Reacties voor: ‘iPhone 6 krijgt 5,5-inch scherm, iWatch gebruikt AMOLED-display’

Schermspecialist DisplaySearch voorspelt dat de iPhone 6 en iPad allebei grotere schermen krijgen. De iWatch krijgt een AMOLED-scherm
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 63 reacties

  1. No way dat ik ooit met zo’n debiele tablet ga bellen. Sony heeft nu zelfs al een telefoon van 6″.
    Belachelijke trend.

  2. Origineel geplaatst door Mondo
    No way dat ik ooit met zo’n debiele tablet ga bellen. Sony heeft nu zelfs al een telefoon van 6″.
    Belachelijke trend.

    Een Phablet.

  3. Dat ga ik dus echt overslaan… Ik vind het juist prettig dat de iPad groot is en de iPhone klein. Lekker handzaam. Af een toe een hoes eromheen ter bescherming bij het klussen ofzo. Als je dat nog om een telefoon van 5,5 ” moet gaan doen moet je een wijde broek aanhebben anders wordt het niks.

    Als ik het zou mogen zeggen… van de huidige 4 ” naar 4.5″, met mider grote bezels. En dan met het design (achterkant) van de iPad mini. Die afgeronde achterkant is naar mijn idee mooi, en dat hebben we al een tijdje niet gehad.

    Rant over…

  4. Van mij hoeft de iPhone ook niet groter… Ik wil juist een handzaam apparaat.

  5. Maar hopen dat het waar is.

    Ik wrijf nu al in mijn handen 😀

  6. Van mij hoeft ie zeker niet groter. Ik kijk altijd een beetje met medelijden als ik collega’s met die sukkelige grote Samsungs zie. Pak dan een tablet.

  7. 5,5 inch? Hoef geen tablet, overslaan dus

  8. Ben benieuwd hoe hij er uit ziet en gaat aan voelen als hij zo groot is maar als ik hem ga kopen wil ik hem eerst zien en voelen want het lijkt me nu helemaal niks. Ben meer dan blij met het huidige formaat scherm van mijn iPhone 5 en anders pak ik mijn tablet wel.

  9. Ietsje groter 4,7″ kan nog, 5″ is the max.

    5,5″ is off-limit. Die sporen niet.
    Leuk proefballonnetje 🙂

  10. Hoop het niet dat hij zo groot wordt! 4,5 zou mooi zijn in dezelfde behuizing.

  11. Origineel geplaatst door Mark
    Een Phablet.

    Voor mijn part noem je het een dinophone, het blijft gewoon een idiote grootte om mee te nemen, laat staan om met één hand te bedienen of om mee te bellen.
    Introduceer dan een iPad mini met wifi-3G en telefoonfunctie.
    Dan is iedereen tevreden.
    Daarbij geloof ik nog steeds niet dat Apple deze trend gaat volgen.
    Binnenkort lanceren ze een iWatch en dan moet die telefoon wel nog in je zak passen, zeker als je hem niet de hele tijd meer aan je hand gelijmd hebt zitten.

  12. Ik heb expres de afgelopen keer de 5s niet gehaald omdat ik al 2 jaar rondloop met de 4s. als ze proberen om er een grotere telefoon van te maken koop ik alsnog de 5s. Ik heb een ipad mini, die volstaat prima als phablet, skype tegoed erop en gaan (niet dat ik dat doe, maar gezien de mogelijkheden).

  13. Gaat niet gebeuren! Ik zet mijn kaarten op een 4.5″ iPhone groter zal deze niet worden. Apple predikt immers steeds dat een iPhone met 1 hand te bedienen moet zijn.

  14. nou idd als hij daadwerkelijk 5,5 inch gaat worden is Apple me kwijt als volgende klant.
    Veel te groot , zoals eerder genoemd wil ik een handzame telefoon en geen tablet…

  15. Gadverdamme. Ik dacht dat iOS 7 het einde van Apple zou zijn, niet dus. Het wordt alleen maar erger.

  16. ok, 4.5 daar kan ik mee leven, al vind ik 4.7 nog iets beter. Maar inderdaad, zal niet groter worden dan 4.5 en dan misschien een phablet van 5.5 maar die laat ik aan mij voorbij gaan. Heb aan mijn ipad 3 genoeg!

