Reacties voor: iPhone 6 makkelijker bedienen met onzichtbare app-iconen

Je kunt de iPhone 6 makkelijker bedienen, door een rij onzichtbare iconen bovenin het scherm te plaatsen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Wtf… Koop dan geen iPhone 6 (plus). Of doe je het echt voor de NFC? Laten we eerlijk zijn. Je KOOPT hem toch voor het grotere scherm. Neem dan een 5S. Is niks langzamer en heeft ook touchID

  2. Wat een onzin zeg, koop dan een 2″ telefoontje zeg. Onzin verhaal dit.

  3. @whistler: Weet niet hoe het jou zit, maar ik zal geen iPhone 6 kopen voor ” het groter aantal icoontjes op startscherm”, duh! Wel omdat het groter scherm het werken in apps, documenten en pics/movies overzichtelijker maakt !

    Ik vind die onzichtbare icoontjes een schitterende soft “hack”, en een mooi voorbeeld van het KISS -principe.

  4. De bloemetjes achtergronden van Apple met zwarte achtergronden werken ook.

  5. Wat een flauwekul, Apple heeft daar al een oplossing voor bedacht! Tap maar eens 2x op de home knop (dus niet drukken, maar aanraken) en het hele scherm zal naar beneden schuiven zodat je er met je duim bij kunt. Dit werkt ook in alle apps en menu’s.

  6. Ik had die trucje echt zelf kunnen verzinnen. Dit werkt niet alleen op de 6 maar in principe op ieder iDevice natuurlijk!

    Mijn schoonzus die is overgestapt van Android naar iOS kan maar niet wennen aan het feit dat de app icoontjes altijd maar boven in hangen zij zou dit trucje even goed kunnen gebruiken op haar 5. Al bedenk ik me dat ze vast geen 1 kleurige achtergrond wil.

  7. Behalve dat ik geen iPhone 6 heb en de hack dus ook niet nodig heb, zou ik die wallpaper pas als laatste op zwart zetten. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om de nieuwe icoontjes te positioneren.

  8. En wat met de schitterende functie die apple heeft toegevoegd… Dubbele tap op de touch id en het scherm komt gelijk naar beneden!

  9. Wat een onzin verhaal. Als je bewust kiest voor een Iphone 6/plus moet je hier niet over gaan klagen. Je kan natuurlijk ook gewoon icoontjes van apps neer zetten die je niet zo vaak gebruikt!

  10. @Ranald: Precies. Gewoon instellen zoals je altijd moet doen. Zaken die je veel gebruikt op goed bereikbare plekken. De uithoeken vervolgens vullen met de apps die je weinig gebruikt.

  11. Dom dit

  12. Origineel geplaatst door Leander
    Ik had die trucje echt zelf kunnen verzinnen.

    Maar je deed het niet

  13. Een ontwikkelaar die dit bedenkt? Weet meneer niet dat Apple daar al een mooie manier voor heeft? Dit is het domste bericht dat ik deze week heb gelezen…

  14. Serieus?? Dit haalt de kwaliteit van de site wel op laag. Lijkt wel of de redsctie op kwantiteit wordt afgerekend.

  15. Hilarisch: ik heb een iPhone 6, maar gelukkig ziet m’n scherm er nog net zo uit als m’n 5!

    Zet dan tenminste 4 apps die je zelden gebruikt bovenin, kun je tenminste vrolijkere achtergronden gebruiken dan zwart.

  16. Origineel geplaatst door Ron E.
    Hilarisch: ik heb een iPhone 6, maar gelukkig ziet m’n scherm er nog net zo uit als m’n 5!
    Zet dan tenminste 4 apps die je zelden gebruikt bovenin, kun je tenminste vrolijkere achtergronden gebruiken dan zwart.

    Precies! Zet gewoon de minst gebruikte Apps bovenin.

