Reacties voor: ‘iPhone 7 heeft geen koptelefoonaansluiting, kan draadloos opladen’

De iPhone 7 krijgt een dunnere behuizing zonder koptelefoonaansluiting. Ook overweegt Apple draadloos opladen, zegt een nieuwe bron uit de toeleveringsketen van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. Meer ruimte? Meer batterij!

  2. Wel earpods via Lightningen niet draadloos opladen? Dat zou een kapitale blunder zijn. Daarnaast heb ik dan onderweg een probleem. Externe accu wordt vaak gebruikt in combi met muziek luisteren.

    Misschien dan maar een dubbele lightning aansluiting?

  3. Draadloos opladen.. Wie zit daar op te wachten? Dat betekend dat de telefoon alleen laadt als deze op het plateautje ligt, waardoor je juist meer beperkt bent in je vrijheid..
    Draadloos opladen is pas vrijheid als dit kan terwijl je gwn met je telefoon rond kan lopen..

    Ook de telefoon zonder koptelefoon aansluiting lijkt me waardeloos, je kan niet meer eventjes je muziek in iedere stereo prikken om muziek daar op af te spelen.. Dit word zo n stuk beperkter 🙁

  4. Ik kan niet geloven dat ze een normale earpods meegeven met een adapter, dit zou echt heel bijzonder zijn..

  5. Origineel geplaatst door Michel
    Draadloos opladen.. Wie zit daar op te wachten? Dat betekend dat de telefoon alleen laadt als deze op het plateautje ligt, waardoor je juist meer beperkt bent in je vrijheid..
    Draadloos opladen is pas vrijheid als dit kan terwijl je gwn met je telefoon rond kan lopen..

    Precies dit, die heisa om draadloos opladen heb ik dus nooit begrepen… Ik heb een 2 meter lange lightningkabel dát is pas vrijheid 🙂

  6. Wat betreft het verdwijnen van de hoofdtelefoon aansluiting. Zolang Apple een verloop van de lightning poort naar een 3,5mm aansluiting mee levert, heb ik er geen probleem mee. Ingeval er geen mogelijkheid is om mijn bestaande Bose hoofdtelefoon aan te sluiten, of alleen tegen behoorlijke meerkosten, dan is dat voor mij een reden om af te zien van aankoop.

  7. Zou heel vreemd zijn als  geen koptelefoons meeleverd!  staat bijna gelijk aan muziek vroeger toen ik de iPod had was het mooi in combi met de witte oordopjes en dat is het nog steeds vind ik. Adapter lijkt me ook niet echt des apple.

  8. Origineel geplaatst door Ome Wout
    Meer ruimte? Meer batterij!

    Dat moeten we nog maar afwachten, indien de iPhone 7 (nog) dunner wordt.

  9. Dan kan je dus €900 voor je iPhone neertellen en moet je nog minimaal €100 extra lappen voor een Bluetooth koptelefoon van redelijke kwaliteit.
    #dealbreaker.

  10. En toch wil iedereen weer de beste iPhone die ze ooit gemaakt hebben. Ook met al z’n beperkingen want het blijft een Apple…

  11. Niet handig ! Luister vaak muziek als de telefoon aan het opladen is.

  12. @djbak: Nee hoor, doe rustig een jaartje langer met mijn iPhone 6. Of haal een nieuwe 6s.

    De allerbeste iPhone allertijden was nog altijd de eerste! En dan heb in het niet over de 3 of 3g

  13. Sounds great! Die ga ik halen!

  14. Geen koptelefoonaansluiting zou een strategische blunder zijn. Betekent voor mij dan einde tijdperk iPhone. Waterdicht? Daar zit toch bijna niemand op te wachten?
    Ik kan mij niet voorstellen dat Apple zoiets zou doen.

  15. Origineel geplaatst door Ben
    Geen koptelefoonaansluiting zou een strategische blunder zijn. Betekent voor mij dan einde tijdperk iPhone. Waterdicht? Daar zit toch bijna niemand op te wachten?
    Ik kan mij niet voorstellen dat Apple zoiets zou doen.

    Het is juist Apple die zoiets zou doen. Apple is notoir wat betreft het verwijderen van aansluitingen.

    Ooit zal die stap gewoon gemaakt moeten worden, want de koptelefoonaansluiting is inmiddels wel oud. Bovendien zou het toch ook wel prettig zijn als Lightning (of later USB type-c) veelzijdiger is. Dan zou je in de toekomst je telefoon kunnen laden én muziek kunnen luisteren via één kabel.

  16. Zolang er aansluitingen zijn blijft het behelpen. Van mij mag alles draadloos, luister een tijdje al via bluetooth, als de kwaliteit nog iets omhoog kab zou dat fijn zijn.
    Draadloos opladen zou ook ideaal zijn.

    Dan nog de luidsprekers op de telefoon weg (gebruik ik alleen voor handsfree, maar dat kan ook thuis via de bluetooth boxen) en dan kan hij echt hermetisch gesloten worden.

