Reacties voor: Sommige iPhone 6s-bezitters klagen over spontaan uitvallende toestellen

Gebruikers melden op verschillende fora dat hun iPhone 6s zomaar uit het niets zichzelf compleet uitschakelt. De homeknop zou daarbij erg warm geworden zijn. Ook andere problemen met bijvoorbeeld 3D Touch komen bovendrijven.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 47 reacties

  1. Gister toevallig precies dit issue gehad (incl warme touch id knop) op m’n 6s met de laatste beta van 9.1. Zal het in de gaten houden.

  2. Inderdaad één keer uitval gehad van mijn iPhone 6s Plus, vergelijkbaar met de beschrijving in dit artikel.

  3. Ach voor die €800 ken je niet teveel verwachten natuurlijk!

  4. Nog niks van gemerkt hier. Het zullen wellicht weer enkelingen zijn zoals bij die “bendgate” vorig jaar.

  5. Ik vraag mij altijd af met zulke problemen bij hoeveel gebruikers het is. Als je 1000 klagende gebruikers heb. Terwijl je 13 miljoen toestellen heb verkocht. Hoe kan het dan nieuws zijn? Hebben ze zelf dan niet iets stoms gedaan waardoor dit probleem ontstaan is ?

  6. Wat was het ook alweer, stabiliteit, 9.0 zou stabiliteit centraal staan. Deze keer ook publieke beta testers, nou merk er vrij weinig van. Sinds ik 9.02 op mijn 6s+ heb staan is de batterij zo leeg, laden van apps (de inhoud) duurt lang, laden van internet pagina’s laat op zich wachten en moeten vaak een refresh krijgen.

    Hier kan apple niet veel aan doen, maar dat mijn volume steeds op zacht staat bij verschillende apps….

    Mijn oude iPhone 5s deed het beter…

  7. Sedert het installeren van de nieuwe firmware iOS 9.xx heb ik hier met mijn iPhone 5S ook last van.
    Op onverwachte momenten gaat deze plots herstarten. Wat wel opvalt is dat mijn sim(code) na de herstart nog aktief blijft maar ik mijn code (ipv vingerafdruk) moet invoeren wegens een ‘herstart’ vd iPhone.

    Voorheen (alles voor iOS9) had ik dit probleem nooit.

  8. Dit probleem is in het begin ook geweest bij de iPhone 6.

  9. Origineel geplaatst door Tom
    Mijn oude iPhone 5s deed het beter…

    9.2 zorgt op de 5s voor dezelfde problemen. Alles lijkt langzamer geworden, en minder responsive.

  10. M’n datateller in de instellingen van mobiel netwerk werkt niet goed. Heb sinds de eerste 200 mb verbuikt en iphone geeft 22 mb aan. Zit op iOS 9.0.2 met iPhone 6s.

  11. Zit je met je iPhone van tegen de €1000 en heb je dit soort serieuze issues met je toestel. Is toch van de zotte! Wacht wel op de iPhone 7, want duidelijk is dat de kinderziektes er nog niet helemaal uit zijn bij de 6s.

  12. Origineel geplaatst door iErik
    Zit je met je iPhone van tegen de €1000 en heb je dit soort serieuze issues met je toestel. Is toch van de zotte! Wacht wel op de iPhone 7, want duidelijk is dat de kinderziektes er nog niet helemaal uit zijn bij de 6s.

    Gelukkig zitten er in de nieuwe series, met name de hardware, nooit kinderziektes.

  13. Ik heb met de 6s plus (voorlopig toch) nog geen problemen gehad.

  14. Mijn iPad Mini 3 Cellular en iPad Air 2 Cellular (beide 128GB) herstarten ook sinds iOS 9.0 spontaan tijdens het gebruik. Internet laadt soms pagina’s half en twee of drie keer verversen is noodzakelijk (zowel wifi als 4G en met Safari en Chrome), apps gaan schokkerig etc. Ook na een volledige reset en apps opnieuw installeren nog dezelfde problemen (geen restore dus). Ben er een beetje klaar mee…

  15. Ik heb een iPhone 6 en soms werkt bij de toegang scherm de touchID niet dan moet ik alsnog vier cijfers in toetsen.
    Vind het op zich niet zo’n punt want eenmaal op het springbord werkt dan weer wel

  16. Dit is precies de reden waarom ik niet meer als eerste een bepaald Apple product wil hebben. Ik wacht gewoon een aantal maanden totdat de meeste kinderziektes door de vroege vogels gerapporteerd zijn. Laat nu de anderen doen waar ik vroeger belachelijo veel tijd mee kwijt was. Werkt prima!