  17. Origineel geplaatst door Lennart
    Wat een flauwekul, Apple heeft daar al een oplossing voor bedacht! Tap maar eens 2x op de home knop (dus niet drukken, maar aanraken) en het hele scherm zal naar beneden schuiven zodat je er met je duim bij kunt. Dit werkt ook in alle apps en menu’s.

    Kan dat ook met een iPhone 5S?

  18. Origineel geplaatst door Pieter
    Maar je deed het niet

    Hahaha nee best jammer eigenlijk… Maar daarom kom ik hier ook regelmatig even kijken…toch wel simpele oplossingen voor beperkingen! Think Different!

  19. Oud nieuws man..
    Ik heb dat al jaren en zonder jailbreak..

    En dit kan met alle foto’s die je wil en je icoon word gewoon een stukje van je foto zodat het elkaar perfect overlapt..
    Ik kan geen foto uploaden hier anders had ik et laten zien..

    Check zelf maar

  20. Echt, Apple is helemaal de weg kwijt. Als dit soort belachelijke trucjes nodig zijn dan is er helemaal in het begin een design fout gemaakt en jawel, een veel te groot scherm voor een mobiele telefoon. Dit zijn tablet formaten onderhand.

    Hopelijk krijgen we na de iPhone 6 weer een normale, maar iets zegt me dat ik nog heeeeel erg lang moet gaan doen met m’n iPhone 5 eer dat we weer op normale schermdiagonale zitten.

  21. @niels: Helemaal gelijk. Niet echt een serieus onderwerp van iculture, bladvulling noem ik dit!

  22. je kunt ook gewoon een paar keer met je vinger naar beneden (over de home-button) swippen om het scherm een stukje naar beneden te krijgen.

  23. Origineel geplaatst door Michiel
    Echt, Apple is helemaal de weg kwijt. Als dit soort belachelijke trucjes nodig zijn dan is er helemaal in het begin een design fout gemaakt en jawel, een veel te groot scherm voor een mobiele telefoon. Dit zijn tablet formaten onderhand.
    Hopelijk krijgen we na de iPhone 6 weer een normale, maar iets zegt me dat ik nog heeeeel erg lang moet gaan doen met m’n iPhone 5 eer dat we weer op normale schermdiagonale zitten.

    1. Ik denk niet dat Apple de weg kwijt is. Ik denk dat ze de ontwikkelingen van mobiele telefoons volgens om op die manier de concurrentie aan te blijven gaan met andere merken.
    2. Deze trucjes zijn helemaal niet nodig. Zoals al eerder in bovenstaande reacties vernoemd kun je 2 keer de homeknop aanraken zodat de icoontjes naar beneden schuiven.
    3. Persoonlijk ben ik erg blij met het grotere scherm. Met mijn redelijk grote handen een stuk prettiger te bedienen dan het scherm van bv. de iPhone 5, bovendien vind ik het bekijken van filmpjes, spelen van spelletjes, bezoeken van websites etc. beter te doen op een groot scherm.

  24. Origineel geplaatst door Tovenaar
    je kunt ook gewoon een paar keer met je vinger naar beneden (over de home-button) swippen om het scherm een stukje naar beneden te krijgen.

    Begrijp niet goed wat je bedoeld met het “swipen” over de home button?
    Het twee keer aanraken van de home button werkt in ieder geval naar behoren.

  25. Wat overigens momenteel werkt op mijn iphone 6: veeg een aantal keer van boven naar beneden over de homeknop. De iconen schuiven dan naar beneden!

  26. Wat een onzin is dit zeg. KISS ja KISS my ass. Ik Koop toch ook geen 80 inch TV en gooi een doek over de helf van de TV omdat hij te groot is. Nee dan koop ik een kleinere TV. Duuhh

  27. Of je gebruikt gewoon: http://iempty.tooliphone.net

    Upload je achtergrondafbeelding en klaar, werkt op dezelfde manier als hier in het artikel maar dan met elke achtergrond

  28. @Onno: Dacht ik ook meteen. I.p.v. Ruimte verspillen met deze onzinnige en omslachtige “hack”…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.