  17. Ik maak in de trein vaak gebruik van en de hoofdtelefoon aansluiting en ik laad m op via een externe accu (ik kijk vaak series / films onderweg). Dat gaat dan straks niet meer; handig. Ja of ik moet en een enorme hoofdtelefoon met bluetooth op gaan zitten….

  18. Ik mis m’n iPhone 4 met iOs 6, beste telefoon aller tijden.

  19. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat de iPhone 7 geen koptelefoonaansluiting krijgt.

    Er zijn steeds meer sites die elkaar napraten bedoel je.

    Zet een keer een kritische noot bij een bron, is dat een mogelijkheid? De iPod Touch is bijvoorbeeld ook 6,1mm dik en beschikt ook nog gewoon over 3,5mm jack.

  20. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. @Tevilnelg: Ik heb sterk mijn twijfels voor wat betreft het “moeten”. High-end audio apparatuur en koptelefoons werken nog steeds met jack-aansluitingen. En dat lijken mij toch de bedrijven die iets meer aan innovatie ter verbetering van audiokwaliteit willen/kunnen doen. Apple is een tech-bedrijf die een compleet ecosysteem willen leveren, zodat je bij het merk blijft. Mijn bescheiden mening.

  22. Origineel geplaatst door Rutger
    Ik mis m’n iPhone 4 met iOs 6, beste telefoon aller tijden.

    Ik heb hem nog, zelfs in gebruik. 6 plus verkocht, was te groot voor mij. De iPhone 4 is net te klein maar icm ios6 erg snel:-) Het belangrijkste voor mij was het uiterlijk van ios6, de klassieke iconen!

    Ik weet daarom niet wat mijn volgende iPhone wordt….. Bij mijn iPads stap ik makkelijker over.

  23. Zou een mooie stunt zijn. Koptelefoon via lightningpoort? Welnee. Ook draadloos natuurlijk. Draadloos opladen? Dan kan de lightningpoort er helemaal uit. Een iPhone zonder snoertjes.

  24. Origineel geplaatst door Rutger
    Ik mis m’n iPhone 4 met iOs 6, beste telefoon aller tijden.

    Je hebt helemaal gelijk Rutger. Ik heb hem nog in gebruik. LOL
    In ieder geval mooiste iOS qua uiterlijk:-)

  25. Alles draadloos, betekent dat dan alles over Bluetooth? Het geluid van BT is over het algemeen minder goed dan dat van Airplay. Waar wil Apple naartoe?
    Hoe zit het met de privacy en de afscherming van netwerken?

  26. Draadloos opladen alleen in combinatie met verplaatsing..niemand zit te wachten op t laten liggen van zijn telefoon terwijl t oplaad, daarom hebben velen een 2m oplaadkabel. Als ze de koptelefoon ingang weg doen dan zijn ze echt dom..verwachten ze dat iedereen dan automatisch een bluetooth headset gaat aanschaffen of zo? Plus heeeeel wat mensen hebben bedrade oortjes, wat moeten ze daarmee en kan apple zich bedenken hoeveel vervuiling het met zich mee zal brengen wanneer mensen massaal die oortje dumpen (niet recyclebaar). Ik hoop echt dat ze geen domme beslissingen gaan nemen.

  27. Tja, je kan wachten met een petitie tot ze het aangekondigd hebben maar dan weet je ook zeker dat je niets meer kunt bereiken.

  28. Draadloos opladen zit ik niet op te wachten en zonder koptelefoonaansluiting hoeft voor mij ook niet. Laat die er lekker opzitten, dan maar geen dunner iPhone….. Maar als dit echt doorgaat kan je er donder op zeggen dat binnen no time meer fabrikanten dit idee gaan volgen.

  29. Draadloos opladen is leuk en aardig,maar wel met de optie om ook bedraad op te kunnen laden. Mochten ze alsnog de poort weghalen, dan zou een mogelijkheid kunnen zijn om op te laden zoals de applewatch.

  30. Origineel geplaatst door koert
    Tja, je kan wachten met een petitie tot ze het aangekondigd hebben maar dan weet je ook zeker dat je niets meer kunt bereiken.

    Precies wat ik dacht, daarom vind ik de opmerking van iculture een beetje vreemd. Ook jammer dat ze er geen link naar de petitie bij hebben gezet.

    Voor mij maakt het niet zoveel uit, ik gebruik eigenlijk nooit oortjes. Zelfs de lightning poort mag van mij weg, gebruik ik echt maar heel zelden om hem ergens op te laden, laad hem normaal gesproken (95% van de tijd op op mijn nachtkastje.

  31. Als de 3,5 mm jack verdwijnt dan wordt het voor mij echt een einde aan het Apple-tijdperk.

  32. Wat een heisa over het gerucht dat Apple de ‘gewone’ oortelefoon aansluiting zou laten vallen. Natuurlijk lastig voor mensen die de iPhone willen aansluiten op oortelefoons of apparatuur die ze al hebben. Maar soms veranderen dingen. Voor wie last heeft van Lightning-angst, hier een link naar het nummer Lightning-Frightening van David Bowie, die in 1970 al begreep hoe het zat :):)http://youtu.be/D43KTJZDCWc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.