  17. Vroeger ….

    Nu is het alleen om de $$$$$

  18. Origineel geplaatst door iErik
    Zit je met je iPhone van tegen de €1000 en heb je dit soort serieuze issues met je toestel. Is toch van de zotte! Wacht wel op de iPhone 7, want duidelijk is dat de kinderziektes er nog niet helemaal uit zijn bij de 6s.

    Origineel geplaatst door mit

    Gelukkig zitten er in de nieuwe series, met name de hardware, nooit kinderziektes.

    Het blijft dan toch merkwaardige dat er zich relatief veel problemen voordoen met de basisfunctionaliteiten van een besturingssysteem. Alsof er nooit met een representatieve groep getest is, nooit geluisterd is naar opmerkingen van testers of dat testers er vanuit gingen dat het de ongemakken van een Beta-versie waren. Apple had een goede reputatie wat stabiliteit betrof maar in het jaartje dat ik nu weer terug ben bij Apple, zie ik nu bij elke release de nodige ongemakken en patch op patch verschijnen om die zaken op te lossen. Wat dat betreft kan Apple ondertussen Microsoft en Google een handje gaan geven. 🙁

  19. Origineel geplaatst door William: Sedert het installeren van de nieuwe firmware iOS 9.xx heb ik hier met mijn iPhone 5S ook last van.
    Op onverwachte momenten gaat deze plots herstarten. Wat wel opvalt is dat mijn sim(code) na de herstart nog aktief blijft maar ik mijn code (ipv vingerafdruk) moet invoeren wegens een ‘herstart’ vd iPhone.

    Voorheen (alles voor iOS9) had ik dit probleem nooit.

    Goed om te weten, dan is het dus (vrijwel) zeker een SW issue.

    Blij dat ik mijn 5S nog niet op 9.x heb. En inderdaad triest dat juist het ‘stabiele’ 9.x, na twéé pure bugfix updates, nog steeds zoveel (ernstige) issues kent. 😢

    (En dan heb ik het nog niet eens over de compatibility issues van deze ‘stabiele’ versie gehad, ècht een contradictio in terminis)

  20. Apple laat veel onderdelen bij verschillende fabrikanten maken.
    als je dus b.v. 10 onderdelen in een iphone hebt zitten zijn er nogal wat
    combinaties mogelijk.
    Er zijn dus enorm veel versies van de 6 en 6s gok ik.
    Wellicht is dit de reden dat de ene geen enkele last heeft terwijl de ander
    wel problemen heeft.

  21. Geen last van bovenstaande. Wel is mij 6S zijn mute button stuk. Na enkele dagen al.
    Volgend week maar terug naar koln voor een herstellingske

    Verder werk bij mij alles prima

  22. 13 miljoen toestellen verkocht, wil nog niet zeggen dat die allemaal al geleverd zijn volgens mij. Dus er zijn wellicht nog geen 13 miljoen gebruikers, al zal dat snel toenemen.
    In elk geval zijn er altijd wel dat bugs in nieuwe iPhones en een nieuw iOS. Don’t panic!

  23. Het toestel al 7 dagen in gebruik en 0,00 problemen gehad!
    Dit is natuurlijk weer de 1% die er wel last van hebt maar de media brengt het graag altijd weer alsof 99% er last van hebt 😉

  24. Dit is inderdaad ook het probleem geweest bij de iPhone 6 inmiddels heb ik beta 3 draaien en vanmorgen ook mijn iPhone 6 Plus uit, wellicht ergens een software probleem?

  25. @EOTB: helemaal mee eens, dit doe ik ook sinds enige tijd!

  26. @Tom: Dan misschien toch je iPhone opnieuw installeren want juist bij mij merk ik een opvallend betere batterij levensduur van de 6s-plus t.o.v. de 6-plus. In alles presteert de 6s-plus beter dan de 6-plus. Een schone herinstallatie lost o.h.a. erg veel op!