  17. Dat zou een domme zet zijn, de perfecte maat is 5″ omdat je dan je telefoon met 1 hand kan bedienen.

    Sony heeft daarom de Z1 vrij klein gehouden, de LG G2 heeft extra dunne bezels waardoor die zo groot is als 5″ maar een 5,2″ scherm heeft, de Nexus 5 is ook 5″ en ga zo maar door.

    Ja er zijn ook grotere telefoons maar focus ligt op de 5″ schermen, de rest is een grote smartphone/phablet.

    Apple zou de nieuwe iPhone qua omvang niet groter moeten maken dan 5″, als ze 5,5″ willen dan of wordt het een belachelijk grote telefoon (bezels van de iPhone zijn flink) of moet de hele oppervlak een scherm zijn.

  18. Allemaal huilie huilie doen!, maar zodra hij er is moeten ze
    hem allemaal hebben!. Ik weet nog dat er geruchten waren over de iPhone 5 met een iets groter scherm, ook allemaal janken van die moet ik niet!…

  19. @eddiemen: Inderdaad, weer die zeikerds met hun één hand. Mocht Apple deze onzin-argument nooit naar buiten hebben gebracht, dan was ik wel benieuwd met wat voor argument ze zouden komen.

    Blijven zeiken, maar zodra de iPhone met 5″ scherm uit, staan ze als eerste in het rijtje, terwijl klagers over te kleine scherm van de iPhone, hun standpunt eer geven door de iPhone waar ze over klagen, ook gewoon niet kopen.

  20. Apple Amoled gebruiken? dat gaan ze NOOIT doen, dat is onverkoopbaar wegens de TE korte levensduur en kleurweergave !

  21. Gewoon 4″ houden en een ipad mini in je backpack stouwen en lekker tetheren

    Vind de 4″ van apple wel heel erg handzaam.

    Zie wel ruimte voor een groter model tussen t huidige model en de mini in, ergens rondcde 5 1/2 ” maar niet voor mij.

  22. Origineel geplaatst door eddiemen
    Allemaal huilie huilie doen!, maar zodra hij er is moeten ze
    hem allemaal hebben!. Ik weet nog dat er geruchten waren over de iPhone 5 met een iets groter scherm, ook allemaal janken van die moet ik niet!…

    Omdat niemand had verwacht dat hij 4″ wordt, iedereen dacht 5″ en dat was te groot.

    Origineel geplaatst door Guido
    Apple Amoled gebruiken? dat gaan ze NOOIT doen, dat is onverkoopbaar wegens de TE korte levensduur en kleurweergave !

    Apple is een geldmachine, voor bijna alle bedrijven draait het om geld, daarom is er sinds de iPhone 4 steeds vaker zo dat Apple een blunder maakt, helaas.

  23. Origineel geplaatst door Veronica
    Dat zou een domme zet zijn, de perfecte maat is 5″ omdat je dan je telefoon met 1 hand kan bedienen.

    Apple zou de nieuwe iPhone qua omvang niet groter moeten maken dan 5″, als ze 5,5″ willen dan of wordt het een belachelijk grote telefoon (bezels van de iPhone zijn flink) of moet de hele oppervlak een scherm zijn.

    ….”speak for yourself”…
    Bijna 7 miljard aardbewoners met een eigen definitie van de perfecte afmeting.
    Waarmee dus gezegd wil zijn dat er een ontzettend grote markt is voor anders denkenden. Voeg daar aan toe dat al het pionierswerk tav grotere schermen al verricht is door de concurrentie en ziedaar ook grotere schermen “designed by Apple” zullen een suc6-story worden…

  24. Perfect.

    Daarnaast heb ik twee handen dus geen probleem zoals de anderen die “ALTIJD” met één hand hun iPhone bedienen. En de mensen met een grote telefoon kunnen hun telefoon altijd kwijt in hun tas of zak dus dat zal iPhone gebruikers ook wel lukken.

