Reacties voor: ‘iPhone 7 krijgt grotere telefoonspeaker, oude hoesjes passen niet meer’

De iPhone 7 zal wellicht een grotere telefoonspeaker krijgen, waarbij Apple de sensoren boven het scherm moet verplaatsen. Huidige hoesjes en screenprotectors passen dan niet meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Ik word niet echt vrolijk van deze geruchten.
    Ofwel Apple controleert (deels) deze geruchtenstroom en is dan bezig om de verwachtingen te temperen. Of de geruchten komen rechtstreeks uit de ontwikkel- c.q. productieketen en dan is het helemaal weinig hoopgevend.
    Het is natuurlijk lariekoek dat de ontwikkelingen rond smartphones zo’n beetje over zouden zijn (en zo ja, dan zorg je toch op zijn minst voor een baanbrekend nieuw ontwerp met je award winning design team). We hebben het hier over het kernprodukt van het allergrootste bedrijf met de grootste R&D budget, oneindige laboratoria en verreweg de meeste octrooien – dus in de beste poditie om met substantiële vernieuwingen te komen. Ik denk dan aan:
    QLED displays met HDR technology. Quantum Film Camera sensors met 30+ MP zonder kwaliteitsverlies. Graphene / onbreekbare schermen. Snellere Graphics. Betere geluidskwaliteit. 5G networks. Superbatterijen. Touch prediction technologie. Artificial Intelligence. Self Healing materialen. 3D schermen met super hoge resoluties 11K category. Uitgebreide en meer accurate sensoren. LTE-U. IoT 802.11 halo wifi standaard. Flexible form smartphones. Grafeen lenzen die zo dun zijn dat er honderden in 1 mm dikte passen. Opvouwbare schermen die iPhones schaalbaar en effectief 2x zo groot maken. enz. enz.
    Als men doorontwikkeld had, was de iPhone die er nu moet komen 2/3 jaar geleden al gereed geweest. Dat is hoe deze industrie werkt. Maar zonder die visie blijf je een soort patent-troll die van alle kanten ingehaald wordt. Tijd voor gelamenteer, bestaat niet in het meest innovatieve deel van de tech-wereld. De concurrentie zegt dan geen sorry, maar goedenmiddag !
    Het is een feit dat iOS nog steeds voor ligt op de concurrentie, maar of klanten (die zich blauw betaald hebben om juist deze ontwikkelingen te financieren en niet voor alle frivole uitstapjes daaromheen) zich alleen daarom laten “straffen” met achterlopende hardware, nou ik dacht het toch niet…

  2. Ach, hou toch op met dit soort ‘ik weet het beter’ onzin. Een revolutionair ontwerp ‘doe’ je niet even. De introductie van de iPhone was een goed getimed en uitgedacht. Er is geen enkel ander bedrijf dat tot nu toe – en ook niet in de komende tijd – revolutionair of vooruitstrevend nieuwe ontwerpen introduceerde.
    Al die technische hoogstandjes waar je zo verlekkerd op zit te wachten zijn op zichzelf niets waard, en borduren slechts voort op al bestaande technologieën. Zij zeggen niets over een vernieuwend ontwerp, design of gebruik(servaring). Precies: de velden waar Apple in excelleert, wanneer het zin heeft.

  3. @Goof: Als ze dat gaan doen, kunnen ze geen beter telefoons meer op de markt zetten waardoor ze verlies gaan leiden.
    Zo zie ik het liever ook mij zij doen dat in kleine stapjes

  4. De mobiele telefoons naderen de perfectie, een uitontwikkeld product. Natuurlijk zullen de verbeteringen blijven komen maar deze zullen minder impact hebben dan de veranderingen van de afgelopen jaren.

    Kijk naar andere electronica, tas, laptops, etc … de veranderingen worden steeds kleiner en dat is logisch.

    Ik ben dan ook gewoon heel tevreden met mijn iPhone 6.

  5. @Goof: Dat heet een verdienmodel.
    Wel coole features!

  6. Ik hou het mooi bij de iPhone 6.

    Deze tweede tussen release zal me niet zoveel boeien. 2017 gaat een mooi jaar worden. Dit jaar zet ik m’n geld in op m’n eerste watch. De Apple watch 2 😉

  7. Ben het met je eens dat er no genoeg te verbeteren valt. Ook zijn er nog legio andere punten waarop nog voldoende te innoveren valt (oa haptic texture feedback), maar het is helaas wel zo dat er ook flink wat kosten bij komen kijken. Kosten die Apple niet graag van haar (riante) winstmarge ziet afgesnoept worden. Los daarvan staat een heleboel van in je reactie genoemde in kinderschoenen en Apple brengt normaliter alleen maar iets uit als het écht een goede kans van slagen heeft. Neemt niet weg dat andere genoemde technologieën zoals OLED al lang gebruikt hadden kunnen worden, al speelde bij OLED natuurlijk het kostenplaatje (winstmarge) en waarschijnlijk de productiecapaciteit/logistiek ook een serieuze rol. Last but not least (ook al eerder genoemd): het is een verdienmodel dat tot op heden goed gewerkt heeft voor Apple. Maar ze komen er nu ook achter dat ze meer zullen moeten investeren gezien de enorme progressie die concurrenten zoals Samsung en Huawei maken (in dit geval met name op camera vlak) en deze voor minder geld beschikbaar stellen. Al is met de laatste iPhone reeks (SE) de prijs ook een stuk aantrekkelijkergeworden.

  8. Ik wacht al jaren op een dual sim Iphone, waarbij 2 simkaarten tegelijkertijd werken (dus niet switchen met een extra simkaart-aanpassing van een derde firma) zou Apple dat nu eindelijk eens op de markt brengen?

  9. @Anja: ik ook, maar nu kunnen ze wel 2 telefoons verkopen.
    Heb daarom zakelijk voor een Samsung gekozen

  10. @duo: sim mensen, Duo sim is zo 2012. Zakelijk en Privé groeien steeds meer naar elkaar. Heb al jaren geen zakelijke telefoon + privé. Allemaal 1. Bedrijf heeft superafspraken met provider. Niet druk maken over minuten, smsjes, buitenland, data in nl, data in buitenland. Allemaal onder een superdeal waar ik het privé nooit voor kan krijgen en zelf geen abonnementskosten. Heb nu vakantie…wordt niet gestoord en voicemail al jaren geleden afgeschaft.

  11. Ik wacht wel rustig op de S versie

  12. Komt een beetje over als: laten we toch kleine aanpassingen maken zodat de iphone 6(+) hoesjes niet meer passen en we massa’s geld kunnen verdienen aan onze nieuwe dure iphone 7(+) hoesjes! Slim of eerder smerig?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.