Reacties voor: ‘iPhone 6 krijgt scherper scherm met hogere resolutie’

De iPhone 6 krijgt een scherper scherm met een resolutie van 828 bij 1472 pixels. Dit blijkt uit bestanden in XCode's laatste betaversie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Het lijkt mij duidelijk dat 828×1473 verwijst naar een groter scherm, maar wel dezelfde 326 ppi Retina-resolutie die we al jaren kennen, wat ik dan jammer zou vinden…Je ziet namelijk echt verschil tussen 326 ppi en 450 ppi.

  2. Waarom weer zo exotische resoluties, maak het ontwikkelaars makkelijker en maar gewoon de 4.7″ FHD en de 5,5″ gewoon diezelfde resolutie als bij de iPad tegenwoordig.

    Maar nee, maak een exotische resolutie, zucht.

  3. Wordt dit dan retina scherm ?

  4. Het Retina-scherm zit al sinds de iPhone 4 erin, maar dit wordt anders dan bij de iPad en MacBook Pro niet vermeld in de naam.

  5. Bij de introductie van het eerste Retina scherm legden de heren Jobs en Schiller ons uit dat dat toen meer pixels per inch had dan wij gewone stervelingen konden waarnemen.

    Dan heeft het toch geen enkele zin om met een nog hogere pixeldichtheid te komen ?
    (of hadden deze heren soms een matig gezichtsveld of verkeerde visie)

  6. 4.7″ 720p
    5.5″ 1080p
    Iemand dit al eens uitgeteld?

  7. Het zou voor de iPhone erg zonde zijn als er niet voor 1920×1080 gekozen zou worden.

    1920×1080 op 4,7″ 16:9 betekend namelijk dat alle 1080p content van de wereld native op het scherm zou passen.

    Erg jammer om dan maar weer voor een afwijkende resolutie te kiezen. Laat de developers kun apps gewoon aanpassen. De goeie developers hebben hier echt geen moeite mee.

  8. Terwijl andere fabrikanten overgaan op QHD-resoluties heeft de iPhone nog geen eens HD. Apple, wat loop je achter.

  9. Eerlijk gezegd, die scherpte, is die nog met het blote oog waarneembaar? Ikzelf zou een betere batterij liever hebben dan die scherpte die alsmaar scherper word maar waar we nauwelijks iets van merken.

  10. @Patrick: zo zie je maar hoeveel speling Apple nog heeft als je kan concurreren met een niet HD scherm wat zo zuiver is als maar kan zijn en met een dual Core processor waar de anderen als met Octa Core bezig zijn en het systeem alsmaar trager word lol

  11. @Bart Ceuleers: Daar heb jij gelijk in! Ultra,superHD komt de batterijduur ook niet echt ten goede!

  12. @Bart Ceuleers: Dat is het voordeel van software en hardware door één bedrijf laten maken.

  13. Wellicht dat die eerder aangehaalde resolutie dan voor de 5.5″ iPhone is? Dan blijft het qua scherpte redelijk gelijk over alle retina iPhones… Opzich is het best raar dat een een grotere en duurdere iPhone een scherm heeft van mindere (optische) kwaliteit.

    Origineel geplaatst door Patrick
    Terwijl andere fabrikanten overgaan op QHD-resoluties heeft de iPhone nog geen eens HD. Apple, wat loop je achter.

    En waar lopen ze achter dan? In de nietszeggende spec-race?
    Die 1080p content wordt alsnog alsnog haarscherp op je beeld getoverd, dat verschil zie je echt niet. Alleen in batterijduur…

  14. @Zlatan: Fout – het verschil tussen iPhone en 1080p schermen zie je juist heel goed, zeker als de PPI hoger is. Tenzij je slechte ogen hebt natuurlijk. Daarnaast loopt Apple op tal van andere punten wel degelijk achter, vooral softwarematig en niet zozeer hardwarematig.

  15. Het tellen van de pixels laat ik aan de technici over. @Patrick: hoezo loopt Apple achter? Apple was de eerste telefoon met Retina scherm, scherper dan het oog kon waarnemen (werd gezegd). is HD en QHD dan nóg scherper? En wat is het nut als je dat niet kunt waarnemen?

    Bij de foto’s staat: degelekte foto’s van de voor- en achterkant van de iPhone 6. Maar volgens mij zien we twee keer de voorkant en niet de achterkant. Wat ik me wel afvraag: het lijkt alsof het beeldscherm doorloopt tot onder de home-button. maar wellicht is dat maar schijn omdat het om een zwarte iPhone gaat? Overigens zou ik het vernieuwend vinden als het beeldscherm de hele voorkant van de iPhone tot aan de randen zou vullen en in plaats van de home-button een knopje aan de zijkant zou komen. Of touch ID geïntegreerd in het scherm. Dat moet toch ook kunnen. En dat in combinatie met alleen een touch home-button, die je niet hoeft in te drukken.

  16. Harde kern weet goed om de hete brij te draaien. De fabels over dat de concurrentie octacores en full HD displays niet te goede komen is gelul. Als apple een full HD scherm en octacore had gekregen zouden ze hiero wel anders piepen. Ik hoef de pixels met blote oog niet te tellen, maar als ik mijn iphone 5S naast een HTC One leg, zie ik degelijk wel verschil.

  17. Bij de introductie van het eerste Retina scherm legden de heren Jobs en Schiller ons uit dat dat toen meer pixels per inch had dan wij gewone stervelingen konden waarnemen.

    Dan heeft het toch geen enkele zin om met een nog hogere pixeldichtheid te komen ?

  18. altijd het zelfde met die iphone!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.