dan de 6 6s dan ga ik na 10 jaar eens iets anders proberen.
    Heb een tijdje terug een samsung tablet gekregen van de zaak. Maar dat is makkelijk, gewoon toegang tot je gegevens.
    Kopieren plakken vanaf de computer, misschien eens kijken voor een S7….

  22. @Pietje: Als de iPhone 5C en SE niet meerekenen ja.

  23. Origineel geplaatst door Marc
    Ach.., gelukkig ben ik niet verplicht om het te kopen. Voor mij volstaat de iPhone 6s plus zeker nog een paar jaar. Elk jaar een nieuwe iPhone kopen zie ik echt als weggegooid geld.

    Origineel geplaatst door Peabz21
    Je bent nooit verplicht om de nieuwste te kopen.
    En zoals ik al eerder zei, het is ondenkbaar dat Apple dit de iPhone 7 gaat noemen als hij er hetzelfde uitziet als de 6 en 6S.

    Klopt.., maar door vele berichtgeving zou je bijna gaan denken dat je toch echt de “nieuwe” iPhone moet gaan kopen. Lol

    Uiteindelijk zijn alle geruchten omtrent de iPhone niks meer dan reclame.

  24. Origineel geplaatst door René
    Wordt dan voor het eerst in jaren dat ik niet 2 jaarlijks een nieuwe iPhone aanschaf… Ik denk na mij nog meerdere. Oftewel. Nog lagere verkoop cijfers voor Apple. Koop sinds IPhone 3GS steeds een nieuwe 3GS , 5 , 6 en wil dan nu een 7…

    Gelukkig hoeven wij ons niet druk te maken over de dalende verkoopcijfers van Apple. 👍

  25. Denk zelf dat het gewoon de iPhone 7 gaat heten, zal ook beter verkopen en dat weet Apple ook. En in 2017 kan de naam iPhone Pro zijn.

  26. Origineel geplaatst door Ries
    Precies wat ik dacht, maar klopt wel natuurlijk aangezien Apple de 3 jaar cyclus gaat hanteren.

    iPhone 5, 5s, 5se

    iPhone 6, 6s, 6se

    enz.

    Het is duidelijk dat Apple zijn pijlen op 2017 heeft gericht, jubileum 😉

    Ehm, 5SE❓Wanneer komt die uit dan?
    Gelijk met de iPad Air3 zeker?
    Op die roemruchte RK feestdag zeker die volgens de geruchten dit jaar ook gevierd gaat worden: Sint Juttemis. 😁

  27. Zou zo maar kunnen ja…..of de iPhone Flieps. Zou ook zo maar kunnen

  28. Wat ben ik blij dat ik 2 maanden terug de 6S heb gehaald.

  29. Origineel geplaatst door Ries
    Precies wat ik dacht, maar klopt wel natuurlijk aangezien Apple de 3 jaar cyclus gaat hanteren.

    iPhone 5, 5s, 5se

    iPhone 6, 6s, 6se

    enz.

    Het is duidelijk dat Apple zijn pijlen op 2017 heeft gericht, jubileum 😉

    5se?

    Apple moet mee met de opvolgende nummers en features om mee te blijven doen. Ik haak ook af als er geen vernieuwingen zijn die er toe doen. Al is t maar een beetje betere batterij en camera. En flexibel geheugen zou ook een toevoeging zijn, al gaat dat never gebeuren.

  30. @René: Wil je hiermee zeggen dat omdat het 6SE heet ipv 7 dit voor jou een reden is om een generatie over te slaan?

  31. Dus als ik de reacties goed lees, koopt men een iPhone obv een naamgeving. En dus niet voor het toestel zelf. Wat maakt het uit hoe hij heet, zolang het maar een deftig toestel is. En degenen die hiervoor naar Android overschakelen, veel plezier. Tot binnen een half jaar, wanneer uw toestel hopeloos traag geworden is.

  32. Toch zitten er daar mensen die ons edrag analyseren en daarop gebasseerd de naam kiezen, ik weet de reacties nog bij de iPhone 6, lelijk blabla maar nu is iedereen er aan gewend en misschien zelfs bijgedraaid. Zelfde verhaal met de namen, op lange termijn is het “logisch”

  33. Dit had ik maanden geleden al voorspeld.
    Apple gaat pas een nummer omhoog bij een nieuw design en aangezien dit hetzelfde uiterlijk krijgt als de 6 en 6s (plus) wordthet gewoon een 6se of een 6gs.
    De 6se is een logischere benaming omdat er ook een iPhone SE is

  34. @Ferryman: hey een toetsenbord held, bijdehandje…

  35. What’s in the name? Nou, veel. Kopers willen waar voor hun geld. In dit geval wil ik bij aanschaf van een iPhone 7 niet flink betalen voor een opgevoerde 6. Geldt ook voor mijn nieuwe auto; ik neem geen genoegen met steeds hetzelfde model met een andere motor. Apple stond garant voor innovatie. Ze kunnen nu blijkbaar niets nieuws meer bedenken en gaan vol doorborduren op het vorige model. Daar ga ik geen 750 euro voor betalen.

