Reacties voor: ‘iPhone 6s krijgt samengevoegde componenten zoals in Apple Watch’

De iPhone 6s voegt misschien meerdere onderdelen samen in een zogeheten 'System in Package'. Dit maakt de hardware compacter en beter vervangbaar.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Meer ruimte voor batterij; hard nodig sinds Apple Watch

  2. 1 chip voor meerdere componenten betekend toch ook meteen hogere kost voor reparatie? Als 1 ding faalt moet alles vervangen worden

  3. @Kenny: Scherp opgemerkt, Kenny. Ik vrees dan je gelijk hebt. Het demonteren en verminderen van onderdelen zal wellicht minder complex zijn, omdat er simpelweg minder verschillende onderdelen zijn. Maar het kostenplaatje dat aan reparatie wordt gehangen, zal hierdoor kunnen stijgen.

  4. @Robert Janssen: Daar staat tegenover dat de iPhone hierdoor sneller kan zijn.

  5. @Robert Janssen: Of juist niet, als ze slim omgaan met de verbindingen naar het moederbord kan een SiP makkelijker te vervangen zijn (minder arbeidsloon en minder uitval door oververhitting door soldeerbout) dan een onderdeel dat vast-gesoldeerd zit met alle pennetjes.
    een SiP heeft in theorie minder aansluitingen naar het moederbord nodig dan een los onderdeel aangezien de meeste aansluitingen in de SiP zelf zijn.

  6. Op de eerste foto lijkt rechts bovenin wel maseratie te staan …

    Weer ontopic: het disassemblen zal wel makkelijker worden , maar ben bang dat de onderdelen bij vervanging wel zullen stijgen aangezien je dan een compleet set van onderdelen tegelijk vervangt . Ben benieuwd hoe dat gaat vallen bij de niet Apple store reparateurs

  7. Origineel geplaatst door Kenny
    1 chip voor meerdere componenten betekend toch ook meteen hogere kost voor reparatie? Als 1 ding faalt moet alles vervangen worden

    Yep maar je weet natuurlijk wat het antwoord van Apple hierop zal zijn: Applecare+!

  8. Origineel geplaatst door madhouseNL
    Op de eerste foto lijkt rechts bovenin wel maseratie te staan …

    Weer ontopic: het disassemblen zal wel makkelijker worden , maar ben bang dat de onderdelen bij vervanging wel zullen stijgen aangezien je dan een compleet set van onderdelen tegelijk vervangt . Ben benieuwd hoe dat gaat vallen bij de niet Apple store reparateurs

    Beetje foute aanname, deze worden gewoon gemaakt volgens het stacked die principe, ja de basiskosten liggen iets hoger (meerdere chips in 1 package, maar verhoudingsgewijs liggen de kosten lager omdat niet iedere chip separaat behandeld hoeft te worden en daarbij, als ik de meermaals genoemde redenen zou volgen, dan zou bv een i7 chip onbetaalbaar moeten zijn, en wat te denken van de geïntegreerde chips in onze tv’s die bestaan tegenwoordig ook uit een compleet samenstelde configuratie en worden alleen maar goedkoper, puur omdat de handeling tijdens productie gewoon minder is, mensenwerk blijft nou eenmaal de duurste factor (ja ook in China)

  9. Origineel geplaatst door Saïd Bellari
    Meer ruimte voor batterij; hard nodig sinds Apple Watch

    Huh?

    Sinds Apple Watch doe ik drie x langer met m’n iPhone batterij….

  10. Ik weet niet waarom mensen steeds betere batterijen willen, de batterij van een iPhone 6 bvb doet het toch intensief gebruik een ganse dag (uitgezonderd GPS gebruik). Doorloop toch eens de instellingen en schakel uit wat niet nodig is, hoe dikwijls ik rondom mij een gepiep hoor en dan blijkt het een notificatie met geluid te zijn van Facebook bvb. Dan gaat de batterij niet een hele dag mee, das waar. Doorloop instellingen en stel in wat je nodig hebt en ik ben er zeker van dat 75% toekomt met de batterij nu. Schermhelderheid is één van de grootste energiewreters btw en totaal niet nodig in de meeste gevallen dat die nog maar in het midden staat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.