    Het één hand idee is gewoon achterhaald. Laat maar komen die 5,5″

  25. Normaal gesproken zou ik echt niet staan te wachten op een ‘telefoon’ met een 4,7 inch of zelfs 5,5 inch scherm. Maar zakelijk gezien is het wel handig.

    Maar ik denk dat Apple er goed aan doet als ze ook (een) iPhone(s) uitbrengen met het huidige formaat.

  26. Voor mij is de 4 groot genoeg. Ik ben echt aan het wachten op de 6. Maar als ie groter wordt dan de 5S dan wordt het geen 6 maar een 5S. Geen zin met zo’n grote knoeper rond te lopen.

  27. Origineel geplaatst door Freaky
    Perfect.Daarnaast heb ik twee handen dus geen probleem zoals de anderen die “ALTIJD” met één hand hun iPhone bedienen. En de mensen met een grote telefoon kunnen hun telefoon altijd kwijt in hun tas of zak dus dat zal iPhone gebruikers ook wel lukken.Het één hand idee is gewoon achterhaald. Laat maar komen die 5,5″

    tas? zak? Een telefoon moet in je broek passen en 5.5 inch past niet in mijn broekzakken. ik draag dan ook geen broeken populair aan de amerikaanse subcultuur (de broeken waarbij half je gat moet bloot zijn).

    In normale broeken (slim & regular fits) is er echt geen plaats voor een telefoon van 5.5 inch

  28. Geen voorstander voor een groter iPhonescherm, ik kan de 5 nu nog met één hand bedienen. Wel zo prettig! Reden om hem in de winkel te laten liggen.

  29. @Freaky: geheel met je mee eens ! Ik loop nu bijna 4 jaar al rond met me iPhone 4 omdat ik de 5 geen toevoeging vond.. Laat maar komen want deze jonge gaat toch echt niet met een Samsung lopen !

    Vind alleen de titel een beetje raar Apple komt met een 5,5″ terwijl er in het verhaal dit staat

    De iPhone 6 krijgt een scherm van 4,7-inch of 5,5-inch.

  30. Idioot idee en gaat dus ook niet gebeuren. Een mobiele telefoon moet praktisch zijn als het om intensief dagelijks gebruik aankomt, dus met een hand te bedienen én gemakkelijk mee te nemen (in bijv. borst of broekzak). Punt. Mensen die geen oog voor design- en ihb usabilityethiek hebben en toch per sé willen bellen met een tablet (what’s next: een wasmachine?) kunnen natuurlijk altijd terecht bij suffe fabrikanten zoals samsung. Mocht Apple van plan zijn om zich toch te verlagen tot het niveau van de concurrentie en een lompe telefoon gaan introduceren, dan zal dit náást het topmodel komen dat bedoeld is voor nagenoeg alle huidige klanten (en klanten die bij concurrenten hebben kunnen zien dat bellen met een tablet toch een stom idee was (al zullen sommigen dat nooit inzien of onderkennen)).

  31. 4″ is groot zat. Ik zou het liever nog zien dat ze terug gaan naar de 3,5″ want dat maakt de bediening toch net een tandje prettiger. Maar alles groter dan 4″ is simpelweg iPad-formaat. En daar is al een prima apparaat voor te vinden.

  32. Het gaat wat mij betreft om het feit of je de iPhone nog kunt bedienen met één hand. Ik was eerst van mening dat 4″ echt de absolute max is daarvoor.

    Maar ik zelf heb redelijke grote handen en ik heb ontdekt dat ook 4,5″ nog prima met één hand te bedienen is (hangt natuurlijk ook af van hoe dik de randen boven en onder zijn. Wie weet heeft de iPhone 6 wel geen home button! Heeft iemand daar al eens aan gedacht?)

    Maar goed mijn punt is, vele mensen hebben veel verschillende handen. Voor sommigen is het huidige 4″ scherm al te groot om met één hand te kunnen bedienen. Het zou wat mij betreft wel sense maken als je kunt kiezen tussen 3,5″, 4″ en 4,5″ afhankelijk van hoe groot je hand is. Het zou nergens op slaan als ze geen keus bieden en alleen 4,5″ o.i.d. beschikbaar maken voor het nieuwste model.

    Dit alles ter zijde, 5,5″ gaat echt nooit gebeuren. Dat valt onder de categorie phablet en daar gaat Apple echt never aan beginnen. Was het niet in de laatste aankondiging zo dat Tim Cook concurrenten belachelijk maakte omdat zij probeerden van tablets PC’s te maken en omgekeerd? Hij zou dan dezelfde mening moeten hebben over concurrenten die van smart phones tablets proberen te maken en omgekeerd. 5,5″ is veel te groot voor een smart phone en veel te klein voor een fatsoenlijke tablet.

  33. Zelfde behuizing en scherm tot het randje heeft mijn voorkeur

  34. Les gouts et les couleurs ne se discutent pas.

    Over smaken en kleuren wordt er niet gediscussieerd, dat is voor elkeen een eigen voorkeur.

    Daarom, wat mij betreft, 2 iphone modellen:

    – een 4″ model (behoud formaat iphone 5 / 5s)
    – een model met een scherm van 4,7″ tot 5″, voor degenen die dit verkiezen => voorwaarde hierbij is dat de resolutie van dit scherm “meegroeit”

    Net zoals ze dat gedaan hebben met de ipad: wil je een compactere, mobielere ipad, neem dan de Mini. Wil je daarentegen een groter scherm, neem dan de iPad Air.

    Voor elkeen wat wils dus. Natuurlijk zijn er dan nog mensen die liever een 5,5″ iphone willen. En er zijn er ook die het vroegere 3,5″ scherm verkiezen. Maar er kunnen moeilijk 5 verschillende schermformaten gemaakt worden (alhoewel, Samsung heeft *-tig verschillende modellen).

  35. Mag niet hopen dat ie te groot wordt 4,5 inch is nog te doen, maar echt veel groter dan dat hoeft het van mij niet. Laat ze dan liever focussen op andere dingen, zoals de batterij duur.
    Tot nu toe doen ze nog niet mee met die belachelijke races zoals schermgroottes en scherm resoluties. Hoop ook niet dat ze dat nog gaan doen.

  36. Jammer dat Apple Samsung achterna gaat.Mijn 5S voldoet prima.

  37. Als Apple echt een 5,5″ scherm gaat gebruiken dan wacht ik niet eens tot het najaar en neem ik toch een 5s. Wat een idiote trend die halve iPad’s als telefoons 🙂

  38. NEE als ik een grotere scherm wil hebben dan koop ik wel een Samsung.

  39. Origineel geplaatst door Mondo
    No way dat ik ooit met zo’n debiele tablet ga bellen. Sony heeft nu zelfs al een telefoon van 6″. Belachelijke trend.

    VOLMONDIG MEE EENS!!

    Laat dit alsjeblieft maar een gerucht zijn..en tsja, anders moet ik maar gaan wennen aan een ander besturingssyteem bij een ander merk. Voorlopig nog een paar jaar met m’n 5S in ieder geval!

  40. Origineel geplaatst door Sezgin
    @eddiemen: Inderdaad, weer die zeikerds met hun één hand. Mocht Apple deze onzin-argument nooit naar buiten hebben gebracht, dan was ik wel benieuwd met wat voor argument ze zouden komen.Blijven zeiken, maar zodra de iPhone met 5″ scherm uit, staan ze als eerste in het rijtje, terwijl klagers over te kleine scherm van de iPhone, hun standpunt eer geven door de iPhone waar ze over klagen, ook gewoon niet kopen.

    Geloof mij nou, ik koop GÉÉN iPhone meer als ie groter wordt, de behuizing mag geen mm groter worden dan ie nu is!

  41. Mijn smartphone’s kwamen allemaal uit de Applefabriek. Tot oktober 2013, toen ben ik overgestapt naar de Note 3. De iPhone is wat mij betreft gedegradreed naar de Jupiler League, een dinky toy is het.

    Apple moet absoluut met een grotere iPhone komen, minstens 5 inch.

    Sinds ik de Note 3 heb, heb ik de iPad mini niet meer aangeraakt. Heerlijk, scheelt weer een device.

    Maar goed over niet al te lange tijd worden we allemaal op onze wenken bediend, met dank aan Samsung 😉

    http://m.youtube.com/watch?v=yCQXzooxe3M

  42. 4,7 of 5,5 staat er. Betekent dat, dat de consument kan kiezen? Dat lost alle irritaties op bij iedereen. Ik zou dan de 4,7 willen. Andere misschien de grotere.

  43. Ik hoop ook écht niet dat de volgende iPhone groter wordt! Dat lijkt me echt onhandig en bovendien vind ik de grote telefoons van Samsung er niet uit zien!!! Ik heb nu een iPhone 5 en als de volgende iPhone groter wordt dan koop ik dan wel een 5s, berg m op totdat m’n 5 het echt niet meer doet en dan kan ik nog jaren vooruit! Ik ga in elk geval nooit weer terug naar Android omdat iOS me veel beter bevalt, het is gebruiksvriendelijker en mooier.

  44. >> Veel iCulture-lezers zouden blij zijn met de nieuwe ontwikkeling: een grotere iPhone bleek onlangs bij velen bovenaan de verlanglijst te staan.

    Gezien de reacties hierboven is dit blijkbaar nog geen gesneden koek. Voor mij mag het formaat ook hetzelfde blijven als er nu maar eindelijk eens meer geheugen inkomt (minimaal 128 GB, liefst 512 GB)

  45. 4,5 tot 4,7 zal echt top zijn, en de telefoon hoeft op zich niet eens heel veel groter te worden als dat de 5s op dit moment is. Ik kijk er al echt naar uit met wat voor vernieuwingen ze zullen gaan komen.

  46. Origineel geplaatst door Geheugensteuntje
    >> Veel iCulture-lezers zouden blij zijn met de nieuwe ontwikkeling: een grotere iPhone bleek onlangs bij velen bovenaan de verlanglijst te staan.Gezien de reacties hierboven is dit blijkbaar nog geen gesneden koek. Voor mij mag het formaat ook hetzelfde blijven als er nu maar eindelijk eens meer geheugen inkomt (minimaal 128 GB, liefst 512 GB)

    Heb liever meer RAM geheugen 4 of 6 gig bv zodat die 64bit proc goed zn werk kan doen

  47. Een beter slogan voor de iWatch lijkt mij “Who cares what time it is!”

  48. Origineel geplaatst door Oscar: Een beter slogan voor de iWatch lijkt mij “Who cares what time it is!”

    iWatch gaat ’em zowiezo niet worden!!
    Meer van hetzelfde maar dan om de pols?? Niche product…

  49. Ik kan jullie het volgende vertellen; eerst dacht ik een 5 inch dat gaat niet te doen zijn maar de smartphones van 5inch zijn zo goed gemaakt dat het geen enkel probleem is om die vast te houden en smsen enzo mee te typen. Ik heb de LG G2 getest voor meerdere uren en dat beviel me goed, alleen jammer er android opzit :). De iPhone mag zeker en vast groter zijn maar die mag maar max 5,2 inch groot zijn.

  50. Ik zit al sinds de iPhone 4 te wachten op een model met een scherm van rond de 5 inch. Hopelijk gaat deze er komen want dat gepriegel op 3,5″ begint knap irritant te worden. Als Apple een model uitbrengt met een groter scherm dan is het erg aannemelijk dat ze ook een kleiner model aanhouden. Bijv een 4″iPhone “mini” en een 5,5″ iPhone air. Dan is iedereen tevreden.

  51. Grootste probleem is de resolutie die dan gekozen moet worden waarbij het nog steeds Retina is volgens Apple. Er zou dan een 3e (non-retina tel ik even niet meer mee) schermformaat bijkomen. In principe zou Apple hetzelfde trucje als wat ze bij de 5 (pixels omhoog) ook nu kunnen doen (pixels opzij), maar ik weet het zo net nog niet.

  52. Apple moet eigenlijk wel mee met de trend van de grotere phones. 4″ vinden mensen nu wel klein worden. Als de iPhone 6 niet met een groter scherm komt, dan zal ik wrs ook gaan overstappen naar een andere. Dus ik hoop op de 4.7″.

  53. Een grotere iPhone zou misschien wel fijn zijn, al doe ik nu wat ik zou doen met een grotere iPhone met m’n iPhone 5S en iPad mini.

  54. Eén van de redenen waarom ik een Nexus 5 (met 4.95″ scherm) heb aangeschaft is net om het groot scherm.

    Ik had als test een Samsung S4 mini (4.7′) en vond het groter scherm echt een meerwaarde, en toen ik terug keerde naar mijn 4s (3,5″) miste ik onmiddellijk de grootte van het scherm.

    De iPhone 5(c/s) hebben nog steeds ‘maar’ een 4″ scherm en het verschil tov 4s is veel te klein (letterlijk en figuurlijk).

    Nexus 5 afmetingen: 137.9 x 69.2 x 8.6 mm
    iPhone 5s afmetingen: 123.8 x 58.6 x 7.6 mm

    Een centimeterke extra gaat mijn broek niet van scheuren 🙂

  55. Het blijft gewoon 4 inch, mark my words.

  56. Toen de geruchten gingen dat de apple van een 3.5 inch scherm naar een 4 inch scherm ging waren de reacties dezelfde. Als puntje bij paaltje komt kopen jullie schapen gewoon weer alles wat Apple maakt.

  57. Origineel geplaatst door v8x
    Toen de geruchten gingen dat de apple van een 3.5 inch scherm naar een 4 inch scherm ging waren de reacties dezelfde. Als puntje bij paaltje komt kopen jullie schapen gewoon weer alles wat Apple maakt.

    Liever een schaap met een Apple, dan een aap met een Samsung;).

  58. Allemaal mannen aan het woord! Vrouwen hebben een tas bij zich en daar past best een grotere telefoon in. Ik kijk uit naar een grotere iphone die goede verhoudingen heeft. De huidige modellen zijn te lang. Tussen 4 en 5 inch zou mooi zijn. Lijkt me prettig met navigeren, video’s zien en gamen.
    Een grotere iphone wordt zo wel een concurrent van de ipad mini.

  59. @Anna: Zonder vrouwen zouden telefoons vandaag de dag inderdaad niet zo overgroot zijn.
    Maar goed, je ziet men wel eens met een iPad voor het hoofd door straat lopen, het is soms een wonder dat ze niet op een lantaarnpaal knallen of een peuter het ziekenhuis inlopen 😐

    @Mondo: Don’t feed the troll.

  60. Ik hoop het. Dat word dan me eerste iphone. Me 5 inch xperia x1 werkt perfect mag van mij zelfs groter dan 5 inch. Bellen doe ik bijna nooit.

  61. Waarom moet je een telefoon uitsluitend met één hand bedienen?

  62. Origineel geplaatst door hercules
    Waarom moet je een telefoon uitsluitend met één hand bedienen?

    Terechte vraag. Ik kan me ook voorstellen als je hier geen behoefte aan hebt.

    Persoonlijk is het eerste wat me te binnen schiet: snelheid. Je iPhone is bedoeld om snel dingetjes te doen. Uit je zak, snel een mailtje kijken, weer terug in je zak. Met één hand gaat dat gewoon sneller.

    En als enige andere reden die ik kan bedenken: jonge mensen met een iPhone gebruiken em bijna allemaal met één hand. Oudere mensen gebruiken em vaak met 2 handen (iPhone in de ene hand en wijsvinger gebruiken van de andere hand). Als ik er weer eentje zag zitten in de trein lachte ik em van binnen uit. Het ziet er gewoon amateuristisch uit. Typisch iets voor a-technische (vaak oudere) mensen.

    En sowieso, bij een “dumb phone” hoefde je em toch ook niet met twee handen te bedienen? Telefoonnummer intoetsen deed je daar toch gewoon met je duim?

  63. Tijd voor wat anders, tijd voor einde tijdperk smartphone..! Kom maar op met ‘sleeve’, ‘iwatch’, ‘holografische armband’ of een andere easy, less is more, wearable gadget ter vervanging van de iphone..!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.