  36. Origineel geplaatst door Mark
    @René: Wil je hiermee zeggen dat omdat het 6SE heet ipv 7 dit voor jou een reden is om een generatie over te slaan?

    Nee hoor Mark. Als het toestel vrijwel gelijk is aan de 6, dan zo ie zo geen reden om de nieuwe versie te kopen. Misschien wel verwend. Elke 2 jaar een andere gekocht met een behoorlijke vooruit gang. Nu zijn verschillen minimaal .. Waarschijnlijk….

  37. Origineel geplaatst door Harko
    What’s in the name? Nou, veel. Kopers willen waar voor hun geld. In dit geval wil ik bij aanschaf van een iPhone 7 niet flink betalen voor een opgevoerde 6. Geldt ook voor mijn nieuwe auto; ik neem geen genoegen met steeds hetzelfde model met een andere motor. Apple stond garant voor innovatie. Ze kunnen nu blijkbaar niets nieuws meer bedenken en gaan vol doorborduren op het vorige model. Daar ga ik geen 750 euro voor betalen.

    Precies … Innovatie is een beetje voorbij. Vroeger was dit ook met bijvoorbeeld een pc… Steeds sneller en beter. En op een gegeven moment was dit voorbij. Denk dat dit bij mobieltjes ook gaat spelen.

  38. Ik zou zeggen wees blij dat Apple dit op deze manier doet. Geeft maar weer es aan dat Apple geen ruk geeft om aandelenprijzen en wat analisten verwachten. Dit omdat ze weten dat deze iPhone een tussenmodel is, en geen verkoopsucces gaat worden. Verfrissend. Noem nog een bedrijf die dat doet.

    Ze bewaren de goodies voor volgend jaar, for sure. Waarom? Omdat ze nog steeds aan hun klanten denken en waardige producten willen maken. Je kan niet elke twee minuten innoveren. Zo werkt het niet. Kijk maar naar Samsneu met hun gimmickie telefoons die al uit elkaar vallen als je er naar kijkt. Ga maar lekker rondkijken naar wat anders. Omdat ze de naam niet veranderden naar 7 (Hihi).

  39. Hier haak ik na alle iPhone modellen te hebben gehad ook bij af. De innovatie of vernieuwing, het WoW-moment, is er af ! Helaas, alles wordt nu uitgemolken. Waar blijft… one More thing ?

  40. Dit kan Apple héél veel geld kosten. Tenzij ze een slimmigheidje toepassen. De kosten qua ontwikkeling kunnen dit jaar niet echt spannend zijn. Dus met de marges zit het wel goed. De enige manier waarop ik nog een verkoophit zie komen met deze vermeende iPhone 6SE is door de prijs naar beneden te schroeven. Dat zou moeten kunnen. Ipv een eeuwige prijsstijging een prijsdaling. Ik zie bijna geen andere manier om de iPhone anders nog in grote getalen aan de man te brengen. Als de update zo mager wordt als verwacht dan zou Apple nog hoge ogen kunnen gooien door de prijs 75-100 euro te laten zakken. Want ik sla deze versie over. Maar als de prijs wat zakt dan ga ik twijfelen. Maar eerlijk gezegd staat het verlagen van de prijs en genoegen nemen met kleinere marges zo’n beetje gelijk aan heilig schennis in Cupertino.

  41. @Cihan: raar, want als je m over 2 maanden had gehaald is ie minstens €100 goedkoper

  42. Origineel geplaatst door Marjolijn
    Voor mij ,als het design het zelfde blijft als mijn iPhone 6 ,zeker geen iPhone 6SE of wat dan ook . Dus ik hoop maar dat de Chinese het totaal verkeerd hebben maar ben bang dat ze helaas gelijk gaan krijgen .

    Dus Firma Apple die €800 of welk bedrag dan ook gaan naar een ander speeltje want we zijn niet natuurlijk van lotje getikt : )

    Dus je zegt eigenlijk dat je alleen die €800 neer telt zodat anderen kunnen zien dat je een andere telefoon hebt …?