  27. Origineel geplaatst door Richard
    @Tom: Dan misschien toch je iPhone opnieuw installeren want juist bij mij merk ik een opvallend betere batterij levensduur van de 6s-plus t.o.v. de 6-plus. In alles presteert de 6s-plus beter dan de 6-plus. Een schone herinstallatie lost o.h.a. erg veel op!

    @Richard: Zal het eens gaan proberen… Bedankt voor de tip…!!!

  28. “Als enkele mensen klagen over problemen, valt dat op. Maar het wil niet meteen zeggen dat het gros van de mensen een probleem heeft.”

    Maar hoeveel mensen zullen actief een melding doen op een gespecialiseerd forum als hen het overkomt? Verreweg de meesten niet dus ik zou ‘enkele mensen die klagen’ niet te gemakkelijk aan de kant schuiven.

  29. Origineel geplaatst door robert
    9.2 zorgt op de 5s voor dezelfde problemen. Alles lijkt langzamer geworden, en minder responsive.

    Ai, is 9.2 al uit?? Ik loop steeds sneller achter.

  30. @iErik: De iPhone 7 heeft geen kinderziektes?

  31. @Marc: Nope, want die bestaat nog niet ;-p

  32. Bij mijn 6s en 6s plus heb ik er de hele week niks van gemerkt. Lopen zal een zonnetje.

    Als je ze op hun staat trapt wordt het rond de cpu wel iets warmer dan de 6 en 6 plus worden. Maar, ze lopen dan ook op 1,8 GHz. 😉

  33. Dat is een nieuwe future. Daarmee voorkomt iphone dat je gestoord wordt door een beller. Vast ook gepandeert door appel.

  34. Zelfde problemen gehad afgelopen dagen na de laatste update… Zowel bij iPhone 6 als bij iPad 3… Voor mij gevoel is de software de oorzaak… Bij iOS 8 geen problemen….

  35. Vandaag 2 x iPad uitgevallen onder het les geven. Erg vervelend. Gisteren iOS 9 geïnstalleerd. Wel heel toevallig, vind je niet? PS: geen warme knop gevoeld.

  36. 5S gisteren spontane herstart. Was tijdens gebruik whatsapp. Deze app is erg traag geworden sinds ios 9.

  37. Dit herken ik ook met mijn 5S!

  38. Heb dit afgelopen dagen twee keer meegemaakt.

  39. iOS 9 probleem, geen hardware probleem.

  40. Soms is het zelfs geen probleem van Apple, maar een combinatie met 3rd party apps! Apps die niet altijd geïnstalleerd worden door testgebruikers met die beta. Net daarom dat dit kan gebeuren wanneer het grote publiek de software gaat installeren!

  41. Ah dat verklaart het. Heb dit ook met de 6s ervaren; scherm zwart en niet meer op home of powerknop. Het lijkt wel alsof het toestel in de DFU modus terecht was gekozen. Na force reboot bleek de batterij nog op 98% te zijn, dus daar lag het niet aan.

  42. P.s. het lijkt alsof de beschrijving van mensen met een ouder toestel (iPhone 6 en eerder) het vooral hebben over spontane reboots op iOS 9. Dat is volgens mij niet het probleem dat in het artikel beschreven wordt; het toestel wordt daarbij namelijk totaal unresponsive (vergelijkbaar met DFU modus) tenzij je een force reboot doet.

  43. Origineel geplaatst door Koen
    Nog niks van gemerkt hier. Het zullen wellicht weer enkelingen zijn zoals bij die “bendgate” vorig jaar.

    Tuurlijk, als je het niet ziet, bestaat het ook niet. Struisvogelpolitiek. Waarom denk je dat Apple nu een stevigere behuizing gebruikt?

  44. Wel ik heb spontaan uitvallen ook bij mijn iphone 6 plus en webpaginas die niet volledig laden en een slecht werkende wifi.

    En dat onder ios 8.4.

  45. Inmiddels ook al twee keer last gehad van een spontaan uitschakelende iPhone 6S. Op twee momenten dat ik de telefoon niet eens in gebruik had en waarbij de telefoon nog ruim voldoende opgeladen was… Hoop op een oplossing 😞

  46. Mijn vriendin heeft het al een stuk of 3x gehad met haar iphone 6s dat de iphone uit staat en de home knop warm is. Ik zelf heb ook een 6s maar bij mij geeft hij geen problemen. Iemand anders nog last van dit probleem?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.