Reacties voor: ‘iPhone 6 krijgt scherm van saffierglas met zonnecellen’

De iPhone 6 krijgt een scherm van saffierglas met ingebouwde Touch ID sensor en zonnecellen. Dat blijkt uit patenten, vacatures en investeringen van Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 31 reacties

  1. Lijkt me een leuk stukje tech! In het felle zonlicht wat extra batterij erbij krijgen!

  2. Naja. Er was natuurlijk ook de Puma phone die een achterkant van zonnecellen had.

    Wat het innovatiegezeur over Apple betreft zei Phil Schiller het goed: ”Can’t innovatie anymore my ass”.

    Ik ben enthousiast over een Saphire display maar wat gaat er dan gebeuren met IGZO?

  3. Idd en als ze de touch id nu in het glas kunnen verwerken dan hebben we dus straks een groter scherm met t zelfde formaat tel als dat nu de 5s, scheelt toch een 1,5 cm

  4. Bye Bye power banks en hoesjes met accu…….

  5. Ik hoop dat dit technologie snel toegevoegd wordt in de nieuwe iphones!

  6. Het lijkt mij eerder enorm toekomstmuziek te zijn dan al in een iPhone 6. De iPhone zelf presteert nou niet echt top wanneer het warm is (apparaat wordt warm & valt uiteindelijk uit*) en ik denk niet dat ze hier zo snel al een oplossing voor vinden..

    * Source: Ikzelf, vorige zomer na een half uur in de zon de telefoon te gebruiken.

  7. We hebben ook echt een klimaat voor zonnecellen.Accu zal met een week of twee wel vol zijn:(

  8. ..and still “Apple rules”:) ..of sla ik nú door?

  9. Lijkt me wel leuk.
    Al vermoed ik dat je, gezien het kleine oppervlak, niet te veel moet verwachten qua extra accuduur.
    De meesten hebben daarenboven hun GSM het merendeel van de tijd in hun broekzak/handtas.

  10. ****** wat een misleidende titel zeg! Nergens wordt verteld dat de iPhone 6 saffierglas met zonnecellen gaat krijgen! Iemand heeft onderzoek gedaan naar patenten, en puur dardoor stelt hij een conclusie dat Apple in de toekomst een iPhone maakt met saffierglas en zonnecellen. Wordt nergens vermeld dat dit de iPhone 6 zal zijn, dat is ook niet eens te zeggen aangezien het alleen om patenten gaat.

    Gierige manier van clicks verzamelen hoor iPhoneclub…..

  11. Wanneer gaan de mensen nu eens slimmer zijn dan ze de hele tijd denken dat een zonnecel effectief “zon” nodig heeft… Iedere lichtbron werkt! Kijk naar je rekenmachine…

  12. @ASN: Als er ‘ dit in een kopje staat ‘ dan betekent dat, dat het niet per definitie waar is.

  13. Je geeft wel meer aanleiding om de telefoon te laten jatten in het zonnetje tijdens het opladen.
    Oei oei wat zal de verzekering weeral (gaan) doen

  14. Als het werkelijk zo is dat Apple dit al voor elkaar kan boksen voor lancering van de iPhone 6…
    Dan zal ik dit redelijk geniaal vinden.

    Zoals artikel al zegt is dit naar mijn weten nog niet eerder te zien geweest @ telefoon.
    Beetje net als Touch ID met de 5S, wat naar mijn weten gewoon ERG goed werkt en nu ook geadopteerd wordt door de Galaxy S5…

  15. En een ingebouwde raketlanceringsmeganisme!

  16. Origineel geplaatst door Marciano
    Het lijkt mij eerder enorm toekomstmuziek te zijn dan al in een iPhone 6. De iPhone zelf presteert nou niet echt top wanneer het warm is (apparaat wordt warm & valt uiteindelijk uit*) en ik denk niet dat ze hier zo snel al een oplossing voor vinden..* Source: Ikzelf, vorige zomer na een half uur in de zon de telefoon te gebruiken.

    Raar verhaal. Wat maakt het uit dat hij uit kan vallen als hij te warm wordt? Zou toch fijn zijn als je iPhone oplaadt door middel van zonne-energie door hem alleen maar op je bureau neer te leggen.

  17. Origineel geplaatst door daveensannie
    @ASN: Als er ‘ dit in een kopje staat ‘ dan betekent dat, dat het niet per definitie waar is.

    In het hele artikel wordt verder niets gezegd over de iPhone 6, gaat alleen over saffierglas en zonnecellen. De titel suggereert er ergens iets over iPhone 6 gemeld wordt, wat helemaal niet waar is.

  18. Origineel geplaatst door pffff
    En een ingebouwde raketlanceringsmeganisme!

    Dat zit er al in maar is nog niet geactiveerd.

  19. Ben benieuwd. Kosten waren vroeger inderdaad erg hoog voor saffierglas. Zou alleen al geweldig zijn wat betreft krasbestendigheid. Bij het verwerken van zonnecellentechnologie in of onder een scherm komt mi iets té veel kijken (bijv. ruimte, kwaliteit scherm, etc) om dat nog dit jaar te realiseren in iphone. Maar ze moeten natuurlijk wel weer iets ‘echt nieuws’ verzinnen om de concurrentie voor te blijven (en ja, hoewel nokia en vast ook anderen al eens eerder hun vingers hieraan gebrand hebben, is er tot op heden nog geen mobieltje op de markt dat in staat is genoeg energie te halen uit zonlicht om energieslurpende acties op je telefoon bij te kunnen benen). Ondanks dit hoop ik dat de iphone6 toch uitgerust zal zijn met deze technologie. Want de grootste winst valt wat mij betreft toch echt te behalen op batterijduur.Veel waarschijnlijker is dat de technologie eerst in de iwatch verwerkt gaat worden. Het is bij een horloge namelijk erg vanzelfsprekend dat je die niet vaak (bewust) hoeft op te laden. Een conventioneel horloge verbruikt nagenoeg geen energie, daar waar de iwatch naar verwachting een stuk meer energie gaat consumeren. Maar in verhouding waarschijnlijk nog altijd een stuk minder dan een telefoon met alle toeters en bellen. Een zonnepaneeltje verwerken in de iwatch zou een uitstekende oplossing kunnen zijn om de iwatch vooral ook praktisch te laten zijn.

  20. @daveensannie: Dan zal hij toch breder moeten worden ook. De iphone heeft nu al een 16/9 formaat. Dus als ze het scherm willen verlengen zullen ze hem ook in de breedte moeten aanpakken.

  21. Bij saffierglas denk ik toch vooral aan horloges. Sterker nog, ik denk dat dat hele circus wordt opgetuigd om iWatches te produceren.
    Veel logischer.

  22. Als dmv cellen mijn iphone een paar uur langer meegaat dan ben ik daar erg blij mee. Dat je niet een hele accu ermee kunt laden is niet zo’n probleem. Het verlengen van de standby tijd is altijd een mooie toevoeging.

  23. Origineel geplaatst door BasZ
    Als het werkelijk zo is dat Apple dit al voor elkaar kan boksen voor lancering van de iPhone 6… Dan zal ik dit redelijk geniaal vinden.Zoals artikel al zegt is dit naar mijn weten nog niet eerder te zien geweest @ telefoon. Beetje net als Touch ID met de 5S, wat naar mijn weten gewoon ERG goed werkt en nu ook geadopteerd wordt door de Galaxy S5…

    Alleen is de iPhone 5S ook niet het eerste toestel wat je kunt unlocken met je vingerafdruk.

  24. ik denk eerder dat de panelen pas in de iphone 6s zullen komen. Ze mogen wel haastten anders. Bovendien een mooie naam voor de 6s product. De S van ‘solar’;)

  25. Het ligt veel meer voor de hand dat dit voor een horloge is lijkt me. Daar hadden ze immers problemen met de gebruiksduur, en zonnecellen zonden daar zeker een bijdrage kunnen leveren.

  26. Wauw! Ik droom….

  27. @Daejji: Maar wel eerste waarbij het gewoon echt werkt.

  28. @EOTB: precies!

  29. iPhone met zonnecel? Nah, lijkt me niet. Maar iWatch? Yep, geloof het meteen. Mijn citizen met zonnecel werkt uitstekend en heeft een jaar reserve capaciteit bij volledig opladen. Met modernere zonnecelletjes kun je dan wel een eind komen voor de core functies en misschien wat low-power bluetooth. Een iWatch hoeft helemaal niet zo veel technologie aan boord te hebben: als terminaltje naar je iPhone of iPad is goed genoeg.

  30. Origineel geplaatst door Just a gentleman
    Ik ben enthousiast over een Saphire display maar wat gaat er dan gebeuren met IGZO?

    Het één zondert het andere niet uit. IGZO is de display technologie. Sapphire is het glas wat er overheen zit!

  31. Check jullie bronnen, telefoons met zonnecellen bestaan al jaren (minstens 6-7). Waarmee ik niet bedoel dat het verantwoord is om een cel te gebruiken waarvan de energie die tijdens de productie besteed moet worden er enkel uitgehaald kan worden door je gsm 4 jaar in de zon te leggen. Anyway in het glas verwerken is wel “nieuw” op dit vlak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.