  43. Origineel geplaatst door Eric
    @Cihan: raar, want als je m over 2 maanden had gehaald is ie minstens €100 goedkoper

    Hahah je hebt gelijk. Maar had geen geduld meer. Ik ben over gestapt van de iphone 5.

  44. @Sarafina: de galaxy s7 is ook heel mooi 😉

  45. Origineel geplaatst door Marjolijn
    Voor mij ,als het design het zelfde blijft als mijn iPhone 6 ,zeker geen iPhone 6SE of wat dan ook . Dus ik hoop maar dat de Chinese het totaal verkeerd hebben maar ben bang dat ze helaas gelijk gaan krijgen .

    Dus Firma Apple die €800 of welk bedrag dan ook gaan naar een ander speeltje want we zijn niet natuurlijk van lotje getikt : )

    Tijd voor een mooie Android voor jou! Echt zo veel goedkoper en vernieuwende.

  46. Origineel geplaatst door Marjolijn
    Voor mij ,als het design het zelfde blijft als mijn iPhone 6 ,zeker geen iPhone 6SE of wat dan ook . Dus ik hoop maar dat de Chinese het totaal verkeerd hebben maar ben bang dat ze helaas gelijk gaan krijgen .
    Dus Firma Apple die €800 of welk bedrag dan ook gaan naar een ander speeltje want we zijn niet natuurlijk van lotje getikt : )

    Origineel geplaatst door Tim
    Tijd voor een mooie Android voor jou! Echt zo veel goedkoper en vernieuwende.

    Inderdaad, ik stap bij deze ook over dan.. Huawei heeft prachtige telefoons. Spijtig maar inderdaad, vernieuwing is eraf. Bij al hun ‘nieuwe’ producten

  47. @Kasper Lannoo: van Apple naar huawei, en je verwacht zeker ook nog een betere ervaring😂

  48. Origineel geplaatst door Eric
    @Kasper Lannoo: van Apple naar huawei, en je verwacht zeker ook nog een betere ervaring😂

    Huawei heeft hele goede telefoons. Ik kan altijd proberen he.. Ik heb het gehad met Apple. Innovatie 0,0

  49. @Kasper Lannoo: en welke innovatie heeft huawei dan😁

  50. Origineel geplaatst door Marjolijn
    Voor mij ,als het design het zelfde blijft als mijn iPhone 6 ,zeker geen iPhone 6SE of wat dan ook . Dus ik hoop maar dat de Chinese het totaal verkeerd hebben maar ben bang dat ze helaas gelijk gaan krijgen .

    Dus Firma Apple die €800 of welk bedrag dan ook gaan naar een ander speeltje want we zijn niet natuurlijk van lotje getikt : )

    Origineel geplaatst door Eric
    Dus je zegt eigenlijk dat je alleen die €800 neer telt zodat anderen kunnen zien dat je een andere telefoon hebt …?

    😂😂😂

  51. Ik sla dit jaar over apple waar zijn jullie mee bezig de klanten gaan als jullie zo door gaan pleiten en als jullie geen veranderingen meer brengen eindigen jullie net als blackberry 😂😂😂😂😂

  52. Als de iphone op android zou draaien was is allang weg bij Apple. Maar de software van Apple is nog voor MIJ altijd het mooiste en de beste software wat er is.

  53. Origineel geplaatst door Eric
    @Kasper Lannoo: en welke innovatie heeft huawei dan

    Kijk maar eens naar de Huawei P9. Dat is pas een telefoon. Staaltje kunst en innovatie. (Net zoals Samsung)

    Ik was een enorme Apple fan. Tot dat de Apple watch op de markt kwam/Cook CEO werd

  54. Origineel geplaatst door Marjolijn
    Voor mij ,als het design het zelfde blijft als mijn iPhone 6 ,zeker geen iPhone 6SE of wat dan ook . Dus ik hoop maar dat de Chinese het totaal verkeerd hebben maar ben bang dat ze helaas gelijk gaan krijgen .
    Dus Firma Apple die €800 of welk bedrag dan ook gaan naar een ander speeltje want we zijn niet natuurlijk van lotje getikt : )

    Origineel geplaatst door Eric
    Dus je zegt eigenlijk dat je alleen die €800 neer telt zodat anderen kunnen zien dat je een andere telefoon hebt …?

    Origineel geplaatst door APlasmeijer
    😂😂😂

    Waar staat dat ik €800 neer telt zodat anderen kunnen zien dat ik een anderen telefoon hebt ? Meneertju wilt u goed lezen wat ik schrijf ,of is de jaloezie zo groot van u dat het goed lezen niet meer lukt ? Geeft niet hooooor misschien over een tijdje lukt het u vast ook wel om zo’n mooie iPhone te kopen , fijne dag nog hoooor : )

  55. Ik blijf er weinig van geloven… Kan Apple er mee wegkomen dezelfde GSM (6S) te verkopen als de “iPhone 7” maar dan ZONDER headphone jack? Ze nemen dus een optie weg, en dat wordt het duurste/nieuwste toestel… Hier zit geen logica in.

  56. Sinds Steve Jobs overlijden is er weinig vernieuwends of innovatiefs meer geweest bij Apple,alleen voortbordurend op bestaand,als iPhone 7 wordt zoals we af en toe voorbij zien komen borduren ze nog steeds verder op bestaande modellen,en halen ze de audio jacket ook nog eens weg om hem nog ‘n klein haartje dunner te kunnen maken (fijn als je dure earphones hebt) en voor de rest wordt alleen de binnenkant onderhanden genomen,nou niet echt een WOW factor (wat er vroeger jaren altijd was bij een nieuwe lancering) begint nu echt voorspelbaar en saai te worden,ik wacht wel tot er weer een echt nieuw model komt

  57. Dus als Apple de nieuwe iPhone iPhone 7 zou noemen, dan kopen jullie die wel. Als het iphone 6se zou worden, plots niet meer. Rare jongens. En wat verwachten jullie nu nog meer aan innovaties? Dat hij de was ook kan doen? 😳 De iPhone is gewoon een prachttoestel waar je gewoon nog weinig aan kunt verbeteren.

  58. Whats in a name. Maar wordt al met al wel verwarrend. Over een paar jaar kun je alle modellen met gekke toevoegingen niet meer plaatsen. Maar daar is dan gelukkig weer Google voor.

  59. Origineel geplaatst door Dirk
    Sinds Steve Jobs overlijden is er weinig vernieuwends of innovatiefs meer geweest bij Apple,alleen voortbordurend op bestaand,als iPhone 7 wordt zoals we af en toe voorbij zien komen borduren ze nog steeds verder op bestaande modellen,en halen ze de audio jacket ook nog eens weg om hem nog ‘n klein haartje dunner te kunnen maken (fijn als je dure earphones hebt) en voor de rest wordt alleen de binnenkant onderhanden genomen,nou niet echt een WOW factor (wat er vroeger jaren altijd was bij een nieuwe lancering) begint nu echt voorspelbaar en saai te worden,ik wacht wel tot er weer een echt nieuw model komt

    Volg ik je helemaal in

  60. Origineel geplaatst door Eric
    @Kasper Lannoo: en welke innovatie heeft huawei dan

    Origineel geplaatst door Kasper Lannoo
    Kijk maar eens naar de Huawei P9. Dat is pas een telefoon. Staaltje kunst en innovatie. (Net zoals Samsung)
    Ik was een enorme Apple fan. Tot dat de Apple watch op de markt kwam/Cook CEO werd

    Welke innovatie dan?noem eens wat? Nee dat kan je niet wat die hebben ook geen innovatie.je motivatie raakt kant noch wal

  61. De nieuwe iPhone gaat waarschijnlijk iPhone SE heten. Dat zie ik namelijk staan in een app Microsoft Pix die ik wilde downloaden.

  62. Wat weet iedereen alles altijd goed. Iedereen gaat  weer verlaten, en weer verkoopt  er genoeg na de launch. Wat wil iedereen toch steeds bewijzen hier…

  63. Hahahaha

    Apple is zo klaar!

    -Ze kunnen geen nieuw design meer bedenken!
    -iOS krijgen ze niet Stabiel neem nou FaceTime audio werkt nog steeds niet. Whats app bellen draait binnen 1 jaar stabiel.

    Ik heb alles van Apple en zou Apple blijven kopen voorlopig maar niet meer altijd de nieuwste.

    Sterker nog ik ga mij 6 op marktplaats zetten en een SE kopen. Afgeleid van de laatste echte iPhone de 5!

  64. Ik verwacht met de grote IOS10 release ook wel een iPhone7 maar is dit de 6SE, ook goed..

    Net of een naam uit maakt voor de kwaliteit 🙂

  65. @Sarafina: Dan koop je toch een 6/6s/5se